Първоначално изпратено от ради
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от LolitaValuator, а можеш ли да ми кажеш с няколко думи какво различава FIB от CORP, защото последната дръпна с над 80 % от цената си на IPO - то, а първата зацикли.
Толкова ли са различни двете банки, CORP не се ли влияе толкова от международната и вътрешна конюнктура или къде е причината за тази разлика?
просто 106 си свърши по-добре работата, за което комплимент :-)
Коментар
-
Първоначално изпратено от ValuatorРазликата е в рентабилността и переспективитеКорпоративна банка (както сочи и името и) е бизнес-банка с ориентация към фирми (като BACB), докато ПИБ е универсална със сериозна ориентация към крайни клиенти (retail).
Казано много опростено, но рабираемо - CORP отпуска по-малко на брой, но относително по-големи заеми на фирми с по-малко клонове и служители (съответно с по-малки разходи), докато ПИБ отпуска много на брой, но относително по-малки заеми с голямата клонова мрежа и по-голям брой служители (което означава и по-големи разходи).
Retail-а е много переспективен в дългосрочен план, но ръстовете на доходите на хората и заемането на по-голям пазарен дял са по-инертни, отколкото трендовете в корпоративния бизнес
Поради тези причини не е много правилно FIB да се сравнява директно с CORP, по-добре е да се сравнява с други универсални банки - например BRIB и CCB. CORP да се срaвнява с BACB.
Мисля, че форумът трябва да се ползва именно за такава размяна на информация и мнения, а не както стана през последните дни-пълно с дублиращи се, излишни, странични или глупави теми.
Коментар
-
Moody's повиши рейтинга на Първа инвестиционна банка
(FIB)
06.11.2007 17:44
Рейтинговата агенция Moody's промени перспективата на рейтинга за финансова стабилност (BFSR) на Първа инвестиционна банка АД от стабилна на положителна.
В резултат на това от стабилен на позитивен се промениха също и перспективите на рейтингите на Банката по отношение на краткосрочните и дългосрочните депозити в чужда и местна валута.
Промяната в перспективата на рейтинга отразява засилената пазарна позиция на ПИБ, произтичаща от растящия й пазарен дял, скорошното увеличение на капитала и очакваното намаляване на разходите за финансиране.
Според агенция Moody's, при запазване на тези тенденции, през следващите 18 месеца рейтингът на Първа инвестиционна банка може да бъде повишен.
За деветмесечието нетната печалба на Първа инвестиционна банка скача с 275%, до 34.35 млн. лв. (0.312 лв. на акция), спрямо 9.17 млн. лв. година по-рано. Активите на банката достигат 3.7 млрд. лв. и са с 551 млн. повече спрямо края на 2006 г., или ръст от 17.46 на сто.
Коментар
-
Разликата е в рентабилността и переспективитеКорпоративна банка (както сочи и името и) е бизнес-банка с ориентация към фирми (като BACB), докато ПИБ е универсална със сериозна ориентация към крайни клиенти (retail).
Казано много опростено, но рабираемо - CORP отпуска по-малко на брой, но относително по-големи заеми на фирми с по-малко клонове и служители (съответно с по-малки разходи), докато ПИБ отпуска много на брой, но относително по-малки заеми с голямата клонова мрежа и по-голям брой служители (което означава и по-големи разходи).
Retail-а е много переспективен в дългосрочен план, но ръстовете на доходите на хората и заемането на по-голям пазарен дял са по-инертни, отколкото трендовете в корпоративния бизнес
Поради тези причини не е много правилно FIB да се сравнява директно с CORP, по-добре е да се сравнява с други универсални банки - например BRIB и CCB. CORP да се срaвнява с BACB.
Коментар
-
Valuator, а можеш ли да ми кажеш с няколко думи какво различава FIB от CORP, защото последната дръпна с над 80 % от цената си на IPO - то, а първата зацикли.
Толкова ли са различни двете банки, CORP не се ли влияе толкова от международната и вътрешна конюнктура или къде е причината за тази разлика?
Коментар
-
Не знам защо, но имам чувството, че текущите нива на търговия ще си останат подобни поне още месец, ако не и до края на годината.
Все пак сме в период, в който банките са, така да се каже в немилост.
Може би са необходими позитивни новини не само за конкретна банка а поредица от позитивни събития , за да се появи явна североизточна посока.
Лично мнение.
Коментар
-
Продадох акциите си тук през август и отдавна не бях писал в тази тема, защото след това духчетатата-пазители на акцията на няколко пъти настойчиво ме съветваха да не развалям позитивната нагласа с обяснения защо при добри новини цената на акцията продължава да пада.
При този безпомощен въпрос обаче ми е трудно да се сдържа. Sunshine, новините, били те позитивни или негативни, имат краткотраен ефект върху цените на акциитеВ дългосрочен план сериозно влияние оказват фундаменталните пазарни тенденции и финансовите показатели на дружеството.
В момента поради световната финансова криза и въвеждането на задължителни минимални резерви от БНБ, переспективите пред банковия сектор са противоречиви. Високата стартова цена на акциите на ПИБ, неудовлетворените очаквания за високи финансови резултати на банката през 2007 и продажбата на конкурентни банки при по-ниски multiples водят до текущите резултати в борсовата търговия
Да не забравя, вече изтича и 6-месечния lock-up период, в който акционерите на банката приеха да не продават акции, за да не разводняват пазара
Първоначално изпратено от sunshineami dobre de: veche kolko pozitivni novini izliazaha za FIB a tia nadolu.... logic? no...Предполагам те вълнува и прогнозата докога ще е така - според мен, докато се появят сериозни индикации за трайни позитивни промени в пазарната конюктура и финансовите резултати на банката
Кога ще стане това - не зная
Коментар
-
Първоначално изпратено от HHНещо може ли да кажете за новорекламирания им депозит ДДД,с тази лихва от 6,66%. Може би кеш им трябва...
Ами тия пакети дето минаха на 6.88 лв?
..и не препоръчвам нищо!
..на кеша който ти дават има печат на общинска банка, я пак вижте
Софибор..
Коментар
-
В БФБ-София АД е постъпила следната информация от ТБ Първа Инвестиционна Банка АД-София /FIB/:
Рейтинговата агенция Moody's промени перспективата на рейтинга за финансова стабилност (BFSR) на Първа инвестиционна банка АД от стабилна на положителна. В резултат на това от стабилен на позитивен се промениха също и перспективите на рейтингите на Банката по отношение на краткосрочните и дългосрочните депозити в чужда и местна валута.
Промяната в перспективата на рейтинга отразява засилената пазарна позиция на ПИБ, произтичаща от растящия й пазарен дял, скорошното увеличение на капитала и очакваното намаляване на разходите за финансиране. Според агенция Moody's, при запазване на тези тенденции, през следващите 18 месеца рейтингът на Първа инвестиционна банка може да бъде повишен.
Коментар
Коментар