IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Иначе фарса наистина се развива поразително - с един удар махнаха Цветан Василев - което си е прекрасна новина - този човек наистина бе взел да се взема прекалено на сериозно. Има сериозен шанс идеята със заграбване на активи - или там каквато неприятна цел са имали ДПС с внасянето на закона на БНБ да не мине.

И хората най-после почнаха да схващат че банковия депозит над гарантирания има риск. Което е прекрасно. Така банките няма да могат да надуват балони с евтини пари.

И между другото икономиката ще потръгне - защото ако хората приемат депозита за рисков вече лихвите коитополучават може да не са достатъчни че да не потребяват. И да почнат да си харчат парите.

Изобщо една криза с един сценарии се превръща в едно доста добро нещо за икономиката като цяло като почти нищо от сценария не проработи - освен по отношение на затварянето на КТБ. Сега големит евложители в КТБ ще пият по една студена вода - ама кой ги е карал да вкарват една камара пари в банка която им дава по депозити повече отколкото взима от кредити и която се хвали с политически протекции.

Ето още едно нещо което българите може и да научат - макар че ме съмнява че все още им е малко боя за това. ПОЛИТИЧЕСКИ ОБВЪРЗАНИТЕ КОМПАНИИ СА ОПАСНИ. Политиката както върви в една посока така върви и в друга. Никой нормален инвеститор не инвестира в такива освен с огромен дисконт.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
      Е то който има кредити там се мълчи и се надява и неговото досие да липсва - защо сам да си признава
      а дано, ама на дали :0:0:0
      моя за съжаление го изплатих .... да са таковам в таковата

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
        Абе хора, вземете си първо кинтите, а после гледайте по купанките на другите!!!!
        Как пък един не каза нещо за кредитите, а всички сте се вторачили в депозитите
        Е то който има кредити там се мълчи и се надява и неговото досие да липсва - защо сам да си признава

Коментар

• Абе хора, вземете си първо кинтите, а после гледайте по купанките на другите!!!!
          Как пък един не каза нещо за кредитите, а всички сте се вторачили в депозитите

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
            Аз съм "за" всеки закон, който ми обещава да си взема парите до 30 дни След като са си играли да правят проектозакон, надявам се че имат поне някаква подкрепа от ГЕРБ. Но забелязах една лееекинка промяна по отношени на това което го говореха преди. Уж щяха да изплащат парите над 200К само след данъчна ревизия. Но, според проектозакона, ти трябва само удостоверение за липса на задължения от НАП. Което е доста по-лесно отколкото да доказваш произход на няколко милиона
            Направо е прекрасно )
            Удостоверението се изважда за час, ден )

А данъчните няма как да знаят кой има милиони по сметка, пък показва доходи за 5 хиляди левчета и си е платил данъка за тях )
            Всичко е ОК, пиенето всички ще го плащат... Даже МВФ може и той да черпи

Коментар

• bnight, приятелче младо, умно момче си, горе долу смислено разсъждаваше гат пишеше за форекс(доколкот е смислен самия той), ма ай не са излагай вече на тема банки, олекваш и влизаш в групата на кряскащите разтревожени депозанти. (за твое добро го пиша, иначе боли ма фара)

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
                +10000 и аз така мисля че е най-добре да се направи. Пари в банки само за разплащания !
                Точно така, дръжте пачки у вас или копайте злато по нивите
                Пътека се прави камък по камък!

Коментар

• Първоначално изпратено от analog Разгледай мнение
                  А защо именно ЦВ? Няма ли да е по-меродавно заключението на чуждестранни одитори? Предполагам вложителите биха могли да си ги позволят, особено ако искат да видят някакви пари отново
                  Защото Цв.Василев е основна част от пъзела, който гледате как се щурат да го редят )
                  Така ще умуват как да променят тезите досега на всички институции

Василев поиска БНБ да постави под надзор Банката и после се скри.
                  Като пуска пушилки, че имало акционери, които не ги пускали от БНБ да дойде с акционера и да го каже
                  И да каже каква помощ е нужна, за да отвори Банката.

Така няма да се мъчат тия другите да се чудят под какъв мотив да я държат затворена, под какъв да прехвърлят активите й в съвсем друга банка....и най-вече под какъв мотив да си направят поредния лобистки, наречен - Специален закон...за КТБ

Коментар

• Първоначално изпратено от baba_meca Разгледай мнение
                    И аз не останах доволен клиент на стабилната банкова система.
                    Хубаво е все пак, че нама фалирали банки в БГ.

Като не мога да си изтегля парите от КТБ, реших че останалите ми пари в другите банки не искам да ги сполети същата съдба.
                    И разбира се левовете във валута…
                    +10000 и аз така мисля че е най-добре да се направи. Пари в банки само за разплащания !
                    http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Бързото решение е просто ама никой не го иска фонда за гарантиране на влоговете да почне да изплаща всичко до 196 хиляди лева той днес финансовият министър се изпусна че депозитите до тази сума са на стойност 3.8 Милиарда от общо 6 Милиарда към 31.03. Което значи че другите банки могат да подкрепят фонда с разликата между 2.1 и 3.8 Милиарда и да се приключи темата а някой да глътне вода с 2.2 Милиарда.

Друг въпрос БНБ на 31.07 няма ли да изкарат новите отчети за 3-месичието на банките така или иначе са длъжни по закон ?

Което значи че до тази дата трябва да имат отчет и на КТБ и на Кредит Агрикол.

Тоест след 14 дена така или иначе ще знаем какъв е реалният проблем с КТБ.

Но преди да знаем точно каква е структурата на депозитите точно колко от 5.2 милиарда кредити се обслужват редовно няма как да знаем точно каква сума трябва за да се затвори тази банка !
                      http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• И аз не останах доволен клиент на стабилната банкова система.
                        Хубаво е все пак, че нама фалирали банки в БГ.

Като не мога да си изтегля парите от КТБ, реших че останалите ми пари в другите банки не искам да ги сполети същата съдба.
                        И разбира се левовете във валута…

Коментар

• Колеги, един малко тъп въпрос, но не намирам никъде инфо> когато говорят за "Влоговете над 196 000 лв." предполагам имат предвид "разликата над 196 000 лева"?

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                            да излязат 10хил човека пред Парламента с надпис и викове

"ИСКАМЕ ЦВЕТАН ВАСИЛЕВ да дойде в България и да каже КАКВО Е СЪСТОЯНИЕТО НА БАНКАТА.

А защо именно ЦВ? Няма ли да е по-меродавно заключението на чуждестранни одитори? Предполагам вложителите биха могли да си ги позволят, особено ако искат да видят някакви пари отново

Коментар

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
                              Ако търсите НАИСТИНА Бързо РАЗВИТИЕ на нещата с КТБ един от най-сигурните начини е

да излязат 10хил човека пред Парламента...........................
                              Тогава бързо ще се реши всичко..
                              Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                                Аз съм "за" всеки закон, който ми обещава да си взема парите до 30 дни След като са си играли да правят проектозакон, надявам се че имат поне някаква подкрепа от ГЕРБ. Но забелязах една лееекинка промяна по отношени на това което го говореха преди. Уж щяха да изплащат парите над 200К само след данъчна ревизия. Но, според проектозакона, ти трябва само удостоверение за липса на задължения от НАП. Което е доста по-лесно отколкото да доказваш произход на няколко милиона
                                Прехвърлят топката на НАП. / ревизия ако сметнат за необходимо.
                                Добър е законът! Да го приемат и да се свършва

Коментар

Working...
                                X