Първоначално изпратено от andy2000
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнениеА защо ще се съдиш в Страсбург, а не в Люксембург, където е съдът на ЕС?Last edited by andy2000; 08.10.2014, 23:52.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнениеРазликата,която посочваш е огромна,а и се видя от цяла България,че КТБ наистина е "изолиран" случай на грабеж.При всички случаи,когато и да си вземем парите,аз лично ще се включа в колективен съдебен иск за нанесени вреди.Един път завинаги трябва да се научим да си отстояваме правата.Ако не си платиш данъците навреме има лихви,ами тогава с пълно право ще съдим държавата затова,че не можахме да разполагаме с нашите пари навреме...С нашите,лични,когато ни е кеф!
Все си мисля , че КТБ не е ограбена, поне не изцяло. Дори данните за 2рото тримисечие го показват. Факт е, че при средно провизирани лоши кредити 15 % от кредитния портфейл - претеглена стойност за банките в Бг, КТБ имаше под 2 %. А да питам Искров къде са спали толкова време , а не са спали всичко от банков надзор в КТБ и не са следели всичко постоянно ?!
Коментар
-
Гтом
Ограничена личност с по 3 думи на коментар...ти още ли си тук да дразниш бе кавал.....
.Бегай бързо в некоя ясла да ревеш с бебешоците и си вземи 12-13 топки тоалетна хартия...По-жалка личност не съм познавал в интернет пространството.
Добре,че не познавам такива п**ки лично!Мнението ми не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от sapuna Разгледай мнениеГрешиш, ФГВ веднага можеше да влезе като кредитор на КТБ, замествайки част от гарантираните влогове и по този начин де факто предоставяйки ликвидна подкрепа на банката. Апропо, така стана и с ПИБ, с разликата, че кредитор стана държавата. Причината да не се изплащат средставата е, че по скапания закон, който по странни причини незнайни "специалисти" го определят като солиден, няма алинеи, предвидени в нашия случай - банката да не обслужва задълженията си, но без да е загубила своя лиценз. Странно ми е друго, при заверени одиторски данни към юни 2014 г., КТБ е една от най-добре капитализираните банки в страната. Ако сега тя фалира заради 6-месечния специален надзор на БНБ, всички ние - акционери, кредитори и облигационери на банката, може да съдим или БНБ за неупражнен контрол, или одиторската фирма. Междудругото, направете си справка в Апис, ако имате достъп до него, или до Търговския регистър и вижте кое лице държи въпросната одиторска фирма. Кажете ми после защо идиотите в банков надзор не проверяват в момента всички фирми, одитирани от въпросната компания.
Ще се радвам да чуя какво мислите по тези въпросиМнението ми не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнениеИскров и компания, трябва със всички възможни начини да запазят ФГВ, че може да им потрябва много скоро за още......Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!
Коментар
-
Първоначално изпратено от sapuna Разгледай мнениеВече ми пука само да си взема парите лично аз, Василев да съди държавата и да я фалира, скоро и без това се махам....
Що ли симисля, че вече са добутали капитала до отрицателен милите ни квестори и вече само си лафим, още има-няма 200 милиона им трябваха - постижимо за техните възможности?Last edited by andy2000; 08.10.2014, 22:22.
Коментар
-
Първоначално изпратено от aslan Разгледай мнениеReuters: Собственикът на КТБ обяви, че е готов да се откаже от своите акции
http://www.focus-news.net/news/2014/...te-aktsii.html
"Белград. Главният акционер в българската КТБ съобщи в сряда, че е готов да се откаже от своя дял, за да спаси кредитната институция, която беше принудена през юни да затвори врати в резултат на масово теглене на депозити, предаде Reuters."
Интересно каква е причината за това изказване
Става въпрос за това:
Естествено това би могло да бъде възможно единствено с цената на мои лични загуби — участието ми в КТБ АД, както и в други компании — на които съм готов и които съм декларирал на консорциума от частни инвеститори. Успях да привлека тези инвеститори след много срещи и преговори след бруталните събития от това лято. Концепцията се основава точно на стратегическото придобиване на активи, финансирани от банката по тяхната оптимална стойност. Това автоматично изключва продажбата на основните активи на подценени цени.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sapuna Разгледай мнениеНикакви такива чакания. Чакам да видя колегата с какъв резултат ще се върне от ФГД, убеден съм, че няма да е положителен. Ако парлементът затлачи нещата - не се актуализира бюджет с буфер за КТБ или бъдат направени опити да се промени закона за специалния надзор и бъде удължен по някакъв начин над 6 месеца, директно ще съдя държавата в Страсбург. Мен ме притеснява друго - в закона е указано, че гарантираните депозити започват да се изплащат до 20 дена след отнема лиценза на банката от БНБ. Какво става ако фондът не пласира емисия да покрие разликата с гарантираните влогове в КТБ ? Вече ми пука само да си взема парите лично аз, Василев да съди държавата и да я фалира, скоро и без това се махам....Какво ще стане, ако в България останат само цигани и държавни служители?!
Коментар
-
Reuters: Собственикът на КТБ обяви, че е готов да се откаже от своите акции
http://www.focus-news.net/news/2014/...te-aktsii.html
"Белград. Главният акционер в българската КТБ съобщи в сряда, че е готов да се откаже от своя дял, за да спаси кредитната институция, която беше принудена през юни да затвори врати в резултат на масово теглене на депозити, предаде Reuters."
Интересно каква е причината за това изказване
Коментар
-
Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнениеПърво да видим дали ще има фалит,а изплащане без да имат всички средства няма да започне,иначе можеше да се инициира отдавна
Ще се радвам да чуя какво мислите по тези въпроси
Коментар
-
Първоначално изпратено от sapuna Разгледай мнениеНикакви такива чакания. Чакам да видя колегата с какъв резултат ще се върне от ФГД, убеден съм, че няма да е положителен. Ако парлементът затлачи нещата - не се актуализира бюджет с буфер за КТБ или бъдат направени опити да се промени закона за специалния надзор и бъде удължен по някакъв начин над 6 месеца, директно ще съдя държавата в Страсбург. Мен ме притеснява друго - в закона е указано, че гарантираните депозити започват да се изплащат до 20 дена след отнема лиценза на банката от БНБ. Какво става ако фондът не пласира емисия да покрие разликата с гарантираните влогове в КТБ ? Вече ми пука само да си взема парите лично аз, Василев да съди държавата и да я фалира, скоро и без това се махам....Мнението ми не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнениеМоже ли някой да копира статията тук, че на мен ми иска регистрация!?
Благодаря!
Коментар
Коментар