Първоначално изпратено от intint
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от intintАсенееееабе чета ти постовете и се питам кога ще започне срива на банки, имоти, България? Ами постави някаква времева рамка до месец, година. Май само си говориш кажи кога чакаш да започне разрухата че да сме подготвени.
-------------------------
тук е разковничето.по принцип банката никога няма да ти каже,че е на зле.такива неща се крият до последно.просто влизаш един ден и хоп-има банка,няма банка.....
не съм в бг но си имам представа кво правят в момента-крият по някъкъв начин лошите ипотеки.за разлика от лоши потребителски и бизнес заеми,лошите ипотеки са лесни за криене.или банката отваря фонд за НИ към нея,или прави бартер с близък на нея фонд и срещу кредитиране към фонда,фонда поема лошите ипотеки,като ги "купува" и после казва на акционерите,че тва е инвестмънт.......
замисли се за нисколихвения 7 милионен заем на пощенска(ако не се лъжа) към фонд българия-1% на либор.........
тва са най лесните начини за криене,има и по сложни като превръщането на ипотеките като SIV,но се съмнявам,че бай ганьовските банкери в бг са стигнали до такава еволюция на развитие......
а дори може и нищо да не правят,а просто да лъжат щото от БНБ са ги разюздили и не ги закачат.тва е огромна грешка на правителството.
според мен,преди да фалира дадена банка,ще си фалира фонда за НИ към нея,чрез прехвърляне на ипотеките като инвестмънт.
бг инвеститорите са без абсолютно никаква финансова култура.бгрейт е на малко падащия индекс.тва е меко казано смешно.те не могат да предвидят,че в падащ маркет
на НИ,тези фондове са обречени,да не говориме да направят и по задълбочен анализ на тва,как банките товарят и все повече ще товарят собствените си фондове с лоши ипотеки,като инвестмънт.
според мен,преди да се зададе големия трус в банковата система в бг,ще почнат да клякат фондовете.
направи си поучване на фондовете и зад кой фонд,коя банка стои и почне ли да се заклаща фонда-значи банката и тя ще почне след време.
ПИБ са явно отделен случай.просто управлението им е олигуфрнско и за тва почват да издишат по рано.
забележи-не съм в бг от 10 години и не знам вътрешните кавги и кой зад кой е.
говоря ти от макроикономически аспект,който е предвестник за икономически апокалипсис в бг.
не ги знам отделните банки,но не бъркай,че като са със западни имена,са чужди банки.не са-бг дружества са ,със чуждо участие.
и при силни загуби,банката майка като нищо може да предпочете да вкара във фалит бг дружеството си,вместо да продължава да налива безмислено капитал в него,за да го спаси.
гледай развитието на НИ в софия-почнат ли да падат става много лошо.
според мен вече са почнали,защото маркета е замръзнал и ми изглежда като щатския 2006-сделките драстично намалият,но цените продължават да скачат.тва е психолигично явление-да се държат цените високо,за да не спре инвестирането с цел препродажба от спекулиране.
разбира се спекулантите,които се опитват да направят тва ,когато маркета е ударил топ ниво-те са в последствие най на загуба и много от тях фалират,като им се изяжда целия профит от доходите през бума.
в бг тези хора са предимно мутри и близки до политиците,както и самите политици и хабер си нямат кво ги чака......ще пада смях......
и пак-банките?тяхното развитие зависи от раздаваните ипотеки в предишните 2 години.която банка е била по лакума и е гонела рекордни временни печалби-тя ще клекне по бързо.хитреците,дето са раздавали кредит на сулю и пулю,както и 100% кредитиране с 80% ипотека и 20% потребителски-тези са бита карта.
ако има банка,която е била много консервативна в раздаването на ипотеки и тогава е била с минимален растеж и печалба спрямо другите-такава банка има шанс да оцелее и прескочи кризата.
и след време да превземе част от маркет нишите на фалиралите банки.
такава банка също има шанса да намери и външно кредитиране,макар и оскъпено,или срещу процент от банката,защото при фалити-държаща се банка има огромен шанс да се развие бързо и стане стабилна,в следствие на преодоляването на кризата.
къде бъркат бг инвеститорите с банките-те им четат месечните баланси и прессъобщения и си мислят,че която банка е най-бързо развиващата се-тя е и с най голям шанс да и се качат акциите.
тва е логика на човек излезнал от икономическия в софето със самочувствие на уорън бъфет.
точно обратното е.като почнат да падат имотите-точно лакумите банки с бърз растеж и рекордни печалби не само ще им паднат още акциите,но и ще фалират.
според мен началото натруса ще почне през зимата на тази година.лятото все пак е сезона на продажби на НИ и колкото и да са намалели-лятото пак има сделки.после-започва се.
и този процес ще е акселариращ и ще се ускорява в близките 3 години.ще става все по лошо и по лошо.
ако банка има силен гръб от банката майка-може и да решат да я запазят и да загубят доста в близката петилетка,но после да превземат пазара в бг.
ще е игра на нерви-коя ще е първа,коя втора и т.н.
кой ще се откаже и кой ще стане-последните останали със сигурност ще имат гръб от бъншно кредитиране,щото ще са се доказали като професионалисти,спрямо останалите,които вече няма да ги има.
според мен до 3 години всички фондове ,занимаващи се със НИ ще фалират.първите може да почнат още от края на тази година.
тва още не се мисли от анализаторите в бг,но скоро ще почнат и те да говорят.
а почне ли се в пресата-ще има психологично влиание и падане на акциите на борсата-допълнителна липса на капитал,от който те вече имат огромна нужда.
тва ,което ти го пиша,като нищо ще го прочетеш до няколко дни от някой "спец" в бг пресата.вече свикнах да ми плагиатстват постингите,с малки отклонения......не че имам нещо против.нека бгетовеца да знае кво го чака и всеки да вземе мерки за себе си.
Коментар
-
Anton Chigurh
Mnogo muka v tazi tema prez weekenda......
Коментар
-
даааа,явно съм чел,недочел.преди 6 месеца го четох и съм останал с такова впечатление.
тва разбира се не ме оправдава и сега е времето да ми се накарате-приемам всякаква критика,може и псувни.
е,поне външните кредитори ще духат супата.тва ме радва,колкото и чудно да ти се струва.
поне ще платят част от "лукс" стоителството....
сссс,нещо не спите ли в 6 сутринта?безсънни нощи или прекалено раннобудни в неделя?
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от wolf66Повече отколкото трябва ти е богато въображението.Фонда за гарантиране на депозитите е до определена сума. Клъвнал си оттук оттам по нещичко и си пишеш съчинения по картинка.
Nova zvezda.
няма да е зле да го прочетеш и ти,и после ела да си гукаме пак.....
наблегни на това-колко и кои депозити са гарантирани-ще се учудиш,че всики до 40000 лева са.независимо дали си вкарал 40 000 или 100милиона.ако са разделени на по отделни депозити от по 40 000-всичките са гарантирани.
нЕма да е зле да почнеш да почетваш малко по малко и тогава да кихваш по форумите,особено ако имаш да ми кажеш нещо конкретно на мен.
да не си мислиш,че бг икономистите са най хитрите в целия свЕт?да не си мислиш,че само аз мога да прочета закона и да разгадая къде са му слабите места и да се възползвам от него?
а,дааааааа,виж и друго нещо там-прочети кога ще ти изплатят гарантираните пари от фонда ,в случай на фалит.......пише,че Ще ги върнат,ама са забравили да поставят времетраене......колко траене ще ти трябва ,за да изТРАЕШ това времеТРАЕНЕ?
снабди се с търпение.....за същото да се подготвят и майките банки........в крайна сметка-май никой няма да изхитри другия-всички ще се надхитрят сами себе си от толкоз хитреене.....
ще спечелят само бабите,дето са си продали земите на фондовете за НИ и фондчетата кат почнат да храчат кръв,бабите ще си изкупят земите обратно 5 пъти по евтино..............
гениално!!!!!!!бабите ще са истинските хитреци.......
ехххххххххххххххххххххх българия-станата на хитър петъровците......
Закон за гарантиране на влоговете в банките
Чл. 4. (1). Фондът гарантира пълно изплащане на сумите по влоговете на едно лице в една банка независимо от броя и размера им до 40 000 лв.
Чл. 23. (1) Фондът изплаща задълженията на съответната банка към нейни вложители до гарантираните размери, когато Българска народна банка е отнела издадената лицензия за банкова дейност на търговската банка
(5) Изплащането на суми от фонда започва не по-късно от 45 дни от датата на решението на Българска народна банка по ал (1)
В какъв срок се отнема лицензия?
Закон за кредитните институции
Чл. 36. (1) Българска народна банка задължително отнема издадения лиценз на банка поради непалтежоспосбност, когато:
1. Не изпълнява повече от 7 работни дни свое изискуемо парично задължение, или
2. Собствения и капитал е отрицателна величина
НО ТИ НЕ СЕ ОТКАЗВАЙ ПИШИ СИ........
Коментар
-
Първоначално изпратено от acen1975Първоначално изпратено от wolf66Повече отколкото трябва ти е богато въображението.Фонда за гарантиране на депозитите е до определена сума. Клъвнал си оттук оттам по нещичко и си пишеш съчинения по картинка.
Nova zvezda.
наблегни на това-колко и кои депозити са гарантирани-ще се учудиш,че всики до 40000 лева са.независимо дали си вкарал 40 000 или 100милиона.ако са разделени на по отделни депозити от по 40 000-всичките са гарантирани.
нЕма да е зле да почнеш да почетваш малко по малко и тогава да кихваш по форумите,особено ако имаш да ми кажеш нещо конкретно на мен.
да не си мислиш,че бг икономистите са най хитрите в целия свЕт?да не си мислиш,че само аз мога да прочета закона и да разгадая къде са му слабите места и да се възползвам от него?
а,дааааааа,виж и друго нещо там-прочети кога ще ти изплатят гарантираните пари от фонда ,в случай на фалит.......пише,че Ще ги върнат,ама са забравили да поставят времетраене......колко траене ще ти трябва ,за да изТРАЕШ това времеТРАЕНЕ?
снабди се с търпение.....за същото да се подготвят и майките банки........в крайна сметка-май никой няма да изхитри другия-всички ще се надхитрят сами себе си от толкоз хитреене.....
ще спечелят само бабите,дето са си продали земите на фондовете за НИ и фондчетата кат почнат да храчат кръв,бабите ще си изкупят земите обратно 5 пъти по евтино..............
Коментар
-
Първоначално изпратено от metalaПървоначално изпратено от acen1975.....
и едва сега почнаха да излизат статии на притеснени икономисти.аз ги говоря тия работи от половин година в едни други форуми....
даже не само богатството сте прахосали,ами сте се набълбукали и със заемчета...няколко пъти колкото националното богатство......
ето ти чети,съфорумец от друг форум ми го изпрати и каза,че се едно мен слуша,само че аз им пълна главите там от половин година насам :
http://focus-news.net/?id=f8897
Коментар
-
Първоначално изпратено от dexима истини в това което казваш, но не смяташ ли че отиваш в крайности в прогнозите си... и аз гледам доста черно на нещата, но това не е ли туу мач...
Първоначално изпратено от acen1975.
има база данни -макроикономически и геополитически.
има инфлация,безхаберно кредитиране ,предстоящ срив на имотите,липса на индустрия и селско стопанство,безбожно и рекордно задлъжняване(повече и от сащ) срямо БВП,има борд,който се клати вече,има политическа криза-станахме черната овца на европа само за няколко месеца-не само,че няма да ни помогнат,ами като нищо дори ще ни подлеят вода,за да се хлъзнеме.
само едно от по горните да беше-щях да се съглася,че има шанс да изплуваме.но всичките заедно и наведнъж-няма спасение.
избий си чувствата и предрасъдаците,както и спомените от временния бум в бг и пак си направи анализа.
и съвет от мен-ако анализираш дадена финансова институция-особено банка или фонд-не им чети прессъобщенията или куотър репортите-те са за тези, завършили икономика в бг.тези със самочувствие на уорън бъфет.
гледай как реагира дадената институция на моментната обстановка и как се хеджва в бъдеще,както и макроикономичеслите данни за бъдещето на дадения бизнес,с който тя има взимане-даване.
куотър репортите и прессъобщенията са за балъците.говоря специално за финансови институции,и не само за българските,ами и всички-дори и западните.
така се нагласят удобно балансчетата,че ще се чудиш откъде ти е дошло.....
ще стане нещо като с френската-всичко точно и изведнъж-брокер бил загубил 7 милиарда $........
пак прессъобщение за балъците.
аре дерзайте и по внимателно с инвестициите.....
остави ги и бг фондовете в бгрейтчето-там балона според мен ще се пръсне,дори и преди банките.
Коментар
-
Първоначално изпратено от wolf66Повече отколкото трябва ти е богато въображението.Фонда за гарантиране на депозитите е до определена сума. Клъвнал си оттук оттам по нещичко и си пишеш съчинения по картинка.
Nova zvezda.
Коментар
-
има истини в това което казваш, но не смяташ ли че отиваш в крайности в прогнозите си... и аз гледам доста черно на нещата, но това не е ли туу мач...
Първоначално изпратено от acen1975глей са Бертрам-всичко е навързано.управление с правителство с макроикономика и т.н.
банките безхаберно използваха стабилния рейтинг на БГ,благодарение на Велчев,който и аз не знам защо не го обичате.пича рефинансира заемите на бг на по висока лихва,защото тва не бяха заеми,а помощи.и за да тръгне реално икономиката и да се вдигне рейтинга-бг трябва да си плаща по реалните лихви,а не като някаква африканска страна от третия свят с 2% тови лихви.
много правилно направи човека.
но кво стана после?допуснаха бг банките(българономистите) до лесно кредитиране и те се оляхаааааааа.теглене на външни кредити и раздаването им за тухли и бетон в бг.от тук-балониране на маркета на НИ и меко казано този маркет като удари топ ниво-тотален крах в цялата икономика на бг.
имотите не се купуваха с цел бизнес от наеми,а от това-да се препродадат-проста спекулация.ами като ударят топ ниво?кой ще купи с цел да препродаде,като не се качват повече?и оттам маркета замръзва и всичко рухва.доказателства за балониране и следствията от това-колко щеш.
и съответно точно заради това балониране и външно задлъжняване на банките-кредит рейтинга на бг от стабилен, на 31 януари ги сринаха на негативен.
знаеш ли кво значи тва?всичко отива по дяволите.
така е в капитализма-дава ти се шанс-ако се осереш-шанса ти се отнема и духаш супата.
всичко е навързано -имотите,банките,рейтинга на бг,борсата и т.н.
и всичко тва стана,заради безхаберието на политиците и липсата на каквато и да е регулация от страна на БНБ.регулация-само на хартия.
и не бъркай,че ако банка в сриващ се маркет на НИ ще е апетитна хапка за чужди инвеститори-бъркаш.няма такъв филм.
дори и с държавни гаранции никой ,който си има понятие от тези отношения няма да се вкара до гуша в лайна.
виж кво стана с нордън рок в англия-никой не я купи,дори и за 1$,и държавни гаранции.НИКОЙ.и накрая я одържавиха,за да не стане срив във банковата система.
БНБ не може да си позволи да одържави дори и една банка.нито има ресурса,нито ноу хау как да я вдигне на крака.
не виждаш ли,че от 1 година банките от надхитряне,сами се надхитрят?
и едва сега почнаха да излизат статии на притеснени икономисти.аз ги говоря тия работи от половин година в едни други форуми.
ще ти кажа кво ще стане-да чужди банки ще намажат.но не като изкупят бгетовските.просто ще оставят бгетовските да фалират и ще им превземат маркет нишите.ей така ще стане.
и не говоря специяално за ПИБ.говоря за повечето банки.просто първо почват да плюят кръв най големите аматьори-които в случая са ПИБ.
тва ги чака и другите-тепърва се почва.даже съм очуден,че тия толкова бързо клекнаха.
явно са финансирали предимно проекти и ипотеки по морето и банско и за тва първи се разклащат.
ми че кат дойде време за софето-а то идва,знаеш ли кво ги чака банките?
10милиарда евро външно кредитиране в банковия сектор,което 60% е отишло в поддържане на един огромен балон..........
не чети данните в БНБ,че банките са задлъжняли външно с 5,5 милиарда.тва не е верно-двойно повече са,защото голяма част от финансирането идва в бг във вид на депозити,които не се броят за заеми.тва нема да ви го кажат другаде-тайна е.
сети се ,че тези депозити са гарантирани от фонда за депозитите,който е 316 милиона евро........
сещаш ли се ква буря иде?чуждите банки не са толкоз тъпи,колкото си мислите-финансират си дъщерните дружества в бг ,като използват фонда и държавата като гаранция за инвестициите си.
само че и те ще берат ядове.........
тва което става в момента в бг е нещо,от което и аз не мога да си обясня как ще се намери изход.а имам богато въображение-повярвай ми.
Коментар
Коментар