Първоначално изпратено от tuj-to
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)
Collapse
X
-
Както писах по-долу те го бяха декларирали и на сайта си! Ама не само "участват", ами че ще получат равно разпределение.
Ами сега всички дружно трябва да залеем КФН-то с жалби, ама Прокопиевите вестници и Инвестор-а на главна страница да не се спотайват, ами да гракнат хором, както гракнаха за ДФ-тата!
Първоначално изпратено от JUSTICE FOR ALLvijte Resumeto na prospekta http://www.elana.net/holding/documents/Resume.pdf
str.37
8.3. Plan za razpredelenie na cennite knija
Kak tylkuvate teksta tam:
"vsichki grupi investitori mogat da uchastvat na ravni nachala v publichnoto predlagane"
Коментар
-
Има още нещо, което знаем, а именно : А+В=1 млрд. Така че както и да са разпределени, няма вариант лявата страна на равенството да не е по-малка от 33 600 000... Освен ако А не е равно на нула, а то със сигурност не щото имаше опашка вчера в Елана :-)
Първоначално изпратено от GenChoСпоред мен имаме удовлетворяване на 50% от лимитираните и 1.66% от пазарните поръчки. Институционалните инвеститори са били достатъчно светнати да пускат лимитирани. ;-)
1/58*A + 1/30*B = 33 600 000 ,
където:
-А е сумата на поръчките на всички неинституционални инвеститори
-В е сумата на поръчките на всички институционални инвеститори.
Ако лявата страна на равенството е по-малка от 33 600 000 , значи има и поръчки , които са изпълнени с друг коефициент на удовлетвореност...но това не може да се разбере ако не знаем точно колко е А и В...така че не знам за какви други сметки става въпрос..
Коментар
-
Голям майтап Прав беше Б. Иванчев на срещата за прегряването на борсата като каза, че в България малко се набляга на математиката.
Ето какво е написал Инвестора в новината за Енемона:
"Чисто математически след като търсенето е общо 30 пъти над предлагането, а една група инвеститори е удовлетвена при коефициент 1/30, а друга при коефициент 1/58, има и група удовлетворена при коефициента 1/2 (50%). Проверката е 1/58+1/2=2/60=1/30."
Ако се върнем във втори клас, ще видим че 1/58 плюс 1/2 прави точно 30/58 !!! Да се смееш ли, да плачеш ли.
Коментар
-
Първоначално изпратено от JUSTICE FOR ALLvijte Resumeto na prospekta http://www.elana.net/holding/documents/Resume.pdf
str.37
"vsichki grupi investitori mogat da uchastvat na ravni nachala v publichnoto predlagane"
Коментар
-
аз съм само с лимитирана и пак ми е 58
Първоначално изпратено от GenChoСпоред мен имаме удовлетворяване на 50% от лимитираните и 1.66% от пазарните поръчки. Институционалните инвеститори са били достатъчно светнати да пускат лимитирани. ;-)
където:
Ако лявата страна на равенството е по-малка от 33 600 000 , значи има и поръчки , които са изпълнени с друг коефициент на удовлетвореност...но това не може да се разбере ако не знаем точно колко е А и В...така че не знам за какви други сметки става въпрос..
Коментар
-
vijte Resumeto na prospekta http://www.elana.net/holding/documents/Resume.pdf
str.37
Коментар
-
Според мен имаме удовлетворяване на 50% от лимитираните и 1.66% от пазарните поръчки. Институционалните инвеститори са били достатъчно светнати да пускат лимитирани. ;-)
където:
Коментар
-
Някой беше предположил, че разликата идва от пазарни и лимитирани заявки. Е, не е така. Гаранция.
Относно "изгубените" акции, обяснението може да е много просто, без математика.
Може някой голям фонд или друг важен за емитента инвеститор да е получил 100% изпълнение, като останалите акции са разпределени по обявения вече начин.
Не търсете под вола теле! Може и да не е честно, но е факт.
Коментар
-
Ако поръ4ките са за 1млрд това прави презаписване 29.76. При положение,4е институционалните вземат 1/30 а индивидуалните 1/60 означава 4е някой е записал при по-млък коефициент на презаписване. Ако се знае пропорцията на двете групи много бързо ще се сметне при какви условия ебана са записали за своите фондове.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Мариян ЙордановПардон, сега се сетих че официално е съобщено
Едва 0,16% от общото количество поръчки принадлежи на лимитирани поръчки с максимална цена под 16,80 лв
Първоначално изпратено от Мариян ЙордановПървоначално изпратено от GenChoПървоначално изпратено от rinoЧисто математически след като търсенето е общо 30 пъти над предлагането, а една група инвеститори е удовлетвена при коефициент 1/30, а друга при коефициент 1/58, има и група удовлетворена при коефициента 1/2 (50%). Проверката е 1/58+1/2=2/60=1/30.
XA-XA-XA-XA-XA !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
така че се самоцензурирах, защото просто не знам дали всичките 1 млрд. лв. са на максималната цена и пазарни поръчки или има и доста лимитирани под максималната цена и чисто математическия модел да се окаже с грешни начални данни и съответно грешен резултат
Коментар
-
Първоначално изпратено от tsvetyвсички посредници са получили от преди два часа от елана разпределението по инвеститори поименно , така, че не си губете времето в празни математечески изчисления, ами давайте да решаваме какво ще правим!
Имам чуството че утре борсата ще олекне с около 10ина милиона.
Коментар
Коментар