IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
    Сега Баце, Мента, оня Горанов... като вземат властта, ще видим какво ще кажат и какво ще правят в НС, защото аз очаквам наказателна процедура срещу държавата, за това, че не плащат гарантираните депозит. Голям шум има в Брюксел, и няма да ни се размине.
    Няма да има нищо от Брюксел. Тази директива дето се дуят по нея и на която тука се радват някои и се "канят" да съдят, е точно толкова неясна. Колко хора питаха и общо взето им казаха еми.. това не е официално становище.. но можеби евентуално може да пробвате.
    В директивата ( не съм я чел точно, мързи ме па и е на английски) пише след "явна неплатежоспособност" което е много обтекаема работа и за това БНБ си го мести от лево на десно ( казва им установяваме дали неплатежоспособността е явна )
    Сега нов парламент, законче добра/лоша банка, Виктория пали и теглим оттам, КТБ - у тиквите и така. Това е сценария, Искров чака парламента и после ще отвори сергията и ще каже "Казвайте сега кой какво иска от КТБ че да мине законя"

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
      И аз не се заяждам.
      Като за начало :
      1.Атака от прокуратура
      2.Медиите не са към държавата,но и там ще има дела най-вероятно
      3.Отказ за подкрепа от страна на БНБ при изпълнени изисквания - това за мен е най-фрапантното
      4.Твърдения на БНБ, неподкрепени с факти и видимо целящи злепоставяне на собственици и самата институция
      5.Доказани сериозни нарушения от страна на квесторите

Понеже ме мързи да пиша най-точно можеш да видиш в писмото разпространено от изпълнителните директори вчера.Една сериозна, международна кантора, работеща такива дела ще ни сцепи гъза, с извинения.
      1) Нема начин. Това бяха действия срещу частни лица и срещу Гунев. Могат самите лица да съдят и да осъдят за мижаво обезщетение
      2) Дела ще има и присъди да, обезщетения - не. Статиите едва ли да са подписани, ше се окаже че не се знае кой е писал, кой е публикувал, ще уволнят някой редактор
      3) Отказа за подкрепа не зная. Фактологията тук не е ясна - дали изобщо е искана, дали има отказ, (Цв казва ДА, Икров - НЕ, аз по-скоро мисля не но не зная)
      4) Всички твърдения на БНБ неподкрепени с факти бяха СЛЕД надзора. Отделно официално няма такива твърдения. Има "неточности" някой казал вместо "липсват документи" лоши кредити, вместо "необходим капитал:" дупка но не и в качеството си на представител на БНБ
      5) Това не зная. Ако има може, да има не ми се вярва

Коментар

Лишени ни са от право на глас, т.е., ако има Общо събрание, не може да гласуват.
        Кой купува акции лишени от право и евентуално бъдеща мярка от БНБ за задължителната им продажба или прехвърляне на ФГВБ?

Коментар

Тази простотия,ако я направят ще си вкарат егати автогола.
          Мен ме притеснява да не отворят банката за ден-два и после пак да бамнат надзор.
          В закона пише,че 6м е максималния срок на надзора,ама не пише по колко пъти може да се прилага.
          Сега Баце, Мента, оня Горанов... като вземат властта, ще видим какво ще кажат и какво ще правят в НС, защото аз очаквам наказателна процедура срещу държавата, за това, че не плащат гарантираните депозит. Голям шум има в Брюксел, и няма да ни се размине.

Коментар

По Закона за кредитните институции банката е поставена под специален надзор, който БНБ може да реши да бъде не повече от 6 месеца, според закона.. за сега има решение за 5 месеца, така, че до 20 декември БНБ трябва да реши какво прави, или отваря банката, или е обявява в несъстоятелност.
            Не знам, само като почне работа НС, дали не може да се промени този шестмесечен срок, и примерно да стане 12 месец специален надзор. Някои юристи казват, че даже и да се промени ЗКИ, това няма да важи за процедурата за КТБ, но знае ли човек какво може да измислят депутати.
            Предпочитането на този проточен срок е нежелание за решаване на проблема в полза на вложители и държава. Кратките процедури бяха пренебрегнати.

При съществуването на такава възможност за третиране на банки по този начин, никой разумен човек не би трябвало да стъпи в такава институция в България.

Коментар

• Първоначално изпратено от scandy Разгледай мнение
              Забраната е само за регулиран пазар. А Бромак и оманците са лишени от права от БНБ още от 22.06.
              Лишени ни са от право на глас, т.е., ако има Общо събрание, не може да гласуват.

Коментар

И аз не се заяждам.
                Като за начало :
                1.Атака от прокуратура
                3.Отказ за подкрепа от страна на БНБ при изпълнени изисквания - това за мен е най-фрапантното
                4.Твърдения на БНБ, неподкрепени с факти и видимо целящи злепоставяне на собственици и самата институция

Понеже ме мързи да пиша най-точно можеш да видиш в писмото разпространено от изпълнителните директори вчера.Една сериозна, международна кантора, работеща такива дела ще ни сцепи гъза, с извинения.
                Със сигурност. Ще ни осъди за добро утро.

Иначе никой няма да увеличава надзора над 6м. , нито ще я затворят след 1-2 дни. Бойко ще застане като гарант

Коментар

Не знам, само като почне работа НС, дали не може да се промени този шестмесечен срок, и примерно да стане 12 месец специален надзор. Някои юристи казват, че даже и да се промени ЗКИ, това няма да важи за процедурата за КТБ, но знае ли човек какво може да измислят депутати.
                  Тази простотия,ако я направят ще си вкарат егати автогола.
                  Мен ме притеснява да не отворят банката за ден-два и после пак да бамнат надзор.
                  В закона пише,че 6м е максималния срок на надзора,ама не пише по колко пъти може да се прилага.

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                    А банката в момента в какъв статус се намира? Несъстоятелност има или няма?
                    Ако има - има си процедура по връщане на депозитите,
                    ако няма - трябва да работи... Нали така?
                    Сегашния статус, какъвто и да е той, има ли го някъде из законите?
                    По Закона за кредитните институции банката е поставена под специален надзор, който БНБ може да реши да бъде не повече от 6 месеца, според закона.. за сега има решение за 5 месеца, така, че до 20 декември БНБ трябва да реши какво прави, или отваря банката, или е обявява в несъстоятелност.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                      За какво мислиш че могат да осъдят държавата? Аз за момента не виждам държавата да е направила нещо незаконно. Неморално - да, незаконно не виждам. БНБ и прокуратурата и тези .. другите също не са правени ...
                      Не се заяждам, просто наистина не виждам за момента поне в какво може да бъде обвинена и осъдена държавата.
                      А банката в момента в какъв статус се намира? Несъстоятелност има или няма?
                      Ако има - има си процедура по връщане на депозитите,
                      ако няма - трябва да работи... Нали така?
                      Сегашния статус, какъвто и да е той, има ли го някъде из законите?

Коментар

Аз мисля, че и в момента могат да се сключват сделки с акции на КТБ, като се регистрират чрез ИП в ЦД. Не виждам, КФН да е наложила такава забрана за ЦД. Аз съм правил сделки с акции на дружества, които са свалени от търговия на БФБ, но са могли да се правят през ИП в ЦД. Друг е въпросът за големите пакети на КТБ, защото там се иска одобрение на БНБ по ЗКИ.
                        Забраната е само за регулиран пазар. А Бромак и оманците са лишени от права от БНБ още от 22.06.

Коментар

За какво мислиш че могат да осъдят държавата? Аз за момента не виждам държавата да е направила нещо незаконно. Неморално - да, незаконно не виждам. БНБ и прокуратурата и тези .. другите също не са правени ...
                          Не се заяждам, просто наистина не виждам за момента поне в какво може да бъде обвинена и осъдена държавата.
                          И аз не се заяждам.
                          Като за начало :
                          1.Атака от прокуратура

Коментар

Те оманците са правени у дупе, та да се прецакат така...
                            За тях вариантите са два :
                            1.При фалит - съдят държавата и получават бахти обезщетението
                            2.Оздравяване с държавни пари - внасят някой лев капитал в най-лошия случай
                            Демек ситуацията им е win / win

Коментар

+1. Само не зная, ако се пусне, могат ли ВТБ и Оманците да продадат? Щото ако да, може да се получи един вид окрупняване и смяна на собствеността на безценица, което да вкара нов акционер ( да кажем едни 150 кила) в банката, после БНБ рязко да реши да оздрави банката и заедно с новия акционер и дупката да станат маджо и да изместят Бромак а това би било МНООООГО Грозно
                              Аз мисля, че и в момента могат да се сключват сделки с акции на КТБ, като се регистрират чрез ИП в ЦД. Не виждам, КФН да е наложила такава забрана за ЦД. Аз съм правил сделки с акции на дружества, които са свалени от търговия на БФБ, но са могли да се правят през ИП в ЦД. Друг е въпросът за големите пакети на КТБ, защото там се иска одобрение на БНБ по ЗКИ.

Коментар

• Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнение
                                +3
                                -4

Коментар

Working...
                                X