IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• добре де, ние наистина ли спокойно ще гледаме как ни ограбват???
    дали не е време играта да загрубее!

Не пич, незабавна финансова инжекция и изтегляне на влоговете до гарантирания праг. всичко друго води до тотален разпад!
    Last edited by kalpazan; 15.07.2014, 09:29.

Коментар

• Трябва да се мисли не за затваряне и за раздаване на малките влогове, а за спасяване на банката и за оставането и като работещо предприятие.
      Днес гледах и ИВан Костов по btv, и той дава съвет на БНБ, после и Илиян Василев+Каролев и те съветват хората. А и аз да си кажа препоръките към БНБ:

1. Удължаване на срока на надзора поне до първоначалния 3 мес.срок.
      2.Детайлно обследване на кредитите, на обезпеченията и срещи с кредитополучателите , с крайна дел - да се установи действителната дупка в активите.
      3.Към края на този надзорен срок да се даде (с пари на фодна за влоговете) да се изтеглят суми да речем до 50 хил.лв, малко да се отпушат тези които са силно блокирани и дребни спестители.
      4.Поканване на Акционерите да внесат капитал в размера на капиталовата дупка и/или вкарване на нов акционер.
      5.Осигуряване на ликвиден буфер (от бюджета), за посрещане на тегленията при отваряне, който буфер ще се възстанови от връщането на кредитите в 1-2 годинишен срок.
      6. Дата на отваряне

Всичко е в правомощията на БНБ, това е оздравителна процедура, няма да се променят закони и няма нужда от Народно събрание.
      Last edited by ПИЧ; 15.07.2014, 09:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от LuckyYou Разгледай мнение
        21 септември или 21 октомври? Или 21 ноември? Щото 21 юли най-вероятно няма да е...
        Мразя хора, които казват едно, после казват 2ро и накрая излиза съвсем друго!

Щастливецо, Искров и сие са от хората, за които понятия като честност и почтеност нямат стойност. Ще го въртят, ще го сучат и накрая за всичко станало ще е виновен някой друг, а те ще обясняват как са направили всичко възможно, ама другите са им пречили.
        “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
          Ми, има си Закон за банковата състоятелност. Там много добре е описано как се процедира:

Прихващане
          Чл. 59. (Изм. - ДВ, бр. 34 от 2006 г., в сила от 01.01.2008 г.; бр. 59 от 2006 г.) (1) Кредитор може да извърши прихващане със свое задължение към банката, ако преди датата на решението за откриване на производство по несъстоятелност двете задължения са съществували и са били насрещни и еднородни и вземането му е било изискуемо. Ако вземането му е станало изискуемо по време на производството по несъстоятелност или в резултат на решението за откриване на производство по несъстоятелност, както и ако еднородността на двете задължения е настъпила в резултат на това решение, кредиторът може да извърши прихващане едва след настъпване на изискуемостта, съответно на еднородността.
          (2) Изявлението за прихващане се отправя до синдика и трябва да бъде направено в писмена форма с нотариална заверка на подписа.

(3) Прихващането може да бъде обявено за недействително по отношение на кредиторите на несъстоятелността, ако кредиторът е придобил вземането и задължението си преди датата на решението за откриване на производство по несъстоятелност, но към момента на придобиване на вземането или задължението е знаел, че е настъпила неплатежоспособност или че е поискано откриване на производство по несъстоятелност.

(4) (Изм. - ДВ, бр. 34 от 2006 г., в сила от 01.01.2008 г.; бр. 59 от 2006 г.) Счита се, че кредиторът е знаел, че е настъпила неплатежоспособност, ако вземането или задължението му е придобито след датата на вписване на решението на Централната банка за отнемане на лицензията за извършване на банкова дейност на основание чл. 36, ал. 2 от Закона за кредитните институции .

(5) Недействително по отношение на кредиторите на несъстоятелността освен за частта, която кредиторът би получил при разпределението на осребреното имущество, е прихващането, извършено от длъжника след началната дата на неплатежоспособността, независимо от това кога са възникнали двете насрещни задължения.
          То какво излиза - Наивник за банкер не става....
          ... за банков надзор трябва да се пробва ....
          Last edited by Protokol; 15.07.2014, 09:24.
          За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
            Аз я цитирам само защото те продължават да си посочват сметките в Корп-а за плащане.
            А иначе втората част от въпроса ти ме навежда на следния казус.
            Какво се случва, ако аз тегля 1 000 000 лева кредит, гарантирани от 1 500 000 твой депозит и отнемат лиценза на банката ?
            Ми, има си Закон за банковата състоятелност. Там много добре е описано как се процедира:

Прихващане
            Чл. 59. (Изм. - ДВ, бр. 34 от 2006 г., в сила от 01.01.2008 г.; бр. 59 от 2006 г.) (1) Кредитор може да извърши прихващане със свое задължение към банката, ако преди датата на решението за откриване на производство по несъстоятелност двете задължения са съществували и са били насрещни и еднородни и вземането му е било изискуемо. Ако вземането му е станало изискуемо по време на производството по несъстоятелност или в резултат на решението за откриване на производство по несъстоятелност, както и ако еднородността на двете задължения е настъпила в резултат на това решение, кредиторът може да извърши прихващане едва след настъпване на изискуемостта, съответно на еднородността.
            (2) Изявлението за прихващане се отправя до синдика и трябва да бъде направено в писмена форма с нотариална заверка на подписа.

(3) Прихващането може да бъде обявено за недействително по отношение на кредиторите на несъстоятелността, ако кредиторът е придобил вземането и задължението си преди датата на решението за откриване на производство по несъстоятелност, но към момента на придобиване на вземането или задължението е знаел, че е настъпила неплатежоспособност или че е поискано откриване на производство по несъстоятелност.

(4) (Изм. - ДВ, бр. 34 от 2006 г., в сила от 01.01.2008 г.; бр. 59 от 2006 г.) Счита се, че кредиторът е знаел, че е настъпила неплатежоспособност, ако вземането или задължението му е придобито след датата на вписване на решението на Централната банка за отнемане на лицензията за извършване на банкова дейност на основание чл. 36, ал. 2 от Закона за кредитните институции .

(5) Недействително по отношение на кредиторите на несъстоятелността освен за частта, която кредиторът би получил при разпределението на осребреното имущество, е прихващането, извършено от длъжника след началната дата на неплатежоспособността, независимо от това кога са възникнали двете насрещни задължения.

Коментар

• Първоначално изпратено от bg_stoycho Разгледай мнение
              Като вложител, чийто влогове подлежат на гаранция, следва да отидете в обслужващата банка, където представяте документ за самоличност и на място подписвате декларация, че не сте лице, близко до ръководството, контрола или собствеността на фалиралата банка.
              Дали ще е клон на КТБ или КредиАгрикол (или друга) и от кога ще започне изплащането не са писали!По закон е не по-късно от 20 работни дни от датата на решението на БНБ за отнемане лиценза на банката. При изключителни обстоятелства този срок може да бъде удължен с още 10 работни дни!
              Лицензът бе отнет петък (11-ти) плюс 20 дни става - максимум 8-ми август!
              А ако пак има изключителни обстоятелства от 22-ри август!
              21 юли едва ли
              Къде пише. че лицензът е отнет на 11 юли? КОЙ ТИ КАЗА ЧЕ ЛИЦЕНЗЪТ Е ОТНЕТ НА 11 ЮЛИ? В прессъобщението на бнб пише - лицензът на КТБ ще бъде отнет, а не че е отнет!
              Скоро пари няма да видим!
              The best things in life are free. The second best things are very expensive!
              не е препоръка

Коментар

• Като вложител, чийто влогове подлежат на гаранция, следва да отидете в обслужващата банка, където представяте документ за самоличност и на място подписвате декларация, че не сте лице, близко до ръководството, контрола или собствеността на фалиралата банка.
                Дали ще е клон на КТБ или КредиАгрикол (или друга) и от кога ще започне изплащането не са писали!По закон е не по-късно от 20 работни дни от датата на решението на БНБ за отнемане лиценза на банката. При изключителни обстоятелства този срок може да бъде удължен с още 10 работни дни!
                Лицензът бе отнет петък (11-ти) плюс 20 дни става - максимум 8-ми август!
                А ако пак има изключителни обстоятелства от 22-ри август!
                21 юли едва ли

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
                  21

и надеждата ще останееее
                  21 септември или 21 октомври? Или 21 ноември? Щото 21 юли най-вероятно няма да е...
                  Мразя хора, които казват едно, после казват 2ро и накрая излиза съвсем друго!
                  The best things in life are free. The second best things are very expensive!
                  не е препоръка

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                    Харесва ми как мислиш. Хайде да направим една банка
                    Аз може да се включа, ще привлечем народа с ЛоЗунг "Ние ще Ви изплатим по-рано от 21"
                    Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

А аз ще ви идвам за банков надзор
                      И това ще мине ...

Коментар

Мина ми времето. Тепърва да влизам в лайната - не ща.

Коментар

• 21

и надеждата ще останееее
                          Last edited by gtomm; 15.07.2014, 00:04.
                          Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                            Що бре? Не щеш да ми гарантираш кредит ли
                            Два субекта са. Точно така. Този с депозита гори с 1300000, пред другия има много възможности.
                            За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Резюме от консултациите

разпускането на парламента на 6 август и предсрочните избори на 5 октомври.

Участници в срещата обаче заявиха неофициало, че е възможно
                              вотът да бъде през ноември,за да има време за банковата поправка и промените в бюджета.

Коментар

Отнеси се малко по-сериозно към казуса ..... прояви малко професионализъм
                                В твоя пример са два различни субекта ... или смяташ, че сме едно цяло
                                Що бре? Не щеш да ми гарантираш кредит ли
                                Два субекта са. Точно така. Този с депозита гори с 1300000, пред другия има много възможности.

Коментар

Working...
                                X