If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
ТБ Първа инвестиционна банка (5F4 / FIB) - архив до 08.09.11
Алоооооооооо, на кви се правите бе? Кремиковци бе ликвидиран от Митал! Пиб са кредитирали покупката на активите на бифшето Кремиковци в несъстоятелност от 2 години, продадено от Синдика!
Възможен мотив според експерти е, ако държавата спечели съдебния спор за помощта, която според Европейската комисия неправомерно е била отпусната на комбината при приватизацията му и сега трябва да се върне обратно. Размерът на това вземане е за близо 700 млн. лв.
Елтрейд купи Кремиковци и след това беше прехвърлена в залог на ПИБ, през офшорка.
Ще става весело с тези 700 милиона ако Държавата спечели делото в Париж.
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Алоооооооооо, на кви се правите бе? Кремиковци бе ликвидиран от Митал! Пиб са кредитирали покупката на активите на бифшето Кремиковци в несъстоятелност от 2 години, продадено от Синдика!
И аз ще се включа в допълнение, само на първо четене, без да се замислям:
- остави ПИБ да даде 60% от СК на собствениците си в нарушение на закона, за да опитат да ликвидират кремиковци, че да избият някой лев като го ликвидират...
и тн и тн...
А те това плаче за СЪД!
Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Кремиковци не е само скрап! Пример 1: въглеродните емисии, за над 100 млн., дето могат да бъдат продани с две цъкания на копчето... ... а има и други нещица... ПИБ няма как да излезе на загуба от далаверата покрай Кремиковци...
Но има едно но , ако има работеща част тогава ще има и въглеродни емисии.
В разчетите за 2011 дадени в Евро комисията по екология нема такова животно засягащо Кремиковци!
- по време на кредитния бум не вдигна МЗР навреме, което доведе до балонизиране на имотите и последвал срив, съответно лоши кредити, повишен системен риск, лихви и тн.. знаете история
- във връзка с горното, остави банките да раздават на сульо и пульо кредити, на свързани лица при никво обезпечение, без ясни условия и изствания и тн... пак същия резултат..
- от надзорна гледна точка ги оставят да си пишат балансите както им дойде.. да не мислиш че нивата на капиталова адекватност са реални? ако бяха такива БАКБ дали щеше да струва 100 000 евра? при 200 мил СК... на хартия...
- остави ПИБ да даде 60% от СК на собствениците си в нарушение на закона, за да опитат да ликвидират кремиковци, че да избият някой лев като го ликвидират...
и тн и тн...
Пич, това което си написал е много хубаво, НО:
1) имотите се надуха в цял свят. Ние сме във валутен борд и нямаше начин БНБ да спре ръста в паричната маса. 95% от парите в недвижими имоти бяха "внос" от чужбина.
2)На кой да раздават кредити банките си решават те, БНБ не може (и не трябва) да им определя списъци
3)БАКБ струва толкова поради комплекс причини, които не смятам да коментирам НО БНБ няма вина за това, повЕрвай ми
4)Този кредит го дъвчем ежедневно, но за банката най-важното е как е обезпечен като активи и парични потоци. Сигурно 98% от кредитите в световен мащаб са по-рискови от този, така че БНБ си е свършила работата според мен. и т.н. и т.н.
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Добре, нека зададем въпроса по следният начин: С какво точно не се е справила БНБ? Кое на теб не ти харесва?
Иначе можем да си говорим общи приказки до безкрай
- по време на кредитния бум не вдигна МЗР навреме, което доведе до балонизиране на имотите и последвал срив, съответно лоши кредити, повишен системен риск, лихви и тн.. знаете история
- във връзка с горното, остави банките да раздават на сульо и пульо кредити, на свързани лица при никво обезпечение, без ясни условия и изствания и тн... пак същия резултат..
- от надзорна гледна точка ги оставят да си пишат балансите както им дойде.. да не мислиш че нивата на капиталова адекватност са реални? ако бяха такива БАКБ дали щеше да струва 100 000 евра? при 200 мил СК... на хартия...
Освен, че наля едни пари в ПИБ заради слухове, с какво точно се е справила, че явно съм го пропуснал?
С надзор? С контрол?
Нямам нищо против ПИБ и акционерите й. Никъде не съм писал, че е скъпа или че е балон и тем подобни. Всеки си има глава на раменете и сам решава къде да я сложи.
Но да твърдим, че в БГ надзора на банките върши работа е същото като да кажем, че в Китай има демокрация....
P.S.
Сега видях, че КЗК щяла да разследва Нефотим за монопол.
Вероятно някой ден БНБ ще "открие", че има нещо нередно в банковата система и ще реши да започне проверка...
Добре, нека зададем въпроса по следният начин: С какво точно не се е справила БНБ? Кое на теб не ти харесва?
Иначе можем да си говорим общи приказки до безкрай
МНЕНИЕТО МИ (в никакъв случай) НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА ПОКУПКА ИЛИ ПРОДАЖБА НА ЦЕННИ КНИЖА
Коментар