IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Здрасти Корк,

Радвам се, че си на линия тези дни.

Споделям мнението, че при цената на заемния ресурс и предвид експанзионистичната политика на Холдинга, сега въобще не е време за дивидент. От друга страна, не бих отказал някоя и друга безплатна акция и предполагам, че в средносрочен план ще станем свидетели на подобно развитие.

В тази връзка, какво мислиш за следните препоръки при присъдения наскоро добър Кредитен рейтинг: http://www.eurohold.bg/files/documen...inion_2008.pdf

Какво може да повиши рейтинга
    • Подобряване на показателите за покритие на дълга;
    • Увеличение на капитала с парични средства.
    Какво може да понижи рейтинга
    • Невъзможност за постигане на прогнозираните резултати;
    • Влошаване на кредитоспособността на основните дъщерни дружества.

Що касае рисковете, там нямам притеснение – тенденцията е точно на обратно Интересно ми е за възможни сценарии, във връзка с първата част - Какво може да повиши рейтинга.

Въпроса е към всички, който следят дружеството, разбира се

Коментар

• Първоначално изпратено от cymru
      Net losses amount to 3.5 percent of total gross premiums subscribed in 2007, worth ?2.15 billion. These losses can be reduced by severe control of damages paid, especially in the case of car insurance, where the highest ratio of damages is registered, according to the President of Romania’s National Union of Insurance and Reinsurance Companies, Cristian Constantinescu. He added that increasing premiums is not a solution to diminish losses, as premiums already exceed client supportability limits.

The local insurance market totaled gross subscribed premiums worth RON 2.3 billion (?645.2 million) in the first quarter of 2008, some 16.8 percent higher year-on-year, while compensations paid amounted to some ?271 mln, 22.8 percent higher than in January-March 2007, Toncescu added.

Gross premiums subscribed in Q1 2008 made up one third of premiums subscribed in 2007, proving that the insurance market is experiencing significant growth, she said.

For this year, Toncescu estimates 25-26 percent growth on this market, especially for car and life insurance.

За първо тримесечие на 2008 г. Евроинс Румъния отбелязва 35 милиона леи (18.6 милиона лева) или 25% ръст.
      Сега видях по-надолу, че Корк се е завърнал-айде на късмет да ни е. Поздрави Корк!

Поздрави cymru!

Нали знаеш,късмета идва при тези които са готови за него.Мисля,че акционерите на Еврохолд са сред подготвените.Това може да си проличи и от това което си сложил по-горе като инфо.Видно е,че мениджмънта е далновиден,остава и акционерите на холдинга да са такива

Поздрави wannarock!

Коментар

• Txs cymru!

Коментар

• Net losses amount to 3.5 percent of total gross premiums subscribed in 2007, worth ?2.15 billion. These losses can be reduced by severe control of damages paid, especially in the case of car insurance, where the highest ratio of damages is registered, according to the President of Romania’s National Union of Insurance and Reinsurance Companies, Cristian Constantinescu. He added that increasing premiums is not a solution to diminish losses, as premiums already exceed client supportability limits.

The local insurance market totaled gross subscribed premiums worth RON 2.3 billion (?645.2 million) in the first quarter of 2008, some 16.8 percent higher year-on-year, while compensations paid amounted to some ?271 mln, 22.8 percent higher than in January-March 2007, Toncescu added.

Gross premiums subscribed in Q1 2008 made up one third of premiums subscribed in 2007, proving that the insurance market is experiencing significant growth, she said.

For this year, Toncescu estimates 25-26 percent growth on this market, especially for car and life insurance.

За първо тримесечие на 2008 г. Евроинс Румъния отбелязва 35 милиона леи (18.6 милиона лева) или 25% ръст.
          Сега видях по-надолу, че Корк се е завърнал-айде на късмет да ни е. Поздрави Корк!
          Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от kork
            Ако Еврохолд обяви в следващите 3 години,че ще дава дивидент,то аз съм първия който ще си продаде всичките акции на Еврохолд и то на пазарна,ако ще и цената да падне до 4 лева.
            ето затова липсваше на темата
            Поздрави!
            Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Вълчо-34,добре заварил,
              Харесва ми тънкия ти хумор,че не успяваш да уцелиш други неща,та камо ли и дъно и връх
              То и аз заради това гледам да не се правя на майстор с тези дъна и върхове.Оставям го на тези които ги разбират тези неща.Аз разбирам то фундамент и перспиктиви.Когато ги открия се хващам на хорото и играя докато видя,че оркестъра е изморен и е станало призори.
              Хубаво е,че все още тук е ранна утрин и докато дойде време за приключване на хорото,ще мине много време.

А есента наистина се очертава много гореща

Успех

Коментар

• Добре завърнал се Корки,
                Едва сега видях, че си се обадил! Виждаш, че си липсвал на аудиторията. Като гледам, май повечето сме устискали. Сега полека нагоре. Всъщност не сме и слизали толкова, на фона на други метеори. И аз мисля, че от есента ни чакат по-добри времена. Успех и се появявай от време на време - ще събера още някоя пенсия, де... Аз бех от тези, дето не продаваха, просто съм нов тук, пък и кой да ти уцели дъно или връх. Аз не мога да уцеля толкова по-лесни неща...
                Успех на всички тук!
                И това ще мине ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Kalo
                  Първоначално изпратено от stivygo
                  Първоначално изпратено от Kalo
                  Корк, съгласен съм с теб. И аз не търпя акции, които дават дивидент.
                  Прав си! По-добре дивидент 5 стотинки /след данъци 4 стотинки/ отколкото капиталова печалба 1 лев необлагаем.... И аз мисля като тебе!!!
                  Абе я помислете малко!
                  Принципно си прав, но не точно това е идеята...

След като една компания дава дивидент, то тя е достигнала определени лимити в развитието си и не знае какво да прави с част от парите, които има на разположение.
                  Kalo,много добре си го казал и аз изцяло съм съгласен с теб.

Поздрави

Коментар

• Виждам,че напоследък всичките са станали големи спекулнати.Всички купуват на дъното и продават на върха
                    Ех,защо и аз не можех така.

Струва ми се обаче,че хората трябва да са много внимателни в препоръките и това което stivygo си е позволила по-долу да напише е бих казал твърде смело и дори,малко безотговорно,но пък може и напоследък аз нещо да съм пропуснал и препоръките във форумите да са станали ненаказуеми.

Хубавото е,че пазара е ликвиден тези дни и има възможност човек да си купи или продаде акции на различни дружества без да им срутва или изстрелва цените на акците.
                    Хубаво е също така,че има различни мнения,а това е основата на пазара,иначе той,пазара не би могъл да съществува.

Според мен обаче,най-хубаво тепърва започва,а именно,че се започва едно разделяне на плявата от сеното
                    И съответно,някой компании ще струват все по-скъпо,а други,все по-евтино.Но качеството винаги е струвало,за разлика от боклукаДори и човек веднъж да се излъже и да си купи акции на компания която блести с подправен блясък,все пак рано или късно подправения блясък изчезва и се появява голата истина.Никой не е застрахован от такива грешки,но е пределно ясно,че една компания с лош мажоритар няма изведнъж да стане с добър мажоритар.Както се казва,това не е сън да се размине

Та всеки да си преценя за себе си какво да прави,а във форума, във форума всеки може да си пише каквото си иска,но е важно какво се прави на борсата.

Леко вечер на всички и успешна търговия през следващите дни.

Надявам се,да видим един хубав консолидиран отчет тези дни и се надявам съвсем скоро да се радваме на новини относно нови придобивки

Мнението ми по-горе не е препоръка за покупка или продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от stivygo
                      Първоначално изпратено от Kalo
                      Прав си! По-добре дивидент 5 стотинки /след данъци 4 стотинки/ отколкото капиталова печалба 1 лев необлагаем.... И аз мисля като тебе!!!
                      Абе я помислете малко!
                      Принципно си прав, но не точно това е идеята...

След като една компания дава дивидент, то тя е достигнала определени лимити в развитието си и не знае какво да прави с част от парите, които има на разположение.

Коментар

• Първоначално изпратено от Kalo
                        Абе я помислете малко!

Коментар

• Корк, съгласен съм с теб. И аз не търпя акции, които дават дивидент.

Коментар

• Привет Инсайдър,бих казал, по-света и у нас

Абе виждам,че нещо дивидент се обсъжда.Ако Еврохолд обяви в следващите 3 години,че ще дава дивидент,то аз съм първия който ще си продаде всичките акции на Еврохолд и то на пазарна,ако ще и цената да падне до 4 лева.И това ще го направя още на следващия ден след една такава евнтуална новина.Хубавото обаче е,че от холдинга не предвиждат да дават дивидентзатова,мога само да обирам отдясно

И долу правилно някой посочи,че от 5 до 6 лева си е един хубав дивидент.Който иска,да заповяда утре,аз ще съм отляво,вероятно няма и да съм сам
                            Хората са различни и не можем да им се сърдим,че се задоволяват с малкото.Аз лично не съм квартална бакалница и не мога да се задоволя с 20%,пък на който това му се вижда много,явно критериите ни са различни.

Както скоро бях казал в темата за Евроинс,хората са различни и заради това и има оферти отляво и отдясно.Хубаво е,че не всички хора които са на борсата все пак се задволяват с ниски проценти на печалба,четоку виж,индексите не биха се вдигнали никога повече от 20% особенно в ситуация като настоящата,а именно,наличие на няколко силно подценни компании,една от които със сигурност е и Еврохолд.

И иначе,не съм много в час,но доколкото виждам и ма дружества с далеч по-голям ръст за няколко сесии,дано и потенциала име е толкова голям колкота на Еврохолд

Успех на всички които вярват в Еврохолд.

Мнението ми по-горе не е препоръка за покупка или продажба на акции.

Коментар

• Защото в Еврохолд липсват закостенялите мозъци ... всички са в разцвета на годините си и с много пъргави умове ... и най-важното: ЗНАЯТ КАК !!![/quote]

Еврохолд е перспективен холдинг. Съветвам всички дългосрочни инвеститори да си купят.
                              Краткосрочните обаче да продават сега и в диапазона 4.8 - 5.2 да попалват отново.
                              Иначе на въпроса!!! Пийвам ракийка и мезета, оцет не употребявам!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Borsalino
                                Корк, здравей и от мен!

Както си писахме един път, тук всичко е на 6, цената на EUBG също :-).

Дааа, здравният фонд. Защо ли мотото на холдинга е:

Ј Everybody has a story, we have a vision Ј
                                Защото в Еврохолд липсват закостенялите мозъци ... всички са в разцвета на годините си и с много пъргави умове ... и най-важното: ЗНАЯТ КАК !!!

Коментар

Working...
                                X