IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Cash is king!

Коментар

• Първоначално изпратено от chernech
      Първоначално изпратено от Pateto Klate
      Първоначално изпратено от chernech
      Първоначално изпратено от Respect
      А какво ще стане, ако някой има 10 000 лв., поръча за 100 000 лв. с очакване за 10 пъти презаписване, но няма такова. Той няма тези 100 000 лв. - каква е санкцията?
      ПАК СЕ ПОЧВА ..
      Какво се почва пак
      ПАТЕ .. ТРЕЙС ИСТЕРИЯТА .. АКО ИМАМ 100, МОГА ЛИ ДА ПУСНА ЗА 1000
      E to ako imas 100 po dobre NE puskaj za 1000
      pusni za MILION stoto aki sichki misliat taka .... E tva e isteriata
      идеята ми беше, че пак се започва коментар, който ще доведе до нечувани висоти .. но аз мисля да изчакаме конкретните условия по предлагането, в частта му за кеша, и тогава да започваме с коментарите .. мхм ..
      Прав си. Ако не направят нещо може и 2000 пъти презаписване да видим вече - което АМА ХИЧ не е добре!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Pateto Klate
        А какво ще стане, ако някой има 10 000 лв., поръча за 100 000 лв. с очакване за 10 пъти презаписване, но няма такова. Той няма тези 100 000 лв. - каква е санкцията?
        ПАК СЕ ПОЧВА ..
        Какво се почва пак
        идеята ми беше, че пак се започва коментар, който ще доведе до нечувани висоти .. но аз мисля да изчакаме конкретните условия по предлагането, в частта му за кеша, и тогава да започваме с коментарите .. мхм ..

Коментар

ПАК СЕ ПОЧВА ..
          Какво се почва пак

Коментар

ПАК СЕ ПОЧВА ..
            Какво се почва пак

Коментар

ПАК СЕ ПОЧВА ..
              Какво се почва пак

Коментар

Първоначално изпратено от Ford
                Трейс се застъпи с Енемона и вторичната търговия ми изглежда перспективна
                това по-скоро трябва да те притеснява ..
                По скоро трябва да се притесняват притежателите на акции в ХДПАТ и ЕРХ според мен

Но нека видим и какви акционери ще влязат в Енемона. В Трейса май повечето ще искат да продават първия ден и засега е непредвидимо какво ще се случи, дано огОрчените институционални инвеститори до тогава да са преглътнали горчивия хап и да вземат да купуват. Щото ако те вземат без да се чустват пре....и акции в Енемона и решат да поизчакат качването и на борсата да допопълнят и не купуват обидени акциите на Трейс не ми се мисли какъв вой ще настане.
                може и да продават, но на какви цени .. това е въпросът ..

Коментар

• Първоначално изпратено от Respect
                  .. но съм съгласен за връзката с ИПто, преебеш ли това, после по-добре се занимавай със земеделие ..
                  Разбира се. Само се учудих, че ИП-тата се навиват на тая далавера, особено в светлината на Трейса. Представям си отива някой цървул при Ип и казва "Бате, я едни 20 милки и за мен. После ще се оправяме с парите."
                  ако към съответния момент ИПто има вече 200 презаписа .. къв му е проблема да пусне 22 милки за някой който разполага с 100 хилки .. ето това е схемата .. ИПто не рискува и му е ясно как и ти няма да се набуташ ..

Коментар

Първоначално изпратено от Ford
                    По скоро трябва да се притесняват притежателите на акции в ХДПАТ и ЕРХ според мен

Но нека видим и какви акционери ще влязат в Енемона. В Трейса май повечето ще искат да продават първия ден и засега е непредвидимо какво ще се случи, дано огОрчените институционални инвеститори до тогава да са преглътнали горчивия хап и да вземат да купуват. Щото ако те вземат без да се чустват пре....и акции в Енемона и решат да поизчакат качването и на борсата да допопълнят и не купуват обидени акциите на Трейс не ми се мисли какъв вой ще настане.

Коментар

• Първоначално изпратено от Ford

Коментар

• Първоначално изпратено от pluvai
                        Енемона ми се вижда яка компания от всякъде (поне на пръв поглед), ама тепърва ще им разучавам проспекта.
                        Обаче как изкочи изневиделица а? Чаках в края на годината - как ги правят Еланци тия неща бе? На 19 внесоха, на 31-ви одобрен?!?!?!? Баси рекора - 7 дни. Другите проспекти със седмици и месеци отлежават, пък ги връщат, па под лупа гледат за пълен и кратък член и не знам к`во си. На Трейса се изнервихме от чакане, тука ни свари по пижами. За мене има два варианта - или КФН по НЯКАКВА причина разглежда проспектите на Елана с експресен приоритет, или НЕ ГИ ДОРАЗГЛЕЖДА. Не че първото ме кефи, ама втория вариант е изцяло на наш г*з. Има ли някакви други версии?
                        Ами то който не чете закони, наредби и техните промени и няма поглед върху борсата е нормално така да мисли. Енемона за тези дето не знаят от 2 или 3 години ако не се лъжа е емитент на облигации на борсата. Едно че БФБ и КФН ги следят от тогава едно, че по новата промяна за тези дето вече да емитенти срока е 10 дена. Ако не бяха тая сряда срока става 13 дена а КФН са длъжни да им отговорят за 10. Елементарно УОТСЪН !!!

За Трейса и всички дето за пръв път ще жулят камбаната на БФБ срока е 20 /работни/ дена.

Коментар

.. но съм съгласен за връзката с ИПто, преебеш ли това, после по-добре се занимавай със земеделие ..
                          Разбира се. Само се учудих, че ИП-тата се навиват на тая далавера, особено в светлината на Трейса. Представям си отива някой цървул при Ип и казва "Бате, я едни 20 милки и за мен. После ще се оправяме с парите."

Коментар

• Трейс се застъпи с Енемона и вторичната търговия ми изглежда перспективна

Коментар

• Първоначално изпратено от koko_chip
                              Първоначално изпратено от pluvai
                              Енемона ми се вижда яка компания от всякъде (поне на пръв поглед), ама тепърва ще им разучавам проспекта.
                              Обаче как изкочи изневиделица а? Чаках в края на годината - как ги правят Еланци тия неща бе? На 19 внесоха, на 31-ви одобрен?!?!?!? Баси рекора - 7 дни. Другите проспекти със седмици и месеци отлежават, пък ги връщат, па под лупа гледат за пълен и кратък член и не знам к`во си. На Трейса се изнервихме от чакане, тука ни свари по пижами. За мене има два варианта - или КФН по НЯКАКВА причина разглежда проспектите на Елана с експресен приоритет, или НЕ ГИ ДОРАЗГЛЕЖДА. Не че първото ме кефи, ама втория вариант е изцяло на наш г*з. Има ли някакви други версии?
                              IPOто на Енемона е известно от доста време .. въпрос на избор беше Елана кога ще ни го пуснат ..
                              Вярно ей сега прочетох интервюто на Прокопиев което е от 13.03.2007
                              http://www.investor.bg/?cat=5&id=47882
                              и в което се казва следното:

- В какви срокове очаквате да се реализира IPO-то?

Първо искам да благодаря на всички участници в процедурата за подбор на мениджър на първичното публично предлагане на акции на Енемона АД. На финала за мениджъри на IPO на „Енемона” АД бяха избрани „Елана Трейдинг” АД като водещ мениджър и Обединена българска банка АД (ОББ) като ко-мениджър. Конкретните решения във връзка с публичното предлагане ще бъдат взети на редовното годишно Общо събрание на акционерите на „Енемона” АД. То ще се проведе на 13.04.2007 г., а очакванията са, че до края на месец април в Комисията за финансов надзор ще бъде внесен за разглеждане проспект за първично публично предлагане на акциите от увеличението на капитала на „Енемона” АД. Най-вероятно предлагането ще се проведе в края на месец юни. Ако по процедурни причини бъде пропусната тази възможност, ще се реализира в началото на септември тази година.

Явно даже се е позабавило от септември до сега с месец и половина.
                              явно са искали Трейса да вдигне летвата .. а те да я надскачат ..

гледам на карти ..

Коментар

Първоначално изпратено от pluvai
                                IPOто на Енемона е известно от доста време .. въпрос на избор беше Елана кога ще ни го пуснат ..
                                Вярно ей сега прочетох интервюто на Прокопиев което е от 13.03.2007
                                http://www.investor.bg/?cat=5&id=47882
                                и в което се казва следното:

- В какви срокове очаквате да се реализира IPO-то?

Първо искам да благодаря на всички участници в процедурата за подбор на мениджър на първичното публично предлагане на акции на Енемона АД. На финала за мениджъри на IPO на „Енемона” АД бяха избрани „Елана Трейдинг” АД като водещ мениджър и Обединена българска банка АД (ОББ) като ко-мениджър. Конкретните решения във връзка с публичното предлагане ще бъдат взети на редовното годишно Общо събрание на акционерите на „Енемона” АД. То ще се проведе на 13.04.2007 г., а очакванията са, че до края на месец април в Комисията за финансов надзор ще бъде внесен за разглеждане проспект за първично публично предлагане на акциите от увеличението на капитала на „Енемона” АД. Най-вероятно предлагането ще се проведе в края на месец юни. Ако по процедурни причини бъде пропусната тази възможност, ще се реализира в началото на септември тази година.

Явно даже се е позабавило от септември до сега с месец и половина.
                                Мнението в никакъв случай не е препоръка за покупка или продажба на акции, права и други ценни книги

Коментар

Working...
                                X