IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• btw - golemite indivudualni si poluchavat otnoshenieto na institucionalni obiknoveno
    Tezi golemi individualni, se narichat profesionalni

Коментар

• oshte neshto - kym mrynkashtite - s ogled na vtorichnata tyrgovia, kak bihte razpredelili vie razlichnite klasove investitori?
      - po ravno
      - predimstvo za instiucionalni
      - predimstvo za individualni?

btw - golemite indivudualni si poluchavat otnoshenieto na institucionalni obiknoveno

ps - niamam nishto obshto s Elana, no me smushtava nevezhoto pluene

Коментар

• Чисто математически след като търсенето е общо 30 пъти над предлагането, а една група инвеститори е удовлетвена при коефициент 1/30, а друга при коефициент 1/58, има и група удовлетворена при коефициента 1/2 (50%). Проверката е 1/58+1/2=2/60=1/30.

XA-XA-XA-XA-XA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Коментар

• Koito ne e dovolen, da se registrira kato profesionalen investitor

Коментар

• В проспекта пише, че алокейшъна ще е еднакъв за всички, а сега го нарушават с това различно разпределение между институционални инвеститори и физически лица. КЪДЕ Е КОМИСИЯТААААААА?????

Коментар

• standartna praktika e da ima 2 knigi (books) - za retail investitori i za institucionalni. Mnogo chesto te sa s razlichno nivo na prezapisvane i syotvetno udovletvoriavane (kato pravilo retail e po-prezapisana v bull market i po-malko prezapisana v bear-market)...tochno zatova se kazva bookbuilding i bookrunnerite imat pravo da reshavat!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от neee
                Първоначално изпратено от CrazyHorse
                хахахаха вие сте егаси смешниците...елана мина от осанна до разпни го и то само защото не сте чели докиментите и не следвате простата бизнес логика...
                Конче що не си гледаш мувинг евъриджите на Флорекса и не спреш да злорадстваш .... знам че могат да го правят и са си вързали гащите но не е колегиално.. затова и ВИНАГИ ще избягвам да имам нещо общо с Елана ... макар че това е идея на мажоритара навярно
                кое не е колегилано...това че с твоите да речем 100к (в много от случаите 10к) не си ценен за елана ли...еми за да изкарат същата комисиона от теб каквато от някой институционален клиент ще му трябват 3 години сигурно ит ова само за 1 сделка...еми съжелявам ама това е капиталистическата действителност - големите пари са винаги привилегировани...отново показвате че не сте дорасли за развит капиталов пазар...вероятно и за развита зеленчукова борса, ама хайде мрънкайте си...дано ви успокоява... 8)

Коментар

• "Виждам, че сте достигнали до информация, която не е разпространена от Елана. Ние правим разпределение по методът букбилдинг съгласно решение на мениджърите на емисията и емитента и няма да бъде разпространена официална информация за коефициентите на удовлетворение", каза Мирослав Стоянов, ръководител отдел Инвестиционно банкира в ИП Елана Трейдинг АД.

No comment!!!

Коментар

• Eeee така е пичове, ние преебахме фондовете с Трейс-а, сега ни го връщат...
                    Vuzduharite deto sa puskali poruchki po 22 miliona za TRACE, preebaha cqlata borsa. Ne moze da imash 400-500K i da se naseresh s poruchka za 22 mills.

Коментар

• Първоначално изпратено от CrazyHorse
                      хахахаха вие сте егаси смешниците...елана мина от осанна до разпни го и то само защото не сте чели докиментите и не следвате простата бизнес логика...
                      Конче що не си гледаш мувинг евъриджите на Флорекса и не спреш да злорадстваш .... знам че могат да го правят и са си вързали гащите но не е колегиално.. затова и ВИНАГИ ще избягвам да имам нещо общо с Елана ... макар че това е идея на мажоритара навярно

Коментар

• Eeee така е пичове, ние преебахме фондовете с Трейс-а, сега ни го връщат...

Коментар

• Елана са за "златен скункс" за Бизнес етика Аз лично съм ги поставил в енеми листата.
                          Винаги пазарувам евтино http://bureto.com

Коментар

• Първоначално изпратено от superlud
                            До колкото разбирам за нас "Тъпите парчета" ЕБАНА са сметнали че 1 акция за 1000 лв. поръчка ни стига. Чудно ми е как дребните инвеститори се навиват въоще да са им клиенти. В следващото ИПО организирано от ЕБАНА няма и да се хабя да пускам заявка
                            ..........

Коментар

• Az ne u4awstwah w towa IPO, za6toto o4akwah 4e 6te ima goliama dandania, no razli4niat podhod kam razli4nite "widowe" investitori i na4inat na podnassiane na iformaziata me podrazni. Az NIKOGA NIAMA DA U4AWSTWAM W IPO w koeto Elana sa sepervisor, nito pak 6te kupia kakawto i da e produkt- 4ak tolkowo do tiah ne sam uprial.

Li4niat mi priziv e da se izbiagwa tozi posrednik po wsiakakaw na4in za da se dade primer 4e taka ne moje!!!!!

Коментар

• Пак ни прее*аха

Коментар

Working...
                                X