IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бъдете адски внимателни с подобен род публикации : http://www.vesti.bg/temi-v-razvitie/...igacii-6024865

Такива неща създадоха кризата на първо място - разбира се отчитайки заинтерсоваността на БНБ и прокуратурата те да се реализират и да станат факт. Накрая ще се окаже, че КТБ е била най-добра управляваната българска банка с голям нетен лихвен марж и ИИ ще духа супата и други неща, защото ако банката не фалира през първия месец на специалния надзор, а по-късно, смята се, че именно той е виновен за създалата се ситуация.

Коментар

• Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
      Не е верно Соломоне. КОЙ искаше да се плати без много шум с държавен заем, за да не се расмърдява работата и после да гепи активите евтинко, обаче понеже КОЙ го натакова на комунистите и бутна правителсвото, те го натаковаха на КОЙ. ТОЙ искаше да помогне на КОЙ и щеха да го гласуват, обаче ТОЙ се усети, че идат избори а гласопдавателите му не харесват КОЙ за това се дръпна и каза "Що ви не ... ма.. , аз съм опозиция"
      И сега след изборите ТОЙ отхвърля подкрепата на КОЙ но има пълно принципно припокриване по 6 точки и пълно припокриване по 12 точки от програмата си с КОЙ. Така че.. сега закона ще се внесе и ТОЙ и КОЙ ще го гласуват национално отговорно, всички ще си вземат парите, КОЙ и ТОЙ ще си делнат банката, целия народ ще плати сметката и така, само дет се пенихте няколко месеца.
      Всяко чудо за 3 дни
      Единственото смислено мнение по темата в последните поне 1000!!! Но троловете го бутат надолу за пореден път, за да си плещят малоумията, затова го вдигам браво, човеконенавистнико - с 10 изречения изчерпа изцяло темата.
      Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Ето че облигациите са все по-близо, реално ще е нещо като ЗУНК2 или някакви компенсатори, за да може най-после да се реши проблема и да се обезщетят хората.

Обмислят да платят на вложителите в КТБ с облигации
        15 октомври 2014 09:10

„Не вярвам, че КТБ ще бъде отворена" - това заяви в „Здравей, България" по Нова телевизия адвокатът Галя Сербезова, която е вложител в банката.
        Предлага се да ни се плаща с облигации - вместо пари ще ни дадат обезценени книжки. Става въпрос за гарантираните депозити до 100 000 евро. Имаме такава информация и това предложение за изменение на Закона за Гарантиране на влоговете е внесено в Министерския съвет.

Коментар

Нищо не можем да постигнем, защото много като теб гласуват (за разлика от теб)
          +1

Коментар

Мнението ми не е препоръка!

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
              Да така е .... към вторник-сряда другата седмица ще има съвсем различно говорене по темата....тогава ще е излезнал окончателния доклада, който струва ми се няма да е чак толкова лош, какъвто междудругото си бе и предварителния.
              Е какъв ще е не е ясно. Всъщност въпроса е каква сума кредити са приели че са към свързани лица ( ясно е че формално не са, но ...) и какви провизии ще начислят. Мисля че за толкова време да го натамънили да е какъвто трябва

Коментар

Е аз не съм специалист ама що да не може да се случи?
                Мисля че това е най-вероятното да. До края на другата седмица мисля ще се разбере
                Да така е .... към вторник-сряда другата седмица ще има съвсем различно говорене по темата....тогава ще е излезнал окончателния доклада, който струва ми се няма да е чак толкова лош, какъвто междудругото си бе и предварителния.

Коментар

• Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнение
                  ти случайно като гласува какво постигна

Коментар

• хахахаха

Първоначално изпратено от misanthrope Разгледай мнение
                    Определено е добре че не си гласувал
                    ти случайно като гласува какво постигна

Коментар

• Първоначално изпратено от buba4ko Разгледай мнение
                      Поредното измиване на ръце...
                      всичко е супер обосновано и добре изглежда, обаче има едно голямо НО...
                      а то е - НО правителството на близнашки вече го няма
                      Като дойде новото правителство ще каже -
                      "Абе то тия предните нищо не са правили, ние ей сега почваме да нищим случая от НУЛАТА, защото тия преди нас са спали".
                      И типично по герберски - още 6 месеца протакане
                      Защо продължавате да вменявате на правителството някаква сериозна роля в тази игра? Играчите са БНБ и парламента тук. Спокойно всичко това може да стане и без правителство.
                      А следващото правителство не може да каже че почва от нулата, защото законния срок изтича през Декември а ЕК вече е започнала наказателна процедура и натиска от там расте (бавно но расте)

Коментар

• Вие си правите та*ак, никакви 6 месеца няма да се чака още. На 20 октомври излиза официалният одит, няколко дена по-късно става публичен. До 20 ноември се взема решение дали банката се преструктурира, ликвидира или не знам си какво. 6-месечният срок на специалния надзор изтича на 21 декември, в който момент всеки с акъл в главата ще си изтегли всички пари от банката в България. Аз лично съм решил повече в банки в България да си оставя не повече от 10000 лв. в разплащателна сметка поради очевидни причини. Независимо какво стане с казуса КТБ, ще съдя държавата - дали БНБ, дали прокуратура, дали държавата за нанесени материални и нематериални вреди в 6 цифрен размер
                        Last edited by Andi11; 15.10.2014, 12:25.

Коментар

В ТАЗИ МЕСТНОСТ НА ЮГ ОТ ДУНАВА ВСИЧКО Е ВЪЗМОЖНО.
                          Определено е добре че не си гласувал

Коментар

• Първоначално изпратено от Solomoon Разгледай мнение
                            И всъщност според теб кой е най вероятния сценарий!?
                            Ще фалират ли, ще оздравяват ли!? Вероятно добра/лоша банка вече не може да се случи....или греша?
                            Гарантираните са ми ясни, за тях не питам....интересно е с другите какво ще се случи!?

аз мислиМ, че ше има работеща банка с нов мастър собственик и евентуално ново име.

поне досега май няма фалирала банка в ЕС във вида, в който се отнема лиценза и се плащат само гарантираните депозити..... това би било ЛОШ "сигнал" за клиентите на ВСИЧКИ банки.....и никой няма интерес от това (тука не броиме 'едните хора' дето искали да прилапат активите на КТБ на подценена цена....)

както и да е - will see soon

Коментар

Адвокат Сербезова заяви, че не вярва, че банката ще бъде отворена.

„Предлага се да ни се плаща с облигации – вместо пари ще ни дадат обезценени книжки.

Става въпрос за гарантираните депозити до 100 хил. евро. Имаме такава информация и това предложение за изменение на Закона за Гарантиране на влоговете е внесено в Министерския съвет“, съобщи тя.
                              Просто не мога да разбера как може човек юрист да плещи такива глупости!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kat123 Разгледай мнение
                                Служебният кабинет: Съдбата на КТБ ще е ясна до 20 ноември

Независимо от характера на взетото крайно решение, гарантираните вложители ще получат достъп до своите средства в КТБ и ТБ "Виктория" в кратки срокове – не по-късно от средата на месец декември 2014 г. В случай на преструктуриране, достъп ще се осигури директно до сметките на вложителите в съответната банка. В случай на отнемане на лиценза, изплащането на гарантираните влогове ще се извърши чрез определена за целта друга банка от средства на Фонда за гарантиране на влоговете в банките (ФГВБ) не по-късно от 20 работни дни от датата на отнемане на лиценза. През целия период на специалния надзор и към момента се провежда подготовка от страна на ФГВБ, в случай на необходимост да бъдат осигурени нужните средства за изплащане на гарантираните влогове.

В проектодокумента, изготвен от кабинета "Близнашки", се посочва, че е налице необходимата организация на работа за въвеждане в българското законодателство до края на месец декември на Директива 2014/59/ЕС за създаване на рамка за възстановяване и преструктуриране на кредитни институции и инвестиционни посредници.
                                Набелязан е и график за отразяване на несъответствия с правото на ЕС в областта на гарантирането на влоговете в банките. Той е следният:

Края на октомври 2014 г. да бъде финализиран проектът за нов Закон за гарантиране на влоговете в банките.

Края на октомври 2014 г. новият проект за Закон за гарантиране на влоговете да бъде изпратен за съгласуване до Европейската комисия.

До средата на ноември 2014 г. въпросният законопроект да бъде съгласуван съгласно Устройствения правилник на Министерски съвет и неговата администрация.

Края на ноември 2014 г. проектът за Закон за гарантиране на влоговете да бъде внесен последователно в Министерския съвет, а след това в Народното събрание за приемане.

Предложеният график предвижда пред декември 2014 г. или най-късно януари 2015 г. законодателните промени да бъдат приети от Народното събрание.
                                http://news.bgnes.com/view/1192633
                                Поредното измиване на ръце...
                                всичко е супер обосновано и добре изглежда, обаче има едно голямо НО...
                                а то е - НО правителството на близнашки вече го няма
                                Като дойде новото правителство ще каже -
                                "Абе то тия предните нищо не са правили, ние ей сега почваме да нищим случая от НУЛАТА, защото тия преди нас са спали".
                                И типично по герберски - още 6 месеца протакане

Коментар

Working...
                                X