IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Мда. То не е само да ги купиш. То е да ги купиш на хубава цена. Иначе с какво да се похвали човек после във форума?

Коментар

• така е zlak, и сам усещаш, как се забалончва работата, може да пуснеш и на 20 и взимаш ... на 15 радост

Коментар

• Re: =

Първоначално изпратено от zlak
        Един въпрос: принципът на букбилдинга не е ли че всички взимат на цената на отсичане. Пример пускам лимитирана на 12 лева отсичането е примерно на 10 аз пазарувам на 10 не на 12.
        Ако греша ме поправете
        Благодаря
        Да, така е. Затова тук не му казват цена на отсичане, а цена на изпълнение..... Само че ще напазаруваш толкова акции, колкото си поискал, а не толкова за колкото имаш пари. Затова и аз толкова питах - да си изясня кое е различното при пазарните и лимитираните, когато и двата вида се удовлетворяват.
        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• =

Един въпрос: принципът на букбилдинга не е ли че всички взимат на цената на отсичане. Пример пускам лимитирана на 12 лева отсичането е примерно на 10 аз пазарувам на 10 не на 12.
          Ако греша ме поправете
          Благодаря
          Не е препоръка за покупко-продажба на акции

Коментар

• Ако целиш да запишеш максимум брой акции пазарната е оптимална. Но рискуваш да минат на цена твърде висока ако се "набалончи" както казва Вятъра. Аз съм си избрал следната стратегия - пускам примерно 10 лимитирани поръчки през равен интервал на цена за еднакъв брой акции . Така колкото е по-ниска цената толкова повече ще запиша. Ако много се "набалончи" ще влезна с малко или изобщо няма. Пазар :-)

Коментар

• При положение, че няма максимално ограничение на цената, не следва ли че ще удоволетворят на 100% класиралите се поръчки (далите най-висока цена - един вид по ред на номерата)?

Коментар

• Първоначално изпратено от lynx
                към броя акции
                Мда-а-а, това означава, че ако човек е сигурен, че цената на изпълнение ще е прилична, по-добре да пусне пазарна, за да си осигури максимално пласиране на капитала. Щото при лимитирана със сигурност ще пласира по-малко капитал, освен ако не е улучил точно цената на изпълнение.

Благодаря за разясненията

Коментар

• към броя акции

Коментар

• Първоначално изпратено от lynx
                    На лимитираната цената ти е фактор доколкото дали да ти се класира като поръчка или да отпадне. От там на сетне всички класирали се минават на една цена с един и същи коефициент на изпълнение както пазарните.
                    Това ми ясно. Въпроса е коефициента на изпълнение към кое се прилага - към броя акции от лимитираната или към алокирания за тази лимитирана капитал? Има разлика и затова задавам въпроса. Виж примера по-долу.

Коментар

• На лимитираната цената ти е фактор доколкото дали да ти се класира като поръчка или да отпадне. От там на сетне всички класирали се минават на една цена с един и същи коефициент на изпълнение както пазарните.

Коментар

• щом е лимитирана би следвало на броя акции. при пазарна - на сумата

Коментар

• Първоначално изпратено от фен1
                          И при лимитираните и при пазарните %-та на удовлетворение е еднакъв
                          тоест при 1000 акции ще получиш 500 при примера ти с 50%
                          така знам аз

Първоначално изпратено от netware5
                          Абе те хората казаха между 8.5 и 11, после Елана каза между 9 и 10, после брокерита казаха, че ще си остане между 8.5 и 11, само ние тук се чудим как да се пр..бем и сами да си избалончим цената........

Мен сега ме вълнува един такъв въпрос, че тоя букбилдинг ми замая главата:

Да предположим, че цената на изпълнение е 9 лева, а процента на удовлетворяване е 50%. Ако съм пуснал пазарна за 10 000 лева, ще получа (10 000/9)*0.5 = 555 акции по 9 лева всяка. Какво ще стане обаче ако съм пуснал лимитирана за 1000 акции по 10 лева, т.е. пак за 10 000 лева? Тия 50% удовлетворяване на какво ще ги сметнат - на 10 000 пари или на 1000 акции? Т.е. колко акции по 9 лева ще получа - 555 или 500? Нали разбирате в единия случай ще съм пласирал 50% от кеша, а в другия - 45%
                          Абе то е ясно, че е еднакъв, въпросът е на какво ги смята 50-те процента - на парите или на заявени акции (ако е лимитирана поръчката)?

Коментар

• И при лимитираните и при пазарните %-та на удовлетворение е еднакъв
                            тоест при 1000 акции ще получиш 500 при примера ти с 50%
                            така знам аз

Първоначално изпратено от netware5
                            Абе те хората казаха между 8.5 и 11, после Елана каза между 9 и 10, после брокерита казаха, че ще си остане между 8.5 и 11, само ние тук се чудим как да се пр..бем и сами да си избалончим цената........

Да предположим, че цената на изпълнение е 9 лева, а процента на удовлетворяване е 50%. Ако съм пуснал пазарна за 10 000 лева, ще получа (10 000/9)*0.5 = 555 акции по 9 лева всяка. Какво ще стане обаче ако съм пуснал лимитирана за 1000 акции по 10 лева, т.е. пак за 10 000 лева? Тия 50% удовлетворяване на какво ще ги сметнат - на 10 000 пари или на 1000 акции? Т.е. колко акции по 9 лева ще получа - 555 или 500? Нали разбирате в единия случай ще съм пласирал 50% от кеша, а в другия - 45%

Коментар

• Абе те хората казаха между 8.5 и 11, после Елана каза между 9 и 10, после брокерита казаха, че ще си остане между 8.5 и 11, само ние тук се чудим как да се пр..бем и сами да си избалончим цената........

Коментар

• Първоначално изпратено от Майната
                                Каква ли е вероятността ) цената на отсичане да е едноцифрено число ?? ))
                                Вероятността е 0 %. Защото след десетичната запетая също ще има 2 цифри и числото ще е поне трицифрено :-)

Коментар

Working...
                                X