IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
    Нещо никой от вас,хората с такова мислене, не успя да вдене,че казусът може да се реши без нито един лев от данъкоплатеца.Дори да плати някой и друг лев данъкоплатеца при читав синдик МФ/ББР като акционер ще са на "+". Защо не скачаше като ти и внуците ти влязохте с два крака в Белене,Цанков камък,4 млрд помощи за цигани на година,1 млрд инвалидни на години (има цели села инвалиди) и т.н. и т.н.
    Като може да се реши без пари от данъкоплатците,държавата да стои далеч от КТБ.
    Иначе,скачаме и с/у беляНЕ и с/у помощите и с/у корумпирани правителства,ама се оказваме малко

Коментар

• Първоначално изпратено от Charts Разгледай мнение
      Аз Ви предлагам Вие да участвате в увеличението на капитала на КТБ и после да жънете успехи. Но нямам никакво намерение, аз, децата ми, внуците ми и роднините ми до 99 коляно, да плащат масрафите на когото и да било.
      Хай честито ви нови акционери на КТБ
      така мисли масата българи и затова сърбаме попарата на кукловодите толкова години. Като не сте наясно четете малко

С кредити от КТБ са купени най-сладките парчета от БГ икомомиката
      С кредити от КТБ са финансирани сума яки проекти

Това, което кукловодите ви карат да повярвате,е че тези активи са лоши и не струват, че може да ги пласират с цесийка на самите кредитополучатели за 20% от стойноста им, че няма лошо Фонда да се изпразни, за да се платят депозитите, докато в същото време мафията Д(П)С си разпредели активити, а на гладните регулатори се пуснат по няколко милиона.

всеки народ си заслужава съдбата.
      това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
        Ама защо сте толкова убедени,че пенсионери,лекари,учители и частния бизнес в тази държава иска да придобие собственост в КТБ,виваком,БТН и още една камара фирми.
        Не не, не искам да купувам тези щуротии,който иска да му пуснат ДЦК и да си купува,но държавата не !
        Ама искат да платят по-малко - нали. Аз за това говоря - кое е по-евтиното решение на едно при всички случай скъпо решение.

Коментар

• С питекантропи като теб не споря.
          Ми ти явно си гений Бе? Отивай в БНБ, НС, ДАНС, ФГВ и веднага ги "светни" за твоят "гениален" план. И да не забравиш да си поискаш поне 10 мио. лв. хонорар за АКЪЛА!

Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
          Нещо никой от вас,хората с такова мислене, не успя да вдене,че казусът може да се реши без нито един лев от данъкоплатеца.Дори да плати някой и друг лев данъкоплатеца при читав синдик МФ/ББР като акционер ще са на "+". Защо не скачаше като ти и внуците ти влязохте с два крака в Белене,Цанков камък,4 млрд помощи за цигани на година,1 млрд инвалидни на години (има цели села инвалиди) и т.н. и т.н.
          Ай сиктир, аман от "специалисти"

Коментар

• Това не е политическо решение, това си е чисто финансово решение.

Кога ще платим по-малко - напълно елементарно е. Не виждам какъв е проблема да се определи относително точна дупка в баланса. Все пак кредитите към свързани фирми ме съмнява да са много като бройка. Това с досиетата че лисват е пълна глупост. Или дори и да липсватя няма да е на всички свързани фирми. Все пак една част от тях си работят и то доста добре. Но както и да е - може да се определи по един консервативен начин колко е дупката, като се примета лоши и тези за които няма документи.

В момента в който се определи просто се сравнява с гарантираните депозити. По-малко дупка - национализация и изплащане на всички депозити. Дупка по-висока от гарантираните депозити - което е наистина невероятно лично по мое мнение - ликвиридане и всички с над 100 бона духат супата.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Да и срещу тези пари ще вземе и собствеността във Виваком, БТН, и още една камара фирми, които трудно могат да минат за фалирали.

В момента не мога да повярвам че има лоши кредити за над 2 милиарда. То и това всъщност е прекалено много. Има една ликвидна криза. Реално целия въпрос е колко точно е дупката в капитала на банката. Ако е по-малко от гарантираните депозити значи банката трябва да се национализира, ако е по-голяма трябва да се ликвидира.

НО БНБ СИ БЪРКА ПО ДУПКИТЕ И ПРИКАЗВА САМО ГЛУПОСТИ.
              Ама защо сте толкова убедени,че пенсионери,лекари,учители и частния бизнес в тази държава иска да придобие собственост в КТБ,виваком,БТН и още една камара фирми.
              Не не, не искам да купувам тези щуротии,който иска да му пуснат ДЦК и да си купува,но държавата не !

Коментар

• Първоначално изпратено от Charts Разгледай мнение
                Аз Ви предлагам Вие да участвате в увеличението на капитала на КТБ и после да жънете успехи. Но нямам никакво намерение, аз, децата ми, внуците ми и роднините ми до 99 коляно, да плащат масрафите на когото и да било.

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
                  Така трябва да се прави разграничение от Фонда за гарантиране и от парите на държавата!
                  Фонда е с пари от баМки и гарантира депозити до 100
                  Парите са на Държавата, т.н. на населението което плаща данъчци
                  Да и срещу тези пари ще вземе и собствеността във Виваком, БТН, и още една камара фирми, които трудно могат да минат за фалирали.

В момента не мога да повярвам че има лоши кредити за над 2 милиарда. То и това всъщност е прекалено много. Има една ликвидна криза. Реално целия въпрос е колко точно е дупката в капитала на банката. Ако е по-малко от гарантираните депозити значи банката трябва да се национализира, ако е по-голяма трябва да се ликвидира.

НО БНБ СИ БЪРКА ПО ДУПКИТЕ И ПРИКАЗВА САМО ГЛУПОСТИ.

Коментар

• Аз Ви предлагам Вие да участвате в увеличението на капитала на КТБ и после да жънете успехи. Но нямам никакво намерение, аз, децата ми, внуците ми и роднините ми до 99 коляно, да плащат масрафите на когото и да било.
                    Ай сиктир, аман от "специалисти"

Коментар

значи тези 2 милиарда така и така ще ги плати заради гарантираните депозити. Идеята е как с минимум пари да се постигне максимален резултат. Или в случая с едни и същи пари да се получи по-висок резултат.

Винаги най-кофти варианта е да се стигне до изплащане на депозити. Най-добрия и в повечето случай на-евтиния вариант почти винаги е оздравяване на банката.
                      Държавата НЕ плаща гарантираните депозити,плаща ги Фонда !
                      Равновесие,на държавата не и е работа да заиграва с банковата система на страната,затова по закон и гуверньора на БНБ не е длъжен да се съобразява с правителството.
                      Отделно е в момента какви дивотий се случват

Коментар

значи тези 2 милиарда така и така ще ги плати заради гарантираните депозити. Идеята е как с минимум пари да се постигне максимален резултат. Или в случая с едни и същи пари да се получи по-висок резултат.

Винаги най-кофти варианта е да се стигне до изплащане на депозити. Най-добрия и в повечето случай на-евтиния вариант почти винаги е оздравяване на банката.
                        +1

много по-яко ще е ако тези 2 милиарда отидат за одържавяване на банката, защото :
                        1. няма да се пипа Фонда за гарантиране на депозитите
                        2. няма да се клати системата
                        3. ако банката стане държавна ще може да се успокят част от вложителите и няма да се наложи ударно изплащане на 3-4 милиарда.
                        4. ще може спокойно да се огледа кредит подир кредит и доста хора да дадат обяснения.
                        5. ще може НАП да бъдат пуснати в следите на "пощенските кутии"

Всичко това ще може да стане само ако БНБ,ДАНС,Прокуратура,КФН(да ме прощават изпуснатите) спрат да действат като патерица на мафията.
                        това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Така трябва да се прави разграничение от Фонда за гарантиране и от парите на държавата! Ако не греша е така:
                          1. Фонда е с пари от баМки и гарантира депозити до 100
                          2. Парите са на Държавата, са пари на населението което плаща данъци
                          Last edited by gtomm; 14.07.2014, 14:21.
                          Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

А държавата от къде намира тези 2 милиарда ?!
                            Не от нейният джоб нали,намира ги от моя,твоя,нашия джоб
                            Хрантутиме катуни,бежанци,камара държавни служители,сега ще купуваме и частна банка.Хайде моля ви се,не така !

Коментар

Хрантутиме катуни,бежанци,камара държавни служители,сега ще купуваме и частна банка.Хайде моля ви се,не така !

То който имаше нещо в главата вече е в чужбина, тук май останаха само овцеЕ!
                              Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

Има едно супер лесно решение. Което беше прилагано и в ЕС и в САЩ.

БНБ намира капиталова дупка от да кажем 2 милиарда. Задължава акционерите на банката да направят увеличение, което да покрие тази капиталова дупка. Те няма да го направят. След това увеличението се прави от държавата, което е де факто национализиране на банката. Но банката продължава да работи, да изплаща депозити да си събира кредитите.

Слабото звено е че така назначението от БНБ управители на КТБ ще трябва да събират кредитите, които всъщност Кой иска да станат лоши. Цялото нещо се прави че да се заличат едни кредити, а с този най-чист вариант тези кредити ще трябва да се връщат.

Коментар

Working...
                                X