IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ако към момента нямам пари в брой, дори бих взел РЕПО кредит, за да участвам в тези IPO - та.
    До колкото до пенсионните компании / и най-вече доброволните им фондове/ , ако и този път не отделят ресурс до законово допустимите 30 % за акции, ще има да чакат нови вложители.

Пожелавам успех на тези емитенти и малко по-голяма решителност на мениджърите на ПОД.

Коментар

• Ще ми припомни ли някой какви бяха ограниченията за пенсионните фондове да инвестират в акции?

Коментар

• Първоначално изпратено от Investorrr
        Общо над 500 млн. лв.?!, тя само ЦКБ струва над 600 млн. лв., според стандартите на нашата борса за оценка на банки - не ги коментирам, понеже са безумни - всяка една от трите банки ще е с пазарна капитализация най-малко по 500 млн. лв....
        трябва да се има предвид, че това ще е цена по време на IPO
        примерно при БАКБ тази цифра беше под 370 млн. лв., нищо че сега капитализацията е над 750 млн. лв.

Също при Химимпорт или Евроинс по време на IPO не бяха на максималната цена, а на минималната

Пък и не искам после да ме обвинят, че съм споменал цена в космоса

Коментар

• Първоначално изпратено от Мариян Йорданов
          Първоначално изпратено от prodigal
          Другия вариант е банките, и инвеститорите да се отнесат по-сериозно към РЕПО сделките , а и поне половината кинти ще дойдат от новите момчета в блока, така че голямо разкеширане може и да няма.
          Пенсионни фондове са вложили 333 млн. лв. в акции спрямо 319 млн. лв. в ДЦК
          http://investor.bg/?id=47318

В пенсионните фондове има още много пари, мисля че не биха отказали да вложат 100-200 млн. лв. в банките ни
          ПИБ, КТБ и Инвестбанк ще струват общо над 500 млн. лв., вероятно ще пуснат само 20%, което е едва 100 млн. лв.+++
          Мисля, че при качествени дружества не бива да има безпокойство откъде ще дойдат парите.
          По-скоро тези IPO-та ще имат положителен ефект, защото ще доведат нови инвеститори, които ще искат да направят портфейли и ще купят акции и на други дружества.

Ами ако струват 1.5-2 милиарда общо 20% колко са малко heavy ще стане тая година от ИПОта

Според мен тая година от някое IPO ше глатнем малко водица

Коментар

• Общо над 500 млн. лв.?!, тя само ЦКБ струва над 600 млн. лв., според стандартите на нашата борса за оценка на банки - не ги коментирам, понеже са безумни - всяка една от трите банки ще е с пазарна капитализация най-малко по 500 млн. лв....

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal
              Другия вариант е банките, и инвеститорите да се отнесат по-сериозно към РЕПО сделките , а и поне половината кинти ще дойдат от новите момчета в блока, така че голямо разкеширане може и да няма.
              Пенсионни фондове са вложили 333 млн. лв. в акции спрямо 319 млн. лв. в ДЦК
              http://investor.bg/?id=47318

В пенсионните фондове има още много пари, мисля че не биха отказали да вложат 100-200 млн. лв. в банките ни
              ПИБ, КТБ и Инвестбанк ще струват общо над 500 млн. лв., вероятно ще пуснат само 20%, което е едва 100 млн. лв.+++
              Мисля, че при качествени дружества не бива да има безпокойство откъде ще дойдат парите.
              По-скоро тези IPO-та ще имат положителен ефект, защото ще доведат нови инвеститори, които ще искат да направят портфейли и ще купят акции и на други дружества.

Коментар

• Зависи как IPO-тата ще се паднат във времето. Ако са близичко ще е трудничко

Коментар

• Другия вариант е банките, и инвеститорите да се отнесат по-сериозно към РЕПО сделките , а и поне половината кинти ще дойдат от новите момчета в блока, така че голямо разкеширане може и да няма.

Коментар

• Много интересно става с тези IPO-та. Ще трябва да се разкешира няма как.

Коментар

• Нова информация

IPO-то на ПИБ се очакава към края на пролетта
                      http://investor.bg/?id=47315

Коментар

• Доколкото знам капиталите винаги са били български.На хора около Цветан Василев.Помогна им някакъв англичанин.Схемата по "приватизацията" на банката я измислиха от правна кантора "Добрев,Кинкин,Люцканов".И наистина имат стабилен мениджмънт и потенциал. Изп. директорите са бивши кадри на Алианц, както и самия Василев м/у другото.И съм почти 100% убеден че ще я селне на руснаци.
                        Life won't wait for you.

Коментар

• Krasi, тук е момента да кажеш на Кро, че има лично съобщение.

Корпоративна ТБ е с БГ капитали в момента, освен ако не съм изпуснал нещо случило се напоследък. А преди няколко години 5 примерно беше с руски, така че Грахам може да излезне и прав. Имат стабилен мениджмънт и работят предимно с корпоративни клиенти. Имат потенциал. Интересно ще е дали това няма да е начина за новото консолидиране в сектора.

Коментар

• Фин Гуру

Въпрос към Fin Guru: Ти си работил с хората, които цитираш от банката, нали?! Не знам какво имаш толкова срешу тях, ама ти личи. И аз имам познати там, но мнението ми коренно се различава от твоето.
                            Парите откъде са дошли и как-не ме интересува, защото тези неща в цял свят са по този начин. Нали знаеш, че не бива да питаме за 1-ия милион?!
                            Я погледни господата от Siemens, дето се правеха на ущипани, какво се оказа че са правили през всичките години. Да не мислиш, че италианците от Булбанк навремето са били големи светци?! кой знае....
                            “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham
                              Краси не го мъчи човека.Фен ти е.
                              Къв фен, той направо е ВЛЮБЕН

Коментар

• Краси не го мъчи човека.Фен ти е.
                                Life won't wait for you.

Коментар

X