IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• "По думите на Васил Велев, председател на Асоциацията на индустриалния капитал в България, участвал в срещата с Мавродиев, е била представена информация от КФН за състоянието на КТБ като инвестиционен посредник, публично дружество и банка депозитар. На нея е станало ясно,ЧЕ КВЕСТОРИТЕ СА ОБЯВИЛИ, ЧЕ НЯМА ДА ПУБЛИКУВАТ ОТЧЕТ ЗА ТРИМЕСЕЧИЕТО, ЗА КОЕТО СА ДЛЪЖНИ ПО ЗАКОН, а Мавродиев е напомнил, че подлежат на санкции за това. "ТЯХНОТО АРОГАНТНО ПОВЕДЕНИЕ ПРОИЗЛИЗА ОТ АРОГАНТНОТО ПОВЕДЕНИЕ НА УПРАВИТЕЛЯ НА БНБ КОЕТО ПЪК ПРОИЗЛИЗА ОТ ПОРЪЧИТЕЛИТЕ НА ЦЯЛАТА ТАЗИ ИСТОРИЯ", каза Велев пред "Капитал". На срещата е станало ясно още, че до поставянето на КТБ под специален надзор КФН не е намирала проблеми като поднадзорно дружество. Портфейлите от акции, съхранявани в банката като инвестиционен посредник, макар и със забавяне, са прехвърлени и държателите им могат да разполагат с тях."

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Можеш да прочетеш какво бях писал за КТБ когато спря да работи. Трябваше веднага да и вземат лиценза, да я национализират, да налеят ликвидност и да започнат изплащането веднага. Тогава това щеше да свърши работа, банката щеше да се оздрави щеше да има изтичане на депозити, но нямаше да е поголовно. Поне така се прави в белите страни.

Но банка да стои 6 месеца затворена, регулатори и политици да си прехвърлят топката. Да не се дава никаква яснота, прокуратурата да се бърка, медии да се упражняват в клепане през целия този период. А хората да стоят с блокирани техни лични пари толкова дълго.

Ами това няма оправяне. Ще е упражнение в скъпоструващо безсмислие. Реално БНБ затри КТБ - все едно дали с неграмотността си, нерешителността си или чрез подаване на натиск.
      Съгласен съм!
      С теб само по една тема не сме на едно мнение - КОЙ ТРЯБВА ДА ПЛАТИ ЦЕНАТА!?
      Ти казваш, че жертвата на престъплението /вложителите/ да си носят последствията от посегателствата върху тях.....
      Аз казвам, всички ние /данъкоплатците/ избрали органите, които избират БНБ, която пък е престъпника в случая, следва да понесем отговорността за избора си.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
        А ако са участвали в събарянето на банката как се нарича!?
        И при всичките тези хипотези, все още считаш, че отговорност за вредите от действия и бездействия на държавни органи следва да се носи от вложителите?!
        Вложителите са попаднали в кръстосан огън. Лош късмет бих казал.

Коментар

Съгласен съм.
          А ако са участвали в събарянето на банката как се нарича!?
          И при всичките тези хипотези, все още считаш, че отговорност за вредите от действия и бездействия на държавни органи следва да се носи от вложителите?!

Коментар

И мислиш, че ако по същия начин всички застанат зад КТБ, както зад ПИБ няма да има успокоение!?
            Можеш да прочетеш какво бях писал за КТБ когато спря да работи. Трябваше веднага да и вземат лиценза, да я национализират, да налеят ликвидност и да започнат изплащането веднага. Тогава това щеше да свърши работа, банката щеше да се оздрави щеше да има изтичане на депозити, но нямаше да е поголовно. Поне така се прави в белите страни.

Но банка да стои 6 месеца затворена, регулатори и политици да си прехвърлят топката. Да не се дава никаква яснота, прокуратурата да се бърка, медии да се упражняват в клепане през целия този период. А хората да стоят с блокирани техни лични пари толкова дълго.

Ами това няма оправяне. Ще е упражнение в скъпоструващо безсмислие. Реално БНБ затри КТБ - все едно дали с неграмотността си, нерешителността си или чрез подаване на натиск.

Коментар

А с какво се занимават тогава? С ДЕЗИНФОРМИРАНЕ ...... нещата да са сговнени, а те да викат "ами окей са си" ......ако са знаели, че КТБ е зле, а се прикривали - това се нарича престъпление, ако не са знаели, а са били длъжни да знаят - това се нарича некадърност!
              Съгласен съм.

Коментар

• Ако данните от тоя анализ по отчетите на БНБ, са верни наистина най-добре е да се фалира КТБ, да се издумка ФГД, та и малко отгоре ще трябва, за да се изплатят гарантираните...

Нищо че фонда се трупа години наред...
                Явно на останалите депозитари не им пука за проблема с КТБ и вярват че банковата ни система е стабилна!
                Нищо че ФГВ ще е на нула и поне няколко години ще му трябват да се възстанови!
                През тия няколко години друга банка няма да има проблем, защото банките ще са стабилни и без фонда.

То верно с фонд и без него все тая, депозитите са еднакво "гарантирани"

Коментар

Защо мислиш така, ето вече се случи тази проверка с ПИБ. Реално хората се успокоиха буквално за един ден.
                  И мислиш, че ако по същия начин всички застанат зад КТБ, както зад ПИБ няма да има успокоение!?

Коментар

Защо мислиш така, ето вече се случи тази проверка с ПИБ. Реално хората се успокоиха буквално за един ден.
                    Успокоиха се, но тогава се тиражираше добра-лоша банка и пълно изплащане на всички депозити, извън тези на мажоритаря. Сега ако се пробват пак- голямо успокояване ще падне мисля

Коментар

НИКЪДЕ ама наистина НИКЪДЕ банков надзор и аналогичната на КФН институция не се занимава с цензуриране.

Това са типично български глупости, целящи да държат публиката неграмотни, неосведомени и съответно да могат да им крадат по-лесно парите.
                      А с какво се занимават тогава? С ДЕЗИНФОРМИРАНЕ ...... нещата да са сговнени, а те да викат "ами окей са си" ......ако са знаели, че КТБ е зле, а се прикривали - това се нарича престъпление, ако не са знаели, а са били длъжни да знаят - това се нарича некадърност!

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                        Eeee, да се съглася с теб веднъж днес
                        Аз си мисля че с теб често сме на едно мнение.

Като се изключи изплащането на негарантираните

Коментар

Да, никакъв ефект няма да има в началото.....нооооо, само докато подпукат следващата банка и тогава като излезе говньора на БНБ /който и да е той/ и каже: "споко, всичко е под контрол" - отсреща ще се надигне буен вик: "ами то и с КТБ и Виктория уж беше на ред, а фалираха"......и като ми се юрнат онези ми ти депозанти...и тогава струята от кофата с л*йна ще срещне мощно движещата се перка на вентилатора....и всички в купом ще бъдат опръскани

Коментар

НИКЪДЕ ама наистина НИКЪДЕ банков надзор и аналогичната на КФН институция не се занимава с цензуриране.

Това са типично български глупости, целящи да държат публиката неграмотни, неосведомени и съответно да могат да им крадат по-лесно парите.
                            Eeee, да се съглася с теб веднъж днес

Коментар

Ти какво мислиш че могат да направят с парите си хората. Естествено че ще ги влагат в банки. Аз защо казвам че няма да има никакъв ефект фалита на КТБ.
                              Да, никакъв ефект няма да има в началото.....нооооо, само докато подпукат следващата банка и тогава като излезе говньора на БНБ /който и да е той/ и каже: "споко, всичко е под контрол" - отсреща ще се надигне буен вик: "ами то и с КТБ и Виктория уж беше на ред, а фалираха"......и като ми се юрнат онези ми ти депозанти...и тогава струята от кофата с л*йна ще срещне мощно движещата се перка на вентилатора....и всички в купом ще бъдат опръскани

Коментар

Ами то по твоята логика автоматично трябва да се премахне Банков надзор, купищата регулативни закони, да се разреши всеки да си дрънка каквото реши срещу публични компании, да се закрие и КФН, може би и изобщо да се върнат законите от времето на Бъфало Бил от дивия запад....и изобщо кой е казал, че КТБ е зле...или вече но дефолт се приема, че това е така....

Коментар

Working...
                                X