IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Енемона (E4A/ENM, ZNOA и E4AP)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Цар Симеон Велики
    Първоначално изпратено от Valuator
    Принципно съм съгласен съм с теб по всички пунктове Само се зачудих:

(1) Дали за да те разбере човек, предварителната му подготовка трябва да е финансово или психологическо естество
    (2) Дали след като не си събрал кураж да участваш в IPO-то и да си купиш акции при дропа на цената около емисионната при старта на търговията, сега ще събереш куража и ще уцелиш момента да го направиш Защото участниците досега добри пари направихме

Но, както казваш ти, няма нужда и тебе да те мисля Нямам лоши чувства, остани си със здраве, желая ти успех
    1.И от финансово и от психологическо естество. Понякога цената на дадена акция се формира само на психологическа основа. Примери колкото искаш.
    2.Не става на въпрос за кураж а за преценка. Около ИПОто акцията се натовари със свръх очаквания. В условията на криза това е повече от негативен фактор. Иначе си прав, че тези които продадоха над 20лв. реализираха добра печалба. Тези които купиха са на загуба. Такава е реалността на борсата, едни печелят а други губят. Всъщност мненията ни за Енемона почти не се различават. Разликата е само в предполагаемият спад. Кой ще излезе прав ще видим по късно. За март прогнозата ми е, че ще се тества нивото от 16.80 и при пробив ще достигне 14лв. Ако нивото 16.80 издържи възможна е и лека корекция нагоре. Но при този ясно изразен негативен тренд вероятността за пробив е много по голяма. Не е препоръка за покупка или продажба на акции.
    Ще проследим нещата и ще видим, доколко думите ти отговарят на истината.

Коментар

• Симеоне, докато отворя и прочета прогнозата ти, виждам, че пазара е решил да те опровергае и току виж отново се оказало, че си пропуснал момента за влизане

За разлика от теб, аз мисля, че прогнозата, която направих преди месец, се потвърждава и остава валидна и за март Има и още една разлика между теб и мен - аз имам акции и печеля от движенията и в двете посоки а ти седиш отстрани и предимно гледаш как да не се прецакаш

Коментар

• Това са сценарийте, а какви са вероятностите?
        Te veroqtnostite se updatevat na baza nova informaciq. Bayes' formula e mnogo podhodqsta za updatevaneto na veroqtnostite.

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator
          Принципно съм съгласен съм с теб по всички пунктове Само се зачудих:

(1) Дали за да те разбере човек, предварителната му подготовка трябва да е финансово или психологическо естество
          (2) Дали след като не си събрал кураж да участваш в IPO-то и да си купиш акции при дропа на цената около емисионната при старта на търговията, сега ще събереш куража и ще уцелиш момента да го направиш Защото участниците досега добри пари направихме

Но, както казваш ти, няма нужда и тебе да те мисля Нямам лоши чувства, остани си със здраве, желая ти успех
          1.И от финансово и от психологическо естество. Понякога цената на дадена акция се формира само на психологическа основа. Примери колкото искаш.
          2.Не става на въпрос за кураж а за преценка. Около ИПОто акцията се натовари със свръх очаквания. В условията на криза това е повече от негативен фактор. Иначе си прав, че тези които продадоха над 20лв. реализираха добра печалба. Тези които купиха са на загуба. Такава е реалността на борсата, едни печелят а други губят. Всъщност мненията ни за Енемона почти не се различават. Разликата е само в предполагаемият спад. Кой ще излезе прав ще видим по късно. За март прогнозата ми е, че ще се тества нивото от 16.80 и при пробив ще достигне 14лв. Ако нивото 16.80 издържи възможна е и лека корекция нагоре. Но при този ясно изразен негативен тренд вероятността за пробив е много по голяма. Не е препоръка за покупка или продажба на акции.

Коментар

Симеоне, с интерес прегледах постовете ти отпреди месец - единственият що-годе прогнозен коментар, който си направил е "Акцията се държи засега, но да видим докога".

Ако ще се правиш на голям специалист, ти предлагам да опиташ да направиш една по-ясна прогноза за месец март, различна от типа "ако се качи над 21 може да отиде към 25, ако падне надолу - може да отиде под емисионната". Така и ние, твоите фенове, ще можем да се обогатим от общуването си теб.

Като пример ето ти моята прогноза за февруари отпреди месец - сам можеш да прецениш доколко съм бил прав:

В този бизнес ... се борави с възможни сценарии и вероятности - на определени нива вероятността да се случи нещо е ниска, а при достигане на други нива - доста по-висока.

Ръста в цената на акциите на Енемона вече е 22% спрямо емисионната им стойност и наближава времето на операцията по стръскването на презрелите круши.

Въпреки това, не мисля, че без сериозни негативни новини и нова борсова паника е много вероятно трайно слизане на нива под 18,50
            Това са сценарийте, а какви са вероятностите?
            Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Принципно съм съгласен съм с теб по всички пунктове Само се зачудих:

Коментар

Верно може и да не съм те разбрал, ама ако повече хора имат проблем да те разберат - най-вероятно проблемът е повече твой, отколкото техен

Все пак разбрах три неща - (1) много, ама страшно много си добър и (2) много, ама страшно много искаш да си купиш Енемона (а и някои други акции също) на колкото се може по-ниски цени, ама (3) малко, ама много малко те е страх да не вземеш да се прецакаш

Макар, че се уморих да чета спам по толкова много теми, все пак ти желая успех
                1. За това, че някои не могат да ме разберат въобще не ме е грижа. Пък и не е нужно всички да ме разбират. За това трябва известна подготовка.
                2. Разбира се, че ще си купя Енемона и някои други акции на по ниски цени. Защо да ги купувам на високи?
                3. Страхът от прецакване го има при всеки.
                4. Щом си се уморил не чети. Да не вземеш да се капичнеш от четене ей...

Коментар

• Верно може и да не съм те разбрал, ама ако повече хора имат проблем да те разберат - най-вероятно проблемът е повече твой, отколкото техен

Все пак разбрах три неща - (1) много, ама страшно много си добър и (2) много, ама страшно много искаш да си купиш Енемона (а и някои други акции също) на колкото се може по-ниски цени, ама (3) малко, ама много малко те е страх да не вземеш да се прецакаш

Макар, че се уморих да чета спам по толкова много теми, все пак ти желая успех

Коментар

• Valuator, явно нищо не си схванал от това което съм написал. Всъщност няма значение.

Коментар

• Симеоне, с интерес прегледах постовете ти отпреди месец - единственият що-годе прогнозен коментар, който си направил е "Акцията се държи засега, но да видим докога".

Ако ще се правиш на голям специалист, ти предлагам да опиташ да направиш една по-ясна прогноза за месец март, различна от типа "ако се качи над 21 може да отиде към 25, ако падне надолу - може да отиде под емисионната". Така и ние, твоите фенове, ще можем да се обогатим от общуването си теб.

Като пример ето ти моята прогноза за февруари отпреди месец - сам можеш да прецениш доколко съм бил прав:

В този бизнес ... се борави с възможни сценарии и вероятности - на определени нива вероятността да се случи нещо е ниска, а при достигане на други нива - доста по-висока.

Ръста в цената на акциите на Енемона вече е 22% спрямо емисионната им стойност и наближава времето на операцията по стръскването на презрелите круши.

Въпреки това, не мисля, че без сериозни негативни новини и нова борсова паника е много вероятно трайно слизане на нива под 18,50

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                        Колега , твойте анализи по позицията бяха нещо от рода тази седмица акцията или ще падне или ще се качи ....
                        Ако беше пробито нивото от 21 лв. имаше вероятност да стигне 25. Но още не беше излязъл отчета и вероятността да тръгне в една от двете посоки беше почти равна. След като излезе отчета цената на акцията пое своя закономерен ход. Всъщност очаквах подобно развитие на нещата и за това не участвах в ИПОто. Енемона съвсем не е лоша компания но смятам да купя на цена доста под емисионната. Всъщност ако бях участвал в ИПОто щях да продам на 20лв. и да реализирам известна печалба. После да вляза отново на далеч по ниски нива. Но прекалената препазливост понякога е вредна и носи пропуснати ползи.

Коментар

• Колкото по-скъп е тока ,горивото толкова повече поръчки за енергиина ефективност ,тецове ,вецове така че

Коментар

• Първоначално изпратено от stivygo
                            Първоначално изпратено от meche_cveti93
                            Цар Симеон Велики написа:
                            Защо да не се изтъквам? Просто съм много добър. Един от най-добрите. Скромността не винаги е добродетелSmile Колкото до нобеловата награда, съмнявам се, че пишещите във форума са тези които я дават.
                            Колега , твойте анализи по позицията бяха нещо от рода тази седмица акцията или ще падне или ще се качи ....
                            Преди Енемона да спадне под емисионна стойност някои други дружества ще паднат под НОМИНАЛ, за повече информация виште паричните потоци, печалбата и Р/Е на Енемона и средните за пазара. Не е препоръка за покупка или продажба, НО е препоръка да не се вслушвате във всеки коментар тука, щото някои хора си говорят ей така!!!
                            Гледам Р/Е на Енемона от 16, а средно на пазара - 21. И ако ми кажеш, че това е надценена компания, не знам коя не е ...

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
                              Цар Симеон Велики написа:
                              Защо да не се изтъквам? Просто съм много добър. Един от най-добрите. Скромността не винаги е добродетелSmile Колкото до нобеловата награда, съмнявам се, че пишещите във форума са тези които я дават.
                              Преди Енемона да спадне под емисионна стойност някои други дружества ще паднат под НОМИНАЛ, за повече информация виште паричните потоци, печалбата и Р/Е на Енемона и средните за пазара. Не е препоръка за покупка или продажба, НО е препоръка да не се вслушвате във всеки коментар тука, щото някои хора си говорят ей така!!!

Коментар

• Цар Симеон Велики написа:

Коментар

Working...
                                X