If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив до 08.09.11
Привет на kork !
Всеки път като се появиш така в някой труден момент и ме обземат едни бичи настроения...
Бях писал нещо по тоя повод. Хората прекалено често бъркат следствието с причината! Та и вашта е такава... Удавник и за сламка се хваща, затова и смятате че щом някой се е появил цената щяла да скочи?! Само че зависимостта е точно обратната... Корки се покрива за дълъг период когато цената пропада и се появява когато цената временно спре да пада. Само че, тоя път се е объркал нещо... :lol:
Мдддд,Надето добре го е казала.Но то и така се казва ,в прав текст ,за да могат да разберат и последните недоразбрали и недочули ,но същевеременно и без каквито и да е препоръки
nevermind,драго ми е да те видя и теб.Ами точно това правя,инвест и реинвест
Весели празници и на теб и още по успешна 2008 година.
Привет BattleRoyal,
радвам се,че оптимизма не те е напуснал.То и аз тук вече съм с едни такива огромни проценти ,но пък въобще и не се принтеснявам
Все пак холдинга достатъчно е дивесифицирал,а аз имам пълно доверие на мениджмънта.
Успех и на теб
пс
Смея да предполагам,че като отговорен мениджмънт,холдинга е подготвил коледна изненада на верните си акционери
Горното Не е препоръка,ей, нито за купуване,нито за продаване на акции.Горното е само едно мое пожелание към дядо Коледа и нищо повече
Привет Корк .Ти май поназнайваш нещичко май.И аз съм в кюпа с неразумните може би 60 %
Мдддд,Надето добре го е казала.Но то и така се казва ,в прав текст ,за да могат да разберат и последните недоразбрали и недочули ,но същевеременно и без каквито и да е препоръки
nevermind,драго ми е да те видя и теб.Ами точно това правя,инвест и реинвест
Весели празници и на теб и още по успешна 2008 година.
Привет BattleRoyal,
радвам се,че оптимизма не те е напуснал.То и аз тук вече съм с едни такива огромни проценти ,но пък въобще и не се принтеснявам
Все пак холдинга достатъчно е дивесифицирал,а аз имам пълно доверие на мениджмънта.
Успех и на теб
пс
Смея да предполагам,че като отговорен мениджмънт,холдинга е подготвил коледна изненада на верните си акционери
Горното Не е препоръка,ей, нито за купуване,нито за продаване на акции.Горното е само едно мое пожелание към дядо Коледа и нищо повече
Коментар
nevermind
Nadeto ot Karoll e strahotna!!!
-----------------------------------
pozdravi kork i ... invest and re-invest into EUBG!
Привет на kork !
Всеки път като се появиш така в някой труден момент и ме обземат едни бичи настроения...
Акцията си заслужава - ще влизам с още, нищо че с 80 % съм вече тук.
При такъв мениджмънт и резултати няма как да не им гласувам доверие.
Успехи на инвестиралите в Еврохолд !
Не е препоръка за нищо - само лично мнение
We have no money, therefor we shall have to think...
"Еврохолд България" е холдингово дружество, създадено в края на 2006 г. в резултат на сливането на "Старком холдинг" и "Еврохолд". Той е и наследник на бившия приватизационен фонд "Агроинвест", преименуван през 1998 г. на "Еврохолд".
Инвестиционният портфейл на "Еврохолд България" обхваща компании от сектора на финансовите услуги, продажбата на автомобили, недвижимите имоти и производството. Холдингът е сред малкото бивши приватизационни фондове, които активно работят по създаването на синергия между дружествата в портфейла си и съответно търси разрастване - както органично, така и чрез придобивания.
Холдингът е затворил кръга от услуги лизинг - застраховане - продажба на автомобили - рент-а-кар. Синергията им помага на групата да отговори адекватно на силната конкуренция в секторите застраховане, продажба и лизинг на автомобили. Най-важният отрасъл в групата е финансовият. Основните компании там са застрахователната "Евроинс", инвестиционният посредник "Еврофинанс", ЗОК "Св. Николай Чудотворец" и лизинговата "Евролийз ауто". Холдингът дори създаде застрахователен подхолдинг - "Евроинс иншурънс груп", който ще обедини "Евроинс", "Св. Николай Чудотворец" и наскоро придобития румънски застраховател "Аситранс асигурари".
При продажбата на автомобили холдингът също работи по развитието на сектора както с нови придобивания, така и чрез синергия с компании от сферата на недвижимите имоти. В тази връзка например "Еврохолд имоти" ще изгражда продажбено-сервизен център на "Нисан София" във Велико Търново. Дружествата на групата от сектора продават 6 марки автомобили, сред които "Нисан", "Рено", "Дачия", SAAB, "Опел" и "Шевролет".
По отношение на производствения сектор наскоро холдингът листна на борсата едно от основните си дъщерни дружества в бранша - производителя на консумативи за хемодиализа "Европал". Производственият сектор обаче засега остава леко на заден план на фона на активното развитие на финансовия и автомобилния сектор.
За кратката си финансова история на обединеното дружество показва стабилно засилване на позициите си. Очакваните консолидирани приходи за края на 2007 г. са 330 млн. лв. и нетна печалба от 22.7 млн. лв., като тази година ще е първата пълна финансова година за холдинга.
В сегашния си вид "Еврохолд България" се търгува на борсата от 14 февруари 2007 г. Първите няколко месеца бяха по-слаби, но впоследствие позицията спечели доверието на голям брой институционални инвеститори - местни и чуждестранни. Компанията е сред най-ликвидните позиции на пазара в момента и е част от борсовите индекси BG40 и BGTR30.
-------------------
"Еврохолд България"EUBGВизиткаСъзданена: 2006 г.Адрес: София 1797, бул. "Г.М. Димитров" №16,Телефон: 02 9651 653Предмет на дейност: холдинг - финанси, застраховане, търговия, имоти, търговияКапитал: 62.5 млн. лв.Последен отчет: 30 септември 2007 г.Изпълнителен директор: Асен МинчевКомпанията в числаПазарна капитализация към 15 декември 413 млн. лв.Минимална цена от началото на търговията 2.79 лв.Максимална цена от началото на търговията 9.21 лв.Средна цена към 15 декември 6.61 лв.Борсова търговия Брой сделки за последните 3 месеца 9349Изтъргуван обем акции за последните 3 месеца 3 395 955 Изтъргуван обем акции на 15 декември 65 631
------------------
Въпреки противоречивия старт на търговията с акциите на "Еврохолд България" през първото тримесечие на годината мениджмънтът успя да спечели доверието на инвеститорите, като позицията е сред най-активно търгуваните на БФБ към момента. Портфейлът на холдинга е добре структуриран, като е налице и синергетичен ефект между доминиращите в него отрасли - финансов (основно представен от застраховане и лизинг) и автомобилни продажби. Мениджмънтът демонстрира подчертано агресивна политика за увеличаване на пазарния дял, като през юни бе постигната договореност за придобиване на 14-ия по размер на премийни приходи румънски застраховател, както и свързаната с него компания за автомобилен лизинг. Нови подобни придобивания могат да бъдат очаквани в средносрочен план в изпълнение на предприетата стратегия за постигане на дял от 3-5 % от пазара на общо застраховане в страните от Балканския полуостров. При спада на пазара последните месеци EUBG загуби около 30% спрямо върха си. При актуализираната прогноза за нетна печалба от 18.6 млн. лв. за 2007 г. P/E възлиза на около 22, което е под средното за пазара. С оглед на това, както и предвид експанзионистичната политика на холдинга, предполагаща запазване на ръстовете в резултатите, считам, че акциите на "Еврохолд България" имат значим потенциал за поскъпване.
"Еврохолд България" е създаден през декември 2006 г. след обединението на "Старком холдинг" и "Еврохолд", след което акциите на холдинга бяха пуснати на вторична търговия през февруари 2007 г. В портфейла на "Еврохолд България" с най-голяма тежест е секторът на финансите. Три от включените дружества в холдинга се търгуват на БФБ - София, най-голямата е застрахователната компания "Евроинс", химическата "Формопласт" и наскоро излезе и фармацевтичното дружество "Етропал".
При започването на вторичната търговия емисията на "Еврохолд България" предизвика силен инвеститорски интерес, но разпродажбите и последвалото увеличение на капитала в доста кратък срок от излизането на дружеството до известна степен разколебаха инвеститорите. Последвалите положителни новини за придобиване на мажоритарен пакет от румънската застрахователната компания Asitrans Asigurari възвърна доверието на инвеститорите. Разбира се, това бе подкрепено и от последвалите добри счетоводни отчети на холдинга и изказаната от мениджмънта ясна визия за развитието на бизнеса. Въпреки кратката си борсова история в момента "Еврохолд България" е основна позиция при повечето институционални инвеститори.
г-н Памукчиев, купувам /но и продавам/ разбира се, и гледам да поддържам кеш на 30%
/иначе никой не ти пречи да си мислиш и си пишеш каквото си искаш.../
такова е положението, имам бройки и ако ми дадат на ниско, също нема да откажа, че ей го днеска и Хима се подгъна, та и там чекам ...
Ветре, нищо лично, ама си спомням, че CHIM купува на 15лв, преди това не знам къде...
Сега пак ще купуваш...
Ти или купуваш по 3 акции на олимпийския принцип, или разполагаш с неограничен ресурс. И в двата случая не виждам особен смисъл от участие на БФБ.
Ей, избушиха мй убавата акция. ама и аз ще ги избушим после :-) :-)
Мецаните разкешват за предстоящото ИПО "САНТА КЛАУС" и "Гражданска отговорност" :-) :-)
Първоначално изпратено от Слънчев вятър
корк, никакви позиции не сме удържали, избушени сме почти на 6,40 тече корекция навсякъде ..
изразеното мнение не представлява препоръка за покупка или продажба на ЦК.
Привет Нестор,прав си,добрите новини не се взимат под внимание,но всичко е до време.
Ветре,то и аз си имам бройки тук,и то немалко,ама и аз няма да откажа да си купя на ниско
пс
Тук ми се струва,че отново ще гледаме един молко позабравен римейк на филма "Защо ли не те купих по-рано"
Спомням си в недалечното минало,че цената тук стоя доста време на нива около 3-4 лева и беше подложена на голям натиск,после се случи така,че хората се втурнаха да купуват на 5 и 6 лева.Според мен,много е вероятно съвсем скоро да наблюдаваме пак този малко позабравен филм,само че нивата на покупка ще са около 8-9 лева.
Горното разбира се не е препоръка,само свободни разсъждения за филмовото изкуство и най-вече искренно възхищение от моя страна към таланта на великолепните сценаристи
Здравейте приятели, CENHL и други разбира се са в подобна ситуация. Явно добрите отчети не действат, но и това ще преживеем.
Както се казва: " Ние да направим каквото трябва, пък да става каквото ще. "
е чекам отдолу за всеки случай, требва да се подпира все пак, а и ако може - нека кеша да работи
то всичко плаче за изчекване отдолу ...
Така е Ветре,и аз така правя,ама честно да ти кажа,някой позиции(като тази де) много привлекателни ми се виждат и направо си ги взимам отгоре,без да ги чакам много много отдолу.Не знам защо така,може би защото ми се струват много са изкусителни тези цени
Коментар