IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• momcheta, polojenieto rozovo li e, ili da ?

Коментар

• Не бих могъл да разгадая съвсем къде точно участва Facts, но по логиката че го срещам в темата Forex, а там е почти сигурно, че участва , правя аналогия, че има акции от EUBG, навярно има и в MONBAT.
      Според наблюденията ми почти всички които се занимават с Forex, имат и акции на БФБ, съвсем нормално е. Нелогично е човек да взима участие и то съвсем дейно , в тема по позиция в която не притежава акции, все пак хора сме и пишем по въпроси които ни вълнуват поради материалният ни интерес в тях.
      Предполагам, че Facts е ерген, в това също няма нищо лошо.

П.П. Последното разбира се в рамките на шегата, аз също съм се оженил малко по-късно от обичайното.

Коментар

• Първоначално изпратено от Facts
        Първоначално изпратено от Bouns
        Фактс, по-вероятно е корк да е разтоварил натоварената си програма и сега да пише във форума, с цел да вдъхне малко надежда на разтревожените съакционери.
        Bouns, има само един единствен начин по който някой може да вдъхне надежда на разтревожени съакционери! Този начин е като започне да купува акцията!!! Без такова действие, всички публични изяви се наричат манипулация...

Такъв род "благородни прояви" са продиктувани най-вече от собствената разтревоженост на въпросните лица за собствените им инвестиции.
        Фактс, занасяш ли се . Откакто акцията падна под 8 лева сутрин се будя с натрапчивото чувство, че нямам достатъчно акции в портфейла си . Докато не иде на прилични нива по-скоро ще забравя да си изпия сутрешното кафе, отколкото да не си взема някоя бройка. Когато цената стане безобразно ниска купувам и големи за мен количества, като такива нива бяха 7.2, 6.7, 6.5 (време е да обръщаме де .

Не съжалявам за нито една от купените бройки тъй като за мен добре структурирания портфейл е много по-важен от няколко хиляди пропуснати ползи. Тези ползи се възстановяват в пъти, при вярна преценка. Поговорката: “Не ми казвай от къде идваш, а на къде си тръгнал” важи с особена сила при търговията с акции, а в случая съвпада и с мотото на дружеството

За последните 3 месецът са изтъргувани 3.3 милиона акции, което за нашия пазар и за свободно търгувания обем на позицията е доста сериозна бройка, предвид че са минали предимно на малки сделки и подкрепата е от пазара като цяло, а не от конкретни ИП.

Количествените натрупвания под формата на рязко подобрени: фундамент и перспективи пред дружеството неминуемо ще се отразят на цената, независимо кой какви планове има

Коментар

Първоначално изпратено от kork
          Facts,нали не допускаш...
          Допускам че пишеш свободни съчинения!

Първоначално изпратено от НЕСТОР
          Знам аз, че всички тайно купуват тука, ама истината скоро ще излезе наяве.
          :lol:

Facts,само това ли можа да измислиш.Недей така бе човек,репутацията трябва да се пази и отстоява.Вероятно с този си пост реномето ти падна с поне 25% ,недей така,стегни се,измисли нещо,защото както е тръгнало,ще си изгубиш и малкото достойнство което притежаваш....

пс
          може да използавш методи като:
          Брейнсторминг
          Метода Делфи
          и т.н.

пс
          Може и да ползваш метода на трите П-та,а именно, съсредоточи се върху Перспективите,Приходите, Печалбата...

Коментар

• Първоначално изпратено от Borsalino
            Първоначално изпратено от Слънчев вятър
            корк, никакви позиции не сме удържали, избушени сме почти на 6,40 тече корекция навсякъде ..
            Ветре, верно всичко тече, ама нали все за пуста ЛИКВИДНОСТ се борим?
            Та стойността на портфейлите намери тук дупка там дупка и изтича...

Корк, здравей... тук всичко е на 6..., цената на EUBG също :-)
            Привет Borsalino,хубаво е,че освен всичко друго,и чувството ти за хумор е на 6
            Относно цената на EUBG,ами то не е лошо че сме отличници,ама шестобалната система нещо не ни е по мярка,вероятно сме порастнала за нея и една десетобална ще ни приляга доста по добре
            -----------------------

Нестор,за интереса на Facts тук може човек и докторат по психология да напише,но вероятно има нещо вярно в това за което ти,а вероятно повечето от пишещите тук са се досетили,а именно,че само човек с някакъв определен интерес може така настойчиво да пише тук.Аз не крия своя,имам акции,но пък мога да си призная,че и много много не ме интерусава какви ги върши Facts тук,или където и да било другаде.
            Мен ме интерсува само едно,дружеството в което съм акционер,да продължава да се развива с тези темпове с които се развива и досега,а защо не и още по-бързо.Всичко друго е на заден план.
            ----------------------------------------------------

Samail,разбира се,че не нищо лично,нали знаеш,просто бизнес
            А за гарджето,ами виж,аз се чувствам отлично като акционер на една от най-добрите и перспективни компании които се търгуват на БФБ(не че няма и други добри,носе броят на пръстите на едната ръка),и отвреме на време не мога да се въздъжа,за да не хваля добрите перспективи или възможности пред компанията в която съм акционер.Все пак,не казвам нещо ново,или невярно,просто моята гледна точка.

пс
            Съвсем на живо наблюдавах един небеизвестен човек,даже доста нашумял напоследък,който каза,че е комплимент за него,че можел да клати пазара
            Е,аз не смятам,че мога да го клатя,а е не ми е това идеята.Който си мисли,че може да го клати,вероятно ще бъде изклатен...от пазара

Коментар

Бях писал нещо по тоя повод. Хората прекалено често бъркат следствието с причината! Та и вашта е такава... Удавник и за сламка се хваща, затова и смятате че щом някой се е появил цената щяла да скочи?! Само че зависимостта е точно обратната... Корки се покрива за дълъг период когато цената пропада и се появява когато цената временно спре да пада. Само че, тоя път се е объркал нещо... :lol:
              Появата или липсата на kork не ме кара да купувам или продавам. Предполагам има други по-интересни ангажименти освен да виси като зомби пред COBOS-a (както май правиш ти) и е добре и ние чат пат да се отлепяме от мониторите - да обърнеме внимание на света около нас и да изкараме някой друг лев с по няколко нули за да си понапазаруваме преди срива или скока каквото дойде.
              Просто споделям че ми се оправя настроението, когато се появи човек, който пише смислени неща които си струва да се четат. Понякога и ти успяваш да събудиш полезни размисли у мен но много рядко - само като се излъжеш да посочиш някакви аргументи, цифрички и т.н. - нещо различно от "света се срива, БФБ преди него, потоп, паника" и т.н. Ако имаш нещо конкретно да кажеш ок - с интерес ще го прочета, иначе - само пълниме с драсканици форума, за което се извинявам на четящите.
              А и холдинга откъдето и да го погледнеш все има за какво да се хванеш - мениджмънт, резултати, диверсификация, перспективни отрасли, синергия... Как да не купиш
              Успехи !
              We have no money, therefor we shall have to think...

Коментар

• Първоначално изпратено от kork
                Facts,нали не допускаш...
                Допускам че пишеш свободни съчинения!

Първоначално изпратено от НЕСТОР
                Знам аз, че всички тайно купуват тука, ама истината скоро ще излезе наяве.
                :lol:

Коментар

• Знам аз, че всички тайно купуват тука, ама истината скоро ще излезе наяве.

Facts вероятно е напълнил още когато цената гравитираше около 3.30 и пълни във всички удобни моменти, за какво ще му е да пише по тази тема, ами защото го вълнува, нали и ние затова пишем тука.
                  Някой срещал ли го е да пише в темите за банки, например. Просто там не участва с акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от Слънчев вятър
                    корк, никакви позиции не сме удържали, избушени сме почти на 6,40 тече корекция навсякъде ..
                    Ветре, верно всичко тече, ама нали все за пуста ЛИКВИДНОСТ се борим?
                    Та стойността на портфейлите намери тук дупка там дупка и изтича...

Корк, здравей... тук всичко е на 6..., цената на EUBG също :-)

Коментар

Първоначално изпратено от Bouns
                      Фактс, по-вероятно е корк да е разтоварил натоварената си програма и сега да пише във форума, с цел да вдъхне малко надежда на разтревожените съакционери.
                      Bouns, има само един единствен начин по който някой може да вдъхне надежда на разтревожени съакционери! Този начин е като започне да купува акцията!!! Без такова действие, всички публични изяви се наричат манипулация...

Такъв род "благородни прояви" са продиктувани най-вече от собствената разтревоженост на въпросните лица за собствените им инвестиции.
                      Facts,нали не допускаш,че всички хора мислят като теб,а още повече,действат като теб.Това,че ти си пишеш,за да си изкарваш насъбраната негативна енергия от неуспешните сделки на форекса,е вероятно добре за теб,но рано или късно,понеже не премахваш причинителя на тези негативни настроения, писането на глупости из темите ,и конкретно в тази, няма да ти носи облекчение,а точно обратното.Така че,недей мери хората с твоя аршин,това разбира се,съвсем приятелски,да не вземеш нещо да се обидиш,че да спреш да пишеш в темата.Все пак,ти си и талисмана

Относно това кой е разтревожен и кой не,мисля,че дори и с невъоръжено око може да се забележи,и то доста отдалеч.Все пак,дори и без да искаш,признаците на незадоволеност,неудовлетвореност и неуравновесеност в твоето поведение са очевадни.
                      Съвсем приятелски съвет,отпусни му малко края бе човек,идват празници,излез малко навън,разтъпчи се,помириши въздуха,усмихни се на някоя мацка,покана ни я на околосветско пътешествие,въобще,вкарай малко авантюризъм.разбира се,не се разпасвай напълно,защото има опасност,да си промениш напълно светогледа и тогава твоя песимисъм ще ни липсва,но все пак,може и малко да се отпуснеш

пс
                      Само не зная,откъде предположи,че не съм купувал досега,че не купувам в момента,и че няма да купувам и за в бъдеще.
                      Нали ти е ясно,че точно на теб,отчет за сделките си няма да ти давам

Коментар

• Абсолютно съм съгласен че резултата са спорадични сделки, а фактс - те някои хора купуват вече почти 2 месеца, все по-евтино и по-евтино.....
                        това не е препоръка.

Коментар

• Ei tuk veche sam saglasen s Facts.
                          I az imam akcii i tuk i na oshte mesta, no riadko pisha i pribiagvam do podobni "blagorodni proiavi".

Kork, nishto lichno- prosto poniakoga mi se struva, che vseki si zashtitava investiciatai che negovoto "gardje" e nai-hubavoto ...

Inache az mislia, che s izkazvania po forumi - ne moje da se mesti pazara - moje niakoi i druga sdelka i niakoi i drug nachinaesht da se pozabludi, no ne moje da se promeni posokata.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bouns

Коментар

• Привет PLP,значи,не поназнайвам нищо конкретно,но мениджмънта досега не е правил необосновани изказвания,и си мисля,че и сега не така.
                              А защо предполагам,че ще имаме добра новина,може би заради това:

Имате ли интерес към покупката на застрахователни компании и в други страни на Балканите? Кога да очакваме следваща сделка?
                              * През март 2007 година обявихме инвестиционната програма на Еврохолд България, част от която е и покупката на застрахователни компании в региона. Румъния е първата стъпка. Амбицията ни е да изградим регионален застрахователен холдинг с няколко дъщерни застрахователни дружества. Надяваме се в рамките на 2007 година в структурата на Еврохолд България да има поне още една чужда застрахователна компания.
                              това е оттук
                              http://www.monitor.bg/bussiness/arti...id=40&eid=1239

Иначе,не смятам,че 60% инвестирани тук са нещо неразумно,по скоро тъкмо обратното

успех ти желая
                              -----------------------------------------------------------

Хм,Facts,и аз бях писал нещо по този повод,за някой заблуди и т.н,та чак и отделна тема бях създал,ама не за това иде рече сега...
                              Иначе ,специално за теб,като принципно мъдър човек,и в израз на уважение разбира се,ще ти цитирам нещо великолепно,и съм сигурен,че ще разбереш това което искам да ти кажа

„Който не знае,
                              и не знае, че не знае,
                              е глупак -
                              ИЗБЯГВАЙ ГО.

Който не знае,
                              и знае, че не знае,
                              е ученик -
                              НАУЧИ ГО.

Който знае,
                              и не знае, че знае,
                              спи -
                              СЪБУДИ ГО.

Който знае,
                              и знае, че знае,
                              е мъдрец -
                              СЛЕДВАЙ ГО!“

Нека бъдещето покаже,кой се е объркал.......

Горното не е препоръка за покупка или продажба на акции,но е препоръка за мислене,преди да се пише,говори или действа!

Коментар

• Фактс, по-вероятно е корк да е разтоварил натоварената си програма и сега да пише във форума, с цел да вдъхне малко надежда на разтревожените съакционери. Това е една много благородна постъпка. Все пак не са много позициите по които има застъпници от неговия ранг

Коментар

Working...
                                X