If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
казвам лимит и ограничаване за 2 отделни параметъра:
- лимит на теглене! Напр. 10к лв на месец!
- максимален размер по сметка ограничен САМО до гарантирания по закон! Тези НАД, ще се позлват за покриване на тези ПОД!
всъщност, това не съм го измислил аз, а това направиха под определена форма във Кипър!
Хубаво де, ма нали всички тръбят, че имало фонд за гарантиране на влоговете и че пари до 196к били защитени. И изведнъж се оказват, че са защитени само 10к /щото умниците така им дошло усмотрението/ , па другите някога в далечно бъдеще може да си ги видите
Според мен не би трябвало да пипат лихвата по депозитите за известно време. Т.е. човек като си е получавал да кажем 8% да продължава да получава 8%. За да няма отлив на капитали.
Така е, ще е груба грешка да намалят лихвите, поне през първите няколко месеца. КТБ като цяло е всичко друго но не и топ банка. Единствената причина да държа пари там са високите лихви и това че депозитът е безсрочен. Предполагам с повечето хора е така. Ако ги намалят до "пазарни" нива, дори и без паника, 1-2 милиарда ще изхвърчат от банката още преди Пеевски да е казал "Грух!".
Всъщност се говори за лимит от 10к лева, което е 19,6 пъти по-малко от гаранцията по закон Ма то както е казал шопа, закона е като заключена врата у полето, само улавите минават през нея
казвам лимит и ограничаване за 2 отделни параметъра:
- лимит на теглене! Напр. 10к лв на месец!
- максимален размер по сметка ограничен САМО до гарантирания по закон! Тези НАД, ще се позлват за покриване на тези ПОД!
всъщност, това не съм го измислил аз, а това направиха под определена форма във Кипър! също така лично смятам, че склуптора се ползва за настройване на обществото към приемане на този алгоритъм!
.. а всъщност, могат да пипнат 3 неща - лихвата надолу, лимит на теглене, максимален размер ограничен САМО до гарантирания по закон!
Всъщност се говори за лимит от 10к лева, което е 19,6 пъти по-малко от гаранцията по закон Ма то както е казал шопа, закона е като заключена врата у полето, само улавите минават през нея
Знам, че темата не е точно за политика, но това, което наблюдаваме са си чисто политическо-мафиотски ходове. Мислете преди да гласувате ... аз лично знам,че нито мутрата, нито гея, нито дпс заслужават гласовте ни...
Съгласен,ама да виждаш някой по различен.Освен теб де.
За българина идеалното място за живот е държава с железни закони спазвани от всички но не и от него
Според мен не би трябвало да пипат лихвата по депозитите за известно време. Т.е. човек като си е получавал да кажем 8% да продължава да получава 8%. За да няма отлив на капитали. И в същото време да възобновят максимално бързо дейността на банката. Така като има все пак държавна банка, която дава високи лихви по депозити и в същото време си е държавна, отлива на капитали ще бъде на минимума. Пък после като се успокоят нещата да почнат постопенно да намаляват лихвите по депозитите.
.. а всъщност, могат да пипнат 3 неща - лихвата надолу, лимит на теглене, максимален размер по сметка ограничен САМО до гарантирания по закон!
Един въпрос. Ако ФГВБ разполага с 1.8 млрд. от които незнаем колко са в депозити а ББР има само 236 млн. налични, как с 2млрд в най-добрия случай ще гарантират депозити за 6млрд. ?
ФГВБ по закон може да взима и заем
При недостиг на средства Фондът може да ползва заеми:
1. от български и чуждестранни банки, както и от други лица;
2. от държавния бюджет след съответно решение на Народното събрание.
Покритието на този заем ще са бъдещите вноски на банките във Фонда.
На абсолютно пазарн принцип фонда би могъл да вземе 2-3 милиарда лева от пазара, но държавата би могла в кризисна ситуация да му даде и повече.
Един въпрос. Ако ФГВБ разполага с 1.8 млрд. от които незнаем колко са в депозити а ББР има само 236 млн. налични, как с 2млрд в най-добрия случай ще гарантират депозити за 6млрд. ?
Гарантира се собствения капитал на банката и се осигурява ликвидност. Също както и при всяка друга банка. Много ясно че ако се изтеглят всичките 6 милиарда депозити нищо не може да спаси банката. Въпроса е че ако има непредставени лоши кредити, то за да ги покриеш трябва да увеличиш собствения капитал за да отговаря капиталовата адекватност. В същото време ти трябва екстра кеш за да покриеш новите тегления, които ще се получат в началото. Въпросът е колко ще са новите тегления като пуснат разплащанията и до колко ще успеят да върнат доверието в банката.
Според мен не би трябвало да пипат лихвата по депозитите за известно време. Т.е. човек като си е получавал да кажем 8% да продължава да получава 8%. За да няма отлив на капитали. И в същото време да възобновят максимално бързо дейността на банката. Така като има все пак държавна банка, която дава високи лихви по депозити и в същото време си е държавна, отлива на капитали ще бъде на минимума. Пък после като се успокоят нещата да почнат постопенно да намаляват лихвите по депозитите.
Знам, че темата не е точно за политика, но това, което наблюдаваме са си чисто политическо-мафиотски ходове. Мислете преди да гласувате ... аз лично знам,че нито мутрата, нито гея, нито дпс заслужават гласовте ни...
това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
От създаването си Фондът е натрупал значителни финансови средства, като към края на декември 2013 г. инвестиционният му портфейл е в размер на 1836.5 млн. лв. Средствата на ФГВБ, съгласно закона, се инвестират в:
ценни книжа, издадени или гарантирани от държавата; краткосрочни депозити в банки по чл. 2, ал. 5 от Закона за кредитните институции;
депозити в Българската народна банка.
Коментар