IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Корк добре дошъл и от мен но в точното място

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru
      Първоначално изпратено от cymru
      Първоначално изпратено от polki
      Първоначално изпратено от prodigal
      Заради служебното разпределение няма да имат грижи с бройката. То част от мардите няма да имат, та те. Въпросът е да хванеш добър дял от началото, че после трудно човек си сменя фонда.

Toва служебно разпределение , няма ли да стане след одобрение на фондовете ?

То щото напр. 5 мил. българи , при изискване за 100К , се получава , че може да регистрират 50 дружества - териотично .
      Не са 5 млн. а 7,5 млн., абсолютно всеки гражданин на България трябва да е осигурен и това е предимството на здравните пред пенсионните фондове.
      Освен 2,5 пенсионери има и още 1,5 деца до 18г., да не забравяме и 400 000 безработни, които иначе са изключени от пенсионното осигуряване.

Другото предимство е и по-високата вноска 8% , срещу 5% за ДЗПО, което е предпоставка за много по-бързо акумулиране на средства.
      Доколкото разбрах 100 000 осигурени трябва да съберат към края на годината, но иначе за лиценза за пълна дейност изискването е към средата или края на 2009г във фонда да има минимум 500 000, което теоретично дава място на 15 дружества.
      Важен е въпросът и как ще се прави служебното разпределение - дали пропорционално на набраните от всяко дружество клиенти или по-равно, добре е този въпрос да е решен отсега, защото после ще има спорове - най-големите ще искат пропорционално, най-малките по-равно. Ако е уредено отсега, изхождайки от ниската база, сигурно никое дружество няма да има против служебното преразпределение да се прави по-равно, така могат и разходи за реклама да се спестят.

Да не забравяме, че след 1 януари 2009 ще започне по-интересното. Според мен ще има здрава консолидация, ако примерно 30 дружества са набрали над 100 000 клиенти. Ще има и играчи, които ще се включат само заради възможността да продадат бизнес с няколко десетки или стотици хиляди клиенти, макар че нивото на искания капитал е доста високо. Така, че най-малкото възможности за лавиране ще има доста.

Относно бройката на акционерите на ЕУБГ да не забравяме, че те имат и семейства и роднини. Аз например ще докарам минимум 8 клиента.
      Всички българи ще трябва от 1 септември задължително да си изберат частен здравен фонд, предвижда първият етап на здравната реформа. Тези, които са пропуснали срока, ще бъдат преразпределени служебно. За да няма фалшификации, това ще става на лотариен принцип. Компютър, инсталиран най-вероятно в Комисията по финансов надзор (КЗК), ще посочва кой здравноосигурен към кое дружество да отиде, обясни депутатът от НДСВ Антония Първанова, член на работната група, която подготви подкрепения в "Катарино" модел за реформа. Ще се забрани корпоративният избор и всеки сам ще трябва да посочи фонда, който ще управлява част от парите му.
      Това според мен значи, че разпределението ще е по-скоро по равно.
      http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=498874

Малка нотка за размисъл от същата статия

Според Антония Първанова условието е наложено, за да се пресеят само сериозните фондове и да няма опасност от фалити или от финансови пирамиди. По думите й това е висока летва и на нея ще могат да отговорят само няколко международни фонда с клонове у нас. Поставянето на такива високи критерии създава съмнения, че законите ще се правят за няколко конкретни дружества, възразява д-р Виткова.
      Ако това се получи - нашите кинти да се харижат на чужденци - разсрел ще е малко за триглавия змей /тройната коалиция/
      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru
        Първоначално изпратено от polki
        Първоначално изпратено от prodigal
        Заради служебното разпределение няма да имат грижи с бройката. То част от мардите няма да имат, та те. Въпросът е да хванеш добър дял от началото, че после трудно човек си сменя фонда.

Toва служебно разпределение , няма ли да стане след одобрение на фондовете ?

То щото напр. 5 мил. българи , при изискване за 100К , се получава , че може да регистрират 50 дружества - териотично .
        Не са 5 млн. а 7,5 млн., абсолютно всеки гражданин на България трябва да е осигурен и това е предимството на здравните пред пенсионните фондове.
        Освен 2,5 пенсионери има и още 1,5 деца до 18г., да не забравяме и 400 000 безработни, които иначе са изключени от пенсионното осигуряване.

Другото предимство е и по-високата вноска 8% , срещу 5% за ДЗПО, което е предпоставка за много по-бързо акумулиране на средства.
        Доколкото разбрах 100 000 осигурени трябва да съберат към края на годината, но иначе за лиценза за пълна дейност изискването е към средата или края на 2009г във фонда да има минимум 500 000, което теоретично дава място на 15 дружества.
        Важен е въпросът и как ще се прави служебното разпределение - дали пропорционално на набраните от всяко дружество клиенти или по-равно, добре е този въпрос да е решен отсега, защото после ще има спорове - най-големите ще искат пропорционално, най-малките по-равно. Ако е уредено отсега, изхождайки от ниската база, сигурно никое дружество няма да има против служебното преразпределение да се прави по-равно, така могат и разходи за реклама да се спестят.

Да не забравяме, че след 1 януари 2009 ще започне по-интересното. Според мен ще има здрава консолидация, ако примерно 30 дружества са набрали над 100 000 клиенти. Ще има и играчи, които ще се включат само заради възможността да продадат бизнес с няколко десетки или стотици хиляди клиенти, макар че нивото на искания капитал е доста високо. Така, че най-малкото възможности за лавиране ще има доста.

Относно бройката на акционерите на ЕУБГ да не забравяме, че те имат и семейства и роднини. Аз например ще докарам минимум 8 клиента.
        Всички българи ще трябва от 1 септември задължително да си изберат частен здравен фонд, предвижда първият етап на здравната реформа. Тези, които са пропуснали срока, ще бъдат преразпределени служебно. За да няма фалшификации, това ще става на лотариен принцип. Компютър, инсталиран най-вероятно в Комисията по финансов надзор (КЗК), ще посочва кой здравноосигурен към кое дружество да отиде, обясни депутатът от НДСВ Антония Първанова, член на работната група, която подготви подкрепения в "Катарино" модел за реформа. Ще се забрани корпоративният избор и всеки сам ще трябва да посочи фонда, който ще управлява част от парите му.
        Това според мен значи, че разпределението ще е по-скоро по равно.
        http://www.dnevnik.bg/show/?storyid=498874
        Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от bate_nasko
          Първоначално изпратено от laclo
          Първоначално изпратено от bate_nasko
          Първоначално изпратено от voda
          Ебати шестицата няма минаване.
          Споко бе хора, много бързо загърбихте страха и се отдадохте на еуфорията и алчността... Нали имаше една българска приказка там за бързата работа и срамната работа :-)
          бате Фаско ... що не ходиш да ловиш светулки в гората ....
          Прав си, що ли си губя времето с глупости?! Успех на всички "ултраси" по тази позиция. То тук наистина е като на футболен мач - малко вършат нещо полезно и "играят", а мнозина "разбирачи" само люпят семки отстрани и ръсят простотии... Аз не желая да съм от вторите или изобщо да си губя времето с такива, затова от мен сбогом
          Много сте от вторите ... многооо .... айде изчезвай

Коментар

• Първоначално изпратено от laclo
            Първоначално изпратено от bate_nasko
            Споко бе хора, много бързо загърбихте страха и се отдадохте на еуфорията и алчността... Нали имаше една българска приказка там за бързата работа и срамната работа :-)
            Прав си, що ли си губя времето с глупости?! Успех на всички "ултраси" по тази позиция. То тук наистина е като на футболен мач - малко вършат нещо полезно и "играят", а мнозина "разбирачи" само люпят семки отстрани и ръсят простотии... Аз не желая да съм от вторите или изобщо да си губя времето с такива, затова от мен сбогом

Коментар

• Първоначално изпратено от bate_nasko

Коментар

• Първоначално изпратено от pesho777
                shest bez deset
                Ха-ха, браво.

Коментар

• Първоначално изпратено от iv
                  Голямо натискане на цената тука...
                  нищо,нищо,като натискаш пружината и я изпуснеш в един момент знаеш какво става......

Коментар

• Първоначално изпратено от voda
                    shest bez deset

Коментар

• Първоначално изпратено от voda

Коментар

• Голямо натискане на цената тука...

Коментар

• Ебати шестицата няма минаване.

Коментар

• Първоначално изпратено от Novaka_Bull
                            Първоначално изпратено от nevermind
                            target do kum 1 godina e: 11-12.50lv

li4no mnenie!
                            по голям оптимист си от мен

9,3- 9,8 без проблем ще ги стигне за година

впрочем почти съм сигурен че ще кешираш малко на упоменатите от мен нива

успех
                            tz, priqtelu
                            pod 10 ne mislq da cashiram.
                            a i togava ako, to shte e, moje bi, samo 25%
                            dotogava imamnogo vreme oshte, kakto i mnogo ako!
                            PS: ne vijdam pri4ina da ne sum optimist tuk za pone 12meseca ot mai'2008 natatuk

Коментар

• Здравейте шофьори,на кой завой испреварихме стара планина че с е бях обърнал назад да приказвам с една госпожица

Коментар

• Първоначално изпратено от nevermind
                                target do kum 1 godina e: 11-12.50lv

li4no mnenie!
                                по голям оптимист си от мен

9,3- 9,8 без проблем ще ги стигне за година

впрочем почти съм сигурен че ще кешираш малко на упоменатите от мен нива

успех

Коментар

Working...
                                X