IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Valuator
    INSIDER-A и Борис - можете да купувате когато и каквото си поискате. Аз моята прогноза за банковия сектор и ПИБ съм я направил преди осем месеца и съм я актуализирал преди месец и половина.

Както виждате, ако има изненадани, то аз не съм между тях. Цената на акцията най-вероятно ще намери своето дъно при P/B между 2 и 2.5 и аз съм сигурен, че моята средна цена на придобиване (ще) е по-ниска от вашата.
    Аз пък съм сигурен че ще си останеш с кеш в ръце. Е в един момент ще се престрашиш и ти. Долу горе когато и тълпата почне да си връща парите в акции, на около 20-30% над сегашните нива

Коментар

• www.bvb.ro

http://www.bvb.ro/ListedCompanies/se...ail.aspx?s=TLV

Коментар

• Някой от по-осведомените във форума може ли да ми каже колко е средното Р/В и Р/Е на банките в Румъния? Благодаря предварително!!!

Коментар

• INSIDER-A и Борис - можете да купувате когато и каквото си поискате. Аз моята прогноза за банковия сектор и ПИБ съм я направил преди осем месеца и съм я актуализирал преди месец и половина.

Както виждате, ако има изненадани, то аз не съм между тях. Цената на акцията най-вероятно ще намери своето дъно при P/B между 2 и 2.5 и аз съм сигурен, че моята средна цена на придобиване (ще) е по-ниска от вашата.

Коментар

• Продължават да събират акцийките на балъчетата дето "реализират печалби"! уха уха уха

Коментар

• Aбе навремето имаше много заблудени оффчици. Не правеха разлика м/у кредитна и дебитна карта, а дори не изглеждаха мръснишки.

Коментар

• Първоначално изпратено от Energy

- Какви качества трябва да притежават служителите във фронт офисите?
                - Разбира се, професионализъм, който да вдъхва спокойствие у клиентите. Добри умения за комуникация и позитивно отношение към хората. Бързината и отличното познаване на продуктите и услугите на финансовата институция също са от първостепенно значение.
                ИВАН ПЕТРОВ
                реалността е: симпатична, до 25 години, висшето образование не е недостатък, всеотдайна
                Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от Борис
                  Абе стискай кеша и чакай Р/В 0,5 , остави ни нас балъците да купуваме сега
                  хахахахахахаха

И ХДПАТката да си стиска :-) хахаха
                  МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Абе стискай кеша и чакай Р/В 0,5 , остави ни нас балъците да купуваме сега

Коментар

• INSIDER-A, eто това написах преди повече месец - тогава цената беше 8.25 лв:

Първоначално изпратено от На 18.03.2008 Valuator
                      ... Мислех да напиша че нямам големи очаквания относно резултатите на ПИБ за 2008 и че в момента не бих купувал над нива 2.5 current P/B... Даже бях написал поста ама после реших, че току-виж някой решил че му прилича на откровен опит за манипулация и се отказах да го пускам. Като гледам днес къде се докараха цените си мисля, че не съм бил единствен.

Днес вече си мисля че няма огън без дим и че може би скоро ще има някакви новини тук
                      Днес бих могъл да повторя едно-към-едно същите думи.
                      Само бих променил нивата на покупка от P/B 2.5 на 2.

Коментар

• Интервю, в. Монитор, 29.04.2008г:
                        http://www.monitor.bg/bussiness/arti...id=40&eid=1354

Шефът на дирекция “Клонова мрежа” на Първа инвестиционна банка Васил Христов:
                        Ще развиваме активно клоновата мрежа

- Г-н Христов, преди седмица обявихте резултатите от тримесечието, които бяха внушителни. Как смятате да поддържате темпото по отношение на клоновата мрежа?
                        - Развитието на клоновата мрежа е част от стратегията за развитие на Първа инвестиционна банка в следващите три години. Стремежът ни е да сме близо до клиентите и своевременно да предлагаме адекватни решения на техните казуси. Приоритет за нас освен увеличаване броя на офисите е и подобряване качеството на обслужване клиентите на банката, както и увеличаване ефективността на вече съществуващата и развита клонова мрежа.
                        - В кои точки на страната ще съсредоточите откриването на нови офиси?
                        - В момента имаме мрежа от клонове, която покрива територията на цялата страна. Няма регион, в който ПИБ да не присъства. Оттук насетне стратегията е да отваряме нови офиси във вече съществуващи региони, за да се облекчи натовареността в клоновете, както и да се подобрят бързината и качеството на обслужването. Решението за откриване на нов офис зависи от предварително проучване и анализ, който правим. Внимателно преценяваме бизнеса в отделния град и възможностите за развитие в региона. Например от началото на тази година сме открили 5 нови офиса в София и офиси в градовете Ботевград, Разлог, Банско, Мездра и Стара Загора.
                        - Наскоро в София отвори врати и първият ВИП офис на трезора. Смятате ли да направите още такива?
                        - Точно така, преди месец активно започна да работи офисът на Дайнърс клуб България на бул. „Васил Левски" в столицата. Офисът е предназначен да обслужва ВИП клиенти, притежатели на черни кредитни карти Prive и червени кредитни карти First Lady. Имаме идея да открием и друг ВИП офис. Той ще бъде на бул. „България" и ще е център за персонално банкиране, където нашите клиенти ще имат възможност да получат съвет или да се възползват от продуктите и услугите на ПИБ. И тъй като става въпрос за ексклузивно обслужване, то нормално е и броят на тези офиси да бъде лимитиран.
                        - Четири пъти ПИБ е получавала отличия за клиентско обслужване. С какво една банка се отличава при обслужване на клиентите?
                        - Първото впечатление, което нашите служители създават у клиента, е персоналното отношение. Това според мен е най-важното. Когато клиентът получава с усмивка, разбиране, внимание и разрешаване на проблемите, които има, е нормално да се почувства доволен.
                        В този аспект следва да добавя и удобното работно време. Голямата част от офисите ни работят до 19 часа, а други и до по-късно, което дава възможност на клиентите ни да ги посетят и след като са приключили работното си време. В курортните населени места по време на сезона работим 24 часа, като така отново сме в услуга на хората, които са се доверили на Първа инвестиционна банка.
                        - На какво държат най-много клиентите на една банка?
                        - Личният контакт е много важен, както споменах преди малко. На него се гради доверие в общуването. Но същевременно всеки клиент има и високи изисквания спрямо обслужване, продукти, услуги, които предлага банката. Лично според мен дискретността и прецизността в работата са сред нещата, които клиентите ценят най-много
                        - Какви качества трябва да притежават служителите във фронт офисите?
                        - Разбира се, професионализъм, който да вдъхва спокойствие у клиентите. Добри умения за комуникация и позитивно отношение към хората. Бързината и отличното познаване на продуктите и услугите на финансовата институция също са от първостепенно значение.
                        ИВАН ПЕТРОВ
                        ==Не е препоръка за покупка или продажба==

Коментар

• Първоначално изпратено от Valuator
                          Очевидно сега не е сезонът на банките и стойности на P/B над 3-3.5 едва ли ще са актуални през 2008.
                          Да бе ;-) Само гледай :-)
                          МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА

Коментар

• Очевидно сега не е сезонът на банките и стойности на P/B над 3-3.5 едва ли ще са актуални през 2008.

Коментар

• аз съм навит на бас с Асен! Не го познавам и не знам как ще стане реално!

Коментар

• Асене,
                                Като я разбираш тази акция толкова много , Я кажи според теб ако вземат,че я продадат банката в крайна сметка - на каква цена ще я придобие някоя немска,гръцка или друга вносна банка.

според теб 4.6 добра цена ли е... или 7

не е препоръка за покупка или продажба на акции
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X