Първоначално изпратено от oslo
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)
Collapse
X
-
[QUOTE=oslo;1059516200]Първоначално изпратено от termit Разгледай мнение
Деформация си е
по интересното тук е друго
някой масово обира пакетите на обикновените акции на 2,8-2,88 лв.
На екран се вижда 4 лв.
Мирише ми на предстаоящо рали при обикновените до 4 лв. и влизане в SOFIX през март, съответно на привилегированите до 6 лв.
Това разбира се е само хипотеза
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа
Не е препоръка за ПК на ЦК
Коментар
-
[QUOTE=termit;1059516197]Първоначално изпратено от oslo Разгледай мнениеТук разликата между обикновени и привилегировани е 1,4 лв., колкото горе долу би трябвало да е дивидента гласуван догодина, ако има печалба.
А привилегирована акция с 35% дивидент не е ли деформация??
по интересното тук е друго
някой масово обира пакетите на обикновените акции на 2,8-2,88 лв.
На екран се вижда 4 лв.
Мирише ми на предстаоящо рали при обикновените до 4 лв. и влизане в SOFIX през март, съответно на привилегированите до 6 лв.
Това разбира се е само хипотеза
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа
Коментар
-
Първоначално изпратено от COBOSCHETO Разгледай мнениеДнес някой понапазарува обикновенни тукповлиян от моментната еуфория
Това според мен си е пазарен дефект предизвикан от големите аскове при привилегированите на 4,2 лв., които може би днес са свършили.
Тоест има възможност за продай обикновени и купи привилегировани и комай някои са правили това.
Продължавам да очаквам позитивно развитие при Енемона и евентуално влизане в SOFIX през март, ако цената качи до 4 лв. на обикновените.
Позитивно развитие имам предвид от печалбите във ФЕЕИ, от печалбите в Енемона Ютилитис (лидер в търговията с ел. енергия, която от 1 октомври е либерализирана и при средното напрежение) и остава да видим строително-монтажните работи, как ще са.
Между другото гледах отчета на Енемона Гълъбово, което продадоха за 3 млн. лв.
Добре са го продали, а си мислех че е някаква лоша за Енемона схема. Та за 2012 г. има загуба от около 1 млн. (май беше 700 хил. лв.) и с две думи, добре че са го разкарали за 3 млн. лв., колкото му беше собствения капитал
Пък имам и теория за случая с енергони, за който ги плюят. Хората просто искат да намерят бизнес. Мисля че продължават да са отворени и ще привлекат партньор в акциите на Енемона (обикновените), дано да е този път сериозна компания. Това ако стане, цените на акциите ще са други, защото бизнеса ще е от друг калибър.
Така че тук са много отворени към възможностите и честни (дивидента по привилегированите въпреки съпротивата на КФН по някакви букви, продажбата на Енемона Гълъбово, договора с ЕБВР за ФЕЕИ)
Не е препоръка за покупко-продажба на ценни книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от dex Разгледай мнениеповлиян от моментната еуфория
Коментар
-
Каква е причината за отлагането?
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеОТЛАГАТ СТАРТА ,на дивидента за 25,10 до 25,11,2013г.
Коментар
-
Първоначално изпратено от termit Разгледай мнениеТе за привилегированите със зор дават ти за обикновенните питаш
Сега кумундетата като подхванат Белене ще има ляб тук
Коментар
-
Първоначално изпратено от COBOSCHETO Разгледай мнениеЗа привилигировъните ли говориш или за обикновенните ? Щото само обикновенни имам аз тукАко има обаче за обикновенните артиии дивидентец ще си купя още 10 бройки утре
Коментар
-
Първоначално изпратено от termit Разгледай мнениеНЕ БОГОХУЛСТВАЙАко след две седмици преведът дивидента сме в космоса
Ако има обаче за обикновенните артиии дивидентец ще си купя още 10 бройки утре
Коментар
-
Първоначално изпратено от inta53 Разгледай мнениеОт понеделникдругия 14,10,2013г.
Коментар
Коментар