IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
    те и журналистите са същите неграмотници. Българските банки НЕ бяха подложени на стрес тестове. И така изобщо не е сигурно дали биха ги издържали ако бяха подложени.
    А не ставало въпрос за коефициенти и аналозите им тук.Ясно. хяяхях

Никола,за какво има да те разбирам,след като четеш отчетите и казваш това дърво онова дърво.Да много умно си се изразил с долното изречение.

"защо ниска абсолютна цена за акция не означава че банката е подценена"

Просто пак си личи много ясно.
    Няма как да определите кое евтино и кое скъпо.

И затова имате тия изблици.Това е.
    Last edited by SoKoLoV; 19.07.2011, 10:33.

Коментар

• те и журналистите са същите неграмотници. Българските банки НЕ бяха подложени на стрес тестове. И така изобщо не е сигурно дали биха ги издържали ако бяха подложени.

Коментар

• Съжалявам Соколов, но въпроса ти наистина е прекалено тъп и дори да отделя необходимото време да ти обясня, защо ниска абсолютна цена за акция не означава че банката е подценена не мисля, че в крайна сметка би ме разбрал.
        The weak are meat and the strong do eat.

Коментар

• Никола,не търси направо ще ти отговоря.Няма толкова евтини банки в цяла Европа.

При положение,че на 15 юли излиза това:
          БНБ: Банките в България издържаха стрес-тестовете.

http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=748708

Иначе си говорете за дървета и отчети.
          хяхяхя

Коментар

• Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнение
            Безумна тъпота залива форума.

Ще отговориш ли на въпроса ми или е много тъп за теб???Явно.
            Като се правиш на умен,не се ли сети,че може да си най-тъпия.
            Иначе как ще даваш такива определения на хората.Явно.

Ама не знам с тоя начин на мислене,кога и как ще успеете в нещо.
            Last edited by SoKoLoV; 19.07.2011, 09:41.

Коментар

• Първоначално изпратено от SoKoLoV Разгледай мнение
              Ти я кажи в Европа има ли банки с цена от по 0.65 и 1.40евро,бройката.
              Безумна тъпота залива форума.

Last edited by модератор; 19.07.2011, 12:40.

Коментар

• QUOTE=Nikola;Това го казва човек, който аджъства за one-offs при абсолютно всички инвестиции, които има в това число и ЦКБ.

Не ме разбирайте погрешно. На този етап и ЦКБ и ПИБ са абсолютни дърва, но просто едното дърво е по-евтино. :cool/QUOTE

А това мнение прилича на Алънско,такова.
                Ти я кажи в Европа има ли банки с цена от по 0.65 и 1.40евро,бройката.
                И то не проблемни банки с отписвания и или проблемни книжа.

Май главите ви последните три години станаха дървени,вече.
                Това е.eek::eekD

не е препоръка.
                Last edited by модератор; 19.07.2011, 12:40.

Коментар

• Плюсът на ФИБа е, че евентуално някой ден може да бъде продадена - димек 100% гаранатирана печалба при такова стечение.ю
                  Плюсът на ЦЦКето е, е банакта неминумо печели от синергията в Химимпорт - димек 100% гаранция, че банката ще расте като собствен капитал и сума на актив.

Лично аз си избрах ЦКБ, понеже там там акцията коригира добре, доакто тук при ФИБа реално не случи поне засега корекция на ръста. На 2.60 бих си взел ФИБ - това е корекцията която търся лично аз.

Иначе и двете са доста подценение. Няма логика такъв дисккоунт в цената. не е преп.

Коментар

• Никола, не обиждай дърветата, те са много полезни и има голям смисъл от тях за всички на земята.

Не мога да повярвам че можеш да говориш за ЦКБ, за дружество дето ако се имаш с мениджмънта няма да ти е проблем да ги помолиш в следвашия отчет печалбата да пише че е 5 млн, а в по-следващия 10.2 млн ако искаш. Премятат един пакет от някое измислено дружество 2 пъти напред-назад с някое друго съвсем несвързано дружество и ей ти ги на твоите печалби. Аз съм човек дето вземам решения на базата на отчети, има със сигурност 2 дружества дето не си губя времето въобще да им отварям отчетите - Хима и ЦКБ.

Вярно е понякога се изкушавам да взема някакви акции - ама то си е явно някакво хазартно влечение. Все едно с теб да си менкаме едно продупчено билетче за градски транспорт, да си го продаваме и препродаваме и ако миналата седмица знам че някой го е купувал на 10 лв, а сега ми го предлагаш само за 20 ст - да взема да се изкуша да си го купя. Въпреки че си е глупаво, понякога и аз го правя.

ПИБ-а и те не са цвете за мирисане, но сравнение с ЦКБ не бих тръгнал да правя.

Коментар

Това го казва човек, който аджъства за one-offs при абсолютно всички инвестиции, които има в това число и ЦКБ.

Не ме разбирайте погрешно. На този етап и ЦКБ и ПИБ са абсолютни дърва, но просто едното дърво е по-евтино.
                      Абсолутно съгласен.........ЦКБ е около 2пъти по-евтина за момента.

Коментар

• Първоначално изпратено от ОК Разгледай мнение
                        И това го казва човек, който се кефи на ЦКБ?
                        Това го казва човек, който аджъства за one-offs при абсолютно всички инвестиции, които има в това число и ЦКБ.

Не ме разбирайте погрешно. На този етап и ЦКБ и ПИБ са абсолютни дърва, но просто едното дърво е по-евтино.

Коментар

Такива one-offs в дългосрочен план не са важни и не са основния носител на стойност за банката.
                          И това го казва човек, който се кефи на ЦКБ?

Коментар

Много ви се радвам, обаче как се надъхвате взаимно. Дори и да има някакъв положителен ефект от реализирането на това вземане нетната печалба на банката, така или иначе ще трябва да се аджъстне с него. Разбирам ПИБ да плащаше дивидент със стабилен payout, но при това положение не виждам какво толкова се радвате.

Както винаги анализа тук трябва да се базира върху оперативната дейност на банката. Такива one-offs в дългосрочен план не са важни и не са основния носител на стойност за банката.
                            The unique quality of money is their quantity
                            МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Много ви се радвам, обаче как се надъхвате взаимно. Дори и да има някакъв положителен ефект от реализирането на това вземане нетната печалба на банката, така или иначе ще трябва да се аджъстне с него. Разбирам ПИБ да плащаше дивидент със стабилен payout, но при това положение не виждам какво толкова се радвате.

Както винаги анализа тук трябва да се базира върху оперативната дейност на банката. Такива one-offs в дългосрочен план не са важни и не са основния носител на стойност за банката.

Коментар

• Първоначално изпратено от INSIDER-A Разгледай мнение
                                Едната от двете страни в сделката е имала доста по-обширна информация по въпроса
                                +1

Някои любители на млЕкото дали ще познаят от веднъж?
                                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

Working...
                                X