IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Херти (HTV / HERTI)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ей НИК , много си щедър, 0.50 лв са напълно достатъчни.

Коментар

• И после падане до 1.50 лв.

Коментар

• Чуждестранни инвеститори са заявили интерес за IPO-то на Херти

Да ги оставим да го изкупят и да ги набутаме

Коментар

• Да, макар в случая да не става въпрос за ЛБО, защото Херти не е било ЛБО-нато, както беше Девин.

Както казах, за мен причините за ИПО-то са ок и ясни, но са избрали лош тайминг и неадекватни цени.

Първоначално изпратено от Osiris
          точно, private quity funds правят това за да свалят дълга в оперативната компания, ако не е налят директно в него, което е по неконвеционалния вариант тъй като влизат на висок ливърдиж, след което правят IPO или cash out на стратегически инвеститори и с новия екуити файненсинг си клоузват ливърдижа но при по-висок валюейшън на екуитито, което им дава upside на ЕV : )

Девин направиха точно това със Соравия

Коментар

• Първоначално изпратено от НИК
            Спокойно , РАЙФАТА ще го набута някъде , но после всичко ще си дойде на мястото!
            къде точно ще го набута?

Коментар

• Първоначално изпратено от H
              Момент, не виждам проблем в това една фирма да рефинансира дългове с ИПО. Дефакто всички прайвит екуити фирми правят точно това - въпрос на сметка и на разход, а екуити капитала е постоянен и с по-нисък разход от дълговете (поне в БГ), не изисква колатерал и тн.

Това не е проблема за мен в случая, а все още необяснимото покачване на маржа с 4% само с увеличаване на капацитета (демек продажбите) и много инвестиции - и двете водят до влошаване на маржовете, не към покачване. В най-добрия случай, ако изплатят всички дългове, ще спестят пари от лихви, което да речем, че офсетне намаляващ марж.

Второто е отново на каква цена се продават очакванията. Преди половин година това ИПО щеше да мине без проблем. Сега нагласата на инвеститорите е друга и един нормален ИПО мениджър трябва да го отчете като намали цената, отложи ИПОто и тн.

Първоначално изпратено от pro_tipster
              Както и да го гледам това ИПО, ми се струва че това трябва да е първото неуспешно, имам информация и за фирмата работниците не са доволни и има текучество наистина. Правиш предлагане за да си платиш дълговете - интересно решение.
              Ако и тук например обявят презаписване ще бъде гавра голямо и доказателство че има хора които мястото им не е на борсата и стадното мнение и настроение преобладава
              Успех на всички във вземането на решение

точно, private quity funds правят това за да свалят дълга в оперативната компания, ако не е налят директно в него, което е по неконвеционалния вариант тъй като влизат на висок ливърдиж, след което правят IPO или cash out на стратегически инвеститори и с новия екуити файненсинг си клоузват ливърдижа но при по-висок валюейшън на екуитито, което им дава upside на ЕV : )

Девин направиха точно това със Соравия

Коментар

• Точно!

Коментар

• споко пичове
                  филма е ясен
                  първа серия - презапис 1,00001х
                  втора серия - ЗХБГ 2 (ама без стабилизиращия мениджър)
                  да му мислят тези дето са си купили билетчета
                  *Не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.

Коментар

• Първоначално изпратено от superlud
                    Ако Меком не ги изпревари тези (Херти) тарикати ще са първите които ще крашнат на IPO здраво.....а и аз мисля, че ОЦК ще се сдропи след сливането с Горубсата.
                    Все ми се струва,че Меком ще са първите които ще покажат другата страна на монетата.

Коментар

• Ако Меком не ги изпревари тези (Херти) тарикати ще са първите които ще крашнат на IPO здраво.....а и аз мисля, че ОЦК ще се сдропи след сливането с Горубсата.
                      Винаги пазарувам евтино http://bureto.com

Коментар

• Захариев откажи се - нямаш шанс.

Коментар

• Момент, не виждам проблем в това една фирма да рефинансира дългове с ИПО. Дефакто всички прайвит екуити фирми правят точно това - въпрос на сметка и на разход, а екуити капитала е постоянен и с по-нисък разход от дълговете (поне в БГ), не изисква колатерал и тн.

Това не е проблема за мен в случая, а все още необяснимото покачване на маржа с 4% само с увеличаване на капацитета (демек продажбите) и много инвестиции - и двете водят до влошаване на маржовете, не към покачване. В най-добрия случай, ако изплатят всички дългове, ще спестят пари от лихви, което да речем, че офсетне намаляващ марж.

Второто е отново на каква цена се продават очакванията. Преди половин година това ИПО щеше да мине без проблем. Сега нагласата на инвеститорите е друга и един нормален ИПО мениджър трябва да го отчете като намали цената, отложи ИПОто и тн.

Първоначално изпратено от pro_tipster
                          Както и да го гледам това ИПО, ми се струва че това трябва да е първото неуспешно, имам информация и за фирмата работниците не са доволни и има текучество наистина. Правиш предлагане за да си платиш дълговете - интересно решение.
                          Ако и тук например обявят презаписване ще бъде гавра голямо и доказателство че има хора които мястото им не е на борсата и стадното мнение и настроение преобладава

Коментар

• Спокойно , РАЙФАТА ще го набута някъде , но после всичко ще си дойде на мястото!

Коментар

• Първоначално изпратено от НИК
                              Първоначално изпратено от red arrow
                              Според мен цената няма да пада, защото само пенсионни фондове ще купят и няма да продават .
                              Защо , фондовете да се впускат в небитието, като могат да си купят ОТЦК например
                              Защото ОЦК мажоритаря вероятно го точи чрез покупката на Горубсо Мадан и Роф, а фри флота според ЦД АД подозрително се увеличава
                              Лош мажоритар, пълен с измислени сертификати за инвеститор първи клас

Не е препоръка за покупка или продажба

Коментар

• Както и да го гледам това ИПО, ми се струва че това трябва да е първото неуспешно, имам информация и за фирмата работниците не са доволни и има текучество наистина. Правиш предлагане за да си платиш дълговете - интересно решение.

Коментар

Working...
                                X