Дори да се покрият всички депозити в КТБ това няма да промени нищо, както факта че спасиха ПИБ а оставиха КТБ сама.За да има доверие в системата трябва единствено и само да се спазва закона.Той гласи всичко до 196000лв. да се изплати заедно с лихвите.В България има 28 банки х 196 бона прави прави 5 488 000лв. богатите са имали и имат реална възможност да защитят парите си.За хора с по големи възможности може да си отворят собствена банка.Лиценза беше 10 000 000млн.Сега не си мислете, че ако им върнат всичко ще го върнат вбанковата система сигурен съм, че вече горчиво съжаляват за грешката си а тя е "прекалената алчност".И Веждито и другите да бяха ги разпръснали по банките сега щяха да са си спокойни.Аз също не слагам всички яйца в една кошница.Искам си парите но ще поживеем пък ще видим.Б.Б. спомена че ако нямл мнозинство в парламента нямало да прави кабинет това ни отдалечава от решаването на проблема КТБ.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнениеОще Боко като беше на власт мрънкаше че българите спестявят прекалено много всъщност по 1 милиард на 3 месечие спестяват.
Въртят се в икономика - без значение дали ти правиш бизнес или ти си ги набил на депозит,а Пешо е ги е взел на кредит и върти бизнес.
Отчетите я ги изкарат, я не. Толкова смотано работят, че знае ли се...
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеХахаха,абсолютно сигурно е,че съм добре и спинкам екстра,не съм от "инвеститорите" в депозитиLast edited by andy2000; 23.07.2014, 09:50.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеДруг потребител е с 800 те хиляди лева, аз съм с гарантирани под 196к.
Сигурен ли си, че си добре?
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнениеЕй тука ти е скрит ключът от палатката
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеЕй,тия милиарди за нищо ги нямаш.
Не разбрахте,че спестените пари,замразените или както ги наричате НЕ СТОЯТ в чували в мазето на банката!!! Всичките се въртят в системата.Щели да изтеглят всички депозити, ама барабар с тях ще опънат и някой лев кредити.Бъркаш доволно размера на депозитите.
Днес е интересно да видим БНБ какво ще каже за депозитите и кредитите през Юни едва тогава ще могат да се правят ясни изводи дали съм прав или не за това че хората освен да си закрият депозитите са и теглили кредити (това всъщност не е чак толкова лошо дори е добре)
Още Боко като беше на власт мрънкаше че българите спестявят прекалено много всъщност по 1 милиард на 3 месечие спестяват.http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеТочно ти не е много ясно за какви пари говориш
Нали се молиш и изискваш от данъкоплатците да ти платят 800 000,та така
Сигурен ли си, че си добре?
Коментар
-
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеПак пишете глупости. Не коментирайте, когато не разбирате нещо, а питайте и четете. Аз също не съм специалист и не коментирам каквото не разбирам. Влоговете не се гарантират от фонда а от закона. Това значи, че ако няма достатъчно във фонда, на ред е държавата - емитира се дълг, печатат се пари, НО хората трябва да си получат влоговете, дори с цената на инфлация в крайна сметка. Някой тук написа, че във Франция фонда бил също около 2милиарда
Ясно е, че вложителите в банки губят пари и това винаги си е било така, целта е да не става шоково.http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана
Коментар
-
Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнениеЕй сегинка ще се обединим за да си вземат "инвеститорите" парите над 196 000 лв.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение100 пъти казах да се обединим и да направим нищо по въпроса.Нямаше отговор.
Веждичката не спи,другите големи също.Ние спим.
Да - 2 млрд евро.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнениеКакво значи "банката да се оздрави" ?! Нали уж нямаше никакъв проблем... защо трябва да се оздравява?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kalpazan Разгледай мнение(1) Борисов твърдеше, че почва да изплаща, веднага щом дойде на власт.
(2) Тази сутрин се изцепи, че ако не събере 121 депутати, остава в опозиция.
Ако съберем (1) и (2) се получава...
Абе вие наистина ли няма да направите нищо за парите си?
Веждичката не спи,другите големи също.Ние спим.
Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнениеНякой тук написа, че във Франция фонда бил също около 2милиарда
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнениеПринципно си прав но проблемът е че според мен след като стана ясно че ФГНВ не може да си върши работата и че тия "гарантирани" депозити са димка много хора няма да искат да си държат парите в банката. Аз лично не искам и вече избягвам да държа големи а дори и малки суми пари по разплащателни и спестовни сметки още повече че лихвите паднаха до нива съизмерими с тези в Европа.
Според мен цялата банкова система има проблем заради прекалено много депозити в банките към 31.05.2014
Депозити: 74.8 Милиарда лева.
Кредити: 66.1 Милиарда лева.
Принципно деиствително съществува системен риск ако тези 6.7 Милиарда лева се извадят от въпросните 75.8 Милиарда ще останат Депозити на стойност: 68.1 Милиарда.
Според мен ако банките могат контролирано да изкарат част от тези депозити и някак си да стимулират хората да почнат да харчат една идея повече от преди има реален шанс системата да се регулира от само себе си но въпросът е това да стане контролирано а не с паника защото при паника хората ще изтеглят всичко и най-вероятно в процеса ще вземат и някой и друг кредит а това вече би било пагубно за банковата ни система.
Но като цяло аз лично нямам доверие на банковата ни система поне за момента естественно остава въпроса къде да спестявам и да държа парите резервният си фонд но това ще е проблем на който лесно ще се намери решение.
Не разбрахте,че спестените пари,замразените или както ги наричате НЕ СТОЯТ в чували в мазето на банката!!! Всичките се въртят в системата.Щели да изтеглят всички депозити, ама барабар с тях ще опънат и някой лев кредити.Бъркаш доволно размера на депозитите.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнениеПринципно си прав но проблемът е че според мен след като стана ясно че ФГНВ не може да си върши работата и че тия "гарантирани" депозити са димка много хора няма да искат да си държат парите в банката. Аз лично не искам и вече избягвам да държа големи а дори и малки суми пари по разплащателни и спестовни сметки още повече че лихвите паднаха до нива съизмерими с тези в Европа.
Според мен цялата банкова система има проблем заради прекалено много депозити в банките към 31.05.2014
Депозити: 74.8 Милиарда лева.
Кредити: 66.1 Милиарда лева.
Принципно деиствително съществува системен риск ако тези 6.7 Милиарда лева се извадят от въпросните 75.8 Милиарда ще останат Депозити на стойност: 68.1 Милиарда.
Според мен ако банките могат контролирано да изкарат част от тези депозити и някак си да стимулират хората да почнат да харчат една идея повече от преди има реален шанс системата да се регулира от само себе си но въпросът е това да стане контролирано а не с паника защото при паника хората ще изтеглят всичко и най-вероятно в процеса ще вземат и някой и друг кредит а това вече би било пагубно за банковата ни система.
Но като цяло аз лично нямам доверие на банковата ни система поне за момента естественно остава въпроса къде да спестявам и да държа парите резервният си фонд но това ще е проблем на който лесно ще се намери решение.
Ясно е, че вложителите в банки губят пари и това винаги си е било така, целта е да не става шоково.
Коментар
Коментар