IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Оптимизма у оптимистите по тази позиция въобще не е изчезнал.
    Познавам поне още четири човека , които си държат тази позиция и си допълват по малко.
    Заключение сами си направете. Вчера се видя , че и т.н. " Големи играчи "
    бидейки свидетели на това как цената се устремява към промоционални стойност се включиха мигновено.

УСПЕХ НА ВСИЧКИ СЪАКЦИОНЕРИ!

Коментар

• Вчера май ви е било доста интересно тук

За съжаление, докато някои хора опитват да изказват аргументирани мнения, подкрепящи решението им да инвестират в холдинга, други използват всяко низходящо движение за да изливат тонове помия по адрес на дружеството, мажоритаря и акционерите (а също и по адрес на колеги от форума). Втората група, за съжаление, е на път да прогони един от малкото останали качествени участници - kork.

P.S. Вчера Евро финанс са продавали отново за клиент, а не за собствена сметка. Видях, че доста критики са отнесли...
      "The most valuable commodity I know of is information." Gordon Gekko

Коментар

• Първоначално изпратено от BigBear
        ....Сега щом и най упоритият бик е усмирен и на пазара останаха само мечета, какъв сигнал е това :-)
        Бичи! Успех, Корк!

Коментар

• Корк, независимо от това което пишат клонингите аз с интерес чета това което пишеш за Еврохолд - имам позиция там и съм убеден , че ако искам да имам собственост в компания на борсата то Еврохолд е една от най-близките до идеала ми - открито и професионалено управление , фокусиран бизнес, синергии и ясна стратегия за развитие на марките, продуктите и пазарите. Биковете губят от 5 месеца вече и оптимизма на много от тях е на привършване. Ти си нещо като техен знаменосец напоследък и постоянството ти беше забележително. Сега щом и най упоритият бик е усмирен и на пазара останаха само мечета, какъв сигнал е това :-)
          Тъй като обичаш цитатите и аз ще използам няколко за финал - никой не може да те обиди ако ти не му позволиш. Върши си работата - купувай евтини акции когато решиш. Клонингите си лаят , кервана си върви и най-зле са камилите.
          Мненията ми не са препоръка за покупко продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Жоро
            Корк, искрено се надявам , че не съм те обидил с малката си бележка. Аз не пиша във форума, защото за мене си е чисто губене на време. А и нивото му е с ясен изразен downtrend .

Преди десет години имах възможността да присъствам на една лекция на Уорън Бъфет. И днес като видях ентусиазма ти, че едва ли не EUBG е новия Berkshire ми стана малко смешно. Просто мащабите и философията са други.

Извинявай , ако съм те засегнал с нещо !
            Не спирай да пишеш заради това!
            Успех във всички твой начинания !

Поздрави и на всички акционери във може би най-добрия холдинг в България !
            Веднъж някои хора срещнали един философ изпотен и му рекли:

Защо си изпотен? Той отговорил:

- Препирах се с прости хора.

Методий, я разказваше тази история навремето.

Цената на дадено дружество зависи от това, какво пишат хората с пари по време на сесията, ама не във форума и това повечето го знаем. Които не го знаят, за тях не знам

За мащабите си прав, но мащаба най-често не променя картината. Една идея или работи или не - при подходяща конюнктура, разбира се. За по-големи мащаби има и съответната капитализация! Смешно ми е, когато някой посочва, че инвестициите на холдинга в придобивания през последните 10 месеца били само за около 40-50мил евро собствени средства (слаба работа... ), а в същото време очаква капитализацията на целия холдинг да е под 200 мил евро Все още печалбата за годината идва от старите дружества и респективно смятаме предимно техните резултати.

Има поне два други добри холдинга на БФБ в момента (мащаби, перспективи, мениджмънт, цена), но тука пишем предимно за този

Виждам, че четеш понякога и вероятно е, защото понякога има какво да се чете (изключая основните настроения), съответно и кой да пише нещо което да си заслужава времето за четене.

Както и да е, благородно ти завиждам, за лекцията на Бъфет на живо. На “видео” определено изглежда харизматична личност.

Успехи

Корк, мерси за инфото за книгата , ако следващите месец- два си решил да пишеш в темата само по събития , се надявам да пишеш по-често през периода

ПС Жоро, понеже често не ме разбират да уточня, че цитата на Философа определено не е насочен към тебе разбира се.
            Поздрави

Коментар

• Ще си позволя да направя съвсем леко включване.Да се надявам,че с това си действие няма да да нараня душите на фактсокамилопипоните

Жоро,включването го правя само за да кажа,че ни най-малко не съм се обидил.Прости ти,така да се каже ми даде повод да си почина малко от това ШОУ тук

Радвам се,че си имал такава страхотна възможност,а иначе,не съм казвал,че Еврохолд е новия Berkshire.Мисля,че по-скоро си позволих да цитирам каква е философията на г-н Бъфет за застрахователните дружества и изобщо за застраховането и инвестирането на капиталовите пазари.
              Според мен,има доста прилики в развитието на Еврохолд и Berkshire,но си прав,че мащаба е различен

Поздрави на теб и на всички други сериозни участници в темата!

И се извинявам още веднъж за включването ми!

Коментар

• Корк, искрено се надявам , че не съм те обидил с малката си бележка. Аз не пиша във форума, защото за мене си е чисто губене на време. А и нивото му е с ясен изразен downtrend .

Преди десет години имах възможността да присъствам на една лекция на Уорън Бъфет. И днес като видях ентусиазма ти, че едва ли не EUBG е новия Berkshire ми стана малко смешно. Просто мащабите и философията са други.

Извинявай , ако съм те засегнал с нещо !
                Не спирай да пишеш заради това!
                Успех във всички твой начинания !

Поздрави и на всички акционери във може би най-добрия холдинг в България !

Коментар

• Първоначално изпратено от BattleRoyal
                  Първоначално изпратено от trola
                  хаха кои победили
                  днес купувах тук
                  а до края на седмицата ще купувам отново
                  хихихи - двусмислица се получи - тролове им викат на хейтърите по форумите които само пишат на въпреки заради идеята - без аргументи ей така за да спамят - нямах предвид теб
                  майтап да става

Коментар

• Първоначално изпратено от trola
                    хаха кои победили
                    днес купувах тук
                    хихихи - двусмислица се получи - тролове им викат на хейтърите по форумите които само пишат на въпреки заради идеята - без аргументи ей така за да спамят - нямах предвид теб
                    We have no money, therefor we shall have to think...

Коментар

• Първоначално изпратено от BattleRoyal
                      Приказно стана тука - троловете победиха - сега два месеца поне ще четеме само пипони фактсове и сяква друга паплач да обяснява как ще пада небето...
                      От инвестора трябва да се замислят да поизчистят хейтърчетата докато не са изчезнали всички които като корк имат good will и подходящи знания за да пишат смислени неща.
                      Поздрави kork !
                      И мисля няма да има нужда да чакаш много да коментираш придобивката
                      хаха кои победили
                      днес купувах тук

Коментар

• Приказно стана тука - троловете победиха - сега два месеца поне ще четеме само пипони фактсове и сяква друга паплач да обяснява как ще пада небето...
                        От инвестора трябва да се замислят да поизчистят хейтърчетата докато не са изчезнали всички които като корк имат good will и подходящи знания за да пишат смислени неща.
                        Поздрави kork !
                        И мисля няма да има нужда да чакаш много да коментираш придобивката
                        We have no money, therefor we shall have to think...

Коментар

• Първоначално изпратено от kork
                          Първоначално изпратено от Жоро
                          Корк, понякога ентусиазма ти наистина е малко в повече .
                          Жоро,прав си.И в тази връзка,ще си взема почивка и няма да пиша 1-2 месеца в тази тема,че и без това си имам доста задачки и с това писане само си губя времето/все пак,ако излезе някоя интересна новина за нова придобивка,може и да си позволя да коментирам/
                          А и тези пипони,камили и фактсчета не си е работа да спори човек с тях

На 02.05.2008 година,пак съм на линия.Ако не тогава,то най късно на 02.06.2008

Успех на всички акционери на Еврохолд-най-добрия холдинг на БФБ!

И умната
                          Много на сериозно ги приемаш kork! Успех в Еврохолд! При мен вече е трета по тежест в портфейла....И продължавам да пълня....

Коментар

• Първоначално изпратено от kork
                            Първоначално изпратено от Жоро
                            Жоро,прав си.И в тази връзка,ще си взема почивка и няма да пиша 1-2 месеца в тази тема,че и без това си имам доста задачки и с това писане само си губя времето/все пак,ако излезе някоя интересна новина за нова придобивка,може и да си позволя да коментирам/

И умната

Много добре Корк!!!Отдавна трябваше да спреш да се занимаваш с "питираси".

Коментар

• Първоначално изпратено от Жоро

И умната

Коментар

• Ти защото много с цифри и данни работиш. Имам информация, вярвайте ми, ще ви напиша на лично да ви убедя, познавам не знам си кой. Това са ти данните. Казаха ти го хората поне кандидаствай за ДВИ в този така любим ти холдинг.

Другото е гол ентусиазъм да подвеждаш хората постоянно с хиляди дълги и празни постове. И да се правиш на много вътрешен.

Не е препоръка.

Първоначално изпратено от kork
                                Пипон,виждам,че си се доближил до етимологията на ника ми,но вероятно съвсем малко не ти достига,за да го разгадаеш

Преди доста месеци,в темата за Гагарин БТ имаше един ник,който ми казваше,че с коментарите си,че Гагарин БТ е подценен и си струва да се купува, ще подлъжа хората и те ще се издавят,а аз нали съм корк/тоест не потъвам никога/,пак ще оцелеяАз му казах,че ще стане точно обратното и така и стана,а мисля,че доста хора направиха прилични печалби оттам/и аз де/Оттогава досега цената на Гагарин се е вдигнала сигурно повече от 3 пъти,а този човек не съм сигурен дали още пише във форума,вероятно по-скоро не пише.

Та към днешна дата мисля,че Еврохолд има още по-сериозен потенциал за растеж,но ще дойде времето и цената ще си дойде на мястото,въпроса е,че и ти ще се измъкнеш и повече няма да пишеш.Но то и няма и смъсъл а пишеш.Ти си от представителите на "анализаторите" които не боравят с данни и с цифри,вие просто ги "усещате" нещата
                                Е,за другаде не зная,но за Еврохолд не си ги усетил правилно.
                                Гаранция и то коркова

Коментар

Working...
                                X