знаете ли вече дали сте придобили...... аз все още не.... срокът не беше ли днес..... а от утре плащането.....
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от FactsПредупредих ви още сутринта. Какво ривети сига?
Не разбрахте ли откъде е планирано да дойде "печалбата" в това дружество? Казах ви че ще дойде от бюджета! Може да стане САМО ако хора във властта от които зависи това имат интерес!!!
Казах ви и още нещо. Тази емисия не е за пари. Тя е за легитимация!!! Чудно ли е тогава, че левчето на индивидуалния инвеститор Иванчо е по-евтино от левчето на институционалния инвеститор Стоянчо? Зад физическите или юридически лица "институционални" инвеститори стоят интересите на същите тези индивиди във властта, от които зависи алъш-вериша на предприятието! Тези хора искат да си легитимират бъдещите печалби и всички които им се мотат в краката само увеличават разходите им...
Не разбрахте ли че пазар има само тогава когато има равнопоставеност на участниците? На борсата има само едно мерило - парите! Привилегията да получиш да зависи САМО от количеството пари които си готов да платиш! Всички други привилегии основани на мъгляви критерии и псевдоправила за малоумници, целят озаконяване на подкупите! Легитимация на корупционните практики... Ето това са всички ИПО-та на фирми и фирмички чиято бъдеща дейност е свързана с държавни поръчки и бюджетни пари!
Стига сте ривали! Мисли се преди, а не след това.
Ти си или малоумен олигофрен или смотан келеш. Според мен си и двете по 50%
Коментар
-
Първоначално изпратено от FactsПредупредих ви още сутринта. Какво ривети сига?
Не разбрахте ли откъде е планирано да дойде "печалбата" в това дружество? Казах ви че ще дойде от бюджета! Може да стане САМО ако хора във властта от които зависи това имат интерес!!!
Казах ви и още нещо. Тази емисия не е за пари. Тя е за легитимация!!! Чудно ли е тогава, че левчето на индивидуалния инвеститор Иванчо е по-евтино от левчето на институционалния инвеститор Стоянчо? Зад физическите или юридически лица "институционални" инвеститори стоят интересите на същите тези индивиди във властта, от които зависи алъш-вериша на предприятието! Тези хора искат да си легитимират бъдещите печалби и всички които им се мотат в краката само увеличават разходите им...
Не разбрахте ли че пазар има само тогава когато има равнопоставеност на участниците? На борсата има само едно мерило - парите! Привилегията да получиш да зависи САМО от количеството пари които си готов да платиш! Всички други привилегии основани на мъгляви критерии и псевдоправила за малоумници, целят озаконяване на подкупите! Легитимация на корупционните практики... Ето това са всички ИПО-та на фирми и фирмички чиято бъдеща дейност е свързана с държавни поръчки и бюджетни пари!
Стига сте ривали! Мисли се преди, а не след това.Не е препоръка за покупко продажба!!!
Коментар
-
Предупредих ви още сутринта. Какво ривети сига?
Стига сте ривали! Мисли се преди, а не след това.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Pateto KlateПървоначално изпратено от ChochoИ аз имам идея!
Всички, които сме недоволни от разпределението да
откажем плащане на акциите, т.е. да се откажем от участие!16.8 евтини ли ти се виждат на фона на задлъжнялостта на дружеството и за преспективите за 2011г
35 може да е ако сметнеш всички плюсове до 2020г.
Не е препоръка за покупко продажба!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от VSГолям майтапПрав беше Б. Иванчев на срещата за прегряването на борсата като каза, че в България малко се набляга на математиката.
Ето какво е написал Инвестора в новината за Енемона:
"Чисто математически след като търсенето е общо 30 пъти над предлагането, а една група инвеститори е удовлетвена при коефициент 1/30, а друга при коефициент 1/58, има и група удовлетворена при коефициента 1/2 (50%). Проверката е 1/58+1/2=2/60=1/30."
Ако се върнем във втори клас, ще видим че 1/58 плюс 1/2 прави точно 30/58 !!! Да се смееш ли, да плачеш ли.
Коментар
-
Първоначално изпратено от sorentoМ-даа,проблема не колко пъти е презаписването,а защо ни клатят по тоя начин.Явно фондоманията набира скорост със всички средства-"прееби малкото кобосче".О.к. убедиха ме, имам дялове във два фонда(бяха три),ще си им ги продам обратно!
Толкова ли не стана ясно през всичките тези месеци коментари за фондове и Мондове, че те НЕ могат, жалните, да играят за повече от 10 /десет/ процента от активите си към момента?!?
Е, фондовете ти са взели само два пъти повече акции от теб при равни други условия.
Друг е въпросът дали някои фондове са били по-желани като акционери от други. Но, за това питай мениджъра на IPO-то.
Стига сте се се навивали! Няма акции за всички и не очаквайте оттук нататък да има поравно за всеки!
Независимо дали ви харесва или не! Факт!
Коментар
-
Съжалявам, сега нямам време да чета долните постове и дори не знам дали съм се класирал за акции. Само да покажа следната новина в деня на ИПО-то http://elana.net/holding/aboutus/Ful..._26112007.shtm и да кажа, че когато подавах поръчката, в Елана ми казаха, че ако подам дублиращи се поръчки, те ще бъдат анулирани. Аз и без това нямаше да дублирам, но все пак не е съвсем коректно такива неща да се обявяват в деня на ИПО-то.
Коментар
-
Честито на ХИМИМПОРТ!
още преди 2 седмици казах, че ЕНЕ ще стане основна движеща позиция на фондовете на ЕЛАНА и на още някой друг фонд, който е "заслужил" - е той е ясен вече кой - ИПО-то.
в общи линии като се вземе предвид броя на акциите на Трейс и тези на ЕНЕМОНА резултате е абсолютно един и същ - много на брой акционери с малко на брой акции - занапред ни чака това, а когато излезят на тезгяха държавните предприятия - ние няма да бъдем допуснати до участие!Всеки може да спечели от борсата, но не всеки може да печели от борсата
Коментар
-
Първоначално изпратено от StormНяма го дефинирано в законов или подзаконов акт.
Въпрос към Народното събрание , нали КФН се отчита на тях!
Коментар
Коментар