Първоначално изпратено от Nikola
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11
Collapse
Заключена.
X
X
-
Ами честно казано шанса за записването на емисия от привилегировани конвертируеми акции в никакъв случай не е по-малка от записването на такъв хибриден инструмент. Така че в този ред на мисли едва ли в момента, в който са структурирали емисията са имали пълната увереност, че ще я пласират. Не съм виждал проспекта, но ще пробвам да го изнамеря тези дни и тогава ще съм по-наясно защо се спрели точно на този вариант.
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеАми ти ще им гарантираш ли, че емисията ще се запише?
По отношение на лихвите, вижте колко големи западни и имърджинг маркет публични банки правят подобни емисии и на каква лихва - 8-10%, като сложиш рискова надбавка за България и емитента и ето ти 12.5%
Първоначално изпратено от HakkinenА при положение, че се финансират на 12.75% на колко ли ще трябва да кредитират, така че и да печелят нещоThe weak are meat and the strong do eat.
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеАбе хора стига сте приказвали глупости, не говорим за обикновени обезпечени облигации, а за хибриден инструмент. С какво сравнявате лихвата, че я определихте за висока, източване и кви ли не глупости
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнениеМен само ме притеснява, защо не са взели решение за финансиране чрез увеличение на капитала с акции. Със сигурност cost of funding -а им щеше да е доста по-нисък.
Притеснението ми е по-скоро свързано с дългосрочното стратегическо развитие на банката. За какво изобщо са публични, като се финансират с облигации...
По отношение на лихвите, вижте колко големи западни и имърджинг маркет публични банки правят подобни емисии и на каква лихва - 8-10%, като сложиш рискова надбавка за България и емитента и ето ти 12.5%
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнениеМен само ме притеснява, защо не са взели решение за финансиране чрез увеличение на капитала с акции. Със сигурност cost of funding -а им щеше да е доста по-нисък.
Притеснението ми е по-скоро свързано с дългосрочното стратегическо развитие на банката. За какво изобщо са публични, като се финансират с облигации...
Коментар
-
Мен само ме притеснява, защо не са взели решение за финансиране чрез увеличение на капитала с акции. Със сигурност cost of funding -а им щеше да е доста по-нисък.
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеАбе хора стига сте приказвали глупости, не говорим за обикновени обезпечени облигации, а за хибриден инструмент. С какво сравнявате лихвата, че я определихте за висока, източване и кви ли не глупостиThe weak are meat and the strong do eat.
Коментар
-
As part of its Basel III recommendations, the Basel Committee has announced guidelines that impose tough new requirements on hybrid securities that banks count toward their regulatory capital. The aim of the new guidelines is to ensure that a bank’s regulatory capital fully absorbs loss at the point the bank becomes non-viable and exposes taxpayers to losses. Capital instruments that do not meet the criteria for inclusion in common equity Tier 1 will be excluded as of January 1, 2013. Instruments that meet the following three conditions will be phased out over a 10-year period: instruments issued by a non-joint stock company, instruments treated as equity under the prevailing accounting standards, and instruments that receive unlimited recognition as part of Tier-1 capital under current national banking law.
Коментар
-
Първоначално изпратено от znae6t Разгледай мнениеАбе хора стига сте приказвали глупости, не говорим за обикновени обезпечени облигации, а за хибриден инструмент. С какво сравнявате лихвата, че я определихте за висока, източване и кви ли не глупости
Коментар
-
Reality bites
Лихвата е толкова, на колкото са успяли да пласират такъв инструмент. Задайте си въпроса защо им трябва да подобряват Tier 1:
a) ще кредитират агресивно
б) кредитирали са агресивно /имат предписание/
И вторият въпрос - могат ли и биха ли искали в момента да увеличат капитала на 4.50 лв. примерно?
Така или иначе тук повечето акционери са влязли с таргет доста над 12.5% годишно, нали?Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bill-bg Разгледай мнениеКаквито и причини да се измислят, при такива нива на лихвения процент на мен ми изглежда най-меко казано подозрително....
Коментар
-
Първоначално изпратено от Nikola Разгледай мнениеТова е като копирано от учебник, което отново не отговая на въпроса ми за икономическата логика от издаването на облигации на толкова висока лихва.
Това поне за мен е доста негативна новина.
Имам акции, не препоръчвам нищо!"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Коментар
Коментар