If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Еврохолд България АД (4EH / EUBG) - архив до 08.09.11
Днес, застрахователната агенция на Евроинс в Испания – Omega Diez, сключи първата полица по Гражданска отговорност. Застрахованото лице е от провинция Мурсия, Югоизточна Испания, а застрахованият автомобил е Рено Меган. Платената застрахователна премия е на стойност 952 евро
Нямам представа какъв е бил тоя Меган, ама в новината ми направи впечателние колко е била тая Гражданска .... 952 евра!!! ... И ние скоро май ще започнем да клоним към техните цени на застраховките, защото те към нашите със сигурност няма да започнат да клонят... 2-3 милиона евра са 2 100 - 3 100 Мегана по 952 евро... Абе колкото повече си мисля за тази акция, толкова по-трудно ми става да се въздържам да не се самонадъхвам, за да остана евентуално обективен :-)
абе колкото повече мегани толкова по добре ................... офффффффф
съвсем се обърках ......... абе колкото повече ........ толкова повече
Днес, застрахователната агенция на Евроинс в Испания – Omega Diez, сключи първата полица по Гражданска отговорност. Застрахованото лице е от провинция Мурсия, Югоизточна Испания, а застрахованият автомобил е Рено Меган. Платената застрахователна премия е на стойност 952 евро
Нямам представа какъв е бил тоя Меган, ама в новината ми направи впечателние колко е била тая Гражданска .... 952 евра!!! ... И ние скоро май ще започнем да клоним към техните цени на застраховките, защото те към нашите със сигурност няма да започнат да клонят... 2-3 милиона евра са 2 100 - 3 100 Мегана по 952 евро... Абе колкото повече си мисля за тази акция, толкова по-трудно ми става да се въздържам да не се самонадъхвам, за да остана евентуално обективен :-)
Защо тук чужденците от АйЕнДжи са ни се издразнили нещо? Гледам последните три месеца само продавали и нетно са продали около 110 000 бройки... Нали чужденците се предполагаша, че са "добрите" инвеститори?! Сега преди някой да ме е нападнал, че съм следял какво правят другите и че така не трабвало, бързам да се оправдая, че тук позицията си вече съм я заел и сега се възползвам от малкото си свободно време и следя... Пък и нали скоро с великата Ксетра няма да можем да следим кой какво прави и как го прави, та аз сега се възполвам за последно :-)
АйЕнДжи ги е яд че ги изместваме от пазара в Испания и скоро време ще им отправим враждебна оферта за закупуване хихихихи
Коментар
оптимистка
Първоначално изпратено от cymru
Съдейки по-последната сделка с продавач 105 и купувач 108 за 966 бр. мисля, че акциите на 105 за продаване поне за днес свършиха.
Вероятно е така,но пък аз с чиста съвест мога да кажа,че доста им помагам на 105 да се освободят от така ненужните им акции на Еврохолд,най-малкото,защото това са ми много нужни акции
Евроинс България сключи първата си застрахователна полица в Испания
Днес, застрахователната агенция на Евроинс в Испания – Omega Diez, сключи първата полица по Гражданска отговорност. Застрахованото лице е от провинция Мурсия, Югоизточна Испания, а застрахованият автомобил е Рено Меган. Платената застрахователна премия е на стойност 952 евро.
Евроинс очаква през следващите дванадесет месеца да реализира премиен приход между 2 и 3 милиона евро. Законодателството в Испания предвижда автоматично подновяване на всяка сключена застрахователна полица, на базата на което Евроинс прогнозира значителен растеж на премийния си приход през следващите години.
Компанията е стартирала дейност и по предлагане на застраховки Карго и Отговорност на превозвача в Испания.
Евроинс внесе през м. януари 2007 г. в Комисията за Финансов Надзор искане за разширяване на териториалния обхват на дейността си в следните 8 страни от ЕС - Австрия, Белгия, Германия, Гърция, Испания, Италия, Франция и Румъния. Искането е подадено съгласно разпоредбата на чл. 50, ал. 2 от КЗ за свобода на предоставяне на финансови услуги. Нотификационната процедура се финализира в средата на м. март 2007 г.
Работата по проекта започна още през м. септември 2006 г., когато бе сформиран екип и бяха осъществени първите контакти с местни застрахователни посредници. Успоредно се извършиха редица анализи на потенциалните чуждестранни пазари и възможностите за адаптиране на продуктовата гама на Евроинс, както и преговори за организиране на съответна презастрахователна програма, която да създаде възможност Евроинс да бъде разпознат като гъвкав и надежден застраховател.
Защо тук чужденците от АйЕнДжи са ни се издразнили нещо? Гледам последните три месеца само продавали и нетно са продали около 110 000 бройки... Нали чужденците се предполагаша, че са "добрите" инвеститори?! Сега преди някой да ме е нападнал, че съм следял какво правят другите и че така не трабвало, бързам да се оправдая, че тук позицията си вече съм я заел и сега се възползвам от малкото си свободно време и следя... Пък и нали скоро с великата Ксетра няма да можем да следим кой какво прави и как го прави, та аз сега се възполвам за последно :-)
Заради служебното разпределение няма да имат грижи с бройката. То част от мардите няма да имат, та те. Въпросът е да хванеш добър дял от началото, че после трудно човек си сменя фонда.
Toва служебно разпределение , няма ли да стане след одобрение на фондовете ?
То щото напр. 5 мил. българи , при изискване за 100К , се получава , че може да регистрират 50 дружества - териотично .
Не са 5 млн. а 7,5 млн., абсолютно всеки гражданин на България трябва да е осигурен и това е предимството на здравните пред пенсионните фондове.
Освен 2,5 пенсионери има и още 1,5 деца до 18г., да не забравяме и 400 000 безработни, които иначе са изключени от пенсионното осигуряване.
Другото предимство е и по-високата вноска 8% , срещу 5% за ДЗПО, което е предпоставка за много по-бързо акумулиране на средства.
Доколкото разбрах 100 000 осигурени трябва да съберат към края на годината, но иначе за лиценза за пълна дейност изискването е към средата или края на 2009г във фонда да има минимум 500 000, което теоретично дава място на 15 дружества.
Важен е въпросът и как ще се прави служебното разпределение - дали пропорционално на набраните от всяко дружество клиенти или по-равно, добре е този въпрос да е решен отсега, защото после ще има спорове - най-големите ще искат пропорционално, най-малките по-равно. Ако е уредено отсега, изхождайки от ниската база, сигурно никое дружество няма да има против служебното преразпределение да се прави по-равно, така могат и разходи за реклама да се спестят.
Да не забравяме, че след 1 януари 2009 ще започне по-интересното. Според мен ще има здрава консолидация, ако примерно 30 дружества са набрали над 100 000 клиенти. Ще има и играчи, които ще се включат само заради възможността да продадат бизнес с няколко десетки или стотици хиляди клиенти, макар че нивото на искания капитал е доста високо. Така, че най-малкото възможности за лавиране ще има доста.
Относно бройката на акционерите на ЕУБГ да не забравяме, че те имат и семейства и роднини. Аз например ще докарам минимум 8 клиента.
Заради служебното разпределение няма да имат грижи с бройката. То част от мардите няма да имат, та те. Въпросът е да хванеш добър дял от началото, че после трудно човек си сменя фонда.
То щото напр. 5 мил. българи , при изискване за 100К , се получава , че може да регистрират 50 дружества - териотично .
За всички които отговарят на останалите изисквания Да бяхме по големи навремето, че да отворим по един пенсионен, сега нямаше да я мислим борсата. Шегичка, пенсиите са големите на деня, няма спор.
Изискванията редуцират потенциалните кандидати до сегашните играчи горе долу.
10 мил капитал и никакъв опит, изградени схеми, договори и т.н не предполага бърза възвращаемост, а и не всички ще са на кяр без добра система.
Върти ми се нещо 36К физически и юридически. Това е без значение тъй-като доста по-малко хора наистина биха си избрали фонд заради акцията. Групово фирменото записване е забранено, но на практика се получава, че не е проблем да запишеш половината служители.
Те тази схема са я отработили вече (и аз съм осигурен по нея, без да съм виждал техен представител и то през фирма в която не работя).
Фондовете, които са набрали до началото на следващата година над 100 хил. души, ще получат лиценз от Комисията по финансов надзор и ще могат да работят паралелно с Националната здравноосигурителна каса /НЗОК/ през 2009 г. За да стане това обаче те ще трябва да имат 10 млн. лв. гаранционен капитал и да докажат произхода на парите си. По този начин ще бъдат допуснати в задължителното здравно осигуряване само сериозни дружества и няма да има фалити, каза Първанова.
От 1 септември всички български граждани ще трябва задължително да си изберат втори здравноосигурителен фонд. Тези, които не посочат такъв, по подобие на пенсионното осигуряване, ще бъдат преразпределени служебно през декември. Това каза вчера д-р Антония Първанова, зам шеф на парламентарната здравна комисия на дискусия, на която беше представен моделът на управляващото мнозинство за реформи в здравния сектор.
Коментар