IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българска роза Карлово (ROZA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от Николай Митанкин Разгледай мнение
    Решения от заседание на КФН на 15.07.2015 г.
    На заседанието си на 15.07.2015 г. КФН реши:
    ...
    3. Вписва емисия в размер на 5 083 431 лв., разпределени в 5 083 431 броя обикновени, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев, издадена от „Българска роза” АД, в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 267 549 лв. на 5 350 980 лв. с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа.
    аа какво реши Стара планина???? мноооого предлаганееее ???

    Тук бихте ли пояснили г/н Митанкин ???

    Коментар


    • ееее не е като да няма предлагане

      Коментар


      • 42,- BGL predi split-a

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Николай Митанкин Разгледай мнение
          Решения от заседание на КФН на 15.07.2015 г.
          На заседанието си на 15.07.2015 г. КФН реши:
          ...
          3. Вписва емисия в размер на 5 083 431 лв., разпределени в 5 083 431 броя обикновени, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев, издадена от „Българска роза” АД, в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 267 549 лв. на 5 350 980 лв. с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа.
          Това си е наистина добра новина!

          Коментар


          • Решения от заседание на КФН на 15.07.2015 г.
            На заседанието си на 15.07.2015 г. КФН реши:
            ...
            3. Вписва емисия в размер на 5 083 431 лв., разпределени в 5 083 431 броя обикновени, безналични акции с право на глас, с номинална стойност 1 лев, издадена от „Българска роза” АД, в резултат на увеличение на капитала на дружеството от 267 549 лв. на 5 350 980 лв. с цел търговия на регулиран пазар на ценни книжа.

            Коментар


            • good times

              "Ароматният" бизнес с козметични продукти у нас процъфтява. Българските фирми - производители, печелят и не спират да влагат пари в развитие. Предимствата им са в близостта до европейския пазар, по-малкия разход за транспорт, умерени инвестиции за реклама и т. н., което им позволява да поддържат високо качество на продуктите, но на достъпна цена.

              "Българска роза" АД - Карлово, присъства активно на вътрешния пазар за натурално-ароматични продукти и през 2015 година. Занимава се и с покупка на същите от други доставчици, за което фирмата има голям потенциал благодарение и на изпитателната си лаборатория, без която търговия с тези изделия с външни доставчици е немислима.

              Карловската фирма възнамерява да увеличи 20 пъти капитала си, и то само със собствени средства. Това стана по препоръка на акционера "Стара планина холд" АД, който контролира 49.99% от капитала. Увеличението ще стане за сметка на натрупани резерви от минали години ("Неразпределена печалба" и "Други резерви") - стойността му ще нарасне от 267 549 на 5 350 980 лв. Дружеството ще издаде 5 083 431 акции с право на глас и с номинал от по 1 лев. Така всеки акционер получава част от новите книжа, съразмерна на участието му в капитала до момента, а именно добавя към една стара ценна книга 19 нови. Уставът на "Българска роза" разрешава на директорите да увеличават капитала на дружеството в размер до 50 млн. лв. чрез издаване на нови акции в следващите пет години. Това няма да е проблем, като се има предвид печелившият бизнес на фирмата...

              От 2000 г. "Българска роза" разработва и козметични продукти, с което се затваря цикълът от производство на суровини за парфюмерия и козметика до крайни изделия. У нас основно се търгуват козметични серии и тютюневи соуси за цигарената промишленост, а за международния пазар правим натурално-ароматични продукти и козметика. Вътрешният пазар с дял от 57.15%, остава най-важният за компанията. С новата търговска политика, възприета от началото на 2014 г., е постигнато увеличение на продажбите, най-вече благодарение на завишения интерес на дистрибуторите да налагат основно продуктите на "Българска роза".

              Мениджърите на компанията очакват и през 2015 г. да запази сегашния ръст на поръчките у нас. На вътрешния пазар по-силна е конкуренцията на други фирми в сферата на козметичните продукти. Докато при тютюневите соуси дружеството е единственото в страната, което предлага този продукт.

              Козметичната компания е водещ български производител на висококачествено розово масло, чийто основен пазар е Франция. Ръководството на фирмата полага усилия за разширяване на външните пазари. В момента продукцията й се изнася почти в цяла Европа, включително и в държави с традиции в козметичното производство, като: Франция, Италия, Испания, Полша, както и в Русия, в редица азиатски страни - Китай, Япония, Южна Корея, Виетнам, Сингапур, Бахрейн и други, а също в САЩ и в Канада.

              Увеличението на приходите от продажби на парфюмерия и козметика през тази година се дължи на динамично развиващия се външен пазар, основно на износа за Китай. Подписан е и нов договор за изключителни права за Япония, разработена е нова козметична линия за дистрибутора за Испания и други от този род. За сметка на това се очаква износът на български козметични продукти в Русия и в Украйна да намалее - в резултат на промените в руското законодателство, а също и заради сложната политическа обстановка в региона.

              Фирмата очаква повече продажби и на натуралноароматичните продукти. Прогнозите са, че ще бъде повишено търсенето на лавандулово масло. Производството му миналата година бе малко - реколта 2014 г. не даде достатъчно суровина. Особено лоша бе тя във Франция и в Украйна, която е един от големите производители на лавандулово масло. В последните пет години България стои стабилно на този пазар със своето производство от над 100 т (по данни от асоциацията "Етерични масла, парфюмерия и козметика"). Очакванията са такова количество да бъде произведено и от тазгодишната реколта. Но големият въпрос пред бранша е не само да гоним количеството, а и да запази качеството на маслото, за да е наистина конкурентен на световния пазар.

              Не са малко и рисковете пред дружеството през тази година. Поради факта, че приходите на "Българска роза" са предимно от производството и продажбите на етерични масла и козметика, влияние върху резултатите ще окажат цените на световните пазари, вътрешната конкуренция, както и наличието на суровини. Този фактор обаче е в пряка зависимост от климатичните условия, особено по време на прибирането им от полето.

              От съществено значение за размера на разходите са и повишените цени на някои от използваните суровини и материали, а така също увеличените разходи за транспорт и за доставки. Остава рискът от промяна в цените на енергийните ресурси - най-вече от поскъпването им. В момента техният дял в себестойността на продукцията е около 1.41%, посочват експертите от фирмата.



              "Лавена" е един от най-големите производители в света на натурално лавандулово масло. А в портфолиoто си има продукти от почти всички козметични групи. Компанията увеличи капитала на дъщерното си дружество "Лавена Агро" ЕООД със 100 000 лева. То е специализирано в поддържане на нови лавандулови ниви и в продажба на собствена продукция. "Лавена Агро" обработва 342 дка собствени земи и още 165 дка на други собственици.

              Предприятията от групата продължават да произвеждат и да продават лавандулово масло по поръчки от чуждестранни клиенти - с голям потенциал за развитие на продажбите и за в бъдеще. В условията на силна конкуренция в бранша предимство за привличане на нови доставчици на лавандулов цвят имат фирми, които разполагат с машини за механизирано прибиране на реколтата от лавандула, коментират от "Лавена".

              Делът на приходите от етерични масла в общите продажби на продукция на компанията нараства. За да се предотврати рискът от променливия курс на щатската валута, цените на този продукт при възможност се договарят в евро. Все в тази посока са и плановете на фирмата за засаждане на нови площи с лавандулови насаждения.

              Коментар


              • Има много добра статия за Българска роза и Лавена в Банкеръ:
                http://www.banker.bg/pari-i-pazari/r...bulgarska-roza
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Remi Разгледай мнение
                  Ха, наскоро минайвки покрай един техен магазин си мислех колко пък да се успешни и как се развиват на пазара. Мерси за информацията.
                  В интерес на истината тук в София имат страхотни магазинчета. Особено едно на Витошка. Много ми харесват. За портфолиото им също мога само хубави неща да кажа. Лично моето мнение е че трябва да имат повечко собствени магазини. Преди около две години ми се случи да си търся техен продукт в Хисаря. Бях неприятно изненадана, че се намират много трудно.

                  Коментар


                  • Ха, наскоро минайвки покрай един техен магазин си мислех колко пък да се успешни и как се развиват на пазара. Мерси за информацията.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
                      Във връзка с изискване на Търговския регистър за вписване на увеличение на капитала на Българска роза АД уведомяваме, че текущата печалба на Българска роза АД към 12.06.2015 г. е в размер на 203 хил. лева.
                      Добро попадение Колко беше печалбата за шестмесечието миналата година?
                      Last edited by Black and white cat-foot; 19.06.2015, 12:12.
                      destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

                      Коментар


                      • Във връзка с изискване на Търговския регистър за вписване на увеличение на капитала на Българска роза АД уведомяваме, че текущата печалба на Българска роза АД към 12.06.2015 г. е в размер на 203 хил. лева.

                        Коментар


                        • Както всяка година производители от някой бранш мрънкат, че годината била лоша. Преди няколко седмици показваха по ТВ, а и по-долу във форума има линк, че годината щяла да е лоша. Малко цвят и т.н. Инък съм с най-добри чувства към предприятието
                          Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от pumpkin Разгледай мнение
                            Годината нали щеше да е лоша?
                            Защо да е лоша ? Съвсем добре си е според мен. Дори не мисля да си давам папирките въпреки ръста
                            Не е препоръка... !!!
                            "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

                            Коментар


                            • Годината нали щеше да е лоша?
                              Единствената ми препоръка: Консумирайте алкохолни напитки в умерени количества

                              Коментар


                              • Интересно клипче:

                                Future looks rosy for Bulgaria's rose oil industry
                                https://www.youtube.com/watch?v=XmRnON4FSUM

                                Гледайте внимателно на 1:32
                                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

                                Коментар

                                Working...
                                X