IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 2012 Разгледай мнение
    ...
    също нормална опция е да намалят експозицията си и чрез синдикиране на заема, т.е. да привлекат други банки като съучастници за около 2/3 от сделката.
    въпроса ми е защо не се започна оттук всъщност при този заем. да бяха били 1 телеграма на голдман, със сигурност щяха да влязат като съучастници... ако кредитополучателя не бе бушон, а самата надин.

и наистина интересно как някои 'инвеститори' призовават да не се задават въпроси относно дейността на публична компания.

Коментар

• Първоначално изпратено от Инертен Разгледай мнение
      Националната асоциация на българския бизнес и Съюзът за стопанска инициатива (ССИ) организират протест срещу високите лихви по банковите кредити на 18 април в София и други градове.

Недоволството е срещу политиката на търговските банки и срещу нехайното отношение на Комисията за защита на конкуренцията по този въпрос, обясни в Хасково Теодор Дечев, и.д. председател на ССИ.

Дечев и изпълнителният директор на ССИ Алексей Петров пристигнаха в Хасково за среща с представители на малкия и средния бизнес, които са членове на съюза.

Според Петров около 70-80% от заетите са в малкия и в средния бизнес. По думите му, за да го има този бизнес, трябва да има достъп до финансиране както от банките, така и от европейските фондове.

Миналата седмица Алексей Петров предложи държавата да придобие дял в частните банки, които държат най-голяма част от парите на държавните предприятия.
      "Този дял трябва да е пропорционален на депозирания държавен капитал в трезорите. Така банките няма да печелят на гърба на държавните предприятия, парите ще се използват за нисколихвени кредити, а банките няма да бъдат декапитализирани и да фалират", коментира той.

През декември 2009 г. бившият съветник в ДАНС изпрати писмо до финансовия министър Симеон Дянков, в което се предлагаше модел, според който „парите на държавните предприятия в частни банки да бъдат изтеглени в Българска банка за развитие (тогава Насърчителна банка - б.р.) и да бъдат предлагани за кредитиране на бизнеса на по-ниски лихви.
      Гледах смешното им протестче по Канал 3: 20-тина психясали лумпенчета без работа излезли да се почешат езиците. Ще поврякат, ще покрякат и ще им мине... Дори не е необходимо да скачаме засега в защита на банките и високите лихви от безпардонното посегателство от страна на една маргинална групичка комуноидни партизани - бандити... Защото ако тия перкелета са 20, ние сме поне 50 ! Защо българите да не получаваме достойна лихва за спестяванията си, а акционерите на банките - достойна печалба, вместо тя да отива по джобовете на мафиотите предприемачи - народни изедници, чапкъни, фалиткофци, маскари и мискини, Ъ ?
      Last edited by SEBULBA; 18.04.2011, 21:31.

Коментар

... а на акционерите като теб кой ще им плати риска поет от мениджмънта???
        A на нас кой ни пое риска като дойде кризата? Kолко миноритарни загубиха яки пари, аз включително, но от тази сделка аз очаква акцията да е нагорe. Просто печелят и след това в капитала и така все по-нагоре, докато изплуваме!

Коментар

• Първоначално изпратено от bbzz24 Разгледай мнение
          работата на БНБ е да следи дали всички банки спазват нормативните разпоредби. не знам какви са последствията при такова нарушение, но и никъде по света не съм чувал банка да се изхвърля като дава дори двуцифрен процент от капитала си на 1 кредитополучател, отделно, че никоя уважаваща се банка не би отпуснала кредит за повече от $500 на фирма на 1 месец и без реална икономическа дейност.
          задължително БНБ трябва да излезе със становище дали случая с кредитирането на покупката на кремиковци с 316 млн. лева което се явява 75% от собствения капитал на банката не се явява нарушение на правилата на самата БНБ:

- ако няма нарушения и всичко е точно --->>> ОК
          - ако има нарушение то тогава трябва да се предпишат определени изисквания които трябва да се изпълнят (за феновете на ПИБ пояснявам, че не пиша да се налага глоба на банката)

личното ми мнение, че БНБ трябва да задължи ПИБ да повиши собствения капитал до размер адекватен за случая кремиковци ........... демек 316 млн. лв. след увеличението да са 25% от СК или целия капитал на ПИБ да е 1 млрд и 264 млн. лв.

нека видим колко е СК в отчета в края на месеца --- последно в отчета януари СК беше 430 млн. лв. мисля и да видим с колко е увеличен през март .......... ако СК е 464 млн лв например то остава за набиране само на 800 млн.лв.

трябва и да се постави един срок в който да се наберат тези около 800 млн. лв. ............. например 6 месеца, или до Нова година, или до 1 година

................... и мисля, че тогава всичко ще бъде в рамките на закона

защото когато чета подобни мнения

Първоначално изпратено от Setver Разгледай мнение
          И 75% да е от капитала, банката така е решила, а рискът следва да се нови от държавата в лицето на фонда за гарантиране на влоговете.
          които призовават държавата /ВСИЧКИ НИЕ/ да гарантираме печалбата на няколкото човека скрити зад ЕООД-то на 27-годишния бушон ли или пък да се мълчи

Алън, и така да е, защо пишеш такива неща, а не си замълчиш?
          Така че по-добре не задавай глупави въпроси, на които очевидно не чакаш отговор. всичко значи е ОК.
          Затова стига си нахалствал там където ясно е показано че не трябва да се рови. Трай си там и мълчи.
          и още

нека да не обсъждаме подобни въпроси, не е тук мястото и не прави добро впечатление.
          Време е да затворим въпроса и да гледаме напред, каквото било - било.
          Точка
          .
          започвам доста да се изнервям от тези призиви
          .
          Last edited by 2012; 18.04.2011, 20:50.

Коментар

• Първоначално изпратено от clearly Разгледай мнение
            Благодаря за разяснението ,но имам и още един въпрос който възникна на база твоя отговор и той е е как така банката дава кредити на икономически обвързани ф-ми който е повече от лимитът 110 млн лв??Това не е ли нарушение??пп
            работата на БНБ е да следи дали всички банки спазват нормативните разпоредби. не знам какви са последствията при такова нарушение, но и никъде по света не съм чувал банка да се изхвърля като дава дори двуцифрен процент от капитала си на 1 кредитополучател, отделно, че никоя уважаваща се банка не би отпуснала кредит за повече от $500 на фирма на 1 месец и без реална икономическа дейност.
            но ние сме в булгаристан и тук земята не се върти май

Коментар

• Първоначално изпратено от Setver Разгледай мнение
              Не знам, но нека да не обсъждаме подобни въпроси, не е тук мястото и не прави добро впечатление.
              Точка.
              как така не знаеш?

и ако тук не се дискутират подобни въпроси ---> къде е мястото където трябва да се дискутират подобни теми???

и тук какво да дискутираме? ............... някоя плетка на една кука или новата реклама на ПИБ с участието на Митко Бербатов ли?

Нали точно напред гледаме и разглеждаме какво предстои при различни стечения на обстоятелствата...

Коментар

... а на акционерите като теб кой ще им плати риска поет от мениджмънта???
                Не знам, но нека да не обсъждаме подобни въпроси, не е тук мястото и не прави добро впечатление.
                Точка.

Коментар

• Първоначално изпратено от dex Разгледай мнение
                  Ти твърдиш нещо - че е платена лихва! (от къде знаеш?)
                  и никъде не съм написал "някой каза"
                  Аз казвам, че се рискуват парите на данъкпладците и то на тъмно!
                  В случая с банка, раздала една камара кредити на свързани лица (под зоркия надзор на БНБ)!
                  1 . Ти застъпи мнението че данъкоплатците са ощетени през 2008 .....пък аз твърдя че не са!
                  2. БНБ не дава безлихвени заеми.
                  3. В отчетите на ПИБ се вижда има ли задължения, ако има какви и към кого.....така че прочети ги и може да си изведеш някакво обосновано предположение не да разпространяваш слухове.

4. БНБ още през 2008 декларира че:
                  " БНБ заявява, че ще използва целия си инструментариум и влияние, за да запази стабилността и здравословното състояние на Първа инвестиционна банка. Запазването на стабилността на банковата система е в интерес на страната и на всеки български гражданин."
                  Така че и временното финансиране не беше на тъмно, макар и да бяха спестени подробности именно заради това да не се истеризира ситуацията.
                  Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Setver Разгледай мнение
                    И 75% да е от капитала, банката така е решила, а рискът следва да се нови от държавата в лицето на фонда за гарантиране на влоговете.
                    ти луд ли си или на луд се правиш?

държавата да поемела риска, че някакви си банчица не спазва изискванията на БНБ за кредитиране до 25% от собствения капитал

я , да те питам като си толкова отворен тогава:

Държавата ще поеме и ще се разплати с депозиралите до 100 000 евро, а на акционерите като теб кой ще им плати риска поет от мениджмънта???

ти първи ще ревеш по форумите къде е била държавата и защо не е защитила интересите на миноритарните акционери

Коментар

• Алън, и така да е, защо пишеш такива неща, а не си замълчиш?
                      И 75% да е от капитала, банката така е решила, а рискът следва да се нови от държавата в лицето на фонда за гарантиране на влоговете. Така че по-добре не задавай глупави въпроси, на които очевидно не чакаш отговор. Ясно е че има покрепа от държавата, която е доволна от сделката в лицето на Трайков например, всичко значи е ОК.
                      Затова стига си нахалствал там където ясно е показано че не трябва да се рови. Трай си там и мълчи.

Коментар

• Първоначално изпратено от Алън Разгледай мнение
                        Виж сега. Тогава беше слух. Сега е факт, че банката отпуснала кредит на 3 свързани лица в размер на 75% от собственият си капитал.
                        Надявам се да нямат проблеми, но поетият риск от страна на банката е твърде висок. За да разсеят всички съмнения, от ПИБ ще трябва да отговорят на всички зададени им въпроси.
                        И колкото по-рано сторят това, толкова по-малко ще е вероятността и основанията за каквито и да било слухове.
                        За сега обаче фактите са , ча ПИБ отпусна кредит за 316 милиона лева на 3 свързани компании, което е 75% от собственият и капитал.
                        Петърчо, рядко сме на едно мнение като сега за ПИБ, но искам да те питам за онези 1000 кинта които щеше да ми ги пращаш преди година за баса и ми иска банковата сметка да ги преведеш, но още не са пристигнали --- Какво е положението с тези пари?

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                          Като нямаш официално инфо защо твърдиш че данъплотците са прецакани ...стига с това " някои каза "
                          Ти твърдиш нещо - че е платена лихва! (от къде знаеш?)
                          и никъде не съм написал "някой каза"
                          Аз казвам, че се рискуват парите на данъкпладците и то на тъмно!
                          В случая с банка, раздала една камара кредити на свързани лица (под зоркия надзор на БНБ)!

Коментар

За това няма официално инфо - нито дали е имало залог, колко са били парите, каква е лихвата, периода?! ти знаеш ли?

А като не знаеш параметрите на сделката, знаеш ли какъв е риска?

ФЕД обявиха на коя банка колко са дали, а БНБ, даже не обяви че е имало сделка, добре че Дянков се изпусна...

После се разбраха и даже оставиха Искров на поста, помниш ли панаирите, дето беше изтърван срока за преизбиране?
                            Това нормално ли е за теб?
                            Като нямаш официално инфо защо твърдиш че данъплотците са прецакани ...стига с това " някои каза "
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

ФЕД обявиха на коя банка колко са дали...
                              Глупости пълни дрънкаш... Федералният Резерв е частно акционерно дружество. Взаимоотношенията между едно частно дружество и друго частно дружество са си техни лични отношения. Ето защо е важно не колко Фед е дал на някоя банка, а какви пари е дала хамериканската хазна от тъй наречения бейл-аут пакет! Това ти никога няма да разбереш, защото се извършва за сметка на финансирането на Фани Мае и Фреди Мак! Така че... без тъпи сравнения, моля!
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от vanio tanov Разгледай мнение
                                Клиарли, ти ако си платила 5 лева данък общ доход в живота си аз ритуално ще се самоубия.
                                Наети драскачи, като теб нямат официални доходи. Един поглед в темите, който пишеш и е ясно!!
                                Танов при положение ,че не ме познаваш някак си не върви да ме упрекваш ,че не съм платила и един лев данък и ,че нямам официални доходи.Да не се окаже ,че доходите ми декларирани пред НАП по чл.50 от ЗДДФЛ ,са повече от твоите и после ще тряба пред всички тук да ни демонстрираш ритуално самоубийство??
                                http://www.youtube.com/watch?v=ABSXJiYQFuI&NR=1
                                Всеки има право да изразява мнение и да го разпрост

Коментар

Working...
                                X