Първоначално изпратено от Цар Симеон Велики
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)
Collapse
X
-
Симеоне, докато отворя и прочета прогнозата ти, виждам, че пазара е решил да те опровергае и току виж отново се оказало, че си пропуснал момента за влизане
За разлика от теб, аз мисля, че прогнозата, която направих преди месец, се потвърждава и остава валидна и за мартИма и още една разлика между теб и мен - аз имам акции и печеля от движенията и в двете посоки
а ти седиш отстрани и предимно гледаш как да не се прецакаш
Коментар
-
Първоначално изпратено от ValuatorПринципно съм съгласен съм с теб по всички пунктовеСамо се зачудих:
(1) Дали за да те разбере човек, предварителната му подготовка трябва да е финансово или психологическо естество
(2) Дали след като не си събрал кураж да участваш в IPO-то и да си купиш акции при дропа на цената около емисионната при старта на търговията, сега ще събереш куража и ще уцелиш момента да го направишЗащото участниците досега добри пари направихме
Но, както казваш ти, няма нужда и тебе да те мисляНямам лоши чувства, остани си със здраве, желая ти успех
2.Не става на въпрос за кураж а за преценка. Около ИПОто акцията се натовари със свръх очаквания. В условията на криза това е повече от негативен фактор. Иначе си прав, че тези които продадоха над 20лв. реализираха добра печалба. Тези които купиха са на загуба. Такава е реалността на борсата, едни печелят а други губят. Всъщност мненията ни за Енемона почти не се различават. Разликата е само в предполагаемият спад. Кой ще излезе прав ще видим по късно. За март прогнозата ми е, че ще се тества нивото от 16.80 и при пробив ще достигне 14лв. Ако нивото 16.80 издържи възможна е и лека корекция нагоре. Но при този ясно изразен негативен тренд вероятността за пробив е много по голяма. Не е препоръка за покупка или продажба на акции.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ValuatorСимеоне, с интерес прегледах постовете ти отпреди месец - единственият що-годе прогнозен коментар, който си направил е "Акцията се държи засега, но да видим докога".
Ако ще се правиш на голям специалист, ти предлагам да опиташ да направиш една по-ясна прогноза за месец март, различна от типа "ако се качи над 21 може да отиде към 25, ако падне надолу - може да отиде под емисионната". Така и ние, твоите фенове, ще можем да се обогатим от общуването си теб.
Като пример ето ти моята прогноза за февруари отпреди месец - сам можеш да прецениш доколко съм бил прав:
Първоначално изпратено от ValuatorВ този бизнес ... се борави с възможни сценарии и вероятности - на определени нива вероятността да се случи нещо е ниска, а при достигане на други нива - доста по-висока.
Ръста в цената на акциите на Енемона вече е 22% спрямо емисионната им стойност и наближава времето на операцията по стръскването на презрелите круши.
Въпреки това, не мисля, че без сериозни негативни новини и нова борсова паника е много вероятно трайно слизане на нива под 18,50Не е съвет за покупко-продажба на акции
Коментар
-
Принципно съм съгласен съм с теб по всички пунктовеСамо се зачудих:
(1) Дали за да те разбере човек, предварителната му подготовка трябва да е финансово или психологическо естество
(2) Дали след като не си събрал кураж да участваш в IPO-то и да си купиш акции при дропа на цената около емисионната при старта на търговията, сега ще събереш куража и ще уцелиш момента да го направишЗащото участниците досега добри пари направихме
Но, както казваш ти, няма нужда и тебе да те мисляНямам лоши чувства, остани си със здраве, желая ти успех
Коментар
-
Първоначално изпратено от ValuatorВерно може и да не съм те разбрал, ама ако повече хора имат проблем да те разберат - най-вероятно проблемът е повече твой, отколкото техен
Все пак разбрах три неща - (1) много, ама страшно много си добър и (2) много, ама страшно много искаш да си купиш Енемона (а и някои други акции също) на колкото се може по-ниски цени, ама (3) малко, ама много малко те е страх да не вземеш да се прецакаш
Макар, че се уморих да чета спам по толкова много теми, все пак ти желая успех
2. Разбира се, че ще си купя Енемона и някои други акции на по ниски цени. Защо да ги купувам на високи?
3. Страхът от прецакване го има при всеки.
4. Щом си се уморил не чети. Да не вземеш да се капичнеш от четене ей...
Коментар
-
Верно може и да не съм те разбрал, ама ако повече хора имат проблем да те разберат - най-вероятно проблемът е повече твой, отколкото техен
Все пак разбрах три неща - (1) много, ама страшно много си добър и (2) много, ама страшно много искаш да си купиш Енемона (а и някои други акции също) на колкото се може по-ниски цени, ама (3) малко, ама много малко те е страх да не вземеш да се прецакаш
Макар, че се уморих да чета спам по толкова много теми, все пак ти желая успех
Коментар
-
Симеоне, с интерес прегледах постовете ти отпреди месец - единственият що-годе прогнозен коментар, който си направил е "Акцията се държи засега, но да видим докога".
Ако ще се правиш на голям специалист, ти предлагам да опиташ да направиш една по-ясна прогноза за месец март, различна от типа "ако се качи над 21 може да отиде към 25, ако падне надолу - може да отиде под емисионната". Така и ние, твоите фенове, ще можем да се обогатим от общуването си теб.
Като пример ето ти моята прогноза за февруари отпреди месец - сам можеш да прецениш доколко съм бил прав:
Първоначално изпратено от ValuatorВ този бизнес ... се борави с възможни сценарии и вероятности - на определени нива вероятността да се случи нещо е ниска, а при достигане на други нива - доста по-висока.
Ръста в цената на акциите на Енемона вече е 22% спрямо емисионната им стойност и наближава времето на операцията по стръскването на презрелите круши.
Въпреки това, не мисля, че без сериозни негативни новини и нова борсова паника е много вероятно трайно слизане на нива под 18,50
Коментар
-
Първоначално изпратено от meche_cveti93Колега , твойте анализи по позицията бяха нещо от рода тази седмица акцията или ще падне или ще се качи ....
Коментар
-
Първоначално изпратено от stivygoПървоначално изпратено от meche_cveti93Цар Симеон Велики написа:
Защо да не се изтъквам? Просто съм много добър. Един от най-добрите. Скромността не винаги е добродетелSmile Колкото до нобеловата награда, съмнявам се, че пишещите във форума са тези които я дават.
Коментар
-
Първоначално изпратено от meche_cveti93Цар Симеон Велики написа:
Защо да не се изтъквам? Просто съм много добър. Един от най-добрите. Скромността не винаги е добродетелSmile Колкото до нобеловата награда, съмнявам се, че пишещите във форума са тези които я дават.
Коментар
-
Цар Симеон Велики написа:
Коментар
Коментар