IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• http://www.corpbank.bg/individual_customers_41.html

Имам въпрос към хората който имат Депозит + и по точно за уточнението което май се появи наскоро най-отдолу че
    "Олихвяването става в края на всяка календарната година или при закриването на самия депозит"

Хипотетично ако приемем че изтегля половината си депозит след 2 месеца и тъй като не съм го закрил и олихвяването става в края на годината то аз няма да получа никаква лихва за изтеглената сума?

Прав ли съм донякъде?

Коментар

• needtoknowmore

Всичко по старому... ако е наложително, през "други" пак ще се върнат където трябва... чисто и просто в името на "свободния пазар" ... ще има малко повече разходи!
      Last edited by iivanoff; 01.05.2013, 12:58.
      Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Колеги, тука чета доста леко някой от вас приемат това за КТБ-то,а то с голям процент ще се раздели. Този процент ще се разпредели сигурно в другите БГ банки(говоря от към капитал - това си е голяма възможност, но чиста спекула кои ще са)?! Всичко е разбира се ако новото правителство не секне плановете на сегашното.
        Принципно именно затова не барам КТБ от край време се знае за този риск, че това събитие щеше да се случи рано или късно, банката се разрастваше на едно обещание и за мен е риска, вие как калкулирате бъдещото движение?

Нямам акции в тази банка, просто ми е чудно мнение ви.
        Last edited by needtoknowmore; 01.05.2013, 11:34.
        Мнението не е препоръка за ПП на ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
          54% не от държавните пари а от парите на държавните компании.И няма да бъдат изтеглени всички.Няма да бъдат изтеглени дори 75% от тях защото тези компании имат кредити от КТБ. Нормално е банката да ги обвързва с договори,които да задължават компаниите да поддържат определена наличност или други условия. Едва ли ще рискува някой да направи тези кредити предсрочно изискуеми.
          Продали са си акциите от Булгартабак , но това нищо не означава. Маж. пакет и парите на табаците са при тях.
          P.S. Нямам акции в КТБ и мнението ми не е препоръка за каквото и да е било.
          Така и не разбрах за какво се тичаше пред вятъра с интервюто в Дер Щандарт, само да се разлайват медиите ... и особено Прокопиевите. От години се знаеше, че концентрацията на средства на държавните фирми в една банка няма да е за дълго. Нито е неспасяемо положението от изтеглянето на част от тях.
          Yeah

Коментар

• Според мен на това правителство няма да му стигне времето да задейства каквото и да било по въпроса..

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
              - 500-600 млн
              - пак ще спечелят своя дял - до 150 млн
              - 3-6 месеца
              - ще вземат назаем от ЦКБ
              Само парите нас БЕХ са пове4е да не говорим за други ...:

Според одитен доклад на международната рейтингова агенция "Фитч" от март т. г. концентрацията в КТБ на средства на държавни енергийни фирми, която е 87% или 624 млн. лева, е "недопустима и представлява риск за ликвидността на Българския енергиен холдинг (БЕХ), който притежава основните държавни активи в енергетиката на България".

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                - 500-600 млн
                - 3-6 месеца
                Мерси за мнението.
                Last edited by Amsterdamm; 30.04.2013, 21:16.

Коментар

54% не от държавните пари а от парите на държавните компании.И няма да бъдат изтеглени всички.Няма да бъдат изтеглени дори 75% от тях защото тези компании имат кредити от КТБ. Нормално е банката да ги обвързва с договори,които да задължават компаниите да поддържат определена наличност или други условия. Едва ли ще рискува някой да направи тези кредити предсрочно изискуеми.
                  Продали са си акциите от Булгартабак , но това нищо не означава. Маж. пакет и парите на табаците са при тях.
                  +1

и Райков да внимава, че Барека не спи
                  това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от p_trade Разгледай мнение
                    54 % процента от държавните пари са там ...даваш ли си сметка колко пари ще бъдат изтеглени ? Относно булгартабак продадоха вси4ко !
                    Life won't wait for you.

Коментар

• Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнение
                      Аз имам следните въпроси:

Каква е сумата която държат държавните предприятия в КТБ?

Каква е процедурата за избор на банка и от кога реално предприятията ще почнат да прилагат новите правила?

Респективно, кога държавните предприятия ще почнат да си изтеглят парите от КТБ?

КТБ ще се справи ли с изтеглянето на 75% от депозираните пари на държавните предприятия?
                      - 500-600 млн
                      - 3-6 месеца

Коментар

След Булгартабак, БТК и Доверие /евентуално/ - ще се справят.
                        54 % процента от държавните пари са там ...даваш ли си сметка колко пари ще бъдат изтеглени ? Относно булгартабак продадоха вси4ко !

Коментар

• Първоначално изпратено от mobiman Разгледай мнение
                          КТБ ще се справи ли с изтеглянето на 75% от депозираните пари на държавните предприятия?
                          След Булгартабак, БТК и Доверие /евентуално/ - ще се справят.
                          Life won't wait for you.

Коментар

• Аз имам следните въпроси:

Каква е сумата която държат държавните предприятия в КТБ?

Каква е процедурата за избор на банка и от кога реално предприятията ще почнат да прилагат новите правила?

Респективно, кога държавните предприятия ще почнат да си изтеглят парите от КТБ?

Коментар

• Първоначално изпратено от Батя Разгледай мнение
                              ....
                              Трябва да има разумна граница - до 20-25% от свободните средства на държавните фирми да са в една банка, а не над 90%.
                              Иначе стават уродливи изпълнения.
                              В проекта е записано, че нетната експозиция на възложител към една финансова институция няма да надвишава 25% от паричните средства на възложителя.
                              Готови са правилата за управлението на парите в държавните дружества

Хм!

Коментар

• Първоначално изпратено от rossen Разгледай мнение
                                Ми за всички държавни предприятия не знам, вероятно не, и за това си прав. Обаче според Moody's /който въпреки всички забележки не е някой местен Кольо, Наско или Страти/ НЕК има поне 600 млн. лв. в КТБ като депозити и пари по разплащателни сметки, в същото време виси с 150 млн. евро по падежиращ кредит от БНП Париба. Най-нормалното, дет се вика, е със собствените си пари да си погаси кредита ,за да няма дертове. Ама не става - сега търси ново, очевидно скъпо финансиране - с банков кредит от синдикат, или облигация в последствие, щото тия 600 млн., дето уж ги има, май ги няма. Или май ги има, ама КТБ май няма откъде да им ги даде, че да ги върне. Мила родна картинка...
                                чел си някъде нещо си, но не си го запомнил

не е Moody's , а е ФИЧ

не е НЕК, а е БЕХ

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi...24_mln_leva_v/

сега тази статия до колко отговаря на истината няма да коментирам, но винаги имам едно на ум когато чета една медия и затова гледам да се информирам поне от още 2 други медии които не са свързани една със друга за да мога да си съставя правилната картинка

а това което си написал, че КТБ нямат пари да ги върне --->>> не смятам и не си заслужава дори да го коментирам...

Коментар

Working...
                                X