IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
    Ти ми кажи поне една държава в ЕС,която е по-малко задлъжняла от нас?
    Всички граждани на Европа живеят на заем.За да си купят жилище,кола,за да направят ремонт,за да отидат на почивка...всичко е на кредит.Защо тук да е по различно?Нали искахме капитализъм..това е той,едни са много богати,а другите работят за тях и плащат цял живот.Изи
    Ще ни дадат едни 4-5 млрд. евро на 2-3 транша в следващите 2г...После ще отпуснат още 2 пъти по толкова...След това пак и роби за следващите поне 100г!
    Факт(още не е,но ще стане)!
    Живота на кредит не е живот.Живеещия на кредит е роб той няма права.Ако не дай си Боже се разболее или си загуби работата отива в киреча и мизерията го следва до края на дните му.Сами балъци и неудачници живеят на кредит.Да теглиш кредити за коли почивки и апартаменти е безумие и направилите го си заслужават съдбата.

Коментар

Всички граждани на Европа живеят на заем.За да си купят жилище,кола,за да направят ремонт,за да отидат на почивка...всичко е на кредит.Защо тук да е по различно?Нали искахме капитализъм..това е той,едни са много богати,а другите работят за тях и плащат цял живот.Изи
      Ще ни дадат едни 4-5 млрд. евро на 2-3 транша в следващите 2г...После ще отпуснат още 2 пъти по толкова...След това пак и роби за следващите поне 100г!
      Тук има една сериозна уловка.Ако продължаваме така ще навлезем в една безкрайна дългова спирала, от която няма излизане.Не е проблем дългът да ни е и 100% от БВП, но да имаме ПРИХОДИ, за да можем да връщаме взетите пари.Ние нямаме нищо. Бюджетът е избушен, всяка година дефицити, квазидефиците в повечето сектори, липса на реформи,икономика няма,ръст на БВП няма и т.н.Мога 2-3 часа да си говоря,но не искам да спамя темата за КТБ.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
        Само една лека корекция.
        За 2014 г.националната вноска на България възлиза на 397 317 226 евро.
        Побъркаха ни с тези левове и евраци.
        Ами,още по-добре значи съм още по-прав...ако сме кадърни ще даваме 3,а ще получаваме 50...Пак по спомен,за следващите 5г. са предвидени над 6 млрд. еврофондове за България.
        Мнението ми не е препоръка!

Коментар

Викаш, па че наливаме от пусто в празно? Кога ще ги стигнем гърците? Май скоро.

Коментар

Абе,Вие още ли забелязвате супергигантските меко казано простотии,които пише любителя на биткойните,и ценните метали(тоест на нищото).Вярвайте в парите,умните хора са го казали:"В брой,или кеш"
            По спомен знам,че плащаме някъде към 800 милиона евро годишно,което е нищожно с това което ни предлагат.Друг е въпроса,че не можем да ги усвоим.А още по-друг е,че пари се наливаха само при ББ.
            Аз вярвам,че единствения който може да ни върне парите бързо и "качествено" е точно той!Само те ще решат казуса КТБ с твърда ръка,не изключвам и оздравяване.
            Само една лека корекция.
            За 2014 г.националната вноска на България възлиза на 397 317 226 евро.
            Побъркаха ни с тези левове и евраци.

Коментар

Forex Master, това за еврофондовете, което говориш е пълна простотия, както голяма част от всичко останало.Виж колко пари сме имали на разположение за усвояване през първия програмен период (демек хората ни казват - оправете си документите и направете проектите и пИчелите), колко сме усвоили реално и колко са увиснали заради некадърни,мързеливи и корумпирани чиновници по министерствата...
              Виж колко е и годишната вноска на България в бюджета на ЕС и спри да се излагаш ...
              Абе,Вие още ли забелязвате супергигантските меко казано простотии,които пише любителя на биткойните,и ценните метали(тоест на нищото).Вярвайте в парите,умните хора са го казали:"В брой,или кеш"
              По спомен знам,че плащаме някъде към 800 милиона евро годишно,което е нищожно с това което ни предлагат.Друг е въпроса,че не можем да ги усвоим.А още по-друг е,че пари се наливаха само при ББ.
              Аз вярвам,че единствения който може да ни върне парите бързо и "качествено" е точно той!Само те ще решат казуса КТБ с твърда ръка,не изключвам и оздравяване.

Коментар

Между другото,със съставянето на стабилно правителство,което ще се случи неминуемо,можете да се обзаложите,че проблема с КТБ ще бъде поне в първите 3 разяснявани и решени в парламента!Другите два са вземането на заем,от който голяма част ще отиде точно за банката,здравеопазване,бедствия и десетки други големи проблеми,както и енергетиката.
                Това е,изи
                Викаш, па че наливаме от пусто в празно? Кога ще ги стигнем гърците? Май скоро.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                  Подозирам че това е трактовка на юрисконсулта на Фрог, който по съвместителство изпълнява още длъжностите на шофьор и хигиенист. В ЗКИ си пише - отрицателен капитал = отнемане на лиценза и точка. Няма изключения. Евентуално ЦВ може после да съди квесторите за причинени загуби но това е отделен въпрос.
                  И аз такова нещо заподозрях, никъде не намирам текст за първия месец.

(2) Българската народна банка задължително отнема издадения лиценз на
                  банка поради неплатежоспособност, когато:
                  1. (доп.– ДВ, бр.44 от 2009г., в сила от 12 юни 2009г., доп.– ДВ, бр.94 от 2010г., в сила от 31декември 2010г.) не изпълнява повече от 7 работни
                  дни свое изискуемо парично задължение, ако това е пряко свързано с финан-
                  совото състояние на банката и по преценка на БНБ не може да се очаква
                  изплащане на изискуемите парични задължения в приемлив период от време,
                  или
                  2. собственият є капитал е отрицателна величина.
                  (3) (Нова– ДВ, бр.44 от 2009г., в сила от 1 септември 2009г.) Решението по ал.
                  2 се взема от БНБ до 5 работни дни от установяване на неплатежоспособността.

Коментар

• хайде вече да дават парите, тяхната мама недоклатена

Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
                    Точно обратното,на това което си написал се цели.А то е,да не се изплатят Негарантираните депозити и да се откраднат активите на банката,както и да се обезценят кредитите.Не се и съмнявай,че ще си вземем гарантираните...форекси,мастери,гтомовци и др.,да си гледат здравето,биткойните(ко..не) и ежедневно пропадащото злато
                    Бате Пешо е прав има закон и той ще се спази,иначе започваме и ние да не спазваме абсолютно нищо,а само това чака изстрадалия народ,за да стане мазалото...някой да започне!

Писна ми да чакам

Коментар

• Между другото,със съставянето на стабилно правителство,което ще се случи неминуемо,можете да се обзаложите,че проблема с КТБ ще бъде поне в първите 3 разяснявани и решени в парламента!Другите два са вземането на заем,от който голяма част ще отиде точно за банката,здравеопазване,бедствия и десетки други големи проблеми,както и енергетиката.
                      Това е,изи

Коментар

• Forex Master, това за еврофондовете, което говориш е пълна простотия, както голяма част от всичко останало.Виж колко пари сме имали на разположение за усвояване през първия програмен период (демек хората ни казват - оправете си документите и направете проектите и пИчелите), колко сме усвоили реално и колко са увиснали заради некадърни,мързеливи и корумпирани чиновници по министерствата...
                        Виж колко е и годишната вноска на България в бюджета на ЕС и спри да се излагаш ...

Коментар

• Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнение
                          Едно е ясно: от месеци се прави всичко възможно, за да не се спази законът и да не бъдат изплатени гарантираните депозити. Интересите на крупните вложители в банковата пирамида се представят като интереси на обществото. Внушава се публично, че особеният статут на КТБ е много изгоден за вносителите. Премълчава се обаче, че при този статут те не могат и да съдят банката. Изглежда така, сякаш и за това е помислено. А кризата не е пламнала спонтанно.
                          Точно преди изборите "Айриш Таймс" описа България като "свят на мощни олигархични мрежи, успели да заграбят страната. "Тези сили доминират политическите партии в България и безмилостно преследват своите собствени интереси, които остават скрити от всякакъв вид обществен контрол, отчетност и справедливост". В същата връзка проф. Светослав Ставрев казва, че преживяваме етап на колосално разграбване, съпоставимо с това от началото на 90-те години на миналия век. "Ако нещо ни спира да катастрофираме, това е валутният борд и участието ни в ЕС", убеден е той.
                          Точно обратното,на това което си написал се цели.А то е,да не се изплатят Негарантираните депозити и да се откраднат активите на банката,както и да се обезценят кредитите.Не се и съмнявай,че ще си вземем гарантираните...форекси,мастери,гтомовци и др.,да си гледат здравето,биткойните(ко..не) и ежедневно пропадащото злато
                          Бате Пешо е прав има закон и той ще се спази,иначе започваме и ние да не спазваме абсолютно нищо,а само това чака изстрадалия народ,за да стане мазалото...някой да започне!

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                            По принцип за измамните гаранции си прав, той този закон е европейско отроче - измама и никъде не е сработил така че парите да се върнат от великите фондове за гарантиране на влоговете. Проблема за нас е че само проформа сме в ЕС и не сме в ЕЗ и на държавата ни няма да и се дадат няколко вагона с пари за да изплати въпросните депозити както се случва при славните европейци. Но аз не мисля че ние имаме място в Евразийския съюз, а по скоро има нужда от нов европейски в който да членуват равни и с равни права държави и народи.
                            Изобщо не ме интересува европейско отроче ли е марсианско ли е.Това е закон.Той не се обсъжда а се изпълнява.Държава която не изпълнява собствените си закони не е държава и не може да изисква от гражданите си да ги спазват.

Коментар

• Бате Пешо

По принцип за измамните гаранции си прав, той този закон е европейско отроче - измама и никъде не е сработил така че парите да се върнат от великите фондове за гарантиране на влоговете. Проблема за нас е че само проформа сме в ЕС и не сме в ЕЗ и на държавата ни няма да и се дадат няколко вагона с пари за да изплати въпросните депозити както се случва при славните европейци. Но аз не мисля че ние имаме място в Евразийския съюз, а по скоро има нужда от нов европейски в който да членуват равни и с равни права държави и народи.
                              D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                                Форка ние ще си вземем парите щото иначе държавата няма да вземе повече и стотинка от нас.За мен крайния срок е до 20 декември особен надзор.След това до 10 януари текат 20 дена и ако на 11 януари не са почнали да плащат директно ме ловят за самолетоносача.Няма да платя и една стотинка данък.А мога и други работи да направя.Ще бъде както и каквото преценя.И уверявам те тая държава няма да се зарадва.Ще я съдя до дупка.
                                Добра идея, подкрепям !
                                Щом държавата няма пари да ни плати парите, които тя ни дължи...
                                то тогава и ние трябва да имаме право да не й плащаме пари на държавата до размера на сумата която тя ни дължи.
                                Примерно имаш 50 бона в КТБ, тогава във близките 10-20г, държавата няма да ти взима нито стотинка нито от заплатата, нито данък сграда - само ще приспада от сумата която тя ти дължи.
                                Така е справедливо, иначе си е чист пладнешки обир

Коментар

Working...
                                X