IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив до 08.09.11

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• prodigal написа:
    ...Застраховането си е машина за пари, която за момента е нова технология за нас Wink

Сорри, че отговарям на въпроса ти, без да си ме питал Smile.
    Добре ,че има още един колега на моето мнение......
    Повече от 60% от портфеила ми е от застрахователни и банкови акции..
    Имам акции и в Евроинс и БСТР .... и затова чакам официалната статистика за застраховането ... за анализ...., ако се качи цената на единия застраховател , ще се качи и другия ....
    Завиждам Ви за епичната битка , която водите за вдигане на цената на EUBG.....Успехи....
    Не е препоръка за покупко и продажба на акции.

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
      kork винаги с интерес съм чел твойте анализи , даже и съм те цитирал , но тук нещо с паранормалното ли имаш предвид..... , няма ни един цитиран застраховател.....
      Говорим за развитието на сектора и ролята на ''по-малките'' играчи. Данни и добри прогнози има, а публични дружеств за сега не много (от което пазара само губи).
      Застраховането си е машина за пари, която за момента е нова технология за нас

Сорри, че отговарям на въпроса ти, без да си ме питал .

Коментар

• Първоначално изпратено от kork
        Първоначално изпратено от meche_cveti93
        kork винаги с интерес съм чел твойте анализи , даже и съм те цитирал , но тук нещо с паранормалното ли имаш предвид..... , няма ни един цитиран застраховател.....
        Благодаря за добрите думи meche_cveti93!Аз също с интерес чета твоите мнения.
        А относно въпроса,ами виж,аз не съм си позволявал досега да ходя да пиша против някой дружество които са листнати на БФБ/без няколко изключения разбира се,но те са били поскоро в духа на шегата/а ако трябва да цитирам кои губи дял,то със сигурност ще засегна някого,а не бих искал да е така.Просто пиша,че Евроинс печели/факт/а кой губи,ами който иска лесно може да провери и изчисли.

Защитата на върха е по-трудна от изкачването му

Евроинс се изкачва.Мисля,че за акционерите на Еврохолд това е най-важното!
        здр. Корк,

е хубаво де, ама направо големи подигравки с нашия застраховател

(то и майчето е за резил с тая цена ама....)

имам и от двете

Коментар

• Първоначално изпратено от meche_cveti93
          Благодаря за добрите думи meche_cveti93!Аз също с интерес чета твоите мнения.
          А относно въпроса,ами виж,аз не съм си позволявал досега да ходя да пиша против някой дружество които са листнати на БФБ/без няколко изключения разбира се,но те са били поскоро в духа на шегата/а ако трябва да цитирам кои губи дял,то със сигурност ще засегна някого,а не бих искал да е така.Просто пиша,че Евроинс печели/факт/а кой губи,ами който иска лесно може да провери и изчисли.

Защитата на върха е по-трудна от изкачването му

Евроинс се изкачва.Мисля,че за акционерите на Еврохолд това е най-важното!

Коментар

• kork винаги с интерес съм чел твойте анализи , даже и съм те цитирал , но тук нещо с паранормалното ли имаш предвид..... , няма ни един цитиран застраховател.....

Коментар

• Интересни данни
              С няколко думи да кажа най-важното което е очевидно от долната статия,поне за мен разбира се

1)Статистиката е кристално ясна,"лидерите"губят ,Евроинс ПЕЧЕЛИ/и други компании разбира се,но нас ни интересува Евроинс/!
              2)Сектора в който оперира Еврохолд/EIG/е свръхперспективен,както в България,така и в Румъния,Македония,/...../!
              3)......
              4)......
              5)Отлични предпоставки за ултрарастеж/справка,степента на застрахователно проникване в България/

пс
              Интерпретирането на данните за пенсионните фондове в края на статията ще ги оставя на фантазията на всеки от четящите и пишещите тук

Мнението ми не е препоръка за покупка или продажба на акции на Еврохолд.Притежавам акции на Еврохолд.

Ето и статията:
              Конкуренцията при застрахователите се засилва Близо 1.5 млрд. лв. са приходите в бранша
              от Валентина Илиева, valentinail@dnevnik.bg
              [47 прочитания]

днес, 18:35
              Постепенно намаляване на относителния дял на четирите най-големи застрахователни компании както в общото застраховане, така и в животозастраховането се наблюдава през изминалата година. Това означава намаляване на концентрацията в бранша и засилване на конкуренцията. Това очерта като тенденция в застрахователния сектор Живка Славкова, началник отдел в управление "Застрахователен надзор" в Комисията за финансов надзор, по време на международното финансово изложение "Банки, Инвестиции, Пари" в Пловдив.

Делът на първите четири компании в общото застраховане към края на 2007 г. е 52.22%, а в животозастраховането намалява до 67 на сто от 73 процента през 2006 г., посочи още тя.

Брутните премийни приходи на застрахователния пазар за 2007 г. са 1.498 млрд. лв., като номиналният ръст спрямо предходната година е 21%. При отчитане на средногодишна инфлация от 8.4 на сто реалният ръст на приходите в бранша е 10.8%. Степента на застрахователно проникване в България през миналата година е 2.73 на сто при 2.54% за 2006 г. За сравнение, във Великобритания този показател е 16.5%, във Франция - 11 на сто, а в Ирландия - 10.4%. По предварителни данни за миналата година се очаква застрахователната плътност у нас да бъде 100.9 лв. при 162.38 лв. за 2006 г. И по двата показателя България изпреварва Румъния, допълни Живка Славкова.
              Общото застраховане е реализирало 1.264 млрд. лв. премиен приход през изминалата година, което е ръст от 19.1%. При животозастраховането брутният премиен приход възлиза на близо 234.1 млн. лв., нараствайки с 25.7 на сто спрямо предходната година. Общозастрахователните компании са изплатили обезщетения за 454.4 млн. лв. (увеличение от 25%). При животозастраховането изплатените обезщетения са 77.3 млн. лв., нараствайки с 13.6 на сто.
              Прогнози за пенсионния бранш

Нетните активи на пенсионните фондове ще достигнат около 6 млрд. лв. през 2010 г., прогнозира Валентина Динкова, директор в управление "Осигурителен надзор" в КФН. Постъпленията от вноски общо за фондовете за допълнително осигуряване ще достигнат 890 млн. лв през 2010 г., за тази година се очаква те да бъдат 675 млн. лв., а за 2009 г. - 780 млн. лв.

Коментар

• Първоначално изпратено от Claviceps
                Първоначално изпратено от intriga
                Първоначално изпратено от Claviceps
                Колеги , готови ли сте за ралито ?
                ??????????
                ПРОСТО ПОВДИГАМ НАСТРОЕНИЕТО И ДУХА НА ВСИЧКИ АКЦИОНЕРИ НА ЕВРОХОЛД БЪЛГАРИЯ !
                ПРИТЕЖАВАМ АКЦИИ !
                НЕ Е ПРЕПОРЪКА ЗА НИЩО , САМО ЗА СВЕЖО НАСТРОЕНИЕ !

Коментар

• Хайде давайте отчета деееее!

Коментар

Сега трябва да вдигаш настроението, а уж се готвехме за рали
                    При тази вяла търговия , позицията се държи добре.
                    Преминхме нивата от 5.55 лв. , сега тествахме 5.68 успешно.За мен това е добра новина .

Коментар

• Сега трябва да вдигаш настроението, а уж се готвехме за рали
                      Лешояда е търпелива птица

Коментар

• Що бе? Настроението си е повече от добро. При днешната сесия, тук сме направо за банкет. Обикновенно тук го отнасяше първи. Вече седмица - две нещата тук се успокоиха. 25 дни х 3ст. = 75 ст./месец. Кво по хубаво от това. Бавно но славно.

Коментар

• Първоначално изпратено от intriga
                          Първоначално изпратено от Claviceps
                          ??????????
                          ПРИТЕЖАВАМ АКЦИИ !

Коментар

??????????
                            ПРИТЕЖАВАМ АКЦИИ !

Коментар

Дано стигне 6,30 този път, че вече ми омръзна да го чакам.
                              Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

??????????

Коментар

Working...
                                X