Първоначално изпратено от kig36
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнениеТи ми кажи поне една държава в ЕС,която е по-малко задлъжняла от нас?
Всички граждани на Европа живеят на заем.За да си купят жилище,кола,за да направят ремонт,за да отидат на почивка...всичко е на кредит.Защо тук да е по различно?Нали искахме капитализъм..това е той,едни са много богати,а другите работят за тях и плащат цял живот.Изи
Ще ни дадат едни 4-5 млрд. евро на 2-3 транша в следващите 2г...После ще отпуснат още 2 пъти по толкова...След това пак и роби за следващите поне 100г!
Факт(още не е,но ще стане)!
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеСамо една лека корекция.
За 2014 г.националната вноска на България възлиза на 397 317 226 евро.
Побъркаха ни с тези левове и евраци.Мнението ми не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеВикаш, па че наливаме от пусто в празно? Кога ще ги стигнем гърците? Май скоро.
Всички граждани на Европа живеят на заем.За да си купят жилище,кола,за да направят ремонт,за да отидат на почивка...всичко е на кредит.Защо тук да е по различно?Нали искахме капитализъм..това е той,едни са много богати,а другите работят за тях и плащат цял живот.Изи
Ще ни дадат едни 4-5 млрд. евро на 2-3 транша в следващите 2г...После ще отпуснат още 2 пъти по толкова...След това пак и роби за следващите поне 100г!
Факт(още не е,но ще стане)!Мнението ми не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнениеАбе,Вие още ли забелязвате супергигантските меко казано простотии,които пише любителя на биткойните,и ценните метали(тоест на нищото).Вярвайте в парите,умните хора са го казали:"В брой,или кеш"
По спомен знам,че плащаме някъде към 800 милиона евро годишно,което е нищожно с това което ни предлагат.Друг е въпроса,че не можем да ги усвоим.А още по-друг е,че пари се наливаха само при ББ.
Аз вярвам,че единствения който може да ни върне парите бързо и "качествено" е точно той!Само те ще решат казуса КТБ с твърда ръка,не изключвам и оздравяване.
За 2014 г.националната вноска на България възлиза на 397 317 226 евро.
Побъркаха ни с тези левове и евраци.
Коментар
-
Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнениеForex Master, това за еврофондовете, което говориш е пълна простотия, както голяма част от всичко останало.Виж колко пари сме имали на разположение за усвояване през първия програмен период (демек хората ни казват - оправете си документите и направете проектите и пИчелите), колко сме усвоили реално и колко са увиснали заради некадърни,мързеливи и корумпирани чиновници по министерствата...
Виж колко е и годишната вноска на България в бюджета на ЕС и спри да се излагаш ...
По спомен знам,че плащаме някъде към 800 милиона евро годишно,което е нищожно с това което ни предлагат.Друг е въпроса,че не можем да ги усвоим.А още по-друг е,че пари се наливаха само при ББ.
Аз вярвам,че единствения който може да ни върне парите бързо и "качествено" е точно той!Само те ще решат казуса КТБ с твърда ръка,не изключвам и оздравяване.Мнението ми не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнениеМежду другото,със съставянето на стабилно правителство,което ще се случи неминуемо,можете да се обзаложите,че проблема с КТБ ще бъде поне в първите 3 разяснявани и решени в парламента!Другите два са вземането на заем,от който голяма част ще отиде точно за банката,здравеопазване,бедствия и десетки други големи проблеми,както и енергетиката.
Това е,изи
Коментар
-
Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнениеПодозирам че това е трактовка на юрисконсулта на Фрог, който по съвместителство изпълнява още длъжностите на шофьор и хигиенист. В ЗКИ си пише - отрицателен капитал = отнемане на лиценза и точка. Няма изключения. Евентуално ЦВ може после да съди квесторите за причинени загуби но това е отделен въпрос.
(2) Българската народна банка задължително отнема издадения лиценз на
банка поради неплатежоспособност, когато:
1. (доп.– ДВ, бр.44 от 2009г., в сила от 12 юни 2009г., доп.– ДВ, бр.94 от 2010г., в сила от 31декември 2010г.) не изпълнява повече от 7 работни
дни свое изискуемо парично задължение, ако това е пряко свързано с финан-
совото състояние на банката и по преценка на БНБ не може да се очаква
изплащане на изискуемите парични задължения в приемлив период от време,
или
2. собственият є капитал е отрицателна величина.
(3) (Нова– ДВ, бр.44 от 2009г., в сила от 1 септември 2009г.) Решението по ал.
2 се взема от БНБ до 5 работни дни от установяване на неплатежоспособността.
Коментар
-
хайде вече да дават парите, тяхната мама недоклатена
Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнениеТочно обратното,на това което си написал се цели.А то е,да не се изплатят Негарантираните депозити и да се откраднат активите на банката,както и да се обезценят кредитите.Не се и съмнявай,че ще си вземем гарантираните...форекси,мастери,гтомовци и др.,да си гледат здравето,биткойните(ко..не) и ежедневно пропадащото злато
Бате Пешо е прав има закон и той ще се спази,иначе започваме и ние да не спазваме абсолютно нищо,а само това чака изстрадалия народ,за да стане мазалото...някой да започне!
Писна ми да чакам
Коментар
-
Между другото,със съставянето на стабилно правителство,което ще се случи неминуемо,можете да се обзаложите,че проблема с КТБ ще бъде поне в първите 3 разяснявани и решени в парламента!Другите два са вземането на заем,от който голяма част ще отиде точно за банката,здравеопазване,бедствия и десетки други големи проблеми,както и енергетиката.
Това е,изиМнението ми не е препоръка!
Коментар
-
Forex Master, това за еврофондовете, което говориш е пълна простотия, както голяма част от всичко останало.Виж колко пари сме имали на разположение за усвояване през първия програмен период (демек хората ни казват - оправете си документите и направете проектите и пИчелите), колко сме усвоили реално и колко са увиснали заради некадърни,мързеливи и корумпирани чиновници по министерствата...
Виж колко е и годишната вноска на България в бюджета на ЕС и спри да се излагаш ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от lordrad Разгледай мнениеЕдно е ясно: от месеци се прави всичко възможно, за да не се спази законът и да не бъдат изплатени гарантираните депозити. Интересите на крупните вложители в банковата пирамида се представят като интереси на обществото. Внушава се публично, че особеният статут на КТБ е много изгоден за вносителите. Премълчава се обаче, че при този статут те не могат и да съдят банката. Изглежда така, сякаш и за това е помислено. А кризата не е пламнала спонтанно.
Точно преди изборите "Айриш Таймс" описа България като "свят на мощни олигархични мрежи, успели да заграбят страната. "Тези сили доминират политическите партии в България и безмилостно преследват своите собствени интереси, които остават скрити от всякакъв вид обществен контрол, отчетност и справедливост". В същата връзка проф. Светослав Ставрев казва, че преживяваме етап на колосално разграбване, съпоставимо с това от началото на 90-те години на миналия век. "Ако нещо ни спира да катастрофираме, това е валутният борд и участието ни в ЕС", убеден е той.
Бате Пешо е прав има закон и той ще се спази,иначе започваме и ние да не спазваме абсолютно нищо,а само това чака изстрадалия народ,за да стане мазалото...някой да започне!Мнението ми не е препоръка!
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеПо принцип за измамните гаранции си прав, той този закон е европейско отроче - измама и никъде не е сработил така че парите да се върнат от великите фондове за гарантиране на влоговете. Проблема за нас е че само проформа сме в ЕС и не сме в ЕЗ и на държавата ни няма да и се дадат няколко вагона с пари за да изплати въпросните депозити както се случва при славните европейци. Но аз не мисля че ние имаме място в Евразийския съюз, а по скоро има нужда от нов европейски в който да членуват равни и с равни права държави и народи.
Коментар
-
Бате Пешо
По принцип за измамните гаранции си прав, той този закон е европейско отроче - измама и никъде не е сработил така че парите да се върнат от великите фондове за гарантиране на влоговете. Проблема за нас е че само проформа сме в ЕС и не сме в ЕЗ и на държавата ни няма да и се дадат няколко вагона с пари за да изплати въпросните депозити както се случва при славните европейци. Но аз не мисля че ние имаме място в Евразийския съюз, а по скоро има нужда от нов европейски в който да членуват равни и с равни права държави и народи.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеФорка ние ще си вземем парите щото иначе държавата няма да вземе повече и стотинка от нас.За мен крайния срок е до 20 декември особен надзор.След това до 10 януари текат 20 дена и ако на 11 януари не са почнали да плащат директно ме ловят за самолетоносача.Няма да платя и една стотинка данък.А мога и други работи да направя.Ще бъде както и каквото преценя.И уверявам те тая държава няма да се зарадва.Ще я съдя до дупка.
Щом държавата няма пари да ни плати парите, които тя ни дължи...
то тогава и ние трябва да имаме право да не й плащаме пари на държавата до размера на сумата която тя ни дължи.
Примерно имаш 50 бона в КТБ, тогава във близките 10-20г, държавата няма да ти взима нито стотинка нито от заплатата, нито данък сграда - само ще приспада от сумата която тя ти дължи.
Така е справедливо, иначе си е чист пладнешки обир
Коментар
Коментар