Мда. То не е само да ги купиш. То е да ги купиш на хубава цена. Иначе с какво да се похвали човек после във форума?
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11
Collapse
Заключена.
X
X
-
Re: =
Първоначално изпратено от zlakЕдин въпрос: принципът на букбилдинга не е ли че всички взимат на цената на отсичане. Пример пускам лимитирана на 12 лева отсичането е примерно на 10 аз пазарувам на 10 не на 12.
Ако греша ме поправете
БлагодаряHe was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Ако целиш да запишеш максимум брой акции пазарната е оптимална. Но рискуваш да минат на цена твърде висока ако се "набалончи" както казва Вятъра. Аз съм си избрал следната стратегия - пускам примерно 10 лимитирани поръчки през равен интервал на цена за еднакъв брой акции . Така колкото е по-ниска цената толкова повече ще запиша. Ако много се "набалончи" ще влезна с малко или изобщо няма. Пазар :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от lynxкъм броя акции
Благодаря за разяснениятаHe was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от lynxНа лимитираната цената ти е фактор доколкото дали да ти се класира като поръчка или да отпадне. От там на сетне всички класирали се минават на една цена с един и същи коефициент на изпълнение както пазарните.He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
Първоначално изпратено от фен1И при лимитираните и при пазарните %-та на удовлетворение е еднакъв
тоест при 1000 акции ще получиш 500 при примера ти с 50%
така знам аз
Първоначално изпратено от netware5Абе те хората казаха между 8.5 и 11, после Елана каза между 9 и 10, после брокерита казаха, че ще си остане между 8.5 и 11, само ние тук се чудим как да се пр..бем и сами да си избалончим цената........
Мен сега ме вълнува един такъв въпрос, че тоя букбилдинг ми замая главата:
Да предположим, че цената на изпълнение е 9 лева, а процента на удовлетворяване е 50%. Ако съм пуснал пазарна за 10 000 лева, ще получа (10 000/9)*0.5 = 555 акции по 9 лева всяка. Какво ще стане обаче ако съм пуснал лимитирана за 1000 акции по 10 лева, т.е. пак за 10 000 лева? Тия 50% удовлетворяване на какво ще ги сметнат - на 10 000 пари или на 1000 акции? Т.е. колко акции по 9 лева ще получа - 555 или 500? Нали разбирате в единия случай ще съм пласирал 50% от кеша, а в другия - 45%He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
-
И при лимитираните и при пазарните %-та на удовлетворение е еднакъв
тоест при 1000 акции ще получиш 500 при примера ти с 50%
така знам аз
Първоначално изпратено от netware5Абе те хората казаха между 8.5 и 11, после Елана каза между 9 и 10, после брокерита казаха, че ще си остане между 8.5 и 11, само ние тук се чудим как да се пр..бем и сами да си избалончим цената........
Да предположим, че цената на изпълнение е 9 лева, а процента на удовлетворяване е 50%. Ако съм пуснал пазарна за 10 000 лева, ще получа (10 000/9)*0.5 = 555 акции по 9 лева всяка. Какво ще стане обаче ако съм пуснал лимитирана за 1000 акции по 10 лева, т.е. пак за 10 000 лева? Тия 50% удовлетворяване на какво ще ги сметнат - на 10 000 пари или на 1000 акции? Т.е. колко акции по 9 лева ще получа - 555 или 500? Нали разбирате в единия случай ще съм пласирал 50% от кеша, а в другия - 45%
Коментар
-
Абе те хората казаха между 8.5 и 11, после Елана каза между 9 и 10, после брокерита казаха, че ще си остане между 8.5 и 11, само ние тук се чудим как да се пр..бем и сами да си избалончим цената........
Да предположим, че цената на изпълнение е 9 лева, а процента на удовлетворяване е 50%. Ако съм пуснал пазарна за 10 000 лева, ще получа (10 000/9)*0.5 = 555 акции по 9 лева всяка. Какво ще стане обаче ако съм пуснал лимитирана за 1000 акции по 10 лева, т.е. пак за 10 000 лева? Тия 50% удовлетворяване на какво ще ги сметнат - на 10 000 пари или на 1000 акции? Т.е. колко акции по 9 лева ще получа - 555 или 500? Нали разбирате в единия случай ще съм пласирал 50% от кеша, а в другия - 45%He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.
Коментар
Коментар