If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11
Асене,
Като я разбираш тази акция толкова много , Я кажи според теб ако вземат,че я продадат банката в крайна сметка - на каква цена ще я придобие някоя немска,гръцка или друга вносна банка.
според теб 4.6 добра цена ли е... или 7
не е препоръка за покупка или продажба на акции
когато ми кажеш кой купи ПърваЧастнаБанка,аз ще ти отговоря на въпроса колко ще е акцията на ПИБ при мърдж или бай аут.
Аз лично се надявам да продам на около 12.50 до края на годината.
------------------------------------------
Никола-кво ще кажеш за такава сделка с мен,или ще почнеш да ми обясняваш,че имам правописни грешки и че изреченията трябва да почват с главна буква,а аз ги пиша с малка?
Само не мога да разбера като си толкова кадърен икономист и толкова голям разбирач защо си "губиш" времето и "професинолизма" да отваряш очите на "непросветените" от investor.bg. Но сигурно в чужбина е доста "интересно" и затова ти се налага час по час да сипеш злобни коментари в investor-а, заблуждавайки себе си, че скодоумието и жлъчните изказвания ще направят живота ти по-интересен. Е, може и така да е - все пак това май са единствените ти емоции. Но какво да се прави, съдбата на повечето "гений" е да останат неразбрани.
габи,дарлинг,сега пък много съм си губил времето по форумите?преди твои колеги(психоаналитици),ме хокаха,че работя на по 3 работи наведнъж и за тва съм нямал време да съм писал.....
нещо си се пообъркала и с добрия икономист-беден имигрант съм,и ако не се лъжа последно бях разносвач на пици.а като екстра работа и мияч на тоалетни след работно време.
не ги свектам българономистите,а се гъбаркам с тях.специално Никола е един от най-наглите и със самочувствие на уорън бъфет и като влезе някой във форума с различно изказване от неговото,почва да се прави на мъж.един мой познат съфорумец от други форуми влезе тук и веднага му скочихте всички и изписахте 3 страници само да му се подигравате.като циганите сте-като сте сами-гледате уплашено и страхливо,ама влезат ли ви в гетото-обединявате се всички и почвате да мъжкареете.
и не се дразня от цинизъм или бруталност.дразня се от демагогия.някой каже ли,че едикоя си акция ще падне и веднага нивото на форума било падало,много правописни грешки се допускали и всякакви смешки.
ей такива мухльовци са ми противни-те не могат да научат квото и да е ,защото самочувствието им пречи.и който има различно от тяхното мнение-те не могат да се замислят над него,а скачат на обиди,защото е противно на тяхното.
та този постинг,дето го бях написал за Никола беше креатиран на база на неговата наглост и неуважение към други.
много и да бъда найс,ако трябва,но не и със вас.защото според мен -както се отнасят с теб,така трябва да се държиш и с тях.
панимаеш или не панимаеш?
Никола-кво ще кажеш за такава сделка с мен,или ще почнеш да ми обясняваш,че имам правописни грешки и че изреченията трябва да почват с главна буква,а аз ги пиша с малка?
Само не мога да разбера като си толкова кадърен икономист и толкова голям разбирач защо си "губиш" времето и "професинолизма" да отваряш очите на "непросветените" от investor.bg. Но сигурно в чужбина е доста "интересно" и затова ти се налага час по час да сипеш злобни коментари в investor-а, заблуждавайки себе си, че скодоумието и жлъчните изказвания ще направят живота ти по-интересен. Е, може и така да е - все пак това май са единствените ти емоции. Но какво да се прави, съдбата на повечето "гений" е да останат неразбрани.
габи,дарлинг,сега пък много съм си губил времето по форумите?преди твои колеги(психоаналитици),ме хокаха,че работя на по 3 работи наведнъж и за тва съм нямал време да съм писал.....
нещо си се пообъркала и с добрия икономист-беден имигрант съм,и ако не се лъжа последно бях разносвач на пици.а като екстра работа и мияч на тоалетни след работно време.
не ги свектам българономистите,а се гъбаркам с тях.специално Никола е един от най-наглите и със самочувствие на уорън бъфет и като влезе някой във форума с различно изказване от неговото,почва да се прави на мъж.един мой познат съфорумец от други форуми влезе тук и веднага му скочихте всички и изписахте 3 страници само да му се подигравате.като циганите сте-като сте сами-гледате уплашено и страхливо,ама влезат ли ви в гетото-обединявате се всички и почвате да мъжкареете.
и не се дразня от цинизъм или бруталност.дразня се от демагогия.някой каже ли,че едикоя си акция ще падне и веднага нивото на форума било падало,много правописни грешки се допускали и всякакви смешки.
ей такива мухльовци са ми противни-те не могат да научат квото и да е ,защото самочувствието им пречи.и който има различно от тяхното мнение-те не могат да се замислят над него,а скачат на обиди,защото е противно на тяхното.
та този постинг,дето го бях написал за Никола беше креатиран на база на неговата наглост и неуважение към други.
много и да бъда найс,ако трябва,но не и със вас.защото според мен -както се отнасят с теб,така трябва да се държиш и с тях.
панимаеш или не панимаеш?
хайде и аз да налея малко вода в колелото на апокалиптиците - забелязвате ли рекламите на фиб-а напоследък, само депозити + общи приказки за кредити без конкретни цифрички като гпр-та и други подобни. Що ли така, а??? обяснявах преди време за цената на ресурса на фиб, откъде идва, за служителските кредити и т.н., но някои хора ги мързи да смятат обикновени числа , пък и днес чета -нови клонове щели да откриват - къде бе аланкоолу на гол тумбак, чифте пищови. Дръжте си там село Банско и се молете за сняг и догодина, че миналата оревахте орталъка) Историята тук доста ми прилича на булстрад - шитнаха дзи-та на една сумичка и всички решиха, че булстрада струва поне толкова, а де го сега булстрада? та и тук така- шитнаха сибанк за определена сумичка и тук чакат поне 50% над тази цена - може и да стане (пожелавам го), но кога и дали дотогава няма да има други ракети? а че банката няма да фалира е повече от ясно, но определно не може да се мери с големите, даже и с пощальоните не може, но поне има готина шефка, ама то по тази логика по-добре в инвестбанк, а??? аз за петето само хубави думи съм чувал )) успех на инвестиращите може би догодина ще им се усмихне късмета ))
Хахахаахахахахахахехехехехехехехехехех ПИБ Е НА СВЕТЛИННИ ГОДИНИ ПРЕД СИБАНК БЕ МИШОК! КАКВИ 50% СЪНУВАШ. ГРУЮ ХВАЩАЙ ГЕГАТА И ОТИВАЙ ДА ПАСЕШ ОВЦЕТЕ! И ВНИМАВАЙ ДА НЕ СГАФИШ НЕЩО
дааааааа,как сте българономистите там по празниците?празничното настроение притъпява ли болката от загубите на борсата?
гледам тука доста 'акционери" сте се събрали.
намерихте ли дъно,или още не сте?купувате ли?
та значи в чарта за ПИБ(FIB),под графиката има и анкета за развитието на акцията.
има стонг бай,бай,холд,сел и стронг сел.
та гледам я -всички гласове само в стронг бай.има само един за холд и естествено и моята препоръка за стонг сел,която разбира се е единствена......
та сега,като сте такива счетоводители,хайде да пресметнеме колко да сте спечелили,ако сте ме послушали и колко сте загубили,като сте купували.
да вземем датата,която за първи път писах тук-03.03.2008.-форума добро утро българия,където ви казах,че банковия и фондовете за НИ сектори са бита карта.
и понеже един от най-силните оптимисти в този форум е "Никола",който смята,че акцията на ПИБ ще стигне над 12 лева,нека го вземем него за пример.
или-колко ще сте спечелили,ако сте послушали асен1975,и колко ще сте загубили,ако сте слушали българономиста "Nikola":
та значи,на 4 март бфб отваря ПИБ на 9,82 лева за акция.
ако сте имали тогава акции и сте ми прочели форума добро утро българия и сте ги продали,в момента цената е 7,22.
или това е 2,60 на акция по малко.а ако сте послушали българономисти като Никола и сте купили акции на 9,82,сега да сте на загуба от 2,60 на акция.
или тва е 5,20 разлика меджу моята прогноза и тази на хора като Никола.
кето е 53% обща разлика........
или ако сте имали 1000 акции и сте ги продали на цена 9,82 на 4 март и искате утре да имате пак 1000 акции и ги купите на 7,22,уте ще имате същите 1000 акции,но и 2600 повече в джоба си........
а ако сте послушали Никола и сте купили на 9,82 и сега ще имате пак 1000 акции,но с 2600лева по малко..........
разбира се,Никола ще каже-аз съм в бг и знам,а асен1975 е в сащ и незнае.
явно Никола е в бг и може би за тва нищо не знае.и за тва чете месечните отчети,които са балансирани,специално за хора като него-счетоводители със самочувствие на уорън бъфетовци.....
жалко,че борсата в бг е на ниво георги кирков.ако имаше инструменти като шортване,асен1975 щеше да направи кинти от олигуфренията на някои икономисти(бай ганьовци),но такъв е живота-не всичко е честно на този свят.
Никола дава бъдеща прогноза за ПИБ акцията-че ще се вдигне до над 12 лева до края на годината.
асен1975 дава прогноза,че акцията ще падне под 4 лева,или въобще няма да съществува до края на годината.
кой ли ще познае?това ще видиме тепърва.
и хайде пак да си припомниме-разликата в прогнозата между стронг бай и стронг селл
на асен1975 и никола е 53% в полза на асен1975 и то само за по малко от 2 месеца.......
или ако вместо да послушате Никола,послушахте асен1975,в момента щяхте да имате 53% повече пари.........
предлагам в инвестор.бг да направят брокъридж към борсата за шотрване.процедурта не е никък сложна,сложна е за папазов и гениите на соц.капитализма.
пример-Никола смята да държи акциите си на ПИБ,защото според него ще се качат.и за да направи по голяма печалба,решава да ги заеме(даде по наем) на някой,които смята,че ще падат.такъв като асен1975.и двамата имаме акаунти в инвестора и той е гарант за сделката м/у нас,срещу скромно комисионно.
и след време-ако Никола познае-инвестора ще прехвърли печалбата от акаунта на асен1975 в акаунта на Никола.ако е обратното-следва обратното.
хайде и аз да налея малко вода в колелото на апокалиптиците - забелязвате ли рекламите на фиб-а напоследък, само депозити + общи приказки за кредити без конкретни цифрички като гпр-та и други подобни. Що ли така, а??? обяснявах преди време за цената на ресурса на фиб, откъде идва, за служителските кредити и т.н., но някои хора ги мързи да смятат обикновени числа , пък и днес чета -нови клонове щели да откриват - къде бе аланкоолу на гол тумбак, чифте пищови. Дръжте си там село Банско и се молете за сняг и догодина, че миналата оревахте орталъка) Историята тук доста ми прилича на булстрад - шитнаха дзи-та на една сумичка и всички решиха, че булстрада струва поне толкова, а де го сега булстрада? та и тук така- шитнаха сибанк за определена сумичка и тук чакат поне 50% над тази цена - може и да стане (пожелавам го), но кога и дали дотогава няма да има други ракети? а че банката няма да фалира е повече от ясно, но определно не може да се мери с големите, даже и с пощальоните не може, но поне има готина шефка, ама то по тази логика по-добре в инвестбанк, а??? аз за петето само хубави думи съм чувал )) успех на инвестиращите може би догодина ще им се усмихне късмета ))
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Борка, ако тази мисъл те успокоява и четка егото ти - нямам нищо против. И за да не те травмирам допълнително, засега няма да ти казавам какво, на какви цени и за колко съм купил последните дни.
Купил си Енемона, защото само тя е достигнала дъното :-) Нали така?
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Финансовото богатство на населението възлиза на 31 млрд. лв
[15.85 млрд. евро] към първото тримесечие на 2008, според годишния
доклад на Industry Watch. Богатството нараства с 28.5 % в сравнение
със същия период на миналата година. Банковите депозити нарастват
с 30 % спрямо първото тримесечие на 2007, и се удвояват от 2001,
достигайки 35 % от БВП.
Борка, ако тази мисъл те успокоява и четка егото ти - нямам нищо против. И за да не те травмирам допълнително, засега няма да ти казавам какво, на какви цени и за колко съм купил последните дни.
Коментар