Първоначално изпратено от koko_chip
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от koko_chipПървоначално изпратено от Novaka_BullПървоначално изпратено от koko_chipПървоначално изпратено от Novaka_BullПървоначално изпратено от koko_chipПонеже съм начинаещ и ще участвам на предстоящите ИПОта гледам да си направя аналогия за компаниите с такива дето вече са на борсата.
Трейса сравняват с Холдинг Пътища
Инвестбанк с ПИБ
Енемона с кой можеме да я сравним?
http://kompanii.investor.bg/?cat=5&id=54427
Р/Е конс на ERH e 75
Значи Енемона за полугодието е с Р = 274 милиона
А ако има 10 милиона годишна Р = 750 милиона
??? така ли се сравнява
??? да очакваме ли поне 274 млн / 10 000 000 акции = 27 лева на акциа за ИПО то ???
??? АКо следваме аналогията с Девин за коефициенти по прогнози да очакваме ли 50 лева емисионна цена?!?
а това че пазара така е оценил енергоремонта нищо не мога да кажа - цар пазар
колкото до емисиите на ИПО предполагам, че ще се получи нещо като с
бирата, а именно минимална цена на ПЕ16-18 и максимална цена 28-30
това обаче на база на очакваната печалба за 2007г.(мисля че беше някъде около 6 мил.)
впрочем миля че някъде PDP(Прокопи Дичков Прокопиев - големия син на барото) беше споменал някъде че ще търсят капитализация на Енемона холдинг някъде около 140мил което прави ПЕ около 23 в подкрепа на гореизложеното
всичко от гореизложеното се базира само на некакви догадки на автора (който вече е пил едно алмусче) и по никакъв начин не требува да се взема като препоръка за това че може да се случи горния сценарий
алмусче = ALMUS (великата бира от ломско пиво)
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_BullПървоначално изпратено от koko_chipПървоначално изпратено от Novaka_BullПървоначално изпратено от koko_chipПонеже съм начинаещ и ще участвам на предстоящите ИПОта гледам да си направя аналогия за компаниите с такива дето вече са на борсата.
Инвестбанк с ПИБ
Р/Е конс на ERH e 75
??? така ли се сравнява
??? да очакваме ли поне 274 млн / 10 000 000 акции = 27 лева на акциа за ИПО то ???
??? АКо следваме аналогията с Девин за коефициенти по прогнози да очакваме ли 50 лева емисионна цена?!?
това обаче на база на очакваната печалба за 2007г.(мисля че беше някъде около 6 мил.)
впрочем миля че някъде PDP(Прокопи Дичков Прокопиев - големия син на барото) беше споменал някъде че ще търсят капитализация на Енемона холдинг някъде около 140мил което прави ПЕ около 23 в подкрепа на гореизложеното
всичко от гореизложеното се базира само на некакви догадки на автора (който вече е пил едно алмусче) и по никакъв начин не требува да се взема като препоръка за това че може да се случи горния сценарийМнението в никакъв случай не е препоръка за покупка или продажба на акции, права и други ценни книги
Коментар
-
Първоначално изпратено от koko_chipПървоначално изпратено от Novaka_BullПървоначално изпратено от koko_chipПонеже съм начинаещ и ще участвам на предстоящите ИПОта гледам да си направя аналогия за компаниите с такива дето вече са на борсата.
Инвестбанк с ПИБ
Р/Е конс на ERH e 75
??? така ли се сравнява
всичко от гореизложеното се базира само на некакви догадки на автора (който вече е пил едно алмусче) и по никакъв начин не требува да се взема като препоръка за това че може да се случи горния сценарий
Коментар
-
Първоначално изпратено от Novaka_BullПървоначално изпратено от koko_chipПонеже съм начинаещ и ще участвам на предстоящите ИПОта гледам да си направя аналогия за компаниите с такива дето вече са на борсата.
Инвестбанк с ПИБ
Р/Е конс на ERH e 75
??? така ли се сравнява
??? АКо следваме аналогията с Девин за коефициенти по прогнози да очакваме ли 50 лева емисионна цена?!?Мнението в никакъв случай не е препоръка за покупка или продажба на акции, права и други ценни книги
Коментар
-
Първоначално изпратено от koko_chipПонеже съм начинаещ и ще участвам на предстоящите ИПОта гледам да си направя аналогия за компаниите с такива дето вече са на борсата.
Инвестбанк с ПИБ
Коментар
-
Понеже съм начинаещ и ще участвам на предстоящите ИПОта гледам да си направя аналогия за компаниите с такива дето вече са на борсата.
Инвестбанк с ПИБ
Енемона с кой можеме да я сравним?Мнението в никакъв случай не е препоръка за покупка или продажба на акции, права и други ценни книги
Коментар
Коментар