Никакви такива чакания. Чакам да видя колегата с какъв резултат ще се върне от ФГД, убеден съм, че няма да е положителен. Ако парлементът затлачи нещата - не се актуализира бюджет с буфер за КТБ или бъдат направени опити да се промени закона за специалния надзор и бъде удължен по някакъв начин над 6 месеца, директно ще съдя държавата в Страсбург. Мен ме притеснява друго - в закона е указано, че гарантираните депозити започват да се изплащат до 20 дена след отнема лиценза на банката от БНБ. Какво става ако фондът не пласира емисия да покрие разликата с гарантираните влогове в КТБ ? Вече ми пука само да си взема парите лично аз, Василев да съди държавата и да я фалира, скоро и без това се махам....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ЧОКО&БОКО Разгледай мнение"Същият доказано е фалшифицирал документи заедно с други лица от т.нар. група на 7-те (вече 6-те), управлявана от основния свидетел на прокуратурата Бисер Лазов, което също не значи нищо за компетентните органи."
дали ще се намери някой да спомене 7 -те и защо вече 6, Цацаров ли е извън 7 те?
Искроффф остават още пет ...
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4210147
от тях вадим Людмила Петрова, която вероятно се е върнала в отбора на Василев и стават 6 + Лазов.Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества
Коментар
-
"Същият доказано е фалшифицирал документи заедно с други лица от т.нар. група на 7-те (вече 6-те), управлявана от основния свидетел на прокуратурата Бисер Лазов, което също не значи нищо за компетентните органи."
дали ще се намери някой да спомене 7 -те и защо вече 6, Цацаров ли е извън 7 те?
Искроффф остават още пет ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнениеПървоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнениеНе съм чел форума последната седмица, затова да попитам:
Има ли нещо ново по темата?
Ясно ли е вече КОГА ще си вземем парите
Или пак се прелива от пусто в празно...
Интересно ще стане, ако започнат да вдигат тока на всеки 3 месеца... както се заканват от доста време.
Тази зима се очертава да е много тежка за изстрадалия Български народ.
За мене най лошия вариант беше януари - нали това е по късно от възможно най-най-най-негативния вариант
Ако чак лятото ги дадат, тия политици и банкери ще ги призная за №1 в света.
Бтв, вече водим ли се страната в ЕС с най-стабилна банкова система
Коментар
-
Първоначално изпратено от sapuna Разгледай мнениеСледя темата отблизо, имам да кажа много неща, но няма да е сега моментът. В Интернет има огромен поток от информация, но за жалост е като помията, която се лее и по телевизиите.
Давам линк към една от малкото добре написани статии : http://www.banker.bg/finansov-dnevni...ktb-se-zaplita
Благодаря!
Коментар
-
Konsultant
Изтъргуваха акции на КТБ за 4 млн. евро
ЕКИП НА МОНИТОР08.10.2014 Акции на Корпоративна търговска банка на обща стойност 4 млн. eвро са били изтъргувани миналата сряда, показва справка в данните на инвестиционни посредници. Това е станало въпреки забраната на Комисията за финансов надзор за търговия с акции на КТБ на борсата след поставянето й под спецнадзор. Според специалисти това прави сделката незаконна, защото не може да бъде регистрирана в Централния депозитар.
Общата стойност на дяловете е бил 106 700 акции, всяка от които на стойност 37,49 евро или 73,5 лв. Това е
само с 3 лева по-малко, отколкото бе последно цената на акциите на КТБ
на Българската фондова борса, преди търговията да бъде преустановена заради поставянето на банката под специален надзор от БНБ. Тези акции се равняват на малко повече от 1,6% от капитала на КТБ.
Сделката е била извънборсова, като посредник на продавача е била УниКредит Булбанк, а посредник за компанията купувач – София Интернешънъл Секюритиз. От Комисията за финансов надзор обявиха, че сделките, които се сключват извън регулирания пазар, не са в тяхната юрисдикция и не се контролират от тях.
От БНБ пък коментираха, че този вид сделки се контролират единствено и само от КФН.
Големите акционери на банката
са дружеството „Бромак” с 50,7%, Инвестиционният фонд на Оман с 30,4% и руската търговска банка ВТБ чрез инвестиционния си фонд във Великобритания с 9,1%. Според книгата на акционерите единствените от малките акционери, които имат над 100 000 акции, са „Еромак” и „Сентрал Техно Пропъртис”. Според представители на финансовата сфера е много възможно сделката да е фиктивна между свързани фирми с цел намаляване на счетоводната печалба и спестяване на данък.
Сделката е
незаконна, защото не може да се регистрира
в Централния депозитар тъй като търговията с акциите на КТБ е спряна, коментира Вера Ахундова от фейсбук групата КТБalive. Според нея по-скоро става въпрос или за опция за изкупуване, или за цесия, която би се реализирала при двата варианта – ако банката фалира или ако отвори. Ако КТБ отвори, някой ще калкулира голяма печалба, защото акциите й веднага ще се вдигнат. Ако фалира, ще спести много от данък, каза още Ахундова. Ахундова алармира още, че дъщерната на КТБ – ТБ „Виктория”, се източва от квесторите чрез подставени лица, които вземат огромни хонорари. Става въпрос за десетки и стотици хиляди, посочи Ахундова. По думите є близките до квесторите лица прибирали парите, за да вършат определена работа, която обаче в крайна сметка вършели самите служители. Служителите пък били принуждавани под заплахата от уволнение да подписват документи, в които имало откровени лъжи.
Очаква се скоро КТБalive да излезе с официално становище по случая.
Коментар
-
Следя темата отблизо, имам да кажа много неща, но няма да е сега моментът. В Интернет има огромен поток от информация, но за жалост е като помията, която се лее и по телевизиите.
Давам линк към една от малкото добре написани статии : http://www.banker.bg/finansov-dnevni...ktb-se-zaplita
Коментар
-
Още една декларацийка. Цецо защо не започне да говори с конкретни имена?
Така създава усещането, че само маже...
Декларацияhttp://www.vassilev.bg/bg/%D0%B4%D0%...%B8%D1%8F_7_20
08.10.2014
Уважаеми дами и господа,
Уважаеми клиенти на КТБ АД,
Уважаеми членове на групи и движения, съпричастни към съдбата на КТБ АД,
Напоследък зачестиха „сигналите“ срещу хора, защитаващи каузата на КТБ АД и работещи по моята правна защита, относно „злоупотреби“ с активи, финансирани от КТБ АД.
Връх на тази тенденция са отворените писма от КТБalive, вложители на КТБ АД и Комитета за финансова и банкова стабилност, съпроводени със сигнали до българската прокуратура.
В тази връзка, бих искал да подчертая, че през целия период от поставянето на КТБ АД под особен надзор досега, основните ми усилия са насочени в две главни направления:
I. Защита на активите КТБ АД от посегателствата на онези, които изготвиха плана за унищожение на банката.
Като доказателства за моята теза ще приведа няколко примера:
А. Основните свидетели срещу мене и моите колеги от КТБ АД представляват няколко дружества, които разполагат със значими активи, финансирани напълно или частично от банката. Освен това, огромната част от фирмените книжа на тези дружества „изненадващо“ липсват — факт, относно който са информирани компетентните български органи преди време. От тези органи до момента няма никаква реакция. Могат да бъдат зададени въпроси дали това е случайно съвпадение, или не.
Б. Хората в основата на комплота срещу КТБ АД твърдо следват максимата „Крадецът вика дръжте крадеца“. В предишното си обръщение обясних, че преди да започнат атаките срещу мене и банката, бях изнудван за безвъзмездно прехвърляне на акции от Виваком, Петрол и Дунарит на определени фирми, зад които стоят определени хора.
Имам сериозни съмнения, че правната кантора, обслужваща съответните изнудвачи, които се превърнаха и в своеобразни ликвидатори на КТБ АД, сега стои зад всички сигнали, схеми и подбудителства срещу банката и нейните акционери. По ирония на съдбата, въпросните изнудвачи, които стоят зад атаката срещу КТБ АД, удобно заблуждават обществото в противното.
По повод на разпространените информации за продажба на СФ Парачин, Сърбия, искам да разясня, че търся най-доброто решение за завода, но в никакъв случай това решение няма да бъде в ущърб на КТБ АД. Нещо повече, независимо от трудностите, свързани с неизпълнението на поети ангажименти от КТБ АД по този проект, в резултат на поставянето й под специален надзор, проектът ще бъде спасен, за да може инвестираните средства да бъдат възстановени напълно на банката, респективно на вложителите й. Интерес за продажбата (покупката) на активите по подценена стойност имат само тези, които целят ликвидацията на КТБ АД и личното си облагодетелстване. В конкретния случай, същите тези „морално чисти“ хора не се посвениха да предложат срамна сделка на заинтересован от покупка на подценени активи – срещу свидетелстване срещу мене. Подход, който разбира се, се насърчава услужливо от онези, които работят по съшиването на доказателствата за моята и на моите колеги вина.
Аналогичен е и случаят и с Виваком. Ако не беше нашата съпротива, досега акциите на Виваком щяха да лежат в някое дебело чекмедже. Представяте ли си, че в България е възможно изпълнителен директор на компания да укрива книга на акционери и временни удостоверения с една единствена цел – да услужи за постигане на целите на своите покровители. По едно стечение на обстоятелствата този изпълнителен директор е един от „достойните“ свидетели на обективното следствие и прокуратура. Същият доказано е фалшифицирал документи заедно с други лица от т.нар. група на 7-те (вече 6-те), управлявана от основния свидетел на прокуратурата Бисер Лазов, което също не значи нищо за компетентните органи.
За да завърша този пасаж и като доказателство за сценария на ликвидаторите, ще Ви кажа, че същият този правен център на атаката поиска несъстоятелност на въпросната компания още през май с една цел – да присвои 14,5 млн евро и да се добере до акциите на Виваком.
Това е моята гледна точка по този въпрос, дами и господа!
II. Възстановяване на КТБ АД
Въпреки унизителното отношение към мене и колегите ми, подклаждано главно от въпросния ликвидационен център, аз работя непрестанно по тази трудна задача—трудна не защото е невъзможна, а защото има няколко центъра, които непрекъснато работят за възпрепятстването на възстановяването на КТБ АД.
Нямайте съмнение, че възстановяване на КТБ АД може да се постигне само чрез продажба на активите, финансирани от банката, на реалната им пазарна стойност, която по моя оценка е над 2,5 млрд евро.
Естествено това би могло да бъде възможно единствено с цената на мои лични загуби — участието ми в КТБ АД, както и в други компании — на които съм готов и които съм декларирал на консорциума от частни инвеститори. Успях да привлека тези инвеститори след много срещи и преговори след бруталните събития от това лято. Концепцията се основава точно на стратегическото придобиване на активи, финансирани от банката по тяхната оптимална стойност. Това автоматично изключва продажбата на основните активи на подценени цени.
Цялата тази концепция на акционерите и на новите потенциални инвеститори е в рязък контраст с поведението на квесторите и на БНБ, които вече подготвят почвата за продажбата на активите на КТБ АД и Виктория ЕАД на подценени цени, разделяйки кредитите на добри, по-малко добри и лоши. Това поведение странно съвпада с тържествените декларации от тандема Цонев-Пеевски относно тяхна инициатива за проектозакон за КТБ АД. „Добрите“ кредити, които включват активите на подценени цени, ще отидат в „добри“ ръце, за да да могат да покрият частично разхода на Фонда за гарантиране на влоговете в банките при ликвидация и да осигурят очакваните печалби на тези, които са си поставили за мисия да ликвидират КТБ АД.
А така наречените „лоши“ кредити, идентифицирани като лоши по неконвенционална и вероятно неслучайна методология, обслужваща интересите на организаторите на атентата срещу КТБ АД, са предназначени за „доказателствен материал“ за обвинението срещу мене и моите колеги. В резултат, губещи ще сте Вие, дами и господа!
С настоящото още веднъж искам да заявя, че КТБ АД може да бъде възстановена на минимална цена за държавата и обществото. Минимална в сравнение с цената, която би се платила при нейната ликвидация. Защото при такава хипотеза цената ще е кумулативна! И много по-висока!
Благодаря на всички, които ми вярват и ме подкрепят! Убеден съм, че времето ще докаже правотата ни!
Цветан Василев
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеНе знам какъв точно план график имаш предвид. Това което аз разбрах е че бай Цецо се опитва да направи някаква врътка за да не може БТК да служи за обезпечение по кредитите дето е вземал. Тоест, наясно е че "оздравяване" на КТБ няма да има и се опитва да пребара каквото може. В крайна сметка това си е ощетяване на държавата и на големите вложители.
Групата, която направи мазалото с банката се опитва да овладее и БТК-то чрез ТЦ-то.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
Коментар
-
Първоначално изпратено от Oscar de la Hoya Разгледай мнениеПак казвам, от едно и също повтаряне на безмислици и пускане на усмивчици, не може да се прочете нищо смислено в темата, аз повече малоумници, събрани на едно място рядко съм виждал в тема на инвестора.
А връзката е много пряка, въпреки че има разлика, това което казваш за мюсюлманите и затова всички там се юрват да си спасяват банката -демек на верска основа се бият малко.Но останалото не ти ли напомня нещо?
Кой е Цветан Василев?! От там започни и натам нещата си се разплитат сами... дори не е нужно да знаеш повече, дори не е нужно да знаеш, че е банкер.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Xman1 Разгледай мнениеКолко пъти ще се поватаря тази "интересна информация"?!
Ако се върнеш в темата по назад вече беше даден линк към това.
Каква е връзката на тази банка с КТБ?! Освен това става въпрос за банка която обслужва предимно мюсюлмани... (каквото и да значи това).
Пак казвам, от едно и също повтаряне на безмислици и пускане на усмивчици, не може да се прочете нищо смислено в темата, аз повече малоумници, събрани на едно място рядко съм виждал в тема на инвестора.
А връзката е много пряка, въпреки че има разлика, това което казваш за мюсюлманите и затова всички там се юрват да си спасяват банката -демек на верска основа се бият малко.Но останалото не ти ли напомня нещо?
Коментар
Коментар