IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Българска роза Карлово (ROZA)

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
    1. Общото събрание на акционерите на Българска роза АД, проведено на 29.10.2015 г. прие изменения в устава на дружеството. 2. Общото събрание на акционерите на Българска роза АД, проведено на 29.10.2015 г. прие следните промени в Съвета на директорите: 1. Освобождава от състава на СД Михаил Иванов Михайлов. 2. Освобождава от състава на СД „Розинвест” ЕООД, ЕИК: 115791870. 3. Избира за член на СД „Лизингова компания” АД, ЕИК: 121126583. 3. На заседание на СД проведено на 29.10.2015 г. бе освободен Михаил Иванов Михайлов от качеството му на изпълнителен директор и представляващ дружеството. Решенията подлежат на вписване в Търговския регистър.

Който трябваше да си отиде, си отиде, хайде сега поне като ХЕС.
    Добреееее. Сега ще чакаме да видим какво ще се случва от тук нататък..... . А какви са измененията в устава? Нещо съществено има ли?

Коментар

• 1. Общото събрание на акционерите на Българска роза АД, проведено на 29.10.2015 г. прие изменения в устава на дружеството. 2. Общото събрание на акционерите на Българска роза АД, проведено на 29.10.2015 г. прие следните промени в Съвета на директорите: 1. Освобождава от състава на СД Михаил Иванов Михайлов. 2. Освобождава от състава на СД „Розинвест” ЕООД, ЕИК: 115791870. 3. Избира за член на СД „Лизингова компания” АД, ЕИК: 121126583. 3. На заседание на СД проведено на 29.10.2015 г. бе освободен Михаил Иванов Михайлов от качеството му на изпълнителен директор и представляващ дружеството. Решенията подлежат на вписване в Търговския регистър.

Който трябваше да си отиде, си отиде, хайде сега поне като ХЕС.

Коментар

• Първоначално изпратено от Maddy Разгледай мнение
        Мерси, но аз питах за общи впечатления и настроения от срещата. Явно тук не обичате да се обсъждат такива неща.
        така е, на бреф са били над 30 човека и никой не споделя във темата
        destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от balarev Разгледай мнение
          Мерси, но аз питах за общи впечатления и настроения от срещата. Явно тук не обичате да се обсъждат такива неща.

Коментар

• Първоначално изпратено от Maddy Разгледай мнение
            Голямо мълчание е тук! Никой ли няма да сподели впечатления от вчера?
            http://www.infostock.bg/download/ROZ...i-Protocol.pdf

Коментар

• Голямо мълчание е тук! Никой ли няма да сподели впечатления от вчера?

Коментар

• Производителят на лекарства Dr. Theiss може да използва българско розово масло

http://money.bg/news/id_1921794035/%...81%D0%BB%D0%BE
                destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
                  Мисля, че новината е добра.

Коментар

• http://www.investor.bg/novini-i-anal...ot-nov-203634/

Коментар

• Едно е сигурно - позицията е ликвидна

Коментар

• а може и да продава Михайлов - оставащите 3% ..

Коментар

• Първоначално изпратено от SOFIX Разгледай мнение
                          опаааааааааа!
                          вероятно разбиват придобитите пакети, за да не отправят търгово.

Коментар

• опаааааааааа!

Коментар

• Първоначално изпратено от gunnar Разгледай мнение
                              Това добре ли е?
                              Според мен за козметична фирма е смешно нисък. Този показател за големите козметични фирми е между 5 и 7. Трябва да се обележе, че за РОЗА, ако се стигне до показател 5 ще е доста. Това което продава фирмата е с много ниска принадена стоиност - продава масло, вместо козметика - P/E e относително висок. Ако аз бях шеф или мажоритар, без да се замисля, ще въведа козметично производство и сладкарство. Може някой да се смее, но аз още си спомням сладкото на баба от рози - няма го никъде. Трябва да има някакво конкурентно предимство, да не говоря,че може да се наложи, както български специалитет!!! Тогава всеки турист дошъл в БГ, ще го търси - цената няма да е решаваща - тогава P/E ще падне!! Вижте тортата "Sacher" в Австрия, кубинските пури и.. и .. и .. всеки сам може да се досети за подобни продукти..

Аз oчаквам през следващите 2-3 години, слаби печалби (склонен съм да приема по- високи P/E) и високи инвестиции. Но след това, ще дойде времето на жътва!!

Предвид факта, че фирмата е под крилото на финансов холдинг с много добър менъджмент, залагам на успешно преструктуриране и големи печалби. Тази промяна, не е невъзможна и сложна. Просто работата трябва да се свърши.

Лично аз се надявам и други инвеститори да открият тази позиция, не само заради бъдещите печалби, а и заради успеха свързан с нея!! Мене малко ме дразни, като чета - немска фирма направи това, френска онова, американска еди какво си... Къде са българските фирми? Ето това на това преживяване залагам!!! Tакива фирми и успехи повдигат националното самочуствие и ме карат да съм горд !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Toranaga Разгледай мнение
                                P/S= 1,3 (pri 2 LV/Share)
                                Това добре ли е?

Коментар

Working...
                                X