И тези смотаняци ще чакат да се подадат поръчки и чак тогава ще обявят IPO за отложено с 45 дни подобно на Меком. Предполагам че ще имат успех като първото предлагане на Рекорд - Габрово т.е. 0 поръчки
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Херти (HTV / HERTI)
Collapse
X
-
Да пожелаем успех и на това ИПО - само да отбележим, че е крайно време разни мениджъри, ко-мениджъри и пишман акционери да разберат, че пазара не е за подигравка. И тук има хора умни ПОНЕ колкото организаторите на играта, така че ако искаш да те уважават, уважавай и ти - т.е свали оценката с 4 пъти и си готов. Иначе... не ми се мисли
Коментар
-
точно
защо излизаш на екуити маркетс да се финансираш с по-скъп ресурс, вместо да си суапираш дълга с нов или просто D/E ратиото на Херти е ударило тавана и експозициите на Райфата трябва да се намаляват може би...а може би не....
не съм им гледал проспекта и моделите но при положение че нямат сериозен капекс, мн чудно къде ще отидат тези просийдс от ипо-то освен да рефинансират дългчего донякъде и да си увеличат кеш експозицията
Райфата ще го раздават ли като стабилизационен мениджър? ако да, просто не ми се мисли с оглед вчера какво ще им струва....
Коментар
-
Първоначално изпратено от EquityPrivateПървоначално изпратено от OsirisСпоред мен това ИПО ще се провали
не съм чел проспекта но нормалния мениджмънт или ивестмънт банката би отложила тази операция....в момента условията да адски неподходящи и се чудя направо на мениджърите на компанията защо са се навили на това
има ли индикация къде ще отидат тия пари от ИПО-то при Херти?
A RZB shte zagubiat mnogo poveche pari opitvaiki se da stabilizirat poziciata, otkolkoto sa vzeli kato fee za IPO.
Коментар
-
Първоначално изпратено от OsirisСпоред мен това ИПО ще се провали
не съм чел проспекта но нормалния мениджмънт или ивестмънт банката би отложила тази операция....в момента условията да адски неподходящи и се чудя направо на мениджърите на компанията защо са се навили на това
A RZB shte zagubiat mnogo poveche pari opitvaiki se da stabilizirat poziciata, otkolkoto sa vzeli kato fee za IPO.
Коментар
-
Osiris
както писах по-долу едва ли ще се провали
просто Райфайзен не могат да си позволят такава издънка
ще си го запишат и ще си го набутат по фондовете
въпроса е кво ще стане с цената след като започне търговията
за мен отговора на тоя въпрос е ясен*Не е предложение за покупко-продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Пич, за кво ти е да излизаш на такъв пазар и да се рефинансираш с екуити вместо да суапнеш дълг с нов дълг? мн по-нисък кост и нисък риск, освен това имаш такс ефекти....
не разбирам защо излизаш на такъв пазар за да се рефинансираш на кофти нива? почти съм убеден че пост прайса на акцията ще се срути под ИПО прайса който освен всичко съм сигурен че Райфата е направила оценката с дискаунт...
П/E e ненормално ама на нашия пазар всичко е такова : )
Коментар
-
Първоначално изпратено от OsirisСпоред мен това ИПО ще се провали
Нещо не се вързват всичките сметки и планове, то реално май план за очакваните приходи не видях никъде в проспекта.
Коментар
-
Според мен това ИПО ще се провали
Коментар
Коментар