Ей НИК , много си щедър, 0.50 лв са напълно достатъчни.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Херти (HTV / HERTI)
Collapse
X
-
Да, макар в случая да не става въпрос за ЛБО, защото Херти не е било ЛБО-нато, както беше Девин.
Както казах, за мен причините за ИПО-то са ок и ясни, но са избрали лош тайминг и неадекватни цени.
Първоначално изпратено от Osirisточно, private quity funds правят това за да свалят дълга в оперативната компания, ако не е налят директно в него, което е по неконвеционалния вариант тъй като влизат на висок ливърдиж, след което правят IPO или cash out на стратегически инвеститори и с новия екуити файненсинг си клоузват ливърдижа но при по-висок валюейшън на екуитито, което им дава upside на ЕV : )
Девин направиха точно това със Соравия
Коментар
-
Първоначално изпратено от HМомент, не виждам проблем в това една фирма да рефинансира дългове с ИПО. Дефакто всички прайвит екуити фирми правят точно това - въпрос на сметка и на разход, а екуити капитала е постоянен и с по-нисък разход от дълговете (поне в БГ), не изисква колатерал и тн.
Това не е проблема за мен в случая, а все още необяснимото покачване на маржа с 4% само с увеличаване на капацитета (демек продажбите) и много инвестиции - и двете водят до влошаване на маржовете, не към покачване. В най-добрия случай, ако изплатят всички дългове, ще спестят пари от лихви, което да речем, че офсетне намаляващ марж.
Второто е отново на каква цена се продават очакванията. Преди половин година това ИПО щеше да мине без проблем. Сега нагласата на инвеститорите е друга и един нормален ИПО мениджър трябва да го отчете като намали цената, отложи ИПОто и тн.
Първоначално изпратено от pro_tipsterКакто и да го гледам това ИПО, ми се струва че това трябва да е първото неуспешно, имам информация и за фирмата работниците не са доволни и има текучество наистина. Правиш предлагане за да си платиш дълговете - интересно решение.
Ако и тук например обявят презаписване ще бъде гавра голямо и доказателство че има хора които мястото им не е на борсата и стадното мнение и настроение преобладава
Успех на всички във вземането на решение
точно, private quity funds правят това за да свалят дълга в оперативната компания, ако не е налят директно в него, което е по неконвеционалния вариант тъй като влизат на висок ливърдиж, след което правят IPO или cash out на стратегически инвеститори и с новия екуити файненсинг си клоузват ливърдижа но при по-висок валюейшън на екуитито, което им дава upside на ЕV : )
Девин направиха точно това със Соравия
Коментар
-
Ако Меком не ги изпревари тези (Херти) тарикати ще са първите които ще крашнат на IPO здраво.....а и аз мисля, че ОЦК ще се сдропи след сливането с Горубсата.Винаги пазарувам евтино http://bureto.com
Коментар
-
Момент, не виждам проблем в това една фирма да рефинансира дългове с ИПО. Дефакто всички прайвит екуити фирми правят точно това - въпрос на сметка и на разход, а екуити капитала е постоянен и с по-нисък разход от дълговете (поне в БГ), не изисква колатерал и тн.
Това не е проблема за мен в случая, а все още необяснимото покачване на маржа с 4% само с увеличаване на капацитета (демек продажбите) и много инвестиции - и двете водят до влошаване на маржовете, не към покачване. В най-добрия случай, ако изплатят всички дългове, ще спестят пари от лихви, което да речем, че офсетне намаляващ марж.
Второто е отново на каква цена се продават очакванията. Преди половин година това ИПО щеше да мине без проблем. Сега нагласата на инвеститорите е друга и един нормален ИПО мениджър трябва да го отчете като намали цената, отложи ИПОто и тн.
Първоначално изпратено от pro_tipsterКакто и да го гледам това ИПО, ми се струва че това трябва да е първото неуспешно, имам информация и за фирмата работниците не са доволни и има текучество наистина. Правиш предлагане за да си платиш дълговете - интересно решение.
Ако и тук например обявят презаписване ще бъде гавра голямо и доказателство че има хора които мястото им не е на борсата и стадното мнение и настроение преобладава
Коментар
-
Първоначално изпратено от НИКПървоначално изпратено от red arrowСпоред мен цената няма да пада, защото само пенсионни фондове ще купят и няма да продават .
Лош мажоритар, пълен с измислени сертификати за инвеститор първи клас
Не е препоръка за покупка или продажба
Коментар
-
Както и да го гледам това ИПО, ми се струва че това трябва да е първото неуспешно, имам информация и за фирмата работниците не са доволни и има текучество наистина. Правиш предлагане за да си платиш дълговете - интересно решение.
Коментар
Коментар