IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
    казвам лимит и ограничаване за 2 отделни параметъра:

- лимит на теглене! Напр. 10к лв на месец!
    - максимален размер по сметка ограничен САМО до гарантирания по закон! Тези НАД, ще се позлват за покриване на тези ПОД!

всъщност, това не съм го измислил аз, а това направиха под определена форма във Кипър!
    Хубаво де, ма нали всички тръбят, че имало фонд за гарантиране на влоговете и че пари до 196к били защитени. И изведнъж се оказват, че са защитени само 10к /щото умниците така им дошло усмотрението/ , па другите някога в далечно бъдеще може да си ги видите

Коментар

• Не трябва да има никакви лимити и ограничения, защото това подкопава доверието в банката и прави много по-трудно оздравяването и.

Много по-евтино ще им излезе просто да запазят условията които клиентите са получавали в корпоративна.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Според мен не би трябвало да пипат лихвата по депозитите за известно време. Т.е. човек като си е получавал да кажем 8% да продължава да получава 8%. За да няма отлив на капитали.
        Така е, ще е груба грешка да намалят лихвите, поне през първите няколко месеца. КТБ като цяло е всичко друго но не и топ банка. Единствената причина да държа пари там са високите лихви и това че депозитът е безсрочен. Предполагам с повечето хора е така. Ако ги намалят до "пазарни" нива, дори и без паника, 1-2 милиарда ще изхвърчат от банката още преди Пеевски да е казал "Грух!".

Коментар

• Първоначално изпратено от draznitel_3 Разгледай мнение
          Всъщност се говори за лимит от 10к лева, което е 19,6 пъти по-малко от гаранцията по закон Ма то както е казал шопа, закона е като заключена врата у полето, само улавите минават през нея
          казвам лимит и ограничаване за 2 отделни параметъра:

- лимит на теглене! Напр. 10к лв на месец!
          - максимален размер по сметка ограничен САМО до гарантирания по закон! Тези НАД, ще се позлват за покриване на тези ПОД!

всъщност, това не съм го измислил аз, а това направиха под определена форма във Кипър! също така лично смятам, че склуптора се ползва за настройване на обществото към приемане на този алгоритъм!
          Last edited by iivanoff; 23.06.2014, 13:31.
          Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от iivanoff Разгледай мнение
            .. а всъщност, могат да пипнат 3 неща - лихвата надолу, лимит на теглене, максимален размер ограничен САМО до гарантирания по закон!
            Всъщност се говори за лимит от 10к лева, което е 19,6 пъти по-малко от гаранцията по закон Ма то както е казал шопа, закона е като заключена врата у полето, само улавите минават през нея

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
              Знам, че темата не е точно за политика, но това, което наблюдаваме са си чисто политическо-мафиотски ходове. Мислете преди да гласувате ... аз лично знам,че нито мутрата, нито гея, нито дпс заслужават гласовте ни...
              Съгласен,ама да виждаш някой по различен.Освен теб де.
              За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                Според мен не би трябвало да пипат лихвата по депозитите за известно време. Т.е. човек като си е получавал да кажем 8% да продължава да получава 8%. За да няма отлив на капитали. И в същото време да възобновят максимално бързо дейността на банката. Така като има все пак държавна банка, която дава високи лихви по депозити и в същото време си е държавна, отлива на капитали ще бъде на минимума. Пък после като се успокоят нещата да почнат постопенно да намаляват лихвите по депозитите.
                .. а всъщност, могат да пипнат 3 неща - лихвата надолу, лимит на теглене, максимален размер по сметка ограничен САМО до гарантирания по закон!
                Last edited by iivanoff; 23.06.2014, 13:24.
                Мнението ми не е препоръка за вземане на инвестиционно решение.

Коментар

• Първоначално изпратено от ivo0101 Разгледай мнение
                  Един въпрос. Ако ФГВБ разполага с 1.8 млрд. от които незнаем колко са в депозити а ББР има само 236 млн. налични, как с 2млрд в най-добрия случай ще гарантират депозити за 6млрд. ?
                  ФГВБ по закон може да взима и заем

При недостиг на средства Фондът може да ползва заеми:

1. от български и чуждестранни банки, както и от други лица;
                  2. от държавния бюджет след съответно решение на Народното събрание.
                  Покритието на този заем ще са бъдещите вноски на банките във Фонда.

На абсолютно пазарн принцип фонда би могъл да вземе 2-3 милиарда лева от пазара, но държавата би могла в кризисна ситуация да му даде и повече.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%...B8%D1%82%D0%B5

Коментар

• Първоначално изпратено от ivo0101 Разгледай мнение
                    Един въпрос. Ако ФГВБ разполага с 1.8 млрд. от които незнаем колко са в депозити а ББР има само 236 млн. налични, как с 2млрд в най-добрия случай ще гарантират депозити за 6млрд. ?
                    Гарантира се собствения капитал на банката и се осигурява ликвидност. Също както и при всяка друга банка. Много ясно че ако се изтеглят всичките 6 милиарда депозити нищо не може да спаси банката. Въпроса е че ако има непредставени лоши кредити, то за да ги покриеш трябва да увеличиш собствения капитал за да отговаря капиталовата адекватност. В същото време ти трябва екстра кеш за да покриеш новите тегления, които ще се получат в началото. Въпросът е колко ще са новите тегления като пуснат разплащанията и до колко ще успеят да върнат доверието в банката.

Според мен не би трябвало да пипат лихвата по депозитите за известно време. Т.е. човек като си е получавал да кажем 8% да продължава да получава 8%. За да няма отлив на капитали. И в същото време да възобновят максимално бързо дейността на банката. Така като има все пак държавна банка, която дава високи лихви по депозити и в същото време си е държавна, отлива на капитали ще бъде на минимума. Пък после като се успокоят нещата да почнат постопенно да намаляват лихвите по депозитите.

Коментар

• Един въпрос. Ако ФГВБ разполага с 1.8 млрд. от които незнаем колко са в депозити а ББР има само 236 млн. налични, как с 2млрд в най-добрия случай ще гарантират депозити за 6млрд. ?

Коментар

• Знам, че темата не е точно за политика, но това, което наблюдаваме са си чисто политическо-мафиотски ходове. Мислете преди да гласувате ... аз лично знам,че нито мутрата, нито гея, нито дпс заслужават гласовте ни...
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от alpes Разгледай мнение
                          Защо мислиш,че всички са "лоши"?
                          Не бе,не казвам,че всички са лоши.Но пак казвам, при средно 16-18% за банковата система в БГ най-вероятно ще има някой и друг лош

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                            до колкото знам, качва захарта, но не знам дали има диабет.
                            Качва захар , холестерол , хипертонии и т.н.

Коментар

• Първоначално изпратено от draznitel_3 Разгледай мнение
                              От създаването си Фондът е натрупал значителни финансови средства, като към края на декември 2013 г. инвестиционният му портфейл е в размер на 1836.5 млн. лв. Средствата на ФГВБ, съгласно закона, се инвестират в:

ценни книжа, издадени или гарантирани от държавата;
                              краткосрочни депозити в банки по чл. 2, ал. 5 от Закона за кредитните институции;
                              депозити в Българската народна банка.

http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A4%...B8%D1%82%D0%B5

Явно по закон има право да ги държи, предполагам част от парите и в ТБ. Въпроса е #КОЛКО
                              Отвори сайта им да видиш .

Коментар

• Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение
                                При тежко заболяване , може друг да изпълнява за задълженията и правомощията му , до избиране на титуляр .

Като гледам как се е наклал със сигурност има грижи със сърдечно съдовата система . А в състояние на стрес тя първа сдава багажа !
                                до колкото знам, качва захарта, но не знам дали има диабет.

Коментар

Working...
                                X