IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от La Costa
    Първоначално изпратено от НЕСТОР
    Похвалата е за Дон Емилио.
    От известно време гледам темата за Еврохолд се е напълнила с някакви донове и други псевдоразбирачи, че дори и публика има, която да им ръкопляска. Всички са от щастливи по-щастливи, ама тези, които имат малко по-дълга памет помнят колко хули се изсипаха в темата от други /а и от същите тези/ разбирачи върху Еврохолд и ръководството му през март и април.
    Та се питам аз къде бяха всички разбирачи март и април? Колко от тях си купиха по 3 лева Еврохолд на аукциона на 7 март? Май на повечето тогава им трепереха гащите, щото борсите по цял свят тогава падаха и се надпреварваха да дават прогнози с колко ще се срине и нашата борса.
    Колко от вас се присмиваха на изказванията на Асен Христов, че и купилите по 3 лв, и купилите по 3,50 ще спечелят?
    Иначе сега вече е лесно да гледаш отстрани и да прогнозираш някакви пределно ясни на всички ценови таргети.
    Така е, когато беше срива всички се бяха изпокрили. Иначе на бичи пазар е лесно да се правят прогнози и пускат коментари. Относно позицията и аз съм оптимист, но предпо4итам плавен и умерен ръст отколкото големи флуктоации

Коментар

• Първоначално изпратено от viktorio
      Спокойно бе, вие като го няма титана ФАКТС сами ще се изпокарате. Сега е време да сме доволни а не толкова негативни.
      Айде успех на всички и все така напред ))))
      Ама те 2-мата умници добре го заместват......ла коста и Мигелчо

Коментар

• Спокойно бе, вие като го няма титана ФАКТС сами ще се изпокарате. Сега е време да сме доволни а не толкова негативни.
        Айде успех на всички и все така напред ))))

Коментар

• Първоначално изпратено от dianka
          вие пък
          позицията тръгна и се изпокарахте
          и аз съм супер доволна, ма не се хваля
          иначе влизах на 3.5 продавах на 3.8 после влязох преди 2 седмици, както и тези дни след печалбите в КТБ и други позиции
          така че съм много доволна, че не влязох на търга с цена 3 лв.
          Като е пълно със злобари дето пропуснаха 3,40лв.дето ги говоря цели 3 седмици,сега на крив...... му пречи нали знаеш какво?

Коментар

Пуснато на: 12:35:48 ч. | 07.03.2007
            Нищо му няма на мажоритаря /особено като имаме опита от Евроинс/, а просто сбъркаха, че смениха стратегията за увеличаване на фрий-флоута в движение и проведоха този допълнителен аукцион. Трябваше още от самото начало да го предвидят в плановете си и всички да са наясно, а не да набутват част от акционерите си с цени 3,50 лв!!!
            А щом акцията е с добър фундамент, рано или късно ще си намери заслужената цена - сега цената е 3 лв, защото тотално наводниха пазара с акции, а точно сега не е никак подходящ моментът!

Пуснато на: 14:39:09 ч. | 07.03.2007
            Ако бяха си надценили компанията, цената нямаше да стои 3 лв. дори и при това огромно предлагане.
            А защо не пада цената под 3 лв? По-точният въпрос е защо пада до 3 лв? Ами защото толкова е минималната цена на аукциона. Ако бяха определили 2,80 лв. щяха да продадат всичките бройки. Ако бяха определили 3,20 лв. минимална цена, щяха да продадат по-малко бройки, но цената пак нямаше да падне под 3,20 лв. Моментната цена е резултат на моментното търсене и предлагане. Няма как само за 3 седмици да засипиш пазара с акции за 50 млн лв и да чакаш висока цена.
            Все пак да не забравяме, че само преди две-три седмици /макар и под влиянието на еуфория/ много инвеститори оценяваха акцията на 3,50-3,80 лв. /в този диапазон се прехвърлиха 1,65 млн акции!!!/ и виждаха много перспективи пред холдинга, а сега изведнъж нещата се промениха.
            Да не би икономиката на България след тези 3 седмици да се развива по-зле или пък застрахователния и автомобилния бизнес да се е променил неочаквано?

Пуснато на: 15:48:48 ч. | 07.03.2007
            Според мен обаче справедлива е тази цена, която отговаря на фундамента и перспективите, а не на моментното търсене и предлагане. По тази логика на 3,82 лв. продавах Еврохолд, а на 3 лв го купувам.
            Според тебе кое дружество ще остане да се търгува на същите цени, ако в един ден се предложат за продажба дори и само 10% от капитала му. А при Еврохолд се предложиха към 28% за 3 седмици. Защо според тебе цената пада при увеличение на капитала на едно дружество. Да не би рязко да се влошава фундамента му? Азбучна истина е, че цената зависи не само от това КАКВО се продава, но и КОЛКО от него се продава! Когато продаваш на едро правиш отстъпка, не защото ти е калпава стоката, а защото продаваш на едро. Ако бяха предложили не 7,5 млн, а 15 млн. акции, трябваше да ги пускат сигурно по 2 лв.

2 млн акции се предлагаха до 13 часа днес! Вече не се предлагат.

А ако искаш да си отговориш защо цената падна до 3 лв., може да потърсиш причината /освен тази, че целият ни пазар спадна с няколко процента/ в събитията на 1 март. В четвъртък пазарът оцени Еврохолд на 3,62 лв., но след като стана ясно, че ще има голямо предлагане на 3 лв. съвсем естествено цените стигнаха ВЪЗМОЖНИЯ минимум.

Какво толкова те учудва, че цената е над 3 лв? Нали всички са купили на 3 лв., защо да продават под 3 лв. като се видя, че има купувачи и за над 3 лв., а пък и продавачите бърза работа нямат.

Пуснато на: 12:30:10 ч. | 09.03.2007
            Добре е, че вече се ориентираш в правилната посока. Лошото е, че вече всички разбраха за какво иде реч и няма как да се купи на 3 лв.
            Въпреки лекото объркване с многото аукциони, всъщност картинката беше ясна за всеки, който следи развитието на Евроинс

Коментар

• вие пък
              позицията тръгна и се изпокарахте
              и аз съм супер доволна, ма не се хваля
              иначе влизах на 3.5 продавах на 3.8 после влязох преди 2 седмици, както и тези дни след печалбите в КТБ и други позиции
              така че съм много доволна, че не влязох на търга с цена 3 лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мигел
                Първоначално изпратено от don emilio
                [

а на теб ти отговарям че съм тук от първия аукцион още така че....мишоците по дупките
                На мен няма смисъл да ми отговарящ, аз сам си намирам отговорите на нещата. Колкото до това че си влязъл още в първия аукцион и не си излизъл до сега, не е похвално, защото имаше позиции от които можеше да получих по добра доходност. Ама въпрос на избор, и на колегиалност и умната с приказките.
                Успех.
                Като се опитваш да умуваш не говори в множествено число ако обичаш,не знаеш кой от кога и защо е в тази позиция.Иначе ми приличаш на смешника Хан Крум

Коментар

• Първоначално изпратено от don emilio
                  [

а на теб ти отговарям че съм тук от първия аукцион още така че....мишоците по дупките
                  На мен няма смисъл да ми отговарящ, аз сам си намирам отговорите на нещата. Колкото до това че си влязъл още в първия аукцион и не си излизъл до сега, не е похвално, защото имаше позиции от които можеше да получих по добра доходност. Ама въпрос на избор, и на колегиалност и умната с приказките.
                  Успех.

Коментар

• Първоначално изпратено от Мигел
                    От известно време гледам темата за Еврохолд се е напълнила с някакви донове и други псевдоразбирачи.........Та се питам аз къде бяха всички разбирачи март и април? Колко от тях си купиха по 3 лева Еврохолд на аукциона на 7 март? ........

Да прав си пич, доста псевдоразбирачи сега раздуват нещата, ама на аукциона март месец нещата не бяха така ясни, като програма да, но като изпълнение, трябва време. Аз лично съм излизъл от позицията на 2 пъти, имайки съмнение не относно потенцияла на компанията, а относно многократното провличане на капитал и съответно избор на подходящ момент за сериозно визане-който се оказа последния аукцион . Иначе компанията ще се докаже с времето.
                    Успех.

Коментар

Първоначално изпратено от НЕСТОР
                      От известно време гледам темата за Еврохолд се е напълнила с някакви донове и други псевдоразбирачи, че дори и публика има, която да им ръкопляска. Всички са от щастливи по-щастливи, ама тези, които имат малко по-дълга памет помнят колко хули се изсипаха в темата от други /а и от същите тези/ разбирачи върху Еврохолд и ръководството му през март и април.
                      Та се питам аз къде бяха всички разбирачи март и април? Колко от тях си купиха по 3 лева Еврохолд на аукциона на 7 март? Май на повечето тогава им трепереха гащите, щото борсите по цял свят тогава падаха и се надпреварваха да дават прогнози с колко ще се срине и нашата борса.
                      Колко от вас се присмиваха на изказванията на Асен Христов, че и купилите по 3 лв, и купилите по 3,50 ще спечелят?
                      Иначе сега вече е лесно да гледаш отстрани и да прогнозираш някакви пределно ясни на всички ценови таргети.
                      ТИ май си комплексар който не си е купил още,иначе аз съм тук с много много много тонове ясно ли ти е ? Повече от косата по главата ти ако имаш такава........

Коментар

• От известно време гледам темата за Еврохолд се е напълнила с някакви донове и други псевдоразбирачи.........Та се питам аз къде бяха всички разбирачи март и април? Колко от тях си купиха по 3 лева Еврохолд на аукциона на 7 март? ........

Да прав си пич, доста псевдоразбирачи сега раздуват нещата, ама на аукциона март месец нещата не бяха така ясни, като програма да, но като изпълнение, трябва време. Аз лично съм излизъл от позицията на 2 пъти, имайки съмнение не относно потенцияла на компанията, а относно многократното провличане на капитал и съответно избор на подходящ момент за сериозно визане-който се оказа последния аукцион . Иначе компанията ще се докаже с времето.
                        Успех.

Коментар

Абе 1 човек освен Лацло няма ли да ме похвали а ?
                          Похвалата остави на портфейла си, всичко друго е бошлаф работа!

Коментар

• Абе къде е ФАКТС, бе. Къде си бе момченце мамино. Сигурно му е много кеф да ни дразни. Ако тръгне надолу, недай боже, със сигурност пак ще се появи садисчето гадно.

Коментар

• Първоначално изпратено от НЕСТОР

Коментар

НЯМА БРОЙКИ ДО 4,30 ИНАЧЕ НАЛИ СЕ СЕЩАТЕ КЪДЕ ОТИВА
                                дребните сами ще я добутат
                                вече големите не са ни нужни
                                то пък едно големи
                                днес оборота е за 350 хил. лв.
                                егати оборота няма що
                                сигурно големите тепърва ще се появят
                                не е препоръка за каквото и да било

Коментар

Working...
                                X