IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Служителите в банка "Виктория" настояват за смяна на квесторите

Служителите в поставената под специален надзор банка "Виктория" настояват квесторите в нея да бъдат сменени. Ако това не стане, са готови да протестират ефективно. Това се разбира от съобщение до медиите на конфедерацията на труда "Подкрепа", която застава зад исканията на работещите в банката.

"Публично заявяваме, че подкрепяме безусловно искането на служителите на ТБ "Виктория"за незабавна смяна на квесторите, назначени в тази банка, като прилагаме официалното писмо до БНБ, в което е отправено това искане и причините за него са достатъчно добре аргументирани. Ако въпросното искане не бъде удовлетворено своевременно, служителите на банката заявяват своята готовност да излязат на протест, за да защитят своите права и законни интереси", се посочва в съобщението на синдиката.
    Служителите информират БНБ за остър конфликт между двамата квестори, който се проявявал и публично на много съвещания. В резултат на това служителите получават противоречащи си и дори взаимоизключващи се указания и инструкции. Единият от квесторите пък си назначил консултант, който и сега продължава да работи в друга банка, но въпреки това получил достъп до банкова тайна и информация за клиентите на "Виктория".

Другият квестор пък си назначил консултант със заплата, превишаваща определеното от БНБ възнаграждение на самия квестор.

Шефът на правния отдел в банката бил сменен на формално основание, квесторите се отнасяли с подозрителност към останалите служители и показвали, че очакват да бъдат саботирани, което пък обижда работещите.

Служителите подчертават, че банката съществува от 1996 г. и оттогава е сменила няколко собственика, но никога служителите й не са чувствали нужда от синдикална защита, както след влизането на квесторите.

Лидерът на "Подкрепа" Константин Тренчев е опитал да обсъди темата с шефа на "Банков надзор" Нели Кордовска, а след неин отказ - и с управителя Иван Искров, но не е срещнал разбиране.
    Това според синдиката е поредната "индикация за явно нежелание за поемане на отговорност от страна на БНБ по въпроси от нейната изключителна компетентност".

http://www.dnevnik.bg/biznes/finansi..._za_smiana_na/

Коментар

• БНБ ЩЕ ПОСОЧИ КОЯ БАНКА ЩЕ ИЗПЛАЩА ДЕПОЗИТИТЕ ПРИ ФАЛИТ.
      НЕ Е ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА ПИШЕТЕ ЗАЯВЛЕНИЯ. ВСИЧКИ ГАРАНТИРАНИ ДЕПОДЗИТИ ЩЕ МОГАТ ДА СЕ ТЕГЛЯТ ОТ ПОСОЧЕНАТА БАНКА СЪС ИЛИ БЕЗ ЗАЯВЛЕНИЕ.

Коментар

• ХАХАХАХА

Новият лозунг на КТБ,,Времето е ваше, но всичко друго е наше!“

Коментар

• Първоначално изпратено от gtomm Разгледай мнение
          Все още има наивни хора, който вярват но меко казано трудно... мой по-добре звучи невъзможно
          А ти как предлагаш да се процедира в случая?

Коментар

• Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнение
            Значи шибаните олигофрени ще трябва и искане да им се подава.Ами не желая да подавам искане.Отивам във Фонда и си искам парите по договора.Какво ме интересуват искания и други глупости на търкалета.
            Без искане от твоя страна, хората от къде да знаят че си искаш парите, а не искаш например да си опростиш депозита за да подпомогнеш възстановяването на КТБ?

Коментар

• Значи шибаните олигофрени ще трябва и искане да им се подава.Ами не желая да подавам искане.Отивам във Фонда и си искам парите по договора.Какво ме интересуват искания и други глупости на търкалета.

Коментар

• Първоначално изпратено от ert Разгледай мнение
                Ти парите си ги внасял в КТБ, а като даваш лесно ти ги вземат
                После обаче като искаме трета страна да ни връща парите, е тогава е трудното.
                Все още има наивни хора, който вярват но меко казано трудно... мой по-добре звучи невъзможно
                Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!

Коментар

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
                  Според мен, ако си провинцията, виж на сайта на фонда: има телефони, имейл и факс. Може, примерно, да се обадиш и да питаш може ли да го пратиш по факс, а да ти пратят входящия номер по имейла. Не виждам защо да не може.
                  С обратна разписка също би трябвало да стане.

Igrach, мерси за предложението.

Коментар

• Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнение
                    За какви искания говорите?
                    В провинцията може ли да се подават?
                    И кой е казал че трябва да има
                    Според мен, ако си провинцията, виж на сайта на фонда: има телефони, имейл и факс. Може, примерно, да се обадиш и да питаш може ли да го пратиш по факс, а да ти пратят входящия номер по имейла. Не виждам защо да не може.
                    Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Това е моето предложение:

До:
                      Росен Николов – председател на Фонда за гарантиране на влоговете в банките
                      Гр. София, ул. „Владайска“ № 27

От:.......................

Уважаеми господин Председател,

На................... между мен и „Кооперативна търговска банка“ АД (КТБ) е сключен договор № ...............................(приложен към настоящата молба). Видно от приложено към настоящата молба извлечение от дата........................., като към тази дата размерът на салдото по сметката ми е ..................................
                      С решение № 73/ 20.06.2014г. КТБ е поставена под специален надзор, като е спряно изпълнението на всички задължения на КТБ. Съгласно чл. 7, § 1а от Директива 94/19/ЕО на Европейския Парламент и на Съвета от 30 май 1994 година, изменена с Директива 2009/14/ЕО на Европейския Парламент и на Съвета (Директивата) от 11 март 2009 година, до 31 декември 2010 г. държавите-членки осигуряват гарантираният размер на съвкупните депозити на всеки вложител да бъде установен на 100 000 EUR, в случай че депозитите са неналични. По силата на чл. 3, подточка i) неналичен депозит е налице, когато съответните компетентни органи са установили, че по тяхно виждане съответната кредитна институция изглежда неспособна за момента, по причини, които са пряко свързани с нейното финансово състояние, да изплати депозита и, че не съществува близка перспектива тя да бъде в състояние да го направи. Видно от писмо с изх. № 98639/11.08.2014г. (приложено към настоящата молба) от Българска Народна Банка (БНБ) „…КТБ е поставена под специален надзор, поради опасност от неплатежоспособност…“. Съгласно чл. 10, т. 1 от Директивата Схемите за гарантиране на депозити трябва да са в състояние да изплащат надлежно проверените искания на вложителите по отношение на неналични депозити в рамките на 20 работни дни от датата, на която компетентните органи извършат установяване, че е налице „неналичен депозит“. В допълнение при изключителни обстоятелства дадена схема за гарантиране на депозити може да се обърне към компетентните органи за удължаване на срока. Такова удължаване не надвишава 10 работни дни.
                      Видно от гореизложеното крайният срок, в който Фондът за гарантиране на влоговете в банките следва да изпълни задълженията си съгласно чл. 10, т.1 от Директивата изтича на 23.09.2014г., на която дата изтича 30 работен ден от горецитираното писмо на БНБ, съгласно което компетентният орган е установил неспособността на КТБ да изплати депозита по сключения между мен и КТБ договор за срочен депозит.
                      Предвид изложеното, моля на основание чл. 10, т. 1 от Директива 94/19/ЕО на Европейския Парламент и на Съвета, изменена с Директива 2009/14/ЕО на Европейския Парламент и на Съвета да ми бъде изплатена сумата по горецитирания договор за срочен депозит.
                      Моля да ми бъде указан начина за изплащане на дължимата ми сума.
                      Моля предоставените от мен лични данни бъдат обработвани в съответствие с чл. 2, ал. 2, т.2 от Закона за защита на личните данни.

Приложение:
                      1. Договор №...................................;
                      2. Извлечение от дата...................;
                      3. Писмо от Българска Народна Банка с изх. № 98639/11.08.2014г.

С уважение,

Коментар

• Първоначално изпратено от Веско Разгледай мнение
                        Доколкото си спомням от предната банка дето фалира, искането е за да кажеш къде да ти преведат парите. Ясно е че не става във всеки клон да изсипят по един камион пари и който когато иска да ходи да тегли.
                        Колега,

Четете закона!

NO SIGNATURE FOUND

Коментар

• Първоначално изпратено от Дебнем на замаушка Разгледай мнение
                          Т.е. това е някаква форма на протест. Аз реших, че трябва да внесеш искане, иначе не участваш в супершоу невада после...
                          Доколкото си спомням от предната банка дето фалира, искането е за да кажеш къде да ти преведат парите. Ясно е че не става във всеки клон да изсипят по един камион пари и който когато иска да ходи да тегли.

Коментар

Когато внасях пари искания не ми искаха така и сега да ми връщат парите без искания тяхната мама червена.
                            За какви искания говорите?
                            В провинцията може ли да се подават?
                            И кой е казал че трябва да има

Коментар

Когато внасях пари искания не ми искаха така и сега да ми връщат парите без искания тяхната мама червена.
                              Ти парите си ги внасял в КТБ, а като даваш лесно ти ги вземат
                              После обаче като искаме трета страна да ни връща парите, е тогава е трудното.

Коментар

• Когато внасях пари искания не ми искаха така и сега да ми връщат парите без искания тяхната мама червена.

Коментар

Working...
                                X