Според мен отчета е добър, в крайна сметка нетната печалба е крайния индикатор, който е важен за дейноста.60% ръст си е сериозна цифра само трябва да се поуспокои пазара покрай тези МЗР и акцийката ще носи доста радости на притежателите й! Амин!! :-)
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11
Collapse
Заключена.
X
X
-
Нетен доход от банкови операции: 85 милиона лева (+46%)
Нетна печалба = 19.3 милиона лева (+64%)
Имат увеличение на админ. разходи: +10 милиона и на обезценките: +8 милиона (това не е лошо да се види откъде идва).
Иначе маржините са супер. Пожелавам си само да ги запазят още 2-3 години (както са обещали) :-)изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.
Коментар
-
Лично аз очаквах около 3 мио печалба в повече...т.е. за мен е малко под очакваниятаВинаги пазарувам евтино http://bureto.com
Коментар
-
Познанията ти ме озадачават. За EMPR 2 да приемем, че е печатна грешка, но да намираш връзка между CRD и ERM 2 е странно. А пък МЗР-тата са съвсем друга бира, те евентуално могат да имат връзка с ERM 2, доколкото косвено биха могли да ограничат потреблението и оттам инфлацията.
Първоначално изпратено от vascossПо отношение на минималните резерви които от БНБ обмислят, са в пропорция с управление на риска съгласно Базел 2, които е неизменна част от нормите на EMPR 2 (стандарт на ЕС за наблюдение на фиска – в период от 2 год. Преди влизането на еврото като разплащателно средство) И в тази връзка всяка една банка е пристъпила поне от преди една година в разработването на методиките по Базел 2, затова корекцията по банковите акции не е обвързана с рестрикциите, а е чисто борсово поведение
Не ме разбирайте погрешно нямам никакви трудово-правни взаимоотношения с ПИБ.
Просто имам някакви познания в областта на банковото дело.Коментарът е с аналитичен характер и не представлява препоръка по смисъла на ЗПЗФИ.
Коментар
-
По отношение на минималните резерви които от БНБ обмислят, са в пропорция с управление на риска съгласно Базел 2, които е неизменна част от нормите на EMPR 2 (стандарт на ЕС за наблюдение на фиска – в период от 2 год. Преди влизането на еврото като разплащателно средство) И в тази връзка всяка една банка е пристъпила поне от преди една година в разработването на методиките по Базел 2, затова корекцията по банковите акции не е обвързана с рестрикциите, а е чисто борсово поведение
Не ме разбирайте погрешно нямам никакви трудово-правни взаимоотношения с ПИБ.
Просто имам някакви познания в областта на банковото дело.
Коментар
-
Не мисля, че увеличаването на МЗР ще повлияе на наскоро направила IPO банка и взела толкова много пари и то евтино. По-скоро си мисля, че на продаващите им трябват пари за участия в IPO - та.
Tochno na tezi banki ste povliqe nai-mnogo
1. I dvete banki sa Bulgarski i nqmat dostup na eftino finansirane (ot maikata)
2. Uvelichavaneto na rezervite ste dovede do nesposobnost izpulnenie na zalozenite prognozni rezultati. A dvizenieto na cenite na akciite se predizvikva glavno ot tova dali rezultatite sa po-dobri ot prognoziranite ili ne.
3. Finansiraneto chrez akcii e nai-skupiq vid finansirane (zabelqzal sum che golqma chast ot forumcite si mislqt, che e super eftino da se finansirash chrez IPO).
Uspeh!
Коментар
-
Първоначално изпратено от НЕСТОРНе мисля, че увеличаването на МЗР ще повлияе на наскоро направила IPO банка и взела толкова много пари и то евтино. По-скоро си мисля, че на продаващите им трябват пари за участия в IPO - та."The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko
Коментар
Коментар