IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от polki
    Първоначално изпратено от wannarock
    корки, не им се коркай
    пак ще ти пратя нещо от Пушкин

п.с. за тези, които ще питат кой е Пушкин отговарям предварително. Това е човека, които е измайсторил пушките и те са кръстени на него. При Путин е друга историята. За справка виж в темата "Бисери и вицове" за прекъснатата реч на Каспаров

хахахаххаха

wannarock, за Пушкин и пушките - ясно

Но на Каспаров му бяха пуснали летящ мъжки полов орган , а Путин е измайсторил женски полов орган и съответно кръстен на него.

Не разбирам връзката
    елементарно Уотсън Каспаров нали е срещуположното на Путин
    Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от wannarock
      корки, не им се коркай

п.с. за тези, които ще питат кой е Пушкин отговарям предварително. Това е човека, които е измайсторил пушките и те са кръстени на него. При Путин е друга историята. За справка виж в темата "Бисери и вицове" за прекъснатата реч на Каспаров

хахахаххаха

wannarock, за Пушкин и пушките - ясно

Но на Каспаров му бяха пуснали летящ мъжки полов орган , а Путин е измайсторил женски полов орган и съответно кръстен на него.

Не разбирам връзката
      fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• корки, не им се коркай

Не е съвет за покупко-продажба на акции

Коментар

• Кой е този Киркор?

Иначе корк не им се вързвай - породата на мърморковците едва ли ще изчезне.
          Не-заслужил инвеститор

Коментар

• Първоначално изпратено от boogie
            Мдам, всеки път като го чета и се чуствам като в църква:-))))

Първоначално изпратено от Странджата
            Пфу, спихна ми тва'то от тоя kork
            Като нямаш какво да кажеш бе пич как може да пишеш толкова дълго и все едно и също. Не те знам като кво се изживяваш ама си нямаш представа колко си досаден с тея твойте евтини романи. Не може да няма начин да не демонстрираш логореята си многочасно ежедневно.
            Опитвал ли си да кажеш що те кефи ЕУБГ в 10 точки със 100 знака, ама общо 100 знака

boogie,това за църквата ми хареса,понякога и аз като се чета и на мен ми се струва,че малко на проповед ме избива,и затова и гледам да не пиша твърде много,ще гледам занапред още повече да се огранича,защото зная,че българите уж привидно набожни,са по-скоро привърженици на така нареченото "неделно Християнство"/за справка,четете Киркегор/
            И като споменавам Киркегор,сещам се за една негова великолепна мисъл,чрез която може по един великолепен начин да се опише безизходицата на някой хора в този форум:
            „Ожени се и ще съжаляваш; не се жени – пак ще съжаляваш; независимо дали се ожениш или не, все ще съжаляваш. Смей се над безумията на света и ще съжаляваш; оплаквай ги – пак ще съжаляваш; независимо дали се смееш или плачеш, все ще съжаляваш. Вярвай на жена и ще съжаляваш; не й вярвай – пак ще съжаляваш; независимо дали й вярваш или не, все ще съжаляваш. Обеси се и ще съжаляваш; не се беси – пак ще съжаляваш. Това, господа, е квинтесенцията на цялата философия.“
            Към горното спокойно може да се прибави и нещо което ми хрумва на прима виста

"Купи са акции и ще съжаляваш,не си купувай и пак ще съжаляваш.Независимо дали ще си купиш или не акции,все ще съжаляваш"
            Както се казва,трудна дилема,но Киркегор преди повече от 150 години добре го е формулирал и това е повече от видно,че не е само типично българска черта /вайкане и празнословието визирам/

„Поеми риска и загуби. Не поемайки риск, ти вече си загубил.“
            Приключвам с Киркегор,че пак ще бъда обвинен в писане не по темата/което няма да е далеч от истината де/

Странджата,не си спомням да съм имал вземане даване с теб досега,но пък кой знае,с тези никове еднодневки,нищо чудно да си много повече активен под друг ник /гласувам с две ръце,инвестора да направи нещо по-въпроса да излизат IP до всеки ник,или поне една част от същото това IP.Сигурен съм,че голям смях ще падне.Дано наистина новата платформа на форума да има такава функция/ и там да съм имал взимане даване с теб.

Относно това,дали имам или нямам какво да кажа, по-скоро нямам,та затова и гледам да не пишаш твърде много във форума.Общо взето,на една крачка съм от решението да спра въобще да пиша,но аз така или иначе вече съм ограничил доста изявите си тук,това дали ще спра изцяло да пише е по-скоро някаква формалност.Но това си е мое решение и няма да занимавам с него уважаемите от мен съфорумци.

Относно това,дали се изживявам и ако да,на "кво",то отговора ми не би могъл да бъде по-различен от следния

През по-голямата част от времето ние, хората, живеем с лъжливото чувство за сигурност и удобство в едно привидно познато и сигурно физическо и човешко обкръжение. Но когато обичайният ритъм на ежедневието бъде нарушен, ние разбираме, че сме като корабокрушенци, които се опитват да пазят равновесие на една жалка дъска сред открито море, забравили откъде идват и незнаейки накъде отиват. Но след като веднъж завинаги се примирим с този факт, животът става по-лесен и не ни очакват повече разочарования
            .

Алберт Айнщайн

Аз съм се примирал,надявам се,че и ти си се примирил.
            Разбирай,не се изживявам,още по-малко на "кво"!

Относно досадата с "евтините ми романи"-вероятно съвсем случайно си се докоснал до факта ,че имам интереси в литературата.Засега имам публикувани само разкази.В момента работя върху роман,така че,когато го завърша/дай-боже да успея все пак/,чак тогава ще може да се дискутира дали е евтин или скъп.Дотогава е бих казал,безпредметно.

Отноносно "ежедневната демонстрация на незнам си какво"-вероятно си пропуснал факта,че в тази тема не съм писал от доста време.

Все пак,за твое успокоение,ще ти кажа,че току що взех една важно за теб решение

Реших да не пиша в темата за Еврохолд до края на годината.
            Вероятно,около 21-22 декември ще си позволя да коментирам това онова,но не и преди това.Убеден съм,че Еврохолд ще става все по-перспективен и печеливш холдинг и без моите коментари,а не искам моята скромна персона да пречи на същностните дискусии в темата,още повече,че нямам никакви амбиции за слава в този форум.Желанието ми за изява/доколкото го има/ намира поприще в къде по-смислени места от този форум и слава богу за това.Който си мисли,че света започва и свършва с този форум,значи е нищо повече от един много ограничен човек.Хубаво е да уточня,че си оставам верен на Еврохолд,още повече,че това все пак ми е единствената позиция в момента и вероятно за близките няколко години!

Странджата,мисля,че сега няма начин да не се изпълни с радост сърцето ти
            Защото моето се изпълва.И нямам как иначе да бъде,след като правя един човек щастлив.Ако не си разбрал,този човек си ТИ.

Относно последния ти въпрос,да ти кажа,явно не умея да бъде като Хемингуей/сигурен съм,че разбираш какво искам да ти кажа,все пак от ника ти е видно,че си на ТИ с литературната теория/и затова,с интерес ще очаквам да прочета Твоят опит да кажеш що те кефи ЕУБГ в 10 точки със 100 знака, ама общо 100 знака!

Защото аз поне досега не съм видял нещо подобно,но пък може и да съм го пропуснал,затова,ако съм го пропуснал,може и да ми го припомниш.

Това е от мен засега.Повече през декември
            Мисля,че не е добре да разводняваме хубавата тема с моята скромна личност,а това по един или друг начин се случва вече няколко пъти.Чувал съм,че е добре човек да отстъпва в такива моменти,и така и ще направя.

boogie,Странджата,въпреки всичко аз си запазвам уважението към вас.

Бъдете здрави!

Иначе,отвреме навреме ще се подвизавам из оптимизма,но едва ли ще толкова често.наистина си имам доста неща на главата,а пък след като веднъж съм направил правилната инвестиция/Еврохолд/то няма особен смисъл да гледм дневните флуктоации.Много по-важно е да се прдставя отлично в дългосрочен план.Нещо в което вярвам/иначе бих ли инвестирал на 100%

Поздрави на всички акционери на Еврохолд,независимо от това,дали са щастливи или нещастни.Надявам се разбира се,повечето да са щастливи,но съм чувал,че това е по-скоро състояние на духа и оттам и дори и Еврохолд да стане 50 лева за акция/което никак не е изключено /ако духа ви не е намерил мястото си,то пак някой ще ви е виновен за това,че сте нещастни.

И защото много ми допада философията на Киркегор,ще си позволя още веднъж да го цитирам,няма значение,че вече го направих по-горе

„Ожени се и ще съжаляваш; не се жени – пак ще съжаляваш; независимо дали се ожениш или не, все ще съжаляваш. Смей се над безумията на света и ще съжаляваш; оплаквай ги – пак ще съжаляваш; независимо дали се смееш или плачеш, все ще съжаляваш. Вярвай на жена и ще съжаляваш; не й вярвай – пак ще съжаляваш; независимо дали й вярваш или не, все ще съжаляваш. Обеси се и ще съжаляваш; не се беси – пак ще съжаляваш. Това, господа, е квинтесенцията на цялата философия.“

Надявам се,да бъда извинен от всички които се изнервят от стила ми на писане.Все пак,като си помислите,че чак през Декември ще пиша отново в тази тема,вероятно ще намерите сили да ми простите.

Повече смислени постове желая на всички в личен план.А аз Еврохолд си пожелавам поне две нови придобивки до края на годината и разбира се,по-скоро да бъде оценен по достойнство

пс
            Благодаря за добрите думи по мой адрес от вчера и днес от толкова много съфорумци.Уважението е взаимно и винаги ми е било приятно да общувам с всички вас!Надявам се и за в бъдеще да бъде по същия начин!

Коментар

• Аз също чета и харесвам да ми дадат наготово информация и сметки, които не са ми по силите.А че някой е пристрастен по определена позиция, на мен не ми пречи...Още повече - пишат на български и интелигентно и тримата ...
              Не е препоръка!

Коментар

• kork

prodigal

polki

Освен печени инвеститори, тук четат и се ограмотяват начинаещи като мен. Затова приветствам и съм благодарен на хората, които не си спестяват писане на "цивилен" език.

Така че благодаря и бъдете здрави!
                http://photo-forum.net/joro/emoticon...conTheWave.gif

Коментар

• Да - като в детската градина - ще се гоним.
                  Аре малко по-сериозно.

Ами по аналогия - като не ти харесва какво се пише - пропускай.
                  Както и корк.

Честно да ти кажа, харесва ми начина му на изразяване:-). Просто ми идва в повече.

Всичко добро.

Първоначално изпратено от polki
                  Първоначално изпратено от boogie

Като нямаш какво да кажеш бе пич как може да пишеш толкова дълго и все едно и също. Не те знам като кво се изживяваш ама си нямаш представа колко си досаден с тея твойте евтини романи. Не може да няма начин да не демонстрираш логореята си многочасно ежедневно.
                  Опитвал ли си да кажеш що те кефи ЕУБГ в 10 точки със 100 знака, ама общо 100 знака

Kakво става , колеги ?

Снощи се появи КОРК и няма и 24 часа и пак правите опит да го изгоните. Тази ли цел преследвате ?

Всеки човек има някаква слабост.

Един пие , друг пише,
                  трети яде, четвърти краде и т.н.

Самия Корк каза , че има доста работа, но няколко дена ще попише. Нещо лошо в това ?

На който не му харесва начина му на изразяване - просто пропуска неговите постове. Толкова ли ви е сложно това ?

Хайде малко по-сериозно , моля.

Благодаря

Коментар

• Първоначално изпратено от boogie

Kakво става , колеги ?

Снощи се появи КОРК и няма и 24 часа и пак правите опит да го изгоните. Тази ли цел преследвате ?

Всеки човек има някаква слабост.

Един пие , друг пише,
                    трети яде, четвърти краде и т.н.

Самия Корк каза , че има доста работа, но няколко дена ще попише. Нещо лошо в това ?

На който не му харесва начина му на изразяване - просто пропуска неговите постове. Толкова ли ви е сложно това ?

Хайде малко по-сериозно , моля.

Благодаря
                    fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• cymru, отдавна съм те признал за находките ти на информация в нета. Последната статия, която предостави ще си позволя да я пусна отново в целия и вариант, защото мисля, че и първата и част е интересна

Insurance companies post losses worth ?75 mln in 2007
                      21 mai 2008 de Calina Mihali
                      Local insurance companies posted net losses totaling RON 253 million (?75.8 mln) in 2007, according to the President of the Insurance Supervisory Commission (CSA), Angela Toncescu. The balance sheet of insurers is negative for the second year in a row.
                      Net losses amount to 3.5 percent of total gross premiums subscribed in 2007, worth ?2.15 billion. These losses can be reduced by severe control of damages paid, especially in the case of car insurance, where the highest ratio of damages is registered, according to the President of Romania’s National Union of Insurance and Reinsurance Companies, Cristian Constantinescu. He added that increasing premiums is not a solution to diminish losses, as premiums already exceed client supportability limits.

The local insurance market totaled gross subscribed premiums worth RON 2.3 billion (?645.2 million) in the first quarter of 2008, some 16.8 percent higher year-on-year, while compensations paid amounted to some ?271 mln, 22.8 percent higher than in January-March 2007, Toncescu added.

Gross premiums subscribed in Q1 2008 made up one third of premiums subscribed in 2007, proving that the insurance market is experiencing significant growth, she said.

For this year, Toncescu estimates 25-26 percent growth on this market, especially for car and life insurance
                      За 2007:
                      - румънски застрахователен пазар: общ премиен приход от 2.15млрд. евро и 75млн. евро загуба
                      - Аситранс Евроинс: премиен приход от 27.8млн. евро (или 1.29% пазарен дял) и 80хил. евро печалба

1-во тримесечие на 2008г.:
                      - румънски застрахователен пазар: обю премиен приход от 2.3млрд. леи/645.5млн. евро
                      - Аситранс Евроинс: премиен приход от 35млн. леи (или малко повече от 1.5% пазарен дял) За едно тримесечие май са успели да откраднат около 0.2% от пазара :-) Да се надяваме, че така ще продължи и до края на годината. Ако накрая на 2008г. имат 1.7-1.8% пазарен дял, което е напълно постижимо, аз лично ще съм много доволен.

Ето и някои обявени планове на мениджмънта на Аситранс Евроинс:
                      - Изцяло налагане на марката Евроинс Румъния от юни месец тази година (доколкото разбирам от румънската преса от началото на годината се използват двете имена)
                      - Увеличение на капитала от 12.1млн. леи до 36млн. леи през втората половина на 2008г.
                      - В румънската преса изп. директор Богдан Стан е обявил следните средносрочни цели - влизане в топ 10 на застрахователите до 2009г. и до 2012г. 4% дял от пазара в Румъния, който аз при примерен,супер консервативен растеж от 25%/22%/20%/18%/15% за следващите пет години го сметнах към 5.34млрд. евро

Очевидно мениджмънтът на ЕУБГ си поставя ясни и амбициозни цели на множество различни фронта и си ги гонят. Според мен първите индикации са, че успяват ги постигат, което мен ме радва. Успех на всички по тази позиция. Не е препоръка

Коментар

• Странджа, още ли си в позицията?

Защо си в лошо настроение, ще изгрее слънце и тука и при ония сивите работи
                        А форума е приказка да става за едни, съвсем друго за други. Ако всички пишат лаконично и рядко като теб, на Инвестора ще му паднат акциите.

Alan Greenspan (нашия де) беше писал преди година, че "EUBG е приключение - и то едва започва"

Много хубави работи се случиха от тогава с дружеството, а горното е по-вярно от всякога, та се вълнуваме умерено

Поздрави

Коментар

• Мдам, всеки път като го чета и се чуствам като в църква:-))))

Коментар

• Пфу, спихна ми тва'то от тоя kork

Коментар

• Първоначално изпратено от kork
                              А мотото е страхотно и при това,вярно
                              Мдаммм... всяка прилика с оригинала разбира се е случайна...
                              Everyone has a history and we've got a bit of yours! - M2 COMMUNICATIONS
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Здрасти Prodigal,

може да е за малко,но ще гледам да съм на линия поне няколко дни.

Относно безплатните акции,напълно съм съгласен с теб,аз също не бих отказал някоя и друга от тях и аз като теб съм почти убеден,че в средносрочен план,ще станем свидетели на такова нещо ,но определно съм против паричен дивидент.

Относно кредитния рейтинг,мога само да изразя адмирации към мениджмънта на Еврохолд.
                                Новини като тази за рейтинга са всъщност още едно доказателство,че хората са сериозни и целеустремени и въобще не са на борсата от ден до пладне,а имат сериозни намерения за развитие.

Продигал,аз също нямам притеснение относно рисковете от намаление на рейтинга

Относно това,какво може да го повиши,бих казал,че не е невероятно,а по-скоро точно обратното е, в един краткосрочен план/началото на следващата година да речем/ увеличение на капитала с парични средства

Иначе виждам,че сме направили първата застраховка в Испания,а това наистина си е отлична новина

Поздрави Продигал!

Everybody has a story, we have a vision

Коментар

Working...
                                X