If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Корпоративна ТБ (6C9 / CORP) (архив до 17.10.2014 г.)
За ПИБ важат същите проблеми като при КТБ, само дето цената ще се определи много по-дървено - букбилдинг и може да видим 12 лв., а може и повече
Но ако си пусна лимитирана при 7 лв., няма да се класирам, така че просто няма да пускам поръчка
Мисля , че някой може да иска да купи по няколко милиона от от 0.1 стотинка до 20 лв. Много по лесно се дават малки оферти.Знам , че не е за този форум за което се извинявам.[/quote]
Още не съм взел окончателното решение дали да участвам. Но ако реша ще сметна цената която ме устройва и ще си пусна лимитирана поръчка. Ако нещо е неразумно скъпо защо да го купувам???
Участието на всяка цена е глупаво. Тя банката може да си е много хубава ама акциите са друго нещо.
За ПИБ важат същите проблеми като при КТБ, само дето цената ще се определи много по-дървено - букбилдинг и може да видим 12 лв., а може и повече
Но ако си пусна лимитирана при 7 лв., няма да се класирам, така че просто няма да пускам поръчка
Като стана дума за ПИБ, това е безумие, без ценови ограничения, алчността няма граници...
Иначе банката определено е най-голяма но маржовете на печалбата са ниски, РОА, РОЕ такива неща...но това може би е обяснимо заради експанзията и стремежа на завоюването на пазар...
Иначе цена до 9 лв. по мои сметки е приемлива за оценка на банката, за премия за инвеститорите трябва да е под това
14. Унгарската ОТП даде 105 млн. евро за най-голямата черногорска банка при P/BV 5.7, но Цена/Активи бе 0.33, спрямо 0.4 при КТБ, и черногорската банка има перспективи
15. Проникването на банковия сектор в България е над това в Чехия и Полша, тоест свръхкредитирано е населението у нас[img]
P/BV ще е около 3 след постъпленията от публичното, а Цена/активи е 0.3-0.33, провери си пак сметките фен1
И второ, корпоративна не обслужва населението, тъй че коментара и графиката са излишни...
прав си че е 0.3-0.33, бях се объркал че акциите стават 7 млн. , а те стават 6 млн.
Много мислих и открих доста слабости в КТБ
1. Закъсала е за собствен капитал, а иска сравнително висока цена (с 20% под за мажоритарния пакет в ДЗИ Банк, а за мажоритарен пакет имаше премия от близо 30%)
2. Няма офиси - покритие само в 16 града, за разлика от ДЗИ Банк
3. Супер тъпа стратегия да не развива успешното потребителско и ипотечно кредитиране на граждани, а в ритейла са печалбите
4. Слаба рентабилност
5. Скоро разбрах, че БНБ може да наложи забрана за кредитиране при собствен капитал под 12%. Нещо такова, та банката има нужда от нови пари
6. Нямат силна услуга
7. Нямат ноу-хау
8. Бизнеса с имотите на Ц.Василев е извън банката, тоест няма смислен холдинг като Химимпорт, Еврохолд и т.н.
9. Засега нямат достъп до евтино финансиране (облигации на 5%)
10. БАКБ им е взела перспективния бизнес сегмент - според мен
11. Искат като Еврохолд да използват дребните инвеститори, за да накарат чужденец да ги купи (еврохолд вкара акционер на 3 лв., след като му показа, че дребните кълват и на 3.5 лв.)
12. Лесно ще накарат чужденец да влезе при P/B 3 благодарение на миноритарите
13. Юнионбанк имаше 15 млн. лв. печалба за 2005 г. и като се продаде има само 3.4 млн. лв. печалба за 2006 Сега КТБ има 5.25 млн. лв. за първото тримесечие, спрямо 6.7 млн. лв. за цялата 2006 г.
14. Унгарската ОТП даде 105 млн. евро за най-голямата черногорска банка при P/BV 5.7, но Цена/Активи бе 0.33, спрямо 0.3 при КТБ (при капитализация 420), а черногорската банка има перспективи. Нещо повече цена/кредитен портфейл при черногорската банка е 1/2 (0.5), а при КТБ 8/7 (над 1)
15. Проникването на банковия сектор в България е над това в Чехия и Полша, тоест свръхкредитирано е населението у нас
16. През миналата година банката си е увеличила капитала с 12 млн. лв. вероятно по номинал (месец Декември), без тези пари активите й щяха да пораснат друг път
17. БАКБ дава рискови кредити при лихва 10-15% на бизнесмени и препродава портфейлите като облигации. КТБ дори в този сегмент не се сеща да се метне (според мен), въпреки че този сегмент си е рисков и има нужда от професионализъм
18. Според анализаторите банковия сектор в България е най-конкурентен в ЦИЕ, следователно КТБ всеки момент може да я досмачкат
Няма да играя, въпреки че шанса за 10-30% ръст е голям, но трябва да чакам банката да се развие което е трудно
както се видя Еврохолд няма ръст повече от 10% въпреки че продадоха на чужденци 6 млн. акции по 3 лв., а Еврохолд дори е по-добре, не че ще вляза и там
по-добре да си вляза в други позиции
въобще не е препоръка
16. През миналата година банката си е увеличила капитала с 12 млн. лв. вероятно по номинал (месец Декември), без тези пари активите й щяха да пораснат друг път
17. БАКБ дава рискови кредити при лихва 10-15% на бизнесмени и препродава портфейлите като облигации. КТБ дори в този сегмент не се сеща да се метне (според мен), въпреки че този сегмент си е рисков и има нужда от професионализъм
18. Според анализаторите банковия сектор в България е най-конкурентен в ЦИЕ, следователно КТБ всеки момент може да я досмачкат[/color]
Какво общо има увеличението на капитала с активите, просто е трябвал повече СК на банката за изискванията на БНБ
БАКБ ще цъфне с долста лоши кредити
92% ръст на активите за 2006, за какво смачкване говорим?
14. Унгарската ОТП даде 105 млн. евро за най-голямата черногорска банка при P/BV 5.7, но Цена/Активи бе 0.33, спрямо 0.4 при КТБ, и черногорската банка има перспективи
15. Проникването на банковия сектор в България е над това в Чехия и Полша, тоест свръхкредитирано е населението у нас[img]
P/BV ще е около 3 след постъпленията от публичното, а Цена/активи е 0.3-0.33, провери си пак сметките фен1
И второ, корпоративна не обслужва населението, тъй че коментара и графиката са излишни...
И аз съм аут тук. Който иска да оценява тази малка банка почти без офиси на 400 милиона. Според мен има по-добри дружества, които струват далеч по-малко.
ако имслите,че там където имат офиси нещо се прави много много грешите
определено нямат и нито един читав фирмен клиент
не говоря за корпоративен,защото според сегментацията на другит банки те въобще нямат такъв и намя да имат при тези собственици
просто искат да продадат въздух,ама то и въздуха струва пари,а те не предлагат нищо
Според мен ако сте направили първия си милион можете да отидете в Корпоративна Търговска Банка (подочух, че преди това няма да ви искат парите и ще ви върнат .
Пазарът толкова много се оголи откъм оферти купува и в същото време се насити откъм оферти продава, цените коригираха стабилно надолу, че няма какво да се чуди човек въобще И най-важното - получаваш акциите след два дена, а тези ИПОта се чака поне месец
Коментар