IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Дори да се покрият всички депозити в КТБ това няма да промени нищо, както факта че спасиха ПИБ а оставиха КТБ сама.За да има доверие в системата трябва единствено и само да се спазва закона.Той гласи всичко до 196000лв. да се изплати заедно с лихвите.В България има 28 банки х 196 бона прави прави 5 488 000лв. богатите са имали и имат реална възможност да защитят парите си.За хора с по големи възможности може да си отворят собствена банка.Лиценза беше 10 000 000млн.Сега не си мислете, че ако им върнат всичко ще го върнат вбанковата система сигурен съм, че вече горчиво съжаляват за грешката си а тя е "прекалената алчност".И Веждито и другите да бяха ги разпръснали по банките сега щяха да са си спокойни.Аз също не слагам всички яйца в една кошница.Искам си парите но ще поживеем пък ще видим.Б.Б. спомена че ако нямл мнозинство в парламента нямало да прави кабинет това ни отдалечава от решаването на проблема КТБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от bnight Разгледай мнение
      Още Боко като беше на власт мрънкаше че българите спестявят прекалено много всъщност по 1 милиард на 3 месечие спестяват.
      Той може би тези пари си ги представя замразени в едни фризери.
      Въртят се в икономика - без значение дали ти правиш бизнес или ти си ги набил на депозит,а Пешо е ги е взел на кредит и върти бизнес.

Отчетите я ги изкарат, я не. Толкова смотано работят, че знае ли се...

Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
      Хахаха,абсолютно сигурно е,че съм добре и спинкам екстра,не съм от "инвеститорите" в депозити
      Не бе,някакви 800 хил лева те гонят ?!?! Викам да не те е напекло.
      Last edited by andy2000; 23.07.2014, 09:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
        Друг потребител е с 800 те хиляди лева, аз съм с гарантирани под 196к.
        Сигурен ли си, че си добре?
        Хахаха,абсолютно сигурно е,че съм добре и спинкам екстра,не съм от "инвеститорите" в депозити

Коментар

Ей тука ти е скрит ключът от палатката
          Ама във всяка страна е така - ФГВБ се финансира и подпомага с дълг или по друг работещ механизъм като парата не стига ! Иначе какво ? Да набият банките едни 10 млрд във ФГВБ и да седят замразени тези пари по сметки на БНБ и една част в ДЦК? Няма логика.

Коментар

Ей,тия милиарди за нищо ги нямаш.
            Не разбрахте,че спестените пари,замразените или както ги наричате НЕ СТОЯТ в чували в мазето на банката!!! Всичките се въртят в системата.Щели да изтеглят всички депозити, ама барабар с тях ще опънат и някой лев кредити.Бъркаш доволно размера на депозитите.
            Това че се въртят е ясно. Въпросът е прост ако парите който се въртят са по-малко от парите който са вкарани и тези пари който се въртят не носят достатъчна доходност макар че за първите 5 месеца на годината са донесли нетна печалба от 1 милиард лева на банките (разлика между приходите от лихви и разходите за лихви).

Днес е интересно да видим БНБ какво ще каже за депозитите и кредитите през Юни едва тогава ще могат да се правят ясни изводи дали съм прав или не за това че хората освен да си закрият депозитите са и теглили кредити (това всъщност не е чак толкова лошо дори е добре)

Още Боко като беше на власт мрънкаше че българите спестявят прекалено много всъщност по 1 милиард на 3 месечие спестяват.
            http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
              Точно ти не е много ясно за какви пари говориш
              Нали се молиш и изискваш от данъкоплатците да ти платят 800 000,та така
              Друг потребител е с 800 те хиляди лева, аз съм с гарантирани под 196к.
              Сигурен ли си, че си добре?

Коментар

• Точно ти не е много ясно за какви пари говориш
                Нали се молиш и изискваш от данъкоплатците да ти платят 800 000,та така

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                  Пак пишете глупости. Не коментирайте, когато не разбирате нещо, а питайте и четете. Аз също не съм специалист и не коментирам каквото не разбирам. Влоговете не се гарантират от фонда а от закона. Това значи, че ако няма достатъчно във фонда, на ред е държавата - емитира се дълг, печатат се пари, НО хората трябва да си получат влоговете, дори с цената на инфлация в крайна сметка. Някой тук написа, че във Франция фонда бил също около 2милиарда
                  Ясно е, че вложителите в банки губят пари и това винаги си е било така, целта е да не става шоково.
                  Ей тука ти е скрит ключът от палатката
                  http://bnight.sytes.net - Някой интересни неща за форекс-а. Както и ежедневни валутни ана

Коментар

• Първоначално изпратено от Dury Разгледай мнение
                    Ей сегинка ще се обединим за да си вземат "инвеститорите" парите над 196 000 лв.

Говоря за гарантираните пари, ако не е очевидно ...

Коментар

100 пъти казах да се обединим и да направим нищо по въпроса.Нямаше отговор.
                      Веждичката не спи,другите големи също.Ние спим.

Да - 2 млрд евро.
                      Ей сегинка ще се обединим за да си вземат "инвеститорите" парите над 196 000 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнение
                        Какво значи "банката да се оздрави" ?! Нали уж нямаше никакъв проблем... защо трябва да се оздравява?!
                        Напротив, БНБ каза, че в КТБ има лоши кредити с размер между 0 и 3.5 млрд.лв. и на тази база предложи държавата да налее едни пари, без да е ясно колко точно. Точно и в това е основният проблем. Естествено, чи никой нормален човек няма да иска да се наливат едни пари, без да знае за какво и колко точно и какъв ще е крайният резултат. И вместо Иван Искров да се държи като ощипана госпожица да вземе да си свърши работата, като каже колко са лошите кредити в КТБ и на тази база вече ще се решава ще се оздравява ли банката, ще се цепи ли на 2, 3 или повече части или ще се ликвидира.

Коментар

• Първоначално изпратено от kalpazan Разгледай мнение
                          (1) Борисов твърдеше, че почва да изплаща, веднага щом дойде на власт.
                          (2) Тази сутрин се изцепи, че ако не събере 121 депутати, остава в опозиция.
                          Ако съберем (1) и (2) се получава...

Абе вие наистина ли няма да направите нищо за парите си?
                          100 пъти казах да се обединим и да направим нищо по въпроса.Нямаше отговор.
                          Веждичката не спи,другите големи също.Ние спим.

Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                          Някой тук написа, че във Франция фонда бил също около 2милиарда
                          Да - 2 млрд евро.

Коментар

Принципно си прав но проблемът е че според мен след като стана ясно че ФГНВ не може да си върши работата и че тия "гарантирани" депозити са димка много хора няма да искат да си държат парите в банката. Аз лично не искам и вече избягвам да държа големи а дори и малки суми пари по разплащателни и спестовни сметки още повече че лихвите паднаха до нива съизмерими с тези в Европа.

Според мен цялата банкова система има проблем заради прекалено много депозити в банките към 31.05.2014
                            Депозити: 74.8 Милиарда лева.
                            Кредити: 66.1 Милиарда лева.

Принципно деиствително съществува системен риск ако тези 6.7 Милиарда лева се извадят от въпросните 75.8 Милиарда ще останат Депозити на стойност: 68.1 Милиарда.

Според мен ако банките могат контролирано да изкарат част от тези депозити и някак си да стимулират хората да почнат да харчат една идея повече от преди има реален шанс системата да се регулира от само себе си но въпросът е това да стане контролирано а не с паника защото при паника хората ще изтеглят всичко и най-вероятно в процеса ще вземат и някой и друг кредит а това вече би било пагубно за банковата ни система.

Но като цяло аз лично нямам доверие на банковата ни система поне за момента естественно остава въпроса къде да спестявам и да държа парите резервният си фонд но това ще е проблем на който лесно ще се намери решение.
                            Ей,тия милиарди за нищо ги нямаш.
                            Не разбрахте,че спестените пари,замразените или както ги наричате НЕ СТОЯТ в чували в мазето на банката!!! Всичките се въртят в системата.Щели да изтеглят всички депозити, ама барабар с тях ще опънат и някой лев кредити.Бъркаш доволно размера на депозитите.

Коментар

• (1) Борисов твърдеше, че почва да изплаща, веднага щом дойде на власт.
                              (2) Тази сутрин се изцепи, че ако не събере 121 депутати, остава в опозиция.
                              Ако съберем (1) и (2) се получава...

Абе вие наистина ли няма да направите нищо за парите си?

Коментар

Принципно си прав но проблемът е че според мен след като стана ясно че ФГНВ не може да си върши работата и че тия "гарантирани" депозити са димка много хора няма да искат да си държат парите в банката. Аз лично не искам и вече избягвам да държа големи а дори и малки суми пари по разплащателни и спестовни сметки още повече че лихвите паднаха до нива съизмерими с тези в Европа.

Според мен цялата банкова система има проблем заради прекалено много депозити в банките към 31.05.2014
                                Депозити: 74.8 Милиарда лева.
                                Кредити: 66.1 Милиарда лева.

Принципно деиствително съществува системен риск ако тези 6.7 Милиарда лева се извадят от въпросните 75.8 Милиарда ще останат Депозити на стойност: 68.1 Милиарда.

Според мен ако банките могат контролирано да изкарат част от тези депозити и някак си да стимулират хората да почнат да харчат една идея повече от преди има реален шанс системата да се регулира от само себе си но въпросът е това да стане контролирано а не с паника защото при паника хората ще изтеглят всичко и най-вероятно в процеса ще вземат и някой и друг кредит а това вече би било пагубно за банковата ни система.

Но като цяло аз лично нямам доверие на банковата ни система поне за момента естественно остава въпроса къде да спестявам и да държа парите резервният си фонд но това ще е проблем на който лесно ще се намери решение.
                                Пак пишете глупости. Не коментирайте, когато не разбирате нещо, а питайте и четете. Аз също не съм специалист и не коментирам каквото не разбирам. Влоговете не се гарантират от фонда а от закона. Това значи, че ако няма достатъчно във фонда, на ред е държавата - емитира се дълг, печатат се пари, НО хората трябва да си получат влоговете, дори с цената на инфлация в крайна сметка. Някой тук написа, че във Франция фонда бил също около 2милиарда
                                Ясно е, че вложителите в банки губят пари и това винаги си е било така, целта е да не става шоково.

Коментар

Working...
                                X