IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Cleo Разгледай мнение
    Това за облигациите уж било опция, може би е само за желаещите. Не сме видели текста на проектозакона.
    Това може да е опция само за негарантираните, за гарантираните - има си закон. Има и процедури от ЕК. А има и наемни убийци - от тази опция пак по-скоро ще се възползват негарантираните

Коментар

• Според източници на “24 часа” досега имало три варианта, които са записани в проекта. Първият предвижда гаранционният фонд да изплаща веднага защитени влогове в поставена под надзор банка, ако надзорният режим се удължи с над 3 месеца. Вторият вариант бил да се допусне прехвърляне на вземания по влогове от банка под надзор към работещи банки. Като краен срок за такива операции ще бъде записана датата на отнемане на лиценза на банката или датата за повторното отваряне. Третата възможност била в издаването на ценни книжа за пълния размер на защитения влог, които да могат да се “осребряват” от държавата или друга банка при поискване от притежателя.

Аз лично не виждам нещо радикално и смислено и в трите варианта.То като няма пари към какви банки ще прехвърлят,и какви ценни книжа .....,за какви срокове говорят ?
      Да намалят гарантираните суми ! Да наложат рестрикции при теглене преди падеж,тежки наказателни лихви.....Те само заливосват лекето ,нищо съществено не правят с новите предложения
      Пак се връщам на великия клип :
      https://www.youtube.com/watch?v=UDc7b3kKC2E
      Сметка може да ми държи само онзи,който е внесъл пари по нея !

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
        Според мен, най-добре ще е направо да ни дадат диверсифицирано портфолио - зункове, компенсаторни записи и лихвоточки
        И телефоните на майките си

Коментар

• Първоначално изпратено от Аlexander Разгледай мнение
          Но нали се сещаш,че човек който е вкарал 50 милиона в Банката не са му последни ? И тоя човек,заедно с още 300 други,ще е готов да направи МНООООООГО големи пакости след като го окъпят....Пакости навсякъде,включая и на тоя който е прогласувал нещата да се развият по този начин.
          А не се ли замисляш, че именно това е идеята... да се правят пакости и золуми, докато не остане нормален човек тук?!

Те ви удрят вас... вие удряте държавата и населението... защото тях не можете да ги пипнете... защото те дори не са в България... вие дори имената не им знаете.

Накрая или започвате да работите за тях... т.е. техни роби, лакеи, палячовци (според вашите възможности) или си взимате куфарите и напускате... и така докато територията се опразни.

Дори да избухне гражданска война, за тия хора пак е далаверка... ще спечелят от продажба на оръжие. Тези хора не могат да бъдат пипнати, защото народа дори не разбира, че те съществуват. Примерно Боцко може и евентуално нещо да знае за тях... но те са го хванали за топките и той нищо няма да ви каже.

Всичките ни политици са просто едни кукли на конци. Те са просто едни безполезни сенки... без съдържание. Не очаквайте нищо от тях. Нищо не зависи от парламента... не ви знам за какво го чакате.

Ако истинските управници на България, решат да ви върнат парите ще ви ги върнат... ако обаче са решили, че няма да ги връщат няма да ви ги върнат... и тях ЕС не ги плаши.

Коментар

• Първоначално изпратено от andy2000 Разгледай мнение
            Тамън няма да харчим всичко накуп! Ще вземе да скочи БВП, ако ни дадат парите накуп!Не искаме такава аномалия!
            Според мен, най-добре ще е направо да ни дадат диверсифицирано портфолио - зункове, компенсаторни записи и лихвоточки

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
              Така погледнато, може и да си прав. От друга страна данъкоплатецът, в това число аз може да не иска да ти се изплащат субсидии.
              точно! и аз не искам да плащам осигуровките на държавните служители, ама си плащам към 20 години вече, и жена ми и тя плаща добре всеки месец... и никой не ни пита.

така и за субсидиите - кой си мислите, че плаща на разни "земеделски производители" автопарковете и лодките ???? пак - ВИЕ, дето ревете, че няма да плащате за КТБ.....

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                Така погледнато, може и да си прав. От друга страна данъкоплатецът, в това число аз може да не иска да ти се изплащат субсидии.
                То аз дори за здраве и образование не искам да плащам, но никой не пита

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                  не съм съгласен
                  лично аз нямам нищо напротив да се разплати всичко на всички
                  само да е без участието на данъкоплатеца - в т.ч. и аз
                  Да,но нали разбираш че това е научна фантастика.

Коментар

• Първоначално изпратено от kig36 Разгледай мнение
                    Може би черпят информацията от Прокопиев,или от някой друг с дебели кредити.
                    Знаем много добре какво ще последва,ако това се случи...тотално недоверие и пълен срив на цялата финансова система.Кой има интерес от такова нещо?
                    Единствено "кредитните милионери".
                    Политиците ни не са толкова прости колкото си мислим,още по-малко баце Ви Боко.
                    Никой няма да допусне такова нещо,напрежението наистина е на път да ескалира.
                    Часовника тиктака,да не си правят други сметки освен изплащането в срока който е посочен в закона.Тоест най-късно до края на януари КТБ трябва да работи,или да е изплатила всичко гарантирано.Всякакви други постановки ще им излезат солено.
                    Нещата не са точно такива. Позовавате се на статия която цитира протестиращ - естествено че ще има малко повече пипер.
                    http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=4363699 - ето -- аз поне не виждам нищо кой знае колко притиснително.

Коментар

• Първоначално изпратено от fortiss Разгледай мнение
                      не съм съгласен

Коментар

• Определение на съда по жалба на вложителите
                        Явно някои хора са подали жалба срещу Решението на БНБ за определяне размера на лихвите от страна на БНБ и ВАС се е произнесъл, че това не е административен акт, а уреждане на взаимоотношенията между Банката и клиентите й и има чисто гражданскоправен характер.
                        http://www.sac.government.bg/court22...8?OpenDocument

Това за облигациите уж било опция, може би е само за желаещите. Не сме видели текста на проектозакона.
                        Мнението е лично - не препоръчвам нищо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Аlexander Разгледай мнение
                          На никой не му пука че аз имам пари в КТБ.Напротив ,повечето злорадстват и се молят сутрин на колене,ако може да ни изрежат нас големите тарикати,и да ни натрият носовете.
                          Преебаването на гоемите вложители ще бъде като манна небесна за народа.
                          Ще възцари всенародно веселие...
                          Но нали се сещаш,че човек който е вкарал 50 милиона в Банката не са му последни ? И тоя човек,заедно с още 300 други,ще е готов да направи МНООООООГО големи пакости след като го окъпят....Пакости навсякъде,включая и на тоя който е прогласувал нещата да се развият по този начин.
                          Та както и преди писах - не е лесно да се вземе решение..Топки трябват ,а никой ги няма.
                          Защото ако наистина се окаже че ги няма паричките (което мен ме съмнява силно),няма как да бъдат овъзмездени хората с депозити над гарантираните
                          не съм съгласен

Коментар

• Първоначално изпратено от bulgar Разгледай мнение
                            НЕ БИ СЛЕДВАЛО ДА ИМА ДРАМА С ГАРАНТИРАНИТЕ ДЕПОЗИТИ - НЕ ЗНАМ КОЙ УПРАВНИК ЩЕ ДОПУСНЕ ЗА 1-2 МИЛИАРДА (КОЕТО НА ФОНА НА ДЪРЖАВНИТЕ ХАРЧОВЕ НЕ Е КОЙ ЗНАЕ КАКВО) ДА СЕ САМОЗАЧЕРКНЕ ЗАВИНАГИ, А И ДА РИСКУВА СЕБЕ СИ И СЕМЕЙСТВОТО СИ НЯКОЙ ИЗПУШИЛ ДА ИМ ИЗРЕЖЕ КРАЙНИЦИТЕ (НЕЗАВИСИМО ОТ ОХРАНАТА И НСО И Т.Н. )
                            .
                            На никой не му пука че аз имам пари в КТБ.Напротив ,повечето злорадстват и се молят сутрин на колене,ако може да ни изрежат нас големите тарикати,и да ни натрият носовете.
                            Преебаването на гоемите вложители ще бъде като манна небесна за народа.
                            Ще възцари всенародно веселие...
                            Та както и преди писах - не е лесно да се вземе решение..Топки трябват ,а никой ги няма.
                            Защото ако наистина се окаже че ги няма паричките (което мен ме съмнява силно),няма как да бъдат овъзмездени хората с депозити над гарантираните

Коментар

• абе....и така, и така.... но все пак в някакви рамки се движиме, щото иначе ше има по-големи драми за държавата.... не сме нито Сърбия, нито Гърция, еле по-читави....така че ако нашите управници НЕ СЛУШАТ какво казват от ЕК - ще се спрат маса пари, които се изливат тука по разни програми, и тогава НЯМА ДА ИМА КАКВО ДА СЕ ТОЧИ от "едни хора", за които това е огромен бизнес и основна цел, следователно зор да управляват..

така че в БГ вариант или не - пак сме в ЕС

Коментар

• Bulgar, приятелю, няма ЕС, няма 6-5, живеем в бананова република на абсурдите.Не си ли се убедил вече, че всичко може?

Коментар

Working...
                                X