If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11
И аз съм фен на РУСонерките.И на БРЮНЕТонерките.Но фундаменталния анализ показва пълна победа на "отборчето от града на Бийтълс".За невежите - Ливърпул се казва.
Колкото до ПИБ цена над 12 виждам.
П.П. Франки, ще ме извиняваш много, но трябва да ви треснем отново - You'll never walk alone
Тука ми се струва че някои фенове на отборченцето от града на Бийтълс (не си спомням как се казваше) се надяват пак нещо с дузпички... с 1:0 да вземат ама за тази година шаното си го взеха многократно (мачовете с Челси и с БарЦелона)!
На финала нямате никакъв шанс!!! По-добре да го приемете, за да не ви боли после!
Някой го е яд, че не е на финал
"The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
П.П. Франки, ще ме извиняваш много, но трябва да ви треснем отново - You'll never walk alone
Тука ми се струва че някои фенове на отборченцето от града на Бийтълс (не си спомням как се казваше) се надяват пак нещо с дузпички... с 1:0 да вземат ама за тази година шаното си го взеха многократно (мачовете с Челси и с БарЦелона)!
На финала нямате никакъв шанс!!! По-добре да го приемете, за да не ви боли после!
11лв. ми се виждат множко като цена на изпълнение. Моята максимална цена на поръчка е 10.50лв. Аз си мислех вчера за ИПО-то на Монбат и нещо ми влезна една муха в главата, че нищо чудно и тук да видим една маркетингова цена като 9.95лв. например. Не вярвам да излезнат от индикативните цени, които сами определиха. Все пак доста западни инвеститори, които ще играят на пазарни поръчки ще се почувстват излъгани, а това няма да се отрази добре на имиджа на банката. Не вярвам презаписването да е повече от 3-4 пъти. Все пак тук се търсят около 160млн.лева, а не 58.50млн. като КТБ. А и доста от т.нар. свободни пари си намериха място през тази седмица - ръста от последните дни не стана с добри пожелания, а с пари. Така я виждам аз, и тук се очертава да е интересно.
Успех на всички и умната, в краен случай русата :-)
Cenata na zapisvane sigurno ste e okolo 11 BGN. Osven lihvenite prihodi, koito generira kompaniqta ne zabravqjte silnite i pozicii v biznesa s kreditni i debitni karti, kojto e super apetiten (naj-niskoriskov, generira golemi prihodi ot taksi i komisionni). PIB ste se refinansira s po evtini obligacionni zaemi, taka ste namali razhodite si i ste podobri rezultatite si za sledvastite 2-3 godini. SAMO MILAN OLE
== bi li spodelil na kakvo se dulji sigurnostta v mnenieto ti?
== kakvo stava ako poruchkata e po-goliama ot realnata suma i ne mogat da se platiat vsichki akcii??
Това разбира се е прогноза и няма нищо сигурно.
Мнението ми не трябва да се взима за препоръка.
Защо смятам така
1.ПИБ ще привлече много повече ресурс от вън отколкото КТБ
2.Неслучайно има анкета дали това ИПО е ИПОто на годината
Дайте някое друго ИПО от такава величина
3.При КТБ се видя къде отиде презаписването-13.3пъти
Това беше изненада дори и за ИП
Къде ще отидат тези 92.5 % от неизпълнените поръчки?
4.Естествено и тук дребните играчи ще играят поръчки , които надвишават техните акаунти
5.Все пак хората с пари оцениха перспективата пред банковия сектор / справка КТБ/ , вероятността от продажба и т. н.
По отношение какво ще стане ако не си платиш заявеното количество , в случай че презаписването е малко
?
Ами сигурно ИП ще ти блокира достъпа до останалите акции в портфейла ти , докато не си ги платиш. Знам ли?
50 % от сумата с която съм решил да играя на пазарна,останалите 50% - разпределени в 5 лимитирани поръчки,през 20 стотинки.
Очаквам презаписване около 3-4 пъти.
Горното е лично мнение и да не се тълкува като препоръка за това,по какъв начин да се подават поръчки за ипо-то,или за участие или неучастие в същото.
50 % от сумата с която съм решил да играя - пазарна поръчка,останалите 50% - разпределени в 5 лимитирани поръчки,през 20 стотинки.
Очаквам презаписване около 3-4 пъти.
Горното е лично мнение и да не се тълкува като препоръка за това,по какъв начин да се подават поръчки за ипо-то,или за участие или неучастие в същото.
Коментар