IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Krasimira, повече се отпусни в разсъжденията си моля те. Ако кажеш, ще участваме за ПИБ-а.
    Някаква нова клюка около БНБ?
    Там как гледат на борсовите продажби на банки - нали се иска одобрение от БНБ ако някой придобие над определен процент от банка, как ще се контролира това през борсата?

    Коментар


    • http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=313313
      Някой с беше затъжил за Инвестбанк.
      Life won't wait for you.

      Коментар


      • КТБ ще я продават ми се чини.Отдавна се говори че се въртят руски банки.А сега е времето след като Русия получи възможност за милиярди инвестиции у нас.Банка им трябва.А няма да им дадат да си основат и няма да могат да купят друга защото не останаха.Така че аз залагам на продажба с руски купувач.На "Виктория" чух че и намерили жених.
        Life won't wait for you.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Krasimira
          Въпреки принципните ми съображения, които имам към дейността на ПИБ, сигурно бих се включила. Ама какво да правиш, искат се компромиси. По същия начин се чуствах с МОNВАТ не ме кефеше идеята Монбат, но въреки всичко си посипах пепел на главата и изкарах парички на тяхна глава...
          КТБ - сигурно ще участвам и там, но чакам да излязат малко повече подробности. абе ще падне едно развъртане на портфейлите като пукне пролет
          Скептицизмa крепи пазарите, Оптимизмът ги руши

          Коментар


          • Въпреки принципните ми съображения, които имам към дейността на ПИБ, сигурно бих се включила. Ама какво да правиш, искат се компромиси. По същия начин се чуствах с МОNВАТ не ме кефеше идеята Монбат, но въреки всичко си посипах пепел на главата и изкарах парички на тяхна глава...
            КТБ - сигурно ще участвам и там, но чакам да излязат малко повече подробности. абе ще падне едно развъртане на портфейлите като пукне пролет

            Коментар


            • За Корпоративна банка май не знам нищо, освен че от 4-5 години предлага едни от най-високите лихви по депозити.Какво финансира срещу тях нямам идея...само се чудя за риска...

              ПИБ е интересна банка.Все още българска, с много големи активи, голям дял в кредитирането, добре позиционирана и в картовото разплащане- незнам дали знаете, но с дипломите за завършено средно образование, гимназистите получават и дебитна карта на ПИБ, която със шарения си вид само плаче да бъде активирана за 2-3дни))Явно имат и добър маркетинг.
              Странно, че има ниска печалба на този фон...

              Коментар


              • то позиции балонирани колкото искаш но АКО тези банки излезнат на БФБ, бих направил неангажираща прогноза, че основната част от акцийте им ще бъдат закупени от външни играчи-малки,големи и много големи.И парите които излезнат от балонираните позиции в по-голямата си част пак ще се върнат в тях...само дето някой ще спечелят а някой не...но както е казал МИГЕЛ ТОРГА "ЖИВОТЪТ Е КОМПРОМИС МЕЖДУ РЪЦЕТЕ,КОИТО ЖАДУВАТ СВОБОДАТА И ДЖОБОВЕТЕ,КОИТО НЕ ИСКАТ ДА ОСТАНАТ ПРАЗНИ".
                горната мисъл да се тълкува в пряк и в преносен смисъл.

                Коментар


                • Първоначално изпратено от nevermind
                  vie da vidite samo kakvo razdvijvane shte stane kato izleznat na borsata tezi banki.
                  a puk reshi li i EIbank da se listne, shte ima tanci! ))
                  4akame vi!
                  EIbank e отдавна листната на борсата. Само че е по-популярна като СИБанк.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от FinGuru
                    Че акциите са най-скъпия ресурс от всичките възможни бре, и то особено тука с рисковата надбавка на полубанановото НеРеБе, що говорите глупости уж сте интелигентни хора!
                    Това го чувам вече от няколко места - тогава защо компаниите се натискат на борсата? Не стига, че ресурса е скъп пък и ограничения имаш като публична компания.

                    Някой може ли да ме светне?

                    Коментар


                    • [quote="FinGuru"].....КТБ не мога да ги коментирам защото дори не съм чувал за тях, а това само по себе си е достатъчно като коментар!/quote]
                      Стига,бе не си ги чувам?Нали си финансов гуру?
                      Life won't wait for you.

                      Коментар


                      • Някой може ли да ми каже, къде се е говорило, че ПИБ ще увеличава акционерния си капитал с IPO. Защото от това, което аз чета от решението на английския съд, причината да са търсели листване е била, че това е бил единият от двата възможни начина да се отмени SPA, с което и възможността двата фонда да налагат вето. Сега вече, след като фондовете си продадоха дяловете, този стимул за листване го няма.
                        Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.

                        Коментар


                        • НОВИНА НОМЕР ЕДНО!
                          Братовчедите на ТАТО си продават банката!
                          Ресурса им бил скъп?!

                          Че акциите са най-скъпия ресурс от всичките възможни бре, и то особено тука с рисковата надбавка на полубанановото НеРеБе, що говорите глупости уж сте интелигентни хора!

                          Просто ДРОГАРИТЕ М и М и подопечната им завехваща обслужвателка третото М-Майчето изнемогват вече защото средата е все по-нормална и все по-пазарна, а и рано или късно ще се въведат мерки срещу прането на пари в банковия ни сектор и това ще им изяде баницата тотално!

                          Съответно пласират си перачницата ако може на по надути цени и в хаоса на общата следприсъединителна еуфория и при условията на тотална ликвидност на международните финансови пазари! Дето се вика ГОСПОД май е КОМУНИСТ или дори КАДЕСАР!

                          И се пита в уравнението когато се въведат правилата ще ли оцелее и ще ли прави пари шикозната и елитна ПИБ която ще е една банка-джудже в компанията на мегабанки с международно покритие?

                          Три банки правят 50% от пебалбата на сектора и ПИБ не е една от тия три доколкото знам. Хайде помислете си що е така и колко пари ще дадете на ИПО-то на ПИБ и как ще я оцените!

                          КТБ не мога да ги коментирам защото дори не съм чувал за тях, а това само по себе си е достатъчно като коментар!

                          Хайде на добър час, автора не притежава акции на БеГе банки, а и няма такива намерения!

                          Коментар


                          • vie da vidite samo kakvo razdvijvane shte stane kato izleznat na borsata tezi banki.
                            a puk reshi li i EIbank da se listne, shte ima tanci! ))
                            4akame vi!

                            Коментар


                            • interesno e kolko % ot FIB shte pusnat shto se o4ertava da bade mnogo skapa az pone ia vijdam okolo 800 miliona do 1 miliard lev4eta MCAP. taka ili inache shte natisne pove4eto balonizirani pozicii

                              Коментар


                              • На КОрпоративна щом клиентите са им скъпи (сещате се за рекламата), кво остава за акционерите. Сигурно няма да може да се участва с под 100 хилки :-)

                                Коментар

                                Working...
                                X