Никакви чужденци не се завръщат.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)
Collapse
X
-
Anton Chigurh
-
смерч написа:
Познавам брокери които заради последната паника са много предпазливи сега и пипат много внимателно.Това дето си го пишем с теб сме си го приказвали и с тях.
Само ПФБК колко свободни средства има/колко петрол акции продадоха/ , Карол , пенсионните фондове... , а и чужденците се завръщат вече......
Коментар
-
Първоначално изпратено от meche_cveti93смерч написа:
Не знам може и да си прав ама не мисля че тръгнахме вече нагорепък на някой от големите могат и да неиздържат нервите да дадат старт нагоре ......
Но при влизане на Хетра чужденците първо трябва да купят и после да продадат , ако не са почнали.......
Това за надлъгването до следващия отчет си напълно прав.Аз съм на същото мнение.Точно затова си мисля че ще има надолу разбира се не споделям мнението за Софикс под 1000.За мен на 1200 ще има як съпорт.Имай впредвид че големите ще чакат до последно.Познавам брокери които заради последната паника са много предпазливи сега и пипат много внимателно.Това дето си го пишем с теб сме си го приказвали и с тях.
Коментар
-
смерч написа:
Не знам може и да си прав ама не мисля че тръгнахме вече нагорепък на някой от големите могат и да неиздържат нервите да дадат старт нагоре ......
Но при влизане на Хетра чужденците първо трябва да купят и после да продадат , ако не са почнали.......
Коментар
-
Първоначално изпратено от meche_cveti93смерч написа:
Добра цифра регистрирани кобоси за януари,повишен оптимизъм,завладяваща алчност отново,много новорегистрирани репа.Идеални условия за едно излашкване на пазара,поява на страх прерастващ в неконтролеруема паника и прибиране на паричките на младежите.Smile
Първия път гледах пазара ,като треснат , втория път купувах от по високи позиции , но трети път ще подкрепя поне две слаболиквидни позиции .... Така ,че трябва да се измисли нещо ново за обиране на паричките....
Не знам може и да си прав ама не мисля че тръгнахме вече нагоре
Коментар
-
смерч написа:
Добра цифра регистрирани кобоси за януари,повишен оптимизъм,завладяваща алчност отново,много новорегистрирани репа.Идеални условия за едно излашкване на пазара,поява на страх прерастващ в неконтролеруема паника и прибиране на паричките на младежите.Smile
Първия път гледах пазара ,като треснат , втория път купувах от по високи позиции , но трети път ще подкрепя поне две слаболиквидни позиции .... Така ,че трябва да се измисли нещо ново за обиране на паричките....
Коментар
-
Грую, в този бизнес няма нищо сигурно, затова се борави с възможни сценарии и вероятности - на определени нива вероятността да се случи нещо е ниска, а при достигане на други нива - доста по-висока
По тази позиция има достатъчно БГ играчи със сериозни пакети, има даже дори двама маркет-мейкъри и затова ви съветвам да имате предвид, че те знаят как да вдигат вълни и да почелят и в двете посоки
Другото, което можем да твърдим с голяма степен на вероятност е, че ако няма сериозни проблеми за цялата борса, тук едва ли ще видим нива под 18,50 (т.е. едва ли ще видим сривове до емисионна, както пророкуват някои тук)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ValuatorРъста в цената на акциите на Енемона вече е 22% спрямо емисионната им стойност и може би наближава времето на операцията по стръскването на презрелите круши- много пъти във форума сме коментирали тази важна част от играта
Въпреки това, при толкова много позитивни прогнози и очаквания тук не мисля, че без сериозни негативни новини и нова борсова паника е вероятно слизане на цената под нива 18,50Но пазара и времето винаги имат последната дума
по принцип ми харесват разсъжденията и прогнозите ти , но тук си в лека грешка - пропускаш един "много дребен" факт - просто няма кой да стръска "презрелите круши"
Няма ги чужденците, няма ги големите пакети, няма ги страшливците (изключвам "големите спекуланти", които като видят левче печалба по някоя позиция веднага шиткат, зер и те са чели по някоя книжка за ТА и следим тук нива на съпротива и на подкрепа - само че ЕНМ не в нито един от индексите - нея нива не я ловят
Тук има само два типа хора - качили се на влака на 17-17,50 (моят пакет е на средна цена 17,43 и то защото си накупих 40% от него на нива около 18 в първия ден - не очаквах, че човешкото малоумие може да свали цената до емисионната) и не успели, но искащи да се качат (струва им се, че е скъпо и трябва да падне, но не защото е надценена - неее, просто и те искат да вземат преди ракетата окончателно да излети). И аз така си мислеш за пътя на 8 хилки - бе не е лоша компанията , ма 8 хилки и к'во накрая го взех на тройна цена
Не можем да говорим за спекула и балончене при положение, че всеки ден превъртаме 2,5% от целия фрий флот - покажи ми друга такава компания.
Бе с две думи - и плюем и да не плюем Монито е нагоре и в кратокосрочен, и в средносрочен и естествено, в дългосрочен план ( в последното мисля, че никой не се съмнява )
Хайде лека и не търсете хубаво и евтино - това са две несъвместими неща. Снощната ми обиколка из Студентски за пореден път го доказа- качеството винаги струва пари, но пък увоволствието от него е несравнимоNever argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolaТочно това имах предвид нито имаш таргет, знаеш кога ще го постигнеш. Успех с тотото. :wink:
това за таргета, че трябва да го има е така, но не е ли той функция от показатели?
Макро, микро, мултипълс пък и сентимент да добавим няма да сгрешим. Тогава при промяна на някой от тези показатели би следвало да се промени и таргета?
Ти казваш таргет 22-25 до края на месеца. Ок но толкова краткосрочен таргет изцяло на изчисления и фундаментални причини ли лежи. Според мен при теб това по-скоро има връзка със дисциплината от колкото със фундамента на Енемона(Кака Мони)
Имам в предвид, че не всичко може да се сметне в цифри, а и самата компания може да ни изненада положително. :-)
Коментар
-
Anton Chigurh
Първоначално изпратено от profixПървоначално изпратено от NikolaПървоначално изпратено от profixПървоначално изпратено от NikolaБетер трейсианците станахте. Когато се появи човек, който да ви върне малко на земята, като ви каже няколко цифрички къде се търгува компанията ви му се нахвърляте, все едно съм ви минал жените. 90% от вас си нямат представа колко струва тази компания и не знаят къде да продадат, което е от ключово значение в инвестирането. Просто се гледа, какво купуват фондовете и се пишат стихотворения във форума на инвесттор.бг, като акцията с качи малко.
Не се вживявай и не си вярвай толкова много.
На 22 трябваше да продаваш още понеделник, вторник.
Ще ти отговоря следното:
Моят таргет е много висок. Очаквам от Енемона по-голям ръст отколкото направи и ще продължи да прави Монбат.
Коментар
-
Първоначално изпратено от смерчПо-добре бе Коле следващият път като напомпат балона с финес ще им дам акциите си и ще стоя на кеш защото съм глупав за тях
Щом правиш кинти и продаваш когато цените се надуят, значи си ок!
Не виждам какъв ти е проблема с това ,че цената на Кака МОНИ скача.
И още нещо, защо смятате, че индивидуалните инвеститори и в частност, пишещите във форума тука, надуват цената на акцията. Та чак сте тръгнали и акъл да им давате и да ги съветвате, предупреждавате и тн, кое е правилно скъпо или евтино. Тези които се интересуват от материала намират начини да се осведомят за относителната цана на компанията си, а да не говорим че има и успешни трейдъри които не разчитат толкова на фундамента.
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolaПървоначално изпратено от NikolaБетер трейсианците станахте. Когато се появи човек, който да ви върне малко на земята, като ви каже няколко цифрички къде се търгува компанията ви му се нахвърляте, все едно съм ви минал жените. 90% от вас си нямат представа колко струва тази компания и не знаят къде да продадат, което е от ключово значение в инвестирането. Просто се гледа, какво купуват фондовете и се пишат стихотворения във форума на инвесттор.бг, като акцията с качи малко.
Стихотворенията са художествена литература и нямат нищо общо с движението на цените на да дадена акция и таргетите!
Те са само израз на отношението на автора и само на него към самата компания. (било то и така ореантирано ;-) )
Те не представляват и не могат да представляват препоръка за покупка на ценна, тоалетна, художествена или религиозна книга или други книжа.
Коментар
-
Първоначално изпратено от NikolaПървоначално изпратено от profixПървоначално изпратено от NikolaБетер трейсианците станахте. Когато се появи човек, който да ви върне малко на земята, като ви каже няколко цифрички къде се търгува компанията ви му се нахвърляте, все едно съм ви минал жените. 90% от вас си нямат представа колко струва тази компания и не знаят къде да продадат, което е от ключово значение в инвестирането. Просто се гледа, какво купуват фондовете и се пишат стихотворения във форума на инвесттор.бг, като акцията с качи малко.
Не се вживявай и не си вярвай толкова много.
Коментар
Коментар