Първоначално изпратено от НЕСТОР
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11
Collapse
Заключена.
X
X
-
Според скромното ми мнение банките вече паднаха и има голяма вероятност очакваната от вчера промоция да не се състои.
Коментар
-
Преди време в едно интервю в пресата някъде четох ,че резервите към тогавашния момент са били над минимално изискуемите ,така че не вярвам да не са знаели /или предвиждали/предварително за това решение и от друга страна с по -високия процент резерви биха посрещнали по-спокойно сегашното решение.Ясно е обаче ,че големите риби са способни да внасят корекции в цените за стрес на дребните и после да ги карат да наддават на значително по -високи нива.
Имам акции ,не е препоръка.
Коментар
-
Първоначално изпратено от franky4fingersПИБ и КОРП се листваха на пазара не заради черните ни очи.
Те бяха принудени да вдигнат капиталовата си адекватност от БНБ.
Мисля , че Базел 8 критерий беше.
Което не е лошо за нас разбира се.
Kato cqlo bankoviq sektor mnogo me radva, no v momenta nqmam nito edna bankova akciq, za koeto ne sazalqvam, prodadoh gi na dosta po-visoki niva ot nastoqstite. V cenata beshe zalozeno minimum izpulnenie na prognozite sus santiment za po-dobri ot zalozenite rezultati. Realnostta veche e korenno razlichna. Spravedlivata stoinost na FIB namalqva, a s tova predpolagam ste namalee i cenata na akciite, ako nqkoi fondove ne q podprat(izkustveno da zadarzat cenata, koeto ne moze da trae vechno).
Lichnoto mi mnenie e che ste padne do 13 bgn moze i po-nisko. Moze i da gresha razbira se.
Ne e preporuka!
Пожелавам ти когато новината за това излезе да бъдеш на борда:-)най-голямия враг на човека се намира там , където никой не го търси
Коментар
-
Първоначално изпратено от nasco_3иначе RBB се е супер банка но човешкия фактор на местно ниво няма как да го прескочишdrebni gudeli, no ot surce. NO nai-vajnoto e svetkavi4nata obratna vruzka pri razreshavane na bankovi operaci dori na mnogo kilometri!
PPS: temata e za FIB, da se vurnem kum neq! spored mene tova shte e edna mnogo dobra dulgosro4na investicia! a pri eventualna prodajba, mislq, 4e shte e "bull-eye"!
Коментар
-
ПИБ и КОРП се листваха на пазара не заради черните ни очи.
Те бяха принудени да вдигнат капиталовата си адекватност от БНБ.
Мисля , че Базел 8 критерий беше.
Което не е лошо за нас разбира се.
Kato cqlo bankoviq sektor mnogo me radva, no v momenta nqmam nito edna bankova akciq, za koeto ne sazalqvam, prodadoh gi na dosta po-visoki niva ot nastoqstite. V cenata beshe zalozeno minimum izpulnenie na prognozite sus santiment za po-dobri ot zalozenite rezultati. Realnostta veche e korenno razlichna. Spravedlivata stoinost na FIB namalqva, a s tova predpolagam ste namalee i cenata na akciite, ako nqkoi fondove ne q podprat(izkustveno da zadarzat cenata, koeto ne moze da trae vechno).
Lichnoto mi mnenie e che ste padne do 13 bgn moze i po-nisko. Moze i da gresha razbira se.
Ne e preporuka!
Коментар
-
С риск да изпадна в спор като едно време, когато бяхме деца, кой град, блок, автомобил и пр. е по-голям и по-хубав, също мога да добавя куп неща срещу локалната реализация на РББ в голям град в Б-я. Аз и мои колеги сме попадали на комични ситуации, задминаващи дори и вицовете, като напр. "Вкарващ ЕГН-то си в Интернет и всички банкови сметки ти излизат на екрана", или когато ги питам защо VISA Electron на РББ минава без PIN код в магазини като Билла и Пикадили, отговорът им е "НЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ", или когато си попълваш ЕЛЕКТРОННА форма за заявка за електронно банкиране, когато отидеш в офиса им за потвърждаване, отново те карат да попълниш формуляра РЪЧНО, за това, че не знаят, че човек може да си направи превод в Интернет и от КАРТОВА сметка, а не само от тяхната разплащателна (с огромната годишна лихва от 0.1 %), да не споменавам чакането от поне 15 минути на клиент на опашките пред касите им ...
Иначе банката е симпатична и печели добре, трябва само да подбира по-добре служителите си и да ги мотивира по-ефикасно финансово.
Първоначално изпратено от nasco_3Първоначално изпратено от just a traderПървоначално изпратено от НЕСТОРАко трябва да спомена нещо за FINE TUNNING, то във фронт офисите им има едно голямо мотане на клиентите.
Имам само една дебитна карта , когато ми се налага да внеса пари или да изтегля от касата , минавам през едно гише / осчетоводяване / и след това на касата, т.е. две опашки.
В банката където по-редовно ходя - няма такова чудо , на касата можеш да направи доста повече операции.
Споменавам това с най-добра умисъл и се надявам мениджмънта да спести поне едната опашка на клиентите си.
tova ne e bulgarska banka i e nai-dobrata na pazara za korporativni klienti i 4astni lica!
Imeto ne BANKATA e ---> R B B = RAIFFEISEN BANK!
Коментар
-
Не разбирам за какво ме цитираш колега al4en, защото е видно, че мненията ни съвпадат. Аз не съм споменавал, че ще продавам. Напротив ако имах още кеш щях да си купя.
Апропо аз съм и в EUBG, там приложи подобна тактика и резултатите не закъсняха.
Тук може и да не се случи точно същото като с EUBG , но времето ще покаже.
Коментар
Коментар